Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2014 12:06 - КАКВОТО И ДА ПРИКАЗВАМЕ, КАКТО И ДА ГО УВЪРТАМЕ, БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИН ОТ ГЛАВНИТЕ ВРАГОВЕ НА РУСИЯ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 3601 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 При посещението си в Турция, руският президент В.В.Путин обяви късно вечерта на 1.12.2014 г., че Русия спира строителството на газопровода „Южен поток” и се отказва от него, тъй като България не желае той да минава през нея („VESTI.BG”-2.12.2014 г.).На Запад веднага надуха победните фанфари : поражение за Путин, победа за Брюксел и Вашингтон, коментира Асошиейтед прес.

          Не един път в историята сме чували победни фанфари от Запада за негови победи над Русия, но помним какво стана с тези камбани и със самите звънари.

          Путин каза и друго интересно нещо, след като обвини ЕС, че ограничава суверенните права на България : „Ако България е лишена от възможността да се държи като суверенна държава, нека  поиска от ЕК пари за пропуснатите печалби, защото само преките доходи за българския бюджет от транзита щяха да възлизат на не по-малко от 400 млн евро годишно“.

          Главното в случая не е самият факт на спиране на проекта „Южен поток” – това са очакваше. Най-важното за България е, че руския президент обяви за главна причина не толкова ЕС и САЩ, а България. Това твърдение може да има далече отиващи лоши, не лоши, а печално-трагични, страшни последици за страната ни. За трети поредн път в най-новата ни история, България се оказа  в лагера на противниците и враговете на Русия. Два пъти ни прощаваха. Страхувам се, че трети път няма да има. "Писна ми от българите. Със Запада и ЕС зад гърба им ни предизвикват и ни се противопоставят. Отлагат проекта", казал Путин на Ердоган по време на Съвета за сътрудничество на високо равнище Турция-Русия.  Точният израз на Путин е : I am fed up with Brlgarians ( 24 часа” – 4.12.2014 г.)

           Путин не затвори „Южен поток”. Путин наказа Южна и Юго-Източна Европа и като емблиматичен тяхен представител беше избрана България.

          България ще обере „пешкира” на всеки, който не го мързи да плюе. Но няма да плюят по истинските виновници и тези истински виномници няма да застанат в защита на нашата нещастна страна. И никой няма да ни пожали (виж първите отзиви по въпроса в „Pravda.ru” – 3.12.2014 г.), нито Италия, нито Австрия, нито Унгария, нито Словения, нито Сърбия, нито дори Гърция. Само Украйна ще ни потупа „братски”, че временно я спасяваме. А кой ще спасява нас?ЕС?НАТО?!

          В България възтържествуваха жалките български русофоби, тези, които дори по официални данни не са повече от 20% от българския народ. („Дума” – 25.11.2014 г.).

          И въпреки това ни предстои да видим и чуем победна русофобска симфония изпълнена и слушана с радост и умиление от тълпата продажни чужди наемници.

          Как стигнахме до тук ? Сами, по собствена воля или по чужда воля ? Има ли и други, неказвани неща, други задкулисни причини за русофобското пропадане на България ?

          Ще го кажа още в началото. За всичко наблюдавано има една главна, най-важна, основополагаща причина и тя е вън от България.

          Наблюдаваме титаничен, ужасяващ по размери планетарен процес, насочен към свръхгигантската задача да се управлява историческия процес, да се върви към „края на историята”, към окончателно установяване на планетата на пазарната стихия на капитализма. Този процес е запуснат, подхранван, насочван и управляван от Световното задкулисие и „Златния милиард” (подробности по въпроса има в книгата на автора „Векът на Сталин”, том ІІІ, стр.347-404). Началият етап на процеса, на който ние се намираме, носи научното име „слабо структуриран хаос” и предвижда зачистване на планетата от всички препятствия към скорошното тотално настъпление. Този процес беше за първи път забелязан и описан от съветско-руския учен Александър Зиновиев.

          „Доскоро планетарния „елит” разчиташе, че трябва само да се предвиждат протуберанциите на природно-историческия процес и предварително те да се гасят. В последните двадесет години, този „елит” получи в свое владение невъобразими богатства, което го убеди, че в неговите възможности е да твори историческия процес. И той започна да твори като Господ. Той го прави и то – съвсем не лошо. Поставен в такава ситуация светът може да стане такъв, какъвто си го представя „Златният милиард”.

