Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2017 19:42 - ПЪРВИТЕ КЛИНИЧНИ МЕДИЙНИ ИЗЯВИ ЗА 2017 г. ИЛИ КАКВО ДА ПРАВИМ С БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФОБИ И АНТИКОМУНИСТИ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 10584 Коментари: 16 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нормално е в началото на всяка Нова година да се прави равносметка на отиващата си, и да се изразяват надежди за настъпилата Нова година. Интересното е, че първи се обадиха така наречените, по недоразумение, „демократи”, т.е.”успелите, умните, креативните и красивите”. В нашия случай става дума за две публикации, появили се на страниците на в. „24 часа” от 7.01.2017 г. Авторите са : (1), бившият медиен „регулатор” Георги Лозанов и (2), оракулът -титан Огнян Минчев. Единият е доцент, другият – професор. С други думи, те учат на ум и разум нашите деца и внуци – подрастващото поколение.

            Ще започнем по йерархия с доцента.

            Материалът на Г.Лозанов е озаглавен :Колко информационна урина ще изпиеш, ако прочетеш всичко под рубрики като “Шок” и “Бомба” и е пълен с потресаващи „открития” достойни за един доцент :

            1. „Хората в „демократическите общества”, изведнъж си дадоха сметка, че цената на фактите драстично е паднала на медийния пазар и те вече не живеят в истина, а в лъжа”.

          Доцентът си е доцент – речника му е изпълнен с пазарни термини и той всичко измерва с кръчмарския кантар на цената, т.е. с външната форма, а не със същността. Как да не си спомниш за това, което наричат „бръсначът на Хенлон” : „не трябва да се обяснява със зла помисъл това, което лесно се обяснява с обекновена глупост”. По характера на неговата основна работа в последните години доц. Лозанов трябва да е чел и да си спомня за най-ралични констатации направени твърде отдавна.

            Независимо от въвеждането на капиталистическата демокрация, «демократичните средства за масова информация» продължават да «демонстрират хармонична смес от нагли лъжи, удивително невежество и невероятни глупости. . Най-високонравствените критикари на дадено нещо, факт, събитие, процес, обикновено са най-далече от тяхната същност » (Ю.Семенов – Россия : что с ней было, что с ней произходит и что ее ожидает в будущем. Москва, 1995. Стр. 30). . .

           „ Телевизията се намира в дълбока яма. Аз бих я нарекъл престъпна организация, защото такова разложение, каквото тя практикува, аз не съм виждал на екраните никога и никъде. Телевизията получи неограничена свобода и сладката дума „свобода” я  побърка – тя беше възприета като неограничена слободия, като пълна анархия”. (Сергей Капица: «Я не сторонник катастрофического взгляда на жизнь» - „Частный кореспондент” – 29.07.2013 г.).

            Надявам се, че кой е Сергей Капица доцента знае добре.

            Паталогичната лъжливост или псевдология се определя от френския психиатър  Ернест Дюпре с термина „митомания”. Това е необуздана склонност към съобщаване на лъжлива информация, към съчиняване на фантастични истории. Обикновено се дължи на желанието на индивида да му обърнат внимание като доказателство на собствена значимост.

            Какво се беше случило ?

            Просто по времето на системната цивилизационна криза на глобалния капитализъм развратът на неговата информационна система достигна непостижими върхове видимо и за оскотялото стадо  „демократични” овце. Точно на този разврат самоотвержено и всеотдайно служи г-н Георги Лозанов.

            2. По-нататък по текста – все по-лошо. Оказва се, че „ние вярвахме, че „голямата лъжа” е приключила с падането на комунизма. След комунизма тоталитаризмите възникват на националистическа и религиозна основа ...като борба за физическо и символно завоюване на територии, конструиране на враг и всяване на страх. Те са опасни сами по себе си с това, че те карат да избираш нещо, което не е твоя избор, както стана с Брекзит”. Но още по-опасни са с присъщото им отрицание на професионалните авторитети. Когато и те загубят легитимност, остава, както беше при комунизма, един единствен авторитет – народа. В случая самоинформиращият се народ, за чиято компетентност е изчислено, че е равна на компетентността на най-некомпетентния й член”.

