Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2015 09:54 - ЗАЩО ПАДНА КОСМИЧЕСКИЯ КОРАБ „ПРОГРЕС” И ЗАЩО ОПАКОВАХА МАВЗОЛЕЯ НА ЛЕНИН ЗА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 14834 Коментари: 26 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Предлагам на читателите на моя блог един къс, но многозначителен материал от моя руски колега и адаш Евгений Супер. Идеята на материала трябва да достигне и до русофили и до съветофоби. Искрено се надявам тази идея да размърда тяхното възприятие на реалността на по-високите етажи на познанието.

           Преводът е направен от мен без съкращения.

                        „Космос требует новой Победы. Почему упал „Прогрес” и зачем                                      опять спрятали мавзолей”

 

          Когато на 9 май  Червения площад отново изтръпне от победоносното „Ура !” и в небето полетят хиляди разноцветни балони, някъде над водите на Атлантическия океан ще настъпи финала на трагедия, която вече ще бъде забравена. Някъде там, високо в небето, ярко ще блесне и ще се разпръсне в салют от огнени капки руският товарен кораб „Прогрес”, който така и не достави на Международната космическа станция копието на Знамето на Победата. И пепелта от това знаме ще бъде подхваната и разпръсната над океана, за да се превърне в значим и мощен символ, който не може да бъде заобиколен. И този символ ще влезе в пряк диалог с друг един символ надвисващ на същия този победен Парад от нелепата и грозна шперплатова конструкция, закриваща от поглед мавзолея на В.И.Ленин. Защото между тези два факта възниква явна и тревожна метафизична връзка. Ако тази връзка реши да я опише някой дълбокомислен мистик, неговата интерпретация ще бъда такава : „Нашият съветски Космос (защото той, Космоса, по право е съветски) не прие от нас, днешните руски хора, този подарък-подкуп във формата на копие от Знамето на победата. В древността, боговете понякога по същия начин не са приемали такива подаръци от жреците, и тогава димът от жертвените клади не се е издигал към небето, а се е стелел по земята, което се е тълкувало като лош знак, предсказващ за народа големи изпитания. Нашият Космос отхвърли Знамето не от жестокост, а като верен сигнал : „Спрете се, глупаци ! Докато вие криете една част от своята история и експлоатирате в свой интерес другата, около вас стари и нови неприятели стягат удушаваща примка. Вашата слава за миналата Победа не ги плаши. Те не вярват, че тази Победа е ваша. Те ви плюят и се смеят в лицето ви, подиграват се с Победата, а вие им се подмазвате, криете своята история, макар че никой това не иска от вас. Глупаци, осъзнайте се докато не е станало късно!” 

          Космосът не прие от нас копието на старата Победа, той чака нови Победи. Той вижда, че се наближава часът на големите изпитания – изпитания в хилядолетното противопоставяне. Ако древните жреци биха получили подобно сурово предупреждение, биха побързали по някакъв начин да умилостивят боговете, например да построят нов разкошен храм. За нас, това е храмът на научната мисъл – космодрумът „Източен”, превърнал се днес в страшен позор.

          Тези три позора – падналият „Прогрес”, окраденият „Източен” и опакованият Мавзолей имат един корен – липсата на модерна мисия, която да подчини всички сфери на националния живот – от подготовката на кадри, които не забиват болтове с чук, през строгия и суров контрол на проектите и изпълнението им,  до честното отношение към собствената си история. Космосът дава знак –мисията наближава към Русия на гърба на историческия процес, независимо от нашето желание. Трябва да четем тези знаци, те говорят много повече, отколкото ни казват вестниците . („cont.ws” – 1.05.2015 г.).




Гласувай:
14



1. slavimirgenchev1953 - Прав е човекът -
07.05.2015 10:06
има си крушка опашка. Коренът е общ - руската изостаналост във всичко, самоизмамите, месианизмът и манията за величие.
цитирай
2. apostapostoloff - Ще правим оценки
07.05.2015 11:44
винаги, когато сметнем за добре. И няма да ни спрат някакви провинциални манияци.