            Но къде е обективната причина за всичко ставащо ? В какво е същността на ставащото ?

          „Главният проблем на съвременността е  изчерпания механизъм, който осигуряваше икономическото развитие на човечеството в продължение на няколко стотин години”. (Александър Нагорний – „Завтра”, 15.08.2012 г.). Като последица стана отчуждаване на паричната маса от икономиката. Настъпи тежка системна криза, изразяваща се в сбой на системната програма, на системния алгоритъм на функциониране. Това беше невиждан нов проблем и за него отговаряше „системния инженер”, т.е. задкулисния интелектуалния „елит” на капитализма.Следователно, единственото непротиворечиво обяснение на наблюдаваната финансова криза, като един от факторите за възникналия хаос, е неговия управляван характер, т.е. кризата и хаосът бяха нужни на световния бенефициант за излизане от кризата чрез изнудване и изнасилване на историческия процес.

          Темелите на тази  смъртоносна хайка са четери : природно-исторически (глобализацията), геополитически (русофобията) и идеологически (антикомунизма), и цивилизационни (сблъсъка между цивилизации и като частност – славянството като тор на Запада).

          Глобализацията е неотстраним и необратим природно-исторически процес започнал преди 5000 години с появяването на първите градове. Всички световни мирогледи, независимо дали са материалистически или религиозни, признават и обосновават по своемо този процес. Днес той е обсебен от капиталистическия начин на производство и в тази си форма е поднесен като безалтернативен на човечеството. В.И.Ленин написа в статията си „Предисловие к брошуре Бухарина” : „Не подлежи на съмнение, че развитието върви по посоката на един единствен световен тръст, поглъщаш всички без изключение  предприятия и всички без изключение държави” (Сочинения, том 22, стр. 94).Но с това самият капитализъм приближава своята гибел, тъй като да си представим цялата планета под капиталистическа пета, значи да си представим края на човешкия вид, защото оцеляването на вида е генетично заложено в неговите членове.

          Русофобията носи праксеологичен нюанс и е свързана с невъзможността да се управляват от един глобален център Големите пространства. Именно в това си качество Русия е непреодолим препъникамък пред глобализацията. Император Александър ІІІ го беше усетил и затова казваше :”Страхуват се от нашата огромност”.Наистина, да си представиш страна с 11 часови пояса не е лесно – когато в Петропавловск-Камчатски е 6 часа сутринта, в Калиннград довършват вечерята от предния ден !!

          За САЩ, след като се отказаха от доктрината за „световно доминиране” заменяйки я с доктрината за „световно лидерство”, проблем на оцеляване стана фрагментирането на максимален брой страни. Смисълът на стратегията е, че ако не можеш да бъдеш най-силен, трябва да направиш  останалите много по-слаби от теб. Следователно, раздробяването на всички държави трябва да се постави на конвеер.

          „Запада има особени сметки с Русия от векове – пише А.Зиновиев – От тогава тя е заплаха за световното господство на всеки кандидат за него. Затова „Студената война” между Запада и Русия може да продължи вечно. Затова провежданата политика е да се унищожи всичко руско. Първото е да не се допускат руснаците в световната култура, да се неглижират постиженията на руската култура, всичко руско да се изтрие. Втората е да се унищожи руския човешки материал. Руският народ се развращава съвсем не случайно или от самосебе си. Така беше постъпено с индианците в Северна Америка”. (http://ria.ru/zinoviev_club/20141111/1032746535.html#ixzz3KjqzsTQH).

          Комунизмът е страшен и непримирим враг на капитализма, което хвърля съвремените глобалисти в ужас. Реалният социализъм беще поставил капитализма през 60-те години на 20-я век на ръба на катастрофата и този страх още не е преминал. Още по-страшни стават сънищата на глобалистите пред дори 1% вероятност Русия и социалистическите държави в Европа да се върнат към Съветския проект.

          Как мислите, защо на Запад мразят нацизма и Хитлер ? Заради Освиенцим, Дахау и Холокоста ? За избитите 30 милиона славяни? Не, разбира се ! По броя избити невинни хора нацизма е детска градина спрямо капитализма и империализма. Мразят Хитлер затова и само затова, защото не изпълни предписаното от тях, защото излъга техните надежди да победи Съветския съюз. И дори си позволи да воюва срещу тях и да ги бие, където ги хване.

