Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2015 20:36 - ТОТАЛНОТО НАСТЪПЛЕНИЕ НА „ГЛОБАЛНИЯ ПРОЕКТ” ИЛИ ДЕБИЛИЗАЦИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 7498 Коментари: 11 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Свидетели сме на безпрецедентното настъпление на „Глобалния проект” по цялата планета. Няма смисъл в ограничено изложение да се изброяват всички трансформации, които трябва да преживее глобалното общество, за да промени вектора на своето развитие. Но това е наложително, тъй като същото това общество се намира в изключително опасна ситуация. За момента се наблюдава интензивно развиваща се кризисна ситуация от увеличаващ се хаос и общото разбиране за нуждата от решителна промяна. И в същото време е налице чудовищна инерция, не позволяваща да се разбере напълно ставащото и да се реализира промяната.

          Глобализацията като феномен е само форма на историческия процес, на дълбоката криза на индустриалната фаза в развитието на човечеството и на предстоящия край на промишленото развитие. Инфинитното движение стана финитно и силите, които до сега придаваха на индустриалната икономика пасионарност, вече разрушават тази икономика. Напълно е очевиден и физическия смисъл на ставащото – глобализацията е политика на крайно намаляване на транссакционните разноски с надеждата за въвличане в потреблението на стоките от индустриалното производство на остътъците от свободното икономическо пространство на планетата.

Настъплението се води по следните  главни направления :

          1. Срещу всички противници на „Златния милиард” : Русия, Китай, Индия, Иран, Сирия, Латинска Америка. (Александр Заполскис–„cont.ws” – 20.04.2015 г.) – В този смисъл глобализацията е познатият европейски колониализъм  - забогатяване на метрополиите за сметка на ограбване на колониите, но вече не на конкретна метрополия, а на екстериториалните транснационални компании.

           2. Срещу световните религии за нова Световна религия. („islam-today.ru” – 13.03.2015 г. ; Олга Четверикова – „km.ru” – 8.02.2015 г.; Олег Фомин-Шахов - „zavtra.ru”, 23.07.2013 г.;  Пародийные религии – Андрей Веретенников – „chaskor.ru” – 28.04.2015 г.).
           Днес, в особено тежко състояние се намира християнството. Религиозния натиск на исляма е очевиден, а атеистичния мироглед гръмогласно припомня тежките и непростими грехове натрупани в християнската религия. Установено е, че в името на своя Бог, християнството е унищожило 20% от планетарното население (към началото на 20-я век) или над 200 000 000 души.

          Глобалният проект вече работи за създаване на глобална антицърква. Това личи по днешното нашествие на окултизма във всички възможни сфери на човешкия живот. Хуманизмът се заменя с трансхуманизъм, който декларира не усъвършенстване на скритите човешки възможности, а преодоляване на самата човешка природа, преодоляване на несъвършената човешка плът и слабото човешко съзнание, излизане извън границите на човека, превръщането му в постчовек. И всичко това си име научно име – биополитика, създаваща интерпретационната картина на света като демографско-екологичен баланс. Новата парадигма включва „екстравагантния ансамбъл” от аборти, контрацепция, евтаназия, секспросвета, еднополови бракове, трансджендърство, генномодифицирани храни, генно инженерство, т.е. всичко противоречащо на традицията, здравия смисъл и на човешката самоидентичност. Начална представа за новия човек на глобалната епоха и за неговите ценности дава следния цитат :

          „Находчивост, предприемчивост, готовност и потребност да поеме риск, краткосрочност на ангажиментите и връзките, отговорност към изпълняваната задача (джентълментство, лоялност, ангажираност), разгръщане на интелектуалните способности, адаптивност, умения и нагласа за бърза реакция на промените в ценностите, зачитане на различията, толерантност, уважаване на достойнството на другия,, умения за справяне с екстремални ситуации, предпазване от агресивност и преодоляване на конфликтите, отговорно гражданско поведение, умения за избор”.(Илия Пеев – сп. „Военен журнал”, бр. 4/1991, стр. 60-69).

