Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2016 22:42 - Суфражетки - социалистки
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2218 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 28.03.2016 22:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Суфражетките (на английски: suffragettes, от suffrage — избирателно право) са участнички в движението за предоставяне на избирателни права на жените, наречено суфражизъм.Движението се развива от края на 19 и началото на 20 век, основно във Великобритания и Съединените американски щати. Освен за правото на участие в избори, движението се бори и против диimageскриминацията на жените в политическия и икономическия живот.

         Най-неочаквано, след 150 години, суфражетките се появиха и у нас. Преди няколко дни в София се проведе Петата национална конференция на Обединението на жените социалистки (ОЖС). Гост на форума беше председателят на БСП Михаил Миков. Изглежда, предстоящият конгрес на БСП събуди от летаргията всички вътрешнопартийни групички по интереси. Ето какво съобщава в. „Дума” от 28.03.2016 г.

         „Делегатите на Петата отчетно-изборна конференция на Обединението на жените социалистки преизбраха единодушно Катя Николова за свой председател. Гости на форума бяха лидерът на БСП Михаил Миков, представители на партиите, които са в коалицията БСП- ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, и на граждански сдружения, с които ОЖС работи.
Равнопоставеността на половете остава най-важната тема за жените социалистки, заяви  Николова в политическия си доклад. Присъствието на жени в листите на БСП се увеличава в сравнение с предходен период, но все още е по-ниско от заложената уставна норма от 40%, отбеляза тя. Николова представи данни, според които в местните избори през миналата година били издигнати кандидатурите на 16,2% жени, а в областните центрове - 14%. В листите за общински съветници жените са 38%, а жените водачи на листи са 25%. От избраните общински съветници от БСП 30% са представителки на нежния пол.
Жените социалистки записаха в своята програма за действие до 2020 г. да обърнат специално внимание на толерантността и солидарността. Лидерът на МО
(младежка организация) в БСП Вероника Делибалтова призова жените да се борят за справедливост и солидарност. Народният представител Дора Янкова призова жените за повече гняв, когато се нарушават правата им. Девет депутати от ПГ на БСП - ЛЯВА БЪЛГАРИЯ настояват с промени в правилника на НС да бъде създадена подкомисия, която да следи изпълнението на Закона за равнопоставеността между половете.Жените социалистки правят БСП по-силна, защото имат изключителната сетивност към проблемите на обикновения българин, заяви председателят на БСП Михаил Миков пред делегатите на конференцията. Той бе категоричен, че няма друга партия в България, която да има историческото основание да каже, че е направила повече за равенството на половете.

       Работодателят да се задължи да назначава равен брой мъже и жени в комисията, която провежда конкурси за работа , поискаха от ОЖС. При провеждането на интервюта за работа да не бъдат задавани въпроси, свързани със семейното положение и бъдещи планове за деца.”

            Какво прави впечатление в цитираното.

            Преди да говорим по съществото на написаното, ще кажем, че партийните суфражетки от БСП просто говорят на халос, не знаят историята, както и дълбокия смисъл на проблема.

            1. Суфражетките, за разлика от членовете на ОЖС, се борят за нещо много конкретно и ясно. Но то не е равнопоставеност между половете, а е за политическите права на жените. Към политическите права се отнасят : избирателното право (право да избираш и да бъдеш избиран), свобода на словото (без цензура), правото на събрания и на сдружения и т.н. Както се вижда, българските жени притежават тези права в пълен обем. Не е работа на законодателя да определя каквито и да било квоти по полове. Освен това такива квоти при частна собственост върху средствата за производство са неприложими – собственикът, ако иска, ще те вземе на работа, а ако не иска, няма да те вземе. За по-отговорни дейности запознаването на работодателя по-подробно с досието на кандидата за работа е просто задължително.

            2. Законът за равнопоставеност на половете, както и борбата за неговото стриктно спазване е пълна глупост, защото равнопоставеност на половете няма в природата и не може и да има. Равнопоставеността на половете е равнозначна на ликвидирането на половете и е една от главните цели на Глобалния капиталистически проект. От такава равнопоставеност дойдохме до забраната на децата да викат „мамо” и „татко”, а в официалните документи графите „баща” и „майка” да се заместват с нови графи – „родител № 1” и „родител № 2”. Такава равнопоставеност ли искат другарките от ОЖС ?

            3. Подобни искания за равнопоставеност будят недоумение и подстрекават и други обособени групички да искат същото, например, лицата с нетрадиционна сексуална ориентация.

            4. Феминизацията на обществото вече е надхвърлила всякакви граници и се превръща в сериозна опасност за това общество, за неговата сигурност. Пет от страните членки на НАТО имат за военни министри жени, а главният полицай на Брюксел е травистит. И какво ? Пребориха се с тероризма ?!

            5. Природата е определила за двата пола достатъчно привилегии и задължения. Днес виждаме какво става, когато природата се изнасилва. Да не бъдем повече глупаци.

            6. Ще ви разкажа притча. Попитали един мъдрец : „Защо мъжете имали много жени се почитат като герои, а жените преминали през много мъже ги ненавиждат и ги подиграват”. Помислил мъдрецът, помислил и отговорил : „Защото ключ отварящ много ключалки е добър ключ, а ключалка, отваряна от много различни ключове, е лоша ключалка !”

            Вместо заключение ви предлагам материал за онагледяване на казаното.

image

Кадър от началото на 2014 г. по време на среща на НАТО. Министрите на отбраната (отляво надясно) на Албания Мими Кодели, на Холандия Жанин Хенис-Пласхерт, на Германия Урсула фон дер Лайен, на Норвегия Ине Мари Ериксен и на Италия Роберта Пиноти

image

Това е протестТова е протестна демонстрация на феминистки срещу фашизма ?!

image

Това е главния полицай на Брюксел, г-н Алън












Гласувай:
3



1. jelezov - И аз понякога, провокиран от обс...
28.03.2016 23:05
И аз понякога, провокиран от обстоятелствата си задавам въпроса: дали империализмът или феминизма е по-голямата опасност за оцеляване на човечеството?
цитирай
2. krumbelosvet - Тоя въпрос не е проС, затова,
02.04.2016 12:00
за да има мир, е измислено Реброто Адамово. Хармоничните жени винаги са били доволни, че са жени. Владеели са мъже и държави. Някои жени тихо убиват мъжете си чрез бойкот и тормоз. Които са по-силни, бият мъжете си. Учителките отдавна искат повече мъже-учители, те чувстват, че отдавна не достига мъжкият авторитет.
Направените до сега закони са достатъчни. Не всичко се урежда със закони, а има и закони вредни. Има в Библията един признак за упадъчните времена - "Закон върху закон, правило върху правило", всичките безполезни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950700
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031