Я се застреляй, смрадлив цървул. Не си ти този, който ще ни дава наставления. Защото си НИКОЙ и НИЩО. Ти се една анонимна нула от циганската махала на Европа. И толкоз!
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - ))) Аслъ!
07.05.2015 11:55
Голям смръдльо е зеленият чорап. А може би чорапогащник?!
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Аз съм смръдльото Кушел,
07.05.2015 14:16
в блога съм безкрайно смел,
ала видя ли камшик,
пропикавам газ за миг.
цитирай
5. blackpredator - а почему упали „Чалънджър” и "Колумбия" ?
07.05.2015 17:16
според кратунковците коренът е общ, американския напредък във всичко.
Няма самоизмами, месианизм и мания за величие.
цитирай
6. slavimirgenchev1953 - Пръдльо смотан, в САЩ това се случва 1 на 1000, а в се сере - 999 на 1000. Че и радиото измислили.
07.05.2015 17:46
blackpredator написа:
според кратунковците коренът е общ, американския напредък във всичко.
Няма самоизмами, месианизм и мания за величие.

цитирай
7. apostapostoloff - Кухель, ти се имаш за голяма работа, но
07.05.2015 17:56
тъй като си тъпунгер, ще ти го повторя:

Ти, Кухель, си НИКОЙ И НИЩО. Ти си една анонимна отрепчица от циганската махала на Европа. И нищо повече.

Не смей да ме заплашваш, защото аз наистина много голям го вадя. Само ще кихна и ще те издухам барабар с цървулките!
цитирай
8. ok3223 - БЕ СЛАВОМИРЕ ...
07.05.2015 18:11
ПЪРЧО ДЪРТ, ДРЪГЛИВ,
ТОТАЛНО БЕЗАКЪЛЕН,
КЪДЕ С ТОЗ ГЪЗ ЕБЛИВ
СИ ТРЪГНАЛ ПАК ЗА ВЪЛНА?

СЪС ТОЗИ ГЪЗ ПОСРАН ...
ОТ КОЙ ЛИ НЕДОЕБАН?
ДА ИМАШ КАПКА СРАМ
ЩЕ ПУКНЕШ, НЕПОТРЕБЕН.

Защо ли господ -БОГ
ВЛЕЧУГИ КАТО ТЕБЕ,
СПРАВЕДЛИВ И СТРОГ...
ПРЕДСРОЧНО НЕ ПОГРЕБВА

ПРОСТАКА ДЪРТ ПЕДАЛ,
СИ ПЕЕ САМ "ОСАННА".
ОТНОВО ПРЕ ПРОДАЛ
ДУШАТА СИ ЛАЙНЯНА ...
цитирай
9. vencivaleri1951 - Професоре, поздрави с настъпващия 9ти май!
07.05.2015 18:14
Извини "мъниците" с малък дух и много его, " что обкакали" постинг. За "Източен" е голям позорът наистина. Аварията с " Прогрес" е много неприятна, но тръгедия не е защото няма/ и дай боже да няма и при падането / жертви. За мавзолея обясниха/дано са искрени/, че облицовката е заради самата сграда., тъй като на миналия по сериозен парад техниката е нанесла поражения при преминаването. Пак казвам , дано са правдиви обясненията защото иначе излагацията е голяма.

Още един път С празником!
цитирай
10. slavimirgenchev1953 - Само тов. Сталин
07.05.2015 18:19
е строг и справедлив, курво мъжка без дръжка. ОК?
цитирай
11. ok3223 - ПОСТОЛЧО, ДЪРТИ МРЪСНИКО ...
07.05.2015 18:22
АМА С ТОЗ ГОЛЕМИЯ,
МАЙ СИ МИНАЛ НА САМОУБСЛУЖВАНЕ, БЕ.
пЪХАШ СИ ГО В ЗАДНИКА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА
НА ДЕНО И НОЩТА.
БРАВОС ... ЗНАЕХМЕ, ЧЕ НИ СИ КАТО ДРУГИТЕ ПЕДАЛИ.
АМА И ТИ НИ ИЗНЕНАДАВАШ С ТВОЙТЕ ФОКУСИ И МАГИИ.
С ТОЗИ ХОКУС - ФОКУС, СИ НАПРАВО ЗА ГИНЕС, СТАРЧЕ ...

цитирай
12. vencivaleri1951 - Блеки ,
07.05.2015 18:24
blackpredator написа:
според кратунковците коренът е общ, американския напредък във всичко.
Няма самоизмами, месианизм и мания за величие.


