Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2016 17:44 - КАК РЕФЛЕКТИРА ГЛОБАЛНАТА ТЕНДЕНЦИЯ В БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 1241 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За всеки непредубеден български гражданин незагубил възможността си не само да мисли, но и да осмисля ставащото около него е ясно, че президентските избори – 2016 г. в България, не се провеждат във  международен вакум . За добро или за лошо, България е част, макар и почти незабележима част, от планетата Земя и в нея протичат и отекват всички глобални процеси. И без да знаем поне нещичко за тези процеси, не може да се ориентираме и в българските процеси. За съжаление, първите мнения и анализи от всякакво естество се съсредоточиха по повърхността на станалото  на изборите : кой колко процента е получил, кой с кого ще се коалира за втория тур, някой ще подава ли оставка и кога, как са гласували нашите сънародници по чужбината, ще настъпи ли цивилизационен „пробив” и какво ще правят тогава „умните, красивите и успелите”. Във външно-политическата област политолозите се тръшкат за миграцията, за стената по границата ни с Турция, за планетарния тероризъм, за мултикултуризма и за забележителната българска толерантност и колко висок IQ имат българските политици. Към най-високия държавен пост се бяха устремили общо 32 инициативни комитета,партии и коалиции, като всред техните кандидати

има осъдени, бивши министри, музиканти, настоящи депутати, бивши агенти на Държавна сигурност, собственици на телевизии и други подобни от всякакъв род мераклии, като Димитър Маринов, по-известен като Митьо Пищова с кандидат за вицепрезидент Радослав Петров, по-известен като Радо Шишарката.

            От къде идва тази примитивна амбиция н егоистичен разврат, това животинско желание за изкачване по-нагоре по хранителната верига ?

            Идва от глобалния вектор на развитието на света към власт на глобалните корпорации.

            Твърде е възможно задкулисният „елит”, в една или друга степен да реализира своите мечти за  транснационална глобална власт. Прислужниците на тази власт ще бъдат същества от дъното на човешкото естество. Това са зомбитата, за които се снимат толкова много западни филми..( „День Вампира”-Александр Елисеев-„zavtra.ru” – 12.12.2015 г.).

               В историята наблюдаваме тенденция, която се проследява навсякъде в нашето ежедневие : съдържанието се самоунищожава чрез операционалност, т.е. изследването на природно-историческия процес се заменя с отделни „операции” върху историческите факти, които подходящо сглобени описват света чрез такива езикови знаци като „орбиталност” и „непредсказуемост”, и чрез „перформатива” се мъчи да прекрачи в белоснежната свръхреалност и в безкрайната самотъждественост, където утопиите се превръщат в своята противоположност  и самата история става утопия (според логиката на Жан Бодрияр в неговата книга „Революция на неопределеността – виж „Правая.ру”, 28.07.2013 г.). С други думи, историята става едно от бойните полета на съвременната епоха – води се еволюционна война.

            Еволюционната война е понятие от Теорията на Световното Задкулисие и е главното оръжие в реализацията на Глобалния  проект. Нейната главна цел е борбата срещу природните закони и, по-специално, те да се преобърнат от действащи произволно, в действащи целенасочено. Непосредствен обект на еволюционната война е  съществуващия антропос (човешкия социум). Основните постулати на еволюционната война се отнасят към базовите западни  ценности (в подробности въпросът е разгледан в книгата на автора „Световната конспирация”. Из-во „Пропелер”. София, 2014 г., 268 страници).

            Еволюционната война е насочена точно срещу човешката същност и за заменяне на междучовешките отношения с междуживотински отношения.

            В рамките на открита идеологическа и политическа борба еволюционната война е взета на въоръжение от либералната идеологема. С други думи, проследявайки еволюцията на модерния либерализъм могат лесно да се открият и новите тенденции в еволюционната война. В момента, на първо място излиза така наречения „маймунски проект”.

                      1. Срещу политическата организация на хората чрез заместването на партиите с граждански организации и зачеркване на понятието „народ”.

                      2. Срещу националните държави за създаване на планетарен съюз от махали. ( „ttolk.ru” – 14.04.2015 г.).

                     3. Срещу цивилизационния код на народи и етноси за превръщането на хората в стада от толерантни, безполови, безродни белтъчни роботи.

                     4. Срещу демокрацията чрез нейното компрометиране, деформиране и окончателно заместване с плутокрацията.