            Биополитиката беше тази, която по поръчка на Римския клуб разработи неомалтусианската концепция за „устойчивото развитие”, предлагаща решаването на ресурсно-продоволствената планетарна криза чрез принудително съкращаване на населението на Земята.

          3. За пълен контрол над енергийните источници чрез „геополитическата енергетика”. („cont.ws” – 24.03.2015 г.).

          В основата на идеята лежи енергетичния модел на функционирането на Природата. Всеки организъм непрекъснато поглъща енергия за своето възпроизводсто. И когато се наруши баланса между различните енергопотоци (тези енергопотоци са три : енергопотенциал, енергокапацитет, енергоразходи) започва вътрешното разрушаване – тържеството на вътрешния хаос.Хаосът също съдържа енергия и тя (при съществуващ енергобаланс) се използва за възпроизводство. В критичния случай енергията от вътрешния хаос не е достатъчна за възпроизводството и се налагат кризисни мерки. Ако имаме предвид държавата, то тя може да предизвика хаос извън нея и да използва неговата енергия за своето възпроизводство.

         Описаният целокупен процес може да се изследва с инструментариума на геополитическата енергетика. Нещата стават още по-нагледни, ако заменим термина „геополитическа енергетика” с познатия термин „ресурсни потоци”. В такъв случай новопредложената научна парадигма не ни дава преимущества, освен в някои подробности на описване на модела.

         4. Срещу традиционното образование чрез замяна на „знанието” с „компетенция”. (  Олга Четверикова – „.zavtra.ru”, 14.04.2015 г. ; Константин Семин – „KM.RU – 2.02.2015 ; Татяна Воеводина – «.zavtra.ru», 21.01.2015 г.)

        Налаганата глобална ценностна система води към пълно отрицание на традиционните ценности и към крайна примитивизация на човешкото мислене. За тази цел от училищното образование се изключва изучаването на научната дисциплина „логика”. Преминаването на образованието върху пазарните принципи води до замяна на „знанието” с „компетентност”. Това не е само смяна на термини, става дума за друго съдържание. То просто означава, че се изключва от употреба логическото мислене.

          С приемането на Лисабонската стратегия (2010) беше взето решение за модернизиране и повишаване качеството на образованието, което да доведе до овладяването на    седем универсални ключови компетенции: общуване на роден език; общуване на чужди езици; математическа компетентност и основни знания в областта на природните науки и технологиите; дигитална компетентност; умения за учене; обществени и граждански компетентности; инициативност и предприемачество. С приемането на Националната квалификационна рамка в България бяха легитимирани четири универсални лични и професионални  компетентности, като резултати от обучението: самостоятелност и отговорност; компетентности за учене; комуникативни и социални компетентности;професионални компетентности.

          Казано по опростен  начин, компетенциите са  израз на способността  на индивида да се справя  успешно  с работата си. Затова смисълът на „образователните  реформи” според глобализма, е предоставяне на образователни „услуги”, а стоката не е знанието, а информацията. Тя, в отличие от знанието, е просто множество сведения, съвкупност като ръководство за реализиране на конкретен поведенчески акт.

          И накрая, ако в средните училища трябва да се махне предмета „логика”, е задължително да останат само два предмета : начална военна подготовка, която учи как се стреля, и история, която учи в кого се стреля. Впрочем, затова всяка власт започва с пренаписването на историята. В противен случай, тя е обречена !    

           5. Срещу националните езици, срещу изкуството и културата, и превръщанията им в дивашки и непристойни оргии. ( О.Ф. Мирошниченко - „politobzor.net”-2.03.2015 г.).

          Състоянието на българската културна среда е като след загубена война : филмите – американски, представленията и забавленията – американски, любовта – американска, мечтата – американска. На лице е духовно-езикова окупация на съзнанието на хората. Налагат ни означаване на заобикалящата ни реалност,моделите за поведение, начина на живот, морала и нравствеността, с чужди думи и понятия. Това непоправимо замърсява езиковата среда, общуването между хората, обезценява българското слово. Явлението напомня за гръцкото духовно робство, съпътствало турското иго.