            Едва ли е нужно да изясняваме понятието „тоталитаризъм”, което е толкова скъпо на днешните „демократи” – самите ползватели са много далече от неговата същност. Та нали ако се разсъждава, а не се блее, тоталитаризмът предполага единство на помислите, надеждите и въжделенията на цялата нация, във всички области, включително и в личния живот–един народ, една страна,една съдба!

           Ще пожалим доцента и няма да го обременяваме с определението на Кант за тоталитарното.

            След този порой от „хармонична смес от нагли лъжи, удивително невежество и невероятни глупости» заедно с открити нови социологични закони доцентът дава и убедителен «пример» :

            «Така некомпететността, простотията става повод вместо за срам – за перчене, както след Девети  септември, когато партизани със шмайзери в ръка са слезли от гората и са унищожили по един или друг начин имената на нацията, за да заемат местата им. Винаги, щом чия «В името на народа», потръпвам, защото той наистина е само име, зад което стои всеки, което значи никой»

            Ето кой е причината за всичките ужаси у нас и в чужбина – народа. Като оставим настрана, че доц. Лозанов си няма понятие от история и комунизъм, ще му напомним, че все още (което е ужасно !) в България, президенти, министри, депутати се кълнат в «Името на народа» и българският съд отсъжда също «В името на народа». И е вярно, че зад името народ стоят всички, което не значи никой, а значи без Георги Лозанов !

            3. Доцентската „изненада” остана за края. Ето цитата :

            В това отношение типичен пример е реанимирането в българската политика напоследък битка между русофили и русофоби. Няма такава битка, просто защото няма русофобия. Аз поне не съм срещал някой, който да отрича Толстой, Достоевски, Чехов, Булгаков, Рахманинов или Тарковски, нито черния хайвер и водката. Срещал съм обаче много хора, които са против антиевропейската политика на Путин. Но това не е русофобство, а русофилство. Защото, ако обичаш руската култура, няма как да приемеш политика, която я противопоставя на европейската, запраща я в Азия, обрича я на някакъв мистицизъм”.

            Хитрува доцентаът, много примитивно хитрува. Излиза, че руската политика се противопоставя на европейската. Но този път да използваме проста инверсия : политиката, която се противопоставя на руската политика и иска да я изпрати в Азия, е съвременната европейска политика, наследница на Хитлер и Наполеон, та така чак до Х- ХІІ век. Нито руската култура, нито руските лакомства са същността на българската русофилия и русофобията – те са на съвсем друго място. Не мога дори да предположа, че средното образование на Г.Лозанов е толкова низко и повърхностно, че е забравил доказани исторически факти.

         Смущаващо е, че своите „оригинални” откровения доц. Лозанов базира на някаква постистина (новият граматично-информационен вирус на модерните”мислители” и журналисти), който формално означава „след истината”.Но и преди,и след истината винаги е лъжата, мистиката, заблудите и интелектуалния мрак. За доцента не е така.  Постистината е осветена по легитимност от факта, че е влязла като най-нова английска дума в последното издание на Оксфордския речник. И щом е английска, продължава да си остава истина ?! Нищо, че през средните векове Ватиканът препоръчваше на европейските учени да не използват този език, защото бил замърсен.И това е вярно! Английският език е невероятна смес от немски език, латински примитивни заемки и жалки остатъци от келтския език.

            Езиковите предпочитания на доцента личат от дребен факт – тягата му към думата „случва се” („всичко се случва пред очите ни”). Това е поредното езиково увлечение на българските политици и журналисти – всичко се „случвало” !! Вероятно те смятат, че това ги прави „модерни и по-научни”. Но това е заблуда.

За хората, които малко повече са учили, случва се отпраща към вероятностната научна област, където властва Теорията на вероятностите. Но в нея събитията се сбъдват, а не се случват. В разговорната реч случва се придава на ставащото излишно вероятностен характер, а в политическата област извинява дивотията на политици и държавници. Така де, щом „страшната сибирска зима” ни се случи (впрочем, защо сибирска, а не арктическа ??), какво може да се направи срещу непредвидимите, случайни изяви на Природата ?! Даже бат′Бойко нищо не може да направи.