Това е първият ти коментар който не приемам.
Селската ми баба казваше:
-Поведеш ли се по "бръмбар" до говно ще те доведе.
Слава и вечна им памет на неприземилите се везависимо от националността им. Те го направиха за идните поколения и не е коректно да ги използваме като контрааргументи...още повече срещу дебили.
цитирай
13. staler - косм. кораби са падали и ще падат и в ...
07.05.2015 19:34
косм.кораби са падали и ще падат и в бъдеще,независимо какви знамена превозват.автора е казал нещо с много по дълбок смисъл.сега ше ви го преведем на достъпен български--не е достатъчно гусин путин/русия да се противопостави на запада.западния модел е анахронизъм доколкото ресурсите на планетата са краина величина,а тои предполага стихииното им все по нарастващо разходване.дали към арабелските кладенци чичо скрюч ще добави и сибирските такива принципно е без значение--въпрос на 10-20 години да ги пресуши и просере в вид на пикап-тракс паркирани по безкраините,безброини ярдове на автодилърите.е,рокъфелъ ще спести за още едно сърце.еми да ама по сегашната схема,ако раша устиска на напъна,наи много абрамович да смени яхтата с самолетоносач.има ли светлина в тунела?кура ми янко.путин е стъпил на руския корумпиран бюрократичен апарат и послушните олигарски а отвън го напъват западните корумпирани олигарси и обслужващия ги бюрократичен апарат,така че за некаква нова мисия,нов модел и пр тои просто не може да си мечтае дори.ритне ли конструкцията,просто ще го отвеят за броени дни.
цитирай
14. ko642 - Леле големи страсти се вихрят тука. ...
07.05.2015 19:44
Леле големи страсти се вихрят тука. Я идете да погледате саксията на икономиста да се поуспокоите :)

ПП: Имах един преподавател по научен комунизъм през 87-ма. Още тогава беше отисал капиталистическата система. После чух че сърцето му не издържало на 'вятъра на промените'.
цитирай
15. blackpredator - съгласен съм бе Венци, мир на праха им!
07.05.2015 20:25
vencivaleri1951 написа:
Това е първият ти коментар който не приемам.
Селската ми баба казваше:
-Поведеш ли се по "бръмбар" до говно ще те доведе.
Слава и вечна им памет на неприземилите се везависимо от националността им. Те го направиха за идните поколения и не е коректно да ги използваме като контрааргументи...още повече срещу дебили.

но ако питаш тоя, земетресението в Непал е близо 10 по Путин
с моят коментар показвам, че е близо 10 по кратун
цитирай
16. born - По принцип българинът се съмнява ...
07.05.2015 23:14
По принцип българинът се съмнява във всичко, което му се поднася. За което има основания и горчив опит. Това определено не е български патент и се оказва, че и руснаците са зависими от този синдром. Тълкуването на определени събития между които няма никаква логична връзка е просто оригиналничене и търсене на ефектна самозначимост. В този смисъл тълкуването под претенциите за аналитичност е празно дърдорене на псевдоаналитици. Съжалявам, че проф. Гиндев въпреки опита на годините се подвежда по такива самодейности. Които от своя страна дават "обективни" основания на злобнички дребни хорица да се бият в пилешките гърди с претенции, че са прави в антируските си демократурски "възгледи".
цитирай
17. slavimirgenchev1953 - То и Матиас Руст кацна на Червения площад,
07.05.2015 23:34
без да го очакват, камо ли да го засекат, но и това няма връзка. Само дето е съвсем логично. И преобладащо в Раша.
А докато руцофилието чака да изригне вулканът под Йелоустоун, русняците унищожиха Аралско море. Е, да беше само то... Ма никаква връзка няма. Само генетична. Или като СПИН, що се предавал като комунистическата идея - по полов път.
цитирай
18. born - Едва ли има някаква логика в аван...
08.05.2015 00:24
Едва ли има някаква логика в авантюрата на Руст. Освен генетична обремененост. Какъвто е и стремежът към оригиналничене в периоди на безвремие като тогавашния . Ще ми се някой като Руст да се пробва сега с тези мурафети. Интересно е какво ли ще му се случи ?! Интересно ми е какво е намерено като обидно в термини като "...руцофилие, русняци, Раша..." Не намирам подобна терминология за обидна. Просто е само тъпа.
цитирай
19. sartorium - Съгласен съм с блогъра born. Сега това с Руст не би могло да се случи.
08.05.2015 00:46
Руснаците вече свалят самолетите много по-успешно. Даже и да са пътнически. И дори въобще да не летят над Русия.
цитирай
20. slavimirgenchev1953 - Славухове
08.05.2015 07:04
"Имам намерение на 9 май да кацна пак така незабелязано на Червения площад с нова "Чесна" и да поведа парада", споделил Матиас Руст пред близки приятели."
Д-р Зоргенчев
цитирай
21. zaw12929 - Съвет: най важно е зрението. Да видиш и доброто на другомислещите неамериканци
08.05.2015 07:27
Като се изясни колко смрадлива е Русия, дано забравим ние къде сме изпаднали гордо храбро и ... унищожително. Няма шанс да се обединим около каузата "просперираща България"
Объркване: победата над фашизма трябваше да се празнува пред Белия дом с превръщане Русия колония на САЩ, което засега се отложи. Борбата продължава...засега е превзета Украйна
цитирай
22. jelezov - Язък за прекрасния текст! Омаск...
08.05.2015 10:36
Язък за прекрасния текст! Омаскариха го недостойни люде. Чета коментарите на Апостул, Славомир и съидейниците им, и се чудя дали това са нормални хора.
цитирай
23. ok3223 - Ама, Славунчо слабоумен ...
08.05.2015 13:54
slavimirgenchev1953 написа:
"Имам намерение на 9 май да кацна пак така незабелязано на Червения площад с нова "Чесна" и да поведа парада", споделил Матиас Руст пред близки приятели."
Д-р Зоргенчев