           6. Срещу традиционното семейство за налагането на „джендърната революция”, „ювеналното право” и обучение на деца от 3 до 5 години на „толерантност”.( „chaskor.ru” – 9.03-2015 г.)

          Всичко в съвременния живот води към това, че няма да има значение дали ти си мъж или жена, педераст или лесбийка.Главното е, че ти си човек и че с тебе някой друг може наистина да бъде щастлив (следствие от биополитиката).

          7. Срещу политическата организация на хората чрез заместването на партиите с граждански организации и зачеркване на понятието „народ”.

        Още се помни ленинското определение за революционна ситуация : „Управляващите не могат, народът не иска”.За голямо съжаление ситуацията днес е точно обратната : „Народа не може, управляващите не искат”. Следователно, намираме се в антиреволюционна ситуация, макар и кризисна. Историческата умора у хората е прекалено голяма поради пълната липса на жизнени ориентири.

            8. Срещу алтернативните мирогледи, чрез безогледното налагане на краен либерализъм, отстраняване на държавата от живота на гражданите, пълно господство на частната собственост и на вулгарния пазар.

           В мирогледната борба особено тежко пострада световното комунистическо движение. След неговото образуване в 1919 г. под формата на Коминтерн и до сега, по света са избити в нелегалност, концлагери, граждански войни и Втората световна война, над 20 000 000  комунисти. Само Съветският съюз загуби във войната 3 000 000 комунисти, общо за Европа – 6 000 000 (Испания, Чехия, Югославия, Франция, Полша, Гърция,Италия, България). Жестоки репресии се стовариха върху комунистите в ислямските страни - бяха физически ликвидирани комунистическите партии в Индонезия (3 000 000  жертви), Иран, Ирак, Египет. Тежко пострадаха във войните срещу САЩ комунистите на Виетнам и КНДР. От диктаторски режими загинаха много комунисти в Чили, Аржентина, Хондурас, Никарагуа. След Втората световна война последва масов антикомунистически терор в САЩ (макартизъм) с показни антикомунистически процеси. Комунистическата партия на САЩ беше фактически ликвидирана далече преди нейната официална забрана на 10.08.1954 г. По този повод тогавашния президент Дуайт Айзенхауър заявява : "Ние се сблъскваме с глобална враждебна идеология, атеистична по своя характер, безмилостна в намеренията си и лукава в методите си".

            9. Срещу човешката еволюция - чрез оскотяването на личността и приравняването й към животинското начало. („perevodika.ru” – 3.01.2015 г.).

          Виж допълнително статията в моя благ „За някои нови тенденции  в еволюционната война или кога човекът ще стане животно”.      

           10.Срещу националните държави за създаване на планетарен съюз от махали. (  „ttolk.ru” – 14.04.2015 г.).

          През 1950 година англо-американският професор и анархист Леополд Кор създава теорията на „оптималната държава”. Максималната големина на такава държава е :по население – 10-12 милиона ; по територия – не повече от 200 000 км.І Само преди четвърт век, теорията на Кор се разглеждаше като маргинална, но в последните 15 години тя всячески се популяризира. Една от тези „популяризации” е книгата на двама професори от Масачузетския технологичен институт (САЩ) –„Размерът на нацията”, в която се доказват преимуществата на малките държави пред големите и се препоръчват начини за безболезнено разчленяване на големите и много големите държави. Авторите, Алберто Алесин и Енрико Споларе резюмират своята теза така : „при глобализацията, колкото е по-малка една държава, толкова повече преимущества притежава”.

          11. Срещу живота на хората, чрез отстраняване на всички, които не създават принадена стойност - с помощта на орязано здравеопазване и предлагане на здравеопасни храни и лекарства,  пропаганда на евтаназия и отказване на пенсионерите право на живот.