            Материалът на Огнян Минчев е озаглавен : „Опитният милиардер Тръмп няма да подпише празен чек на Путин, а може и да обърне другия край”.  Както му се полага, професорът се мъчи да бъде по-научен, но не му се получава. Бедното съдържание на материала е издържано в най-мрачните тонове на русофобията. Май че проф. Минчен скоро не е ял черен хайвер, не е пил водка и не е чел нито Толстой, нито Достоевски, нито другите изброени, а ги е заменил със Солженицин,  постистината в телевизионните предавания на Едуард Радзински и прелестната риторика на Валерия Новодворска (лека й пръст !). Хитър професор !

„Задръжките на великодържавното поведение на Москва винаги са били външни – убедителната заплаха от реципрочни действия винаги е била единствената мярка, способна да сдържа  великодържавните амбиции...Вярно е – Москва до сега не бе достигала до подобна арогантност – да интервенира пряко в американските избори...Но все пак ми се струва, че опитния милиардер няма да подпише празен чек за свободно действие на Владимир Путин. Сигурно ще опита да се договори- и когато се осведоми с кого си има работа, тогава може и да обърне другия край. Това обаче ще вземе време – което ще бъде време за оцеляване на Европа”.

От цитирания опус по необходимост следват следните изводи :

-                     от прекалена умствена натовареност професорът няма време да чете и гледа западните СМИ ;

-                     загърбил е даже историята на собствената си страна ;

-                     дълбоко убеден е, че вината  за днешното състояние на света е руската „агресия” ;

-                     още по-дълбоко е убеден, че тази агресия може да бъде спряна само и единствено от силни САЩ ;

-                     много е изплашен за съдбата на Европа и специално – на Западна Европа. Страх го е не толкова за Европа, колкото за себе си – да не би да се случи всенародно възмездие и той да бъде в първата редица на мъчениците.

         Много интересна е демонстрираната „научна” методология на проф. Огнян Минчев - типичната логика на българските антикомунисти и русофоби. Образно казано : „Аз мисля така, не защото имам основания и неопровержими доказателства, а защото аз мисля така, което значи, че аз съм прав”.

            Българските постпрофесори и доценти се надяват, че демонстрирания от тях антикомунизъм и русофобия ще бъдат достатъчни, за да им осигури нормален живат в глобалния свят, без да ги интерисува как ще преживява мнозинството от българите.

            Как да се отнасяш и спориш с такива хора ? С аргументи, факти и доказателства ? Не действат ! Те едно си знаят и едно си баят. Тази прослойка не става за нищо. Тя трябва да бъде отсечена като плодно дърво, което не дава плодове – така е казано дори в Библията. Никаква хуманност и толерантност към тях, ако искаме България да я има !

                                            А М И Н !!