           В това е раковничето на разюздания антикомунизъм и русофобия на подивелия Запад.

          Само през първия голям глад в Индия по време на британската колонизация през 1770-1773г. са измрели от глад приблизително 10 млн.души, милиони повече от официално обявените еврейски жертви през Холокоста!

Това означава, че британците са успели да избият близо една трета от цялата популация в Бенгал. Най-смъртоносният глад, след „Бенгалския“ от 1770-те идва по времето на Уинстън Чърчил, през 1943г., когато от глад измират над 3 млн.души. Гледката била ужасяваща, хората пълзяли по улиците и ядяли от труповете на умрелите, за да оцелеят. Остава въпроса дали Уинстън Чърчил, човекът който спаси Великобритания от масовия убиец Хитлер, е не по-малко чудовищен убиец от самия него. Когато правителството в Делхи изпраща снимка от глада на Чърчил, за да опише ужаса, британския премиер отговаря в шеговития си стил „Тогава защо Ганди е още жив?!“. (https://alterinformation.wordpress.com/2014/08/20/989420124/).

          Ето защо въпросът кой е по-голям престъпник - Хитлер или Чърчил е напълно оправдан и състоятелен.

          Досега говорихме за процесите в света от гледна точка на управляващите, на тези, които искат да управляват планетата. Но какво да кажем за милиардите бъдещи поданици на Глобаната империя в „края на историята”.

          Силата на „глобалния елит”, между другото, е в това, че се грижи за всичко, в това число и за поведението на тези, които ще управлява. При това изхожда от съвсем научни постановки свързани с характера и природните особености на големи хаотични човешки популации.

          Като начало това е неограничената способност на мнозинството от човечеството да вярва в най-удивителни неща, без да задава въпроси по същество.

Попадате  при диваците от далечното минало и разбирате, че враната се изакала и са се появила сушата и хората. В по-цивилизирания свят на Римската империя ви казват, че се е появил някакъв човек, син на бога, който бил разпънат на кръст и възкръснал. И вие се захласвата по него.( Юлия Латинина -„Эхо Москвы” – 22.11.2014 г.). И по-нататък всичко тръгва съвсем по „научному” – учите, че Земята е плоска, след това, че слънцето са върти около Земята, за да стигните до днешния ден и да разберете, че света не е произлязъл от акото на враната, а от някакъв сопол, голям колкото атом, в който е била съсредоточена масата и законите на цялата Вселена и като добавка сте убедени в Глобалното затопляне и в нуждата от шистов газ.

          След такава „научна” подготовка няма как да ви се „опънат” такива пропагандни лозунги като : свобода, демокрация, толерантност, солидарност, справедливост, правова държава, парламентаризъм, диалогичност, партньорство и цял поменик от информационни вируси насочени към  вашето съзнание, за да бъде то почистено, изметено, избърсано от вредни спомени и помисли. И когато вирусите са свършили дори половината от работата си, вие ще станете съвсем друг човек – гражданин на света, човек без родители, без семейство, без минало, човек, отдаден само на своето бъдеще, без да знае какво да прави с него. Бях очуден и потресен, когато президентът на Русия В.В.Путин нарече западните политици „нашите европейски приятели” (?!) („VESTI.BG” – 2.12.2014 г.). И си спомних един стар каламбур : по-лошо от това да имаш англичанин за враг, е той да ти бъде приятел.

          Ако сега проектираме казаното върху политическата и обществена обстановка в нашата страна, повечето от ставащото придобива съвсем ясен и логичен смисъл.