          МВФ и Световната банка разглеждат пенсиите, здравното осигуряване и другите подобни декретни социални дотации като излишни и пречещи на човешкия материален прогрес.Ние се намираме на потъващ кораб и трябва излишното да се изхвърли. Излишните хора – също.◄




Гласувай:
21



1. apostapostoloff - Всичко, казано по- горе, е силно
18.05.2015 05:35
преувеличено и много, много спорно. Дори съмнително. Има освен това неверни, тенденциозни твърдения, които си остават голословни.
цитирай
2. dartanjan - "Установено е, че в името на ...
18.05.2015 06:43
"Установено е, че в името на своя Бог, християнството е унищожило 20% от планетарното население (към началото на 20-я век) или над 200 000 000 души."


Прощавайте , но бихте ли уточнили кога се е случило това и какъв е духа на християнството. И дали тези жертви не са паднали от ръцете на езичници?
цитирай
3. kunkata - Пълно отричане или параноя
18.05.2015 15:12
Това са двата нюанса на възприемане на написаното. Аз лично се лутам от едното към другото и обратно.
Но онази средна маса, която дори няма представа за тежестта на акцента, е точно тя, която ще наклони везните.
Всъщност интелигентният индивид се съмнява. И търсейки отговорите, стига до истината-макар и субективна.
цитирай
4. bojinkata - Авторът е точен и конкретен! Опи...
18.05.2015 17:30
Авторът е точен и конкретен! Опитите да го оспорят са без аргументи! Просто си защитават сребърниците, но увисват без доказателства! Най-вече постолчо! Той винаги е Димитър - общи!
цитирай
5. staler - ъпостолов сам не знае колко е прав в ...
18.05.2015 23:00
ъпостолов сам не знае колко е прав в случая.автора е описал глобализацията като зло,а тя е неизбежен обективен процес /следствие от развитието на технологиите и производствените сили вече и в разните му там тъмни индии--китаи,бразилия,турция и т.н./.днешния проблем идва от опитите на един тесен финансово корпоративен елит да яхне и формира за собствени цели и изгода този процес.ето един ясен пример--китаи.по волята и според интересите на този елит китаи беше изваден от средновековието и превърнат в световен цех за шир потреба в рамките на 10-15 години/за сметка на до голяма степен унищожаването на индустр.производство и сапътстващата го средна класа в високо и средно развити индустриални страни от америка и европа/.изкуствено бяха премахнати търг.-митнически бариери,бариери пред движението на раб. сила,капитали и т.н. и ето че днес сме в царството на стоката менте,на ерзац продукцията произведена срещу 5доларова раб .надница/в името на свръх печалбите на няколко десетки мега корпорации и стоящите зад тях финансови капитали/.съвсем не искам да кажа че китаи трябваше да си стои в средновековието та другите да са щастливи.просто естествения ход на глобализационните процеси щеше да превърне китаи в що годе модерна икономиката за 50-60 или бог знае колко години,при което тои щеше да бъде принуден да се равнява по социално-политич. и икономически модели на нормалния ,озаптен капитализъм от западно-европеиски тип.тук е момента да се направи разликата--"капитализъм"колкото и странно да звучи,означава едно в сащ и друго в германия.ето как решават конкретен проблем едните и как другите---постепенното преминаване към възстановяеми енергоизточници.в германия повече от полувината от фотоволтаичната енергия се добива от инсталации върху покриви на еднофамилни къщи и др.сгради,в тази индустрия са заети над 250000 души,фотоволт.инсталации са над 1,2млн и т.н.тоест бизнеса е диспергиран така че да кяри както обикн.германец така и големия инвеститор.в щатите се залага на .....
цитирай
6. staler - . . . . гигантските ветро и соларни ...
19.05.2015 01:10