Гласувай:
18



1. dobronameren - Чета и какво констатирам?
11.01.2017 20:12
Че Лозанов и Минчев при всичките им кусури НЕ ПЛАШАТ СЪС СМЪРТ ("отсичане на плодно дърво") своите опоненти! А Гиндев иска не само тяхната смърт, но и "на цялата им прослойка". Няма да отбелязвам изрично, че комунистите открай време наричат "прослойка" интелектуалния елит на България и от това време го убиват систематично, че усилията им в това отношение съвсем логично ги доведоха до полагащото им се световно презрение, а само ще попитам: какъв процент от днешните българи стоят зад мечтите на Гиндев "да сече" и какъв процент е така наричаната от него "прослойка"?!
На такава преклонна възраст толкова обществено прост може да бъде само комунист.
цитирай
2. tomcat2 - България има отчайваща нужда от нов ...
11.01.2017 20:27
България има отчайваща нужда от нов 9ти където цялата алтантическа анти-българска пасмина да се изправи пред народен съд и всеки му според делата!
цитирай
3. merlin68 - dobronameren, ти очевидно също си ...
11.01.2017 21:27
dobronameren, ти очевидно също си от прослойката, защото ако беше от интелигенцията щеше да разбереш какво пише проф. Гиндев.
Няма как народа да излезе от гората и да унищожи интелигенцията за да заеме мястото и, защото интелигентното управление не води народа до кръвопролития, до там го води нуждата, тоест липсата на интелигенция, убита и заменена от прослойката. Когато пазарно стимулираната с грантове прослойка обикаля телевизии и радия и много интелигентно рецитира лозунги за "общи ценности", "общ дом", "свободен пазар" и т.н., когато държавата се управлява от хора чието верую е - "колкото по-малко държава, толкова по-добре" а народа живее все по-бедно и псува все по-сърдито, то скоро след това идва време да се садят нови фиданки.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Другарю гиндеВ,
12.01.2017 09:54
В Берлин има един квартал до бившата Берлинска стена, казва сех Йоханистаал. Той е комунистическият квартал на Берлин. Там старците основаха Клуб за германско-съветска дружба, функционира до днес. Берлинчани наричат страците от клуба die Bettonköpfer. Има се предвид, че с наппредване на възрастта на тези хора мозъчните им съдове са склерозирали и главите им са се превърнали в бетонен блок. Вие сте точно за този клуб, непременно посетете комунистическия квартал на Берлин. По едно време им спряха парите за блогоустройство на квартала, ефект нямаше. Ще Ви се израдват, Другарю гиндеВ, аз бих им предложил да Ви поосрещнат със съветската народна песен:
У профессор - гуй агрессор,
нагнетают как компрессор...
Все пак, трябва да се съобразявате с това, в което са Ви формирали като личност по времето на Голямата лъжа и сега, когато голямата лъжа вече не върви и вместо нея Ви пробутват фалшиви новини, дезинформация и пропаганда. Времето, когато сте могъл да казвате нещо без да ставате за смях е изминало...
цитирай
5. bojil - Не трябва да се питаме какво ще пр...
12.01.2017 10:36
Не трябва да се питаме какво ще правим с Българските русофоби,а какво ще правим с "Българските" русофили- те са проблем на народа и държавата,не русофобите!
цитирай
6. bojil - Тук имаме и евентуален ...
12.01.2017 10:37
Тук имаме и евентуален отговор обаче:

http://bojil/politika/2017/01/06/s-rusnaka-shte-se-razberesh-vinagi-s-rusofila-nikoga.1501325
цитирай
7. zaw12929 - добронамерен не скрива: злонамерен и лишен от задръжки на интелигент
12.01.2017 10:39
dobronameren написа:
Че Лозанов и Минчев при всичките им кусури НЕ ПЛАШАТ СЪС СМЪРТ ("отсичане на плодно дърво") своите опоненти! А Гиндев иска не само тяхната смърт, но и "на цялата им прослойка". Няма да отбелязвам изрично, че комунистите открай време наричат "прослойка" интелектуалния елит на България и от това време го убиват систематично, че усилията им в това отношение съвсем логично ги доведоха до полагащото им се световно презрение, а само ще попитам: какъв процент от днешните българи стоят зад мечтите на Гиндев "да сече" и какъв процент е така наричаната от него "прослойка"?!
На такава преклонна възраст толкова обществено прост може да бъде само комунист.