            Погледнете физиономиите на „умните, красивите и успелите”, на депутатите от управляващото мнозинство, на политологичните фенове на скапаната западна цивилизация и ще видите огромен страх, обърканост и инбицилност с явни симтоми за „политически инфаркт” – те фъфлят, произнасят фантастични недомислия, вчера подават оставки, днес ги оттеглят, говорят за своя „цивилизационен избор”и леят океан от сълзи като Соломон Паси при приемането на България в НАТО. Обниняват за всичко лошо Русия по приципа „кошка бросила котят, это Путин виноват”(котката изостави котенцата си – Петин е виновен за това !), но са потресени от ставащото в САЩ – май че не тях нищо не остана освен Ердоган. Но не са се предали. Още мърдат и още са способни на всякакви мръсотии, за да убият България и българите. Аз бих посъветвал и обекновените българи и политолози, социолози и самопровъзгласили се геополитици, да понамалят своите възторзи от резултатите на изборите в САЩ и да се съсредоточат на българските избори. Да, любимата на някои Западна Европа се осра, но ние в България се имаме такива ибрикчии достатъчно. САЩ са далече, а нашите кретени са сред нас. Трябва да се разправим с тях !

            Наоколо животът кипи и се движи – падат стари идоли и идват нови идиоти, размахват се скрижали на „вечната истина”, опитни звероукротители оптомяват и дресират подскачащите двуноги. Те останаха сираци на дъното на хранителната верига на Природата. Тук - там се намират мечтатели с не ясен поглед и с информационен шум в главите : песимистите виждат тунела и тъмнината в него ; оптимистите виждат светлинка в тунела ; реалистите виждат светлините на приближаващия се влак. А какво вижда машинистта ? – трима идиота на линията, върху които всеки момент ще връхлети Влака на Историята.

            Властниците не искат и не могат, хората не могат и не искат ! Зловещо и тежко дрънкат окови. „Погледат мрачен, умът не види, добро ли, зло ли насреща иде” (Христо Ботев). Какво е това ? Народ, обшество, нация ? Двукраки същества бродят безцелно, блъскат се един друг,  подскачат и пляскат с ръце, и издават не -членоразделни звуци. „Народ као народ – беше казал министър председател на  съседна нам страна – свиеш ли го, дупе дава, отпуснеш ли го – дупе сака !”

            Държава ли е България? Била е държава, сега е територия. Красива, забележителна, ненагледна, но – територия. Всеки може да я ползва както си иска.

            Да, бъдещето е грозно и зловещо, но то напълно подхожда за народ, загубил отдавна своята месианска роля и превърнал се в цивилизационна сянка, която няма защо да скита немила-недрага по друмищата на световната История и да плаши със своя куцузлук и непукизъм останалите народи и етноси ! Защото, когато не твориш история, нямаш право на История.

            Политици и граждани, президенти и министър-председатели  все още не могат да разберат, че я няма предишната България. Че е почти невъзможно да се формулира национална идея и каквато и да е представа за бъдещето в страна със шизофренична политика, с вечно мятане в различни посоки, страна, която въпреки всичко маниакално искат да направят част от Европа, заставяйки я да работи за чужди интереси. Че в страна, в която собственият й “елит” се прослави с унищожението на Родината си, друго не може да стане. Националните идеи се ражда от лъвове, а и да събереш хиляди чакали, от тях няма да се получи дори лошо лъвче. Че на територия, заграбена от вътрешни конквистадори, на която няма нито общество, нито народ, никаква национална идея просто не може да има

             Най-важното е да се превърнем отново в народ, а не в „гражданско общество” - сега българите са съвкупност от индивиди.  Превръщането ни в народ означава прегръщането на наша нова национална идея. За да я осъзнаем трябва нещо много повече от желание, трябва историческа настройка и политическа далновидност. Във тази насока трябва да се насочи цялата остатъчна народна енергия. Дошло е време комитетско и на беззаветното съвременно мисионерство.

           Очакват ни трудни дни и за тях трябва да се готвим. Пасивността и конформизма не са нашето оръжие. Който днес пасува, утре ще гладува. Който днес е един, утре-друг, в други ден няма да го има. Нашите деца няма да ни простят, ако им завещаем нашата апатия, нашето безразличие и нашето невежество. Още по-малко ще ни простят едно опустошено и продадено Отечество. От сега трябва да се мисли за съдбата на България след ЕС и НАТО – с това започва новата национална идея, а не с Бойко Борисов, Цецка Цачева, Миглена Кунева, Соломон Паси и Лютви Местан.

          Националната сигурност и националното бъдеще не се просят и не се залагат в документи. Националната сигурност и националното бъдеще се осигуряват с надежни съюзници и с добро оръжие. Останалото е демагогия !!




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1960849
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930