....гигантските ветро и соларни паркове,централи и т.н...е доколкото рокъфелъ фондеишън се изтегля от петролния бизнес щот се загрижили за екологията,тука немаме повече въпроси..........по нататък, твърденията че християнството в името на своя бог погубило над 200мл души и също така в мирогледната борба колко много комунисти били пострадали,ми се струват еднакво цинични и несъстоятелни.християнството е учение даващо нравствени,морални,светогледни ориентири за човешко поведение в видимия свят според всемирните божии закони.то не е убило нито един човек,напротив убииството е тежък,непростим грях.жертвите са на сметката на търговците в храма-кривохристиянските църковни институции.християнството никак не се меси в такива работи като регулациите на пазара,социалната или данъчната политика и т.н. никак не пречи на един капиталист да води богоугоден живот свързан с известна скромност,почтенност и солидарност и в края на своя живот преди да пукне,да дари по голямата част от богатсвото си за благотворителни цели,нали?докато комунизма е утопия за социални,политически и икономически практики в които субекта е некакъв извънземен човек с качества,съвсем неприсъщи на реалния индивид.ето един прост пример--при капитализма един работник е принуден да работи що годе прилично,защото иначе ще го изритат на улицата.при комунизма,въпросния работник трябва да прояви комунистическо съзнание и да работи що годе прилично,защото иначе ще му се скарат на партиино събрание.е ,видяхме краиния резултат-----те баш комунистите,в конце концов,набързо закриха проекта и лишени/по условие/ от всекакви християнски предразсъдъци отидоха в другата краиност.любителите на конспирации казват по този повод---радетелите на новия световен ред след краха на комунизма,правят втория си опит в лицето на неолибералната глобална циганизация.
цитирай
7. kunkata - 1,5,6
19.05.2015 16:34
Какви антидоти вземате?
цитирай
8. georgidim - народа да е прост, управляващите корумпирани и безочливи
09.06.2015 21:23
Глабалния проект като световна матрица засега се налага успешно.Професор Гиндев ясно го очертава за което му благодаря. .Заплахата става все по голяма защото тази матрица установявана от Световния Предиктор все повече придобива чертите на индийския фашизъм.
цитирай
9. nikikm - Как да те чета
19.06.2015 21:48
професоре,като ми говориш за кръвожадното християнство,което унищожили..и пр. Къде тук слагаш еврейската следа в Християнството или не е удобно да се споменава? Овладяването му от тях! Не си ли наясно,че тогавашното и днешното иудейско Християнство не е нашето,българското!А ние,не гърците,ние, сме първият Християнски народ и още на Никейския събор 325 г.,ха-ха,покръстване в 9 в.???,нашите представители застъпват семиарианството,като вяра на дедите ни..! Ползвате много набити в главите на народите клишета професоре! Дано не е нарочно!
цитирай
10. nikikm - Още нещо.
19.06.2015 23:33
Нито в Стария Завет,нито в Новия,не пише,че Християните трябва да унищожават племена и народи,мъжко и женско,даже животни и пр. Но го пише в Стария Завет на евреите и те унищожават наред! Християнството не е унищожение професоре,макар някой да е натресъл на света това клише! Инквизицията е еврейско дело,робовладелството също,геноцида също,гърците са евреи,траките-българи,американци са т.н. индианци,а днешните американци са дошляци от европа,но с еврейски,основен привкус! Както казва един мой задочен познат от Историята, Наполеон :"Историята е една общоприета торба с лъжи!"Дано съм ви дал повод за размисъл,много е интересен пътят на Истината! Бог да ви помага по този път!
цитирай
11. nikikm - И като проверявам
21.06.2015 00:24
коментарите си,да Ви запитам професоре: Вие сте българин,образован и интелигентен,с титла.Застъпвате кауза,която импонира в голяма степен. Та,да питам.Защо не отговаряте лично? Аз нямам комплекси и съм над тези неща,но когато хора с титли,с претенции да защитават нация и България,не отговарят на обикновени български граждани...Това какво е? Високомерие? Елитарност? Зачитане само на електорално-стаден принцип? Не знам,но е вредно за Вас,като личност и за каузата Ви,а най е вредно за България! Между другото,Вие сте единствения човек,за който съм дал глас след 40 НС. Иначе не гласувам! А,доста съм допринесъл за каузата на КОАЛИЦИЯ Атака във В.Търновски избирателен район. Не правя въпрос обаче, за мен лично,а за принципа! Когато не отговаряте,Вие късате нишката със собствения си народ! Професоре...?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1954148
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930