Педи Апостолофф има едно сладко предложение към теб.
Да му кацнеш на ... "аз наистина много голям го вадя"
И да му се радваш,
като за последно.
Ти нали си падаш -
патка... да ВЪЗСЕДНЕШ.
И тъй кацнал ... може и на Цървенио даа да кацнеш, като, като Руст.
цитирай
24. ok3223 - Не се вълнувай ...
08.05.2015 14:11
zaw12929 написа:
Като се изясни колко смрадлива е Русия, дано забравим ние къде сме изпаднали гордо храбро и ... унищожително. Няма шанс да се обединим около каузата "просперираща България"
Объркване: победата над фашизма трябваше да се празнува пред Белия дом с превръщане Русия колония на САЩ, което засега се отложи. Борбата продължава...засега е превзета Украйна


Няма шанс това да се случи ...
Наполеон и Хитлер бяха покорили ЕВРОПА от раз, но руската мечка направи и двамата на пух и прах. Ликвидира ги, и прати на бунището на Историята.
Да виждаш мащабни личности и интелекти, поне далечно подобие на някой от двамата. Сивота и скука, и тотално посредствени двуноги с голямо самочувствие без покритие, тикащи народите към Ядрен Апокалипсис.
цитирай
25. dimat - Нещо сте забравили,как "легендарното леке" Руст,стигна до Москва.
11.05.2015 14:24
Позволи му да отиде до там не "некадърната" отбранителна система на СССР,а некадърната и объркана политическа система,въведена от "човечето" Горбачов.

Спомняте ли си,как по това време,(на "гласност и перестройка),не само СССР,но цялата соц. система се беше ошашавила,че даже и може би самите американци.

В системата на това масово объркване старите инструкции вече са били захвърлени,а при новите,по стар обичай,всеки е чакал "решение отгоре",в крайна сметка,от самия Горбачов.Така се парализира всичко,че когато Руст със самолета си навлиза във въздушното пространство на СССР,никой не смее съгласно старата инструкция да го опердаши и след това та пита,а всеки тръгва да пита,какво да прави,като се стигне от операторите на радарите,по йерархията нагоре...а докато всеки пита по-висшестоящия и чака за отговор,самолета продължава да си лети,напипва ж.п линията от Ленинград за Москва,където вече всички го изпущат от поглед.

А нека сега да опита да направи подобно нещо лекето,да видим до къде ще стигне.Сега западът се насира само като мерне някъде в международното въздушно пространство руски боен самолет,а такива "подвизи" даже и не сънува.
цитирай
26. zaw12929 - С Космоса шега не бива!
28.05.2016 22:33
Космосът не прие копието на старата Победа, той чака нови Победи. Той вижда, че се наближава часът на големите изпитания – изпитания в хилядолетното
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948349
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031