цитирай
8. pando - Много интересна статия
12.01.2017 11:01
Русофобите в злобата си отсякоха клона върху който се намират,но завлякоха с това и българския народ, и бъдещето му. Хитлер от злобата си против Русия разруши собствената си страна. Злобата е много лош съветник.
цитирай
9. saankii - №1, освен злонамерен , си и упорито нагъл манипулатор..
12.01.2017 17:20
да ти имам безценните еврогейски ценности,кре4етало неуморимо..
поздрав на колегите мерлин и пандо..
юлия
цитирай
10. ok3223 - Само до корен и малко по - надоле
12.01.2017 17:29
Нещата загрубяха и искат радикални решения. Вече словесните гимнастики не помагат. Не може прасето Минчев да ни учи, макар и назначено за професор да поучава, по простата причина, че е кукла на конци и грантов професор. Който пее това, за което му плащат неговите спонсори и работодатели. Време е за радикални решения.
цитирай
11. ok3223 - Планинарино
12.01.2017 18:19
до вчерашното ченге и активен партчлен какви и как ги пее. Иначи как да се обясни присъствието му през 1989го. в състава на легацията ни в Белград. И като какъв се е озовал като доверено лице, ОН ЗНАЕ НА КОИ, И КОЙ ...
цитирай
12. dobronameren - Констатирам, че между коментари с номера 4 и 5
13.01.2017 10:56
ЛИПСВАТ цели ДВА мои коментара. (Това пиша аз - dobronameren, а не anonimen, както вероятно ще излезе и този коментар.) Да пиша ли ЗАЩО ТОВА Е ТАКА? Защото аргументът на комунистите (като ok3223, pando, zaw12929, merilin68, gindev) винаги е бил и е, и ще бъде: Смърт за другите! Което, ако се отнесе към думи и мнения, е Изтриването на тези думи и мнения.
Пълни глупаци сте, изредените по-горе. Аз имам тези мои изтрити от вас коментари, вкл. и този, и ще ви ги изтипосам в моя блог. Да видят всички каква честност струи от вас и да я разпрострат върху цялата ви "интелигентна класа".
Знаете ли, че нямате НИКАКЪВ ШАНС, драги комуналнационалисти, в едно отворено демократично общество, каквото ВЕЧЕ Е нашето?!
Що се отнася до "Юлия от Баден Баден" коментар 9-ти, освен, че е паракселанс курва в буквалния смисъл на думата, е и болна от раздвоение на личността. Ох, какви постинги нейни имам... Мисля си дали оргазъмът й от един достига до всичките й души? Дали пък точно това не е нейната дрога? Впрочем това не е мой проблем, а на "приятелите й pando и merilin68". Как ли ще обясняват в ППО си по каква линия ТАЗИ им е другарка?!
Юлия от Баден Баден е и проблем на модераторите на БЛОГ.БГ!
цитирай
13. pando - До номер 12
13.01.2017 22:18
Приятелю,русофобски и ибрикчийски постинги избягвам с удоволствие.Имам чувство,че карам ски на романския лифт. Имат си хората разбирания и позиции/от Зомбиленд/ добре! Не искам да ги оспорвам,това си е тяхна работа. А,ти приятелю какво правиш тук??? Констатирам само,че русофобите и наглите простаци,които продадоха настоящето и бъдещето на България страдат от един Фройдов комплекс-удоволствието да се изцвъкат...Така,че лекувайте се при добър психиатър. Татко Фройд е оспорван,но тук е напълно прав. Имате комплекси да цвъкате като кокошки...На добър час.
Посещавай Писковица и компания...
цитирай
14. dobronameren - Кой си ти, глупако, да напиша без малко
15.01.2017 12:08
че да казваш кой да кара ски на романския лифт и кой не? Той не е твой. Ако искаш да не ме виждаш на този "лифт", купи го и пускай само приятелите си. Аз и другите като мен ТОГАВА ще си караме ските на съседния лифт. Което значи, че ще трябва да фалираш тук. Т.е., ако искаш да "венсеремос", ще трябва да отидеш при твоите приятели в Путинова Русия. Там размитат за такива като тебе.
цитирай
15. lesovski - Котилото на ренегати и мазници на всяка власт,
15.01.2017 15:04
винаги е на върха.Медийните мазници са най- жалки и нещастни, ако не са в услуга на господарите си, но няма да ги пропусне тайфунът на историята! Мястото им е на бунището!
Истинските мъже на България са жертвали себе си, а нищожествата жертват народа!
цитирай
16. saanki - боклук гладен, завиждаш ,май...и лака за нокти не можеш ми плати, евроГей изкуфял.
22.01.2017 10:57
Що се отнася до "Юлия от Баден Баден" коментар 9-ти, освен, че е паракселанс курва в буквалния смисъл на думата, е и болна от раздвоение на личността. Ох, какви постинги нейни имам... Мисля си дали оргазъмът й от един достига до всичките й души? Дали пък точно това не е нейната дрога? Впрочем това не е мой проблем, а на "приятелите й pando и merilin68". Как ли ще обясняват в ППО си по каква линия ТАЗИ им е другарка?!
Юлия от Баден Баден е и проблем на модераторите на БЛОГ.БГ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948276
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031