Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2014 23:02 - АНТОН КУТЕВ И ИДЕНТИЧНОСТТА НА БСП
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2066 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не за първи път „видната “ личност от БСП блести с оригиналните си изказвания. Този път във в. „24 часа” е произвел поредния шедьовър :  „Натрупахме негативи на хора, които са прекалено отстъпчиви. На партия, която прави прекалено много компромиси. Сега трябва да изчистим този облик, а това става само по един начин - да излезем на следващите избори не с Коалиция за България, а като БСП. Защото трябва да изчистим докрай посланията и това кои сме ние.

Имаше време преди 10-15 г., когато прикриването на БСП в коалиционни формати и зад граждански инициативи беше необходимо. Сега е обратното - трябва да излезем като чиста БСП и с много ясни леви послания, които след това да изпълним. Трябва да изчистим лицето на партията такава, каквато е. За мен следващите избори ще са борба за идентичността на БСП. След това можем да влизаме в коалиции. Много се опасявам за бъдещето на левицата. След атаката на Първанов нищо чудно да се появят нови политически субекти - и отляво, и отдясно на БСП, които да претендират за лявото. И тогава ще стане това, което стана със СДС. Този модел сме го живели ( 24 часа” от  12.06.2014).

            И този човек обучава младите социалисти, сиреч чете им лекции. Всичкото Мара втасала, Кутев станал и даскал – на опорни точки ги учи младите!

            Абе Антоне, абе чадо, сега ли се сети  за „идентичността на БСП” ? Двадесет и пет години хората все за тази идентичност говорят, а се оказа, че пречката за нея била „Коалиция за България”. Ти, Антоне, книгата на Самюъл Хънтингтън „Кои сме ние ?” чел ли си ? Една такава дебела книга от 543 страници. Или не четеш дебели книги. Ако си я чел и дрънкаш такива неща, е лошо, ако не си я чел е още по-лошо.

            Докато такива „теоретици” като Антон Кутев са се загрижили за идентичността на БСП, тя добра историческа перспектива няма да има. Спомняте ли си за  злополучната изцепка със спина ? ("Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път”). Спомнете си и си направете заключението  за каква идентичност води борба Антон Кутев. Поради тази изцепка Корнелия Нинова му поиска оставката.

            БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на хората на  наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на Световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го председателя на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хуманна. Тя е създадена, за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замисълът е гениален !

Затова левите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува до тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна ще отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред. „Ето, например, вечното пълзене всяко лято към Бузлуджа -  това трябва да е сакралното място за БСП, от което тя трябва да черпи нови сили, някаква магия трябва да я извисява ; споменът за дедите им трябва да я окрилява, докато лази до новите си хоризонти. Пълни глупости, нали, – че какво общо имат новите вождове на тази партия-пумпал с работническата партия на Благоев-Дядото, или с късната версия на комунистическата партия, която прояви, въпреки всичко друго, могъщ инстинкт към съзиданието ?” (Кеворк Кеворкян – в. „Уикенд” от 27.04. – 3.05.2013 г.).

            И на края интересно изказване от една голяма историческа личност:

            „Може би в детството доброволната отстъпка показва просто леснотата тя да бъде върната : ако Катя доброволно отстъпи на Ваня топката, Ката смята, че лесно може да си я върне. Но да се пренася това понятие в политиката могат само лековерните интелигенти...Доброволната отстъпка в политиката изразява само безсилието на отстъпващия, мекотелост и безхарактерност и, общо взето, само едно : който доброволно отстъпва влияние, е напълно достоен да му отнемат не само влиянието, но правото на съществуване. Или, с други думи, фактът на доброволно отстъпване на влияние показва неизбежността, че който го получава ще отнеме на отстъпващия и неговите права...”(В.И.Ленин цитиран от Сергей Брезукин в www.iraqwar.mirror-world.ru – 8.06.2014 г.).




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1961364
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930