          След парадоксалните резултати от последните парламентарни избори,  в България се върнаха на власт най-десните и десно-центристки политически сили, имащи изключително силна ментална зависимост от евроатлантизма и още по-силно осъзната историческа малоценност като политици. С други думи, още от началота на прехода тяхните послания към българския народ не съдържаха нищо позитивно, нищо съзидателно, освен анархистки лозунги от зората на съвременната история : „ не искаме социализъм”, „трябва ни нова, капиталистическа,  България”, „напред към ЕС и НАТО”, защото ЕС ще ни храни, а НАТО ще ни брани”, за да стигнат до върховното политическо „откритие” на Иван Костав : „Лозунгът”Демокрация за източноевропейските страни” може би не беше много пълен. Повече капитализъм – това е моя лозунг” (Иван Костов, цитиран от в. „Дума -23.02.2002 г.). Изобщо, в политическото наследство на Иван Костов най-много се откроява пълното научно невежество в здрав съюз с ретроградно политическо мислене. Колко струва само следното негово послание : „Аз с най-голяма тревога чух как беше реабилитирано понятието „народ”. Народът ще измести гражданското общество и тогава България ще стане абсолютно непригодна за членство в Обединена Европа” (из негово изказване на пресконференцията на СДС след загубените избори за 39-о НС – 18.06.2001 г.). Тук изненадата е, че подобни „слагачески” изявления, трасиращи близкото бъдеще на странати, се чуваха и от „лявата” част на политическия спектър и точно те подготвиха идеологическото и мирогледно падение на целия „ляв политически спектър” (по този въпрос добре стои изследване на Чавдар Добрев във в. „Дума” – 3.12.2014 г.). Да чуем сега един оригинален текст от онези години, където всичко е казано от ясно по-ясно : „В света има една супер държава и това е САЩ. Нейната цивилизационна идентичност ще бъде световна цивилизационна идентичност. Ако искаме да оцелеем и да сме горе - долу добре, трябва да се превърнем в подобие на американското гражданско общество, трябва да се „откупим”, жертвайки националното за сметка на наднационалното, трябва да забравим, че сме народ. Ако много пък искаме да останем и народ, може да останем „скрита” народност като евреите” (Филип Боков пред научно-практическа конференция на НАМИ и БДД. София, 17.11.1998 г.). От това по-ясно – здраве му кажи ! ТО замества всички дебели програми на БСП заедно с кудкудякането за „социална държава”, „държава на общото благоденствие” и други подобни социалдемократични глупости. Точно от такива дребни, трудно забележими и позабравени изказвания започна „грехопадението” на прехода. Затова днес сме стигнали до тук и имаме това, което имаме.

          След като бяха изпълнени основните изисквания на „десните” и „левите” нещастници за членство в ЕС и НАТО, в тяхната идеологическа и политическа кошница не остана нищо друго смислено и годно за международна употреба (никой не мислеше за българския народ !), освен русофобията и антикомунизма. Чрез тях се защищаваше политическата необходимост да бъдат във властта и да водят България към политическото небитие. Защото за тези измъчени борци за свобода и капитализъм няма по-страшно нещо  от въможността да предизвикат неодобрението на САЩ, евроатлантизма и бюрократите от Брюксел. Трябва да се признае, че ТЕ се стараят със завидно упорство и прилежност, чуствайки зад гърба си могъщата снага на Световното задкулисие. Техните успехи са очевидни.

          Проникването на западните ценности и вътрешните проблеми на България свършиха своята рабато. Все по-малко млади хора виждат своето бъдеще в родината си и са убедени, че ще се реализарат по-добре и по-бързо в Западна Европа и в САЩ. На първо място има значение високият жизнен стандарт, развитата икономическа система, липсата на граници между държавите, бонусите при образованието до възможност за безплатно обучение.

          На второ място е илюзията, че ТАМ е по-лесно да се реализираш опирайки се на собствените си сили, без безкрайните разкарвания от бюрократичния апарат и корупцията.Или, казано кратко, отъпяването на идващото поколение е факт.

          „Всеки пубер, който не е бил раждан преди промените, най-активно пише за комунисти, комунизъм и руснаци или Русия. . Вижте техните тролове под всеки коментар!Това се случва само в БГ, защото другите страни в Източна Европа им биха шута и си гледат само националния интерес” (коментар на РКК към интервю на Вацев пред ТВ7 преразказано в платформата „политика.bg” от 27.11.2014 г.).

          Преди много години Захари Стоянов тъжно отбеляза :“Не се е минало много време от оная епоха, когато можеше да се познае, да се направи разлика между родолюбеца и шпионствующата шуга, но, за жалост, днес твърде мъчно е да се произнесе човек от един път”.

          В западната социална антропология все по-често се отбелязва социална група наричана прекариат – нещастна и онеправдана социална група, която не е свързана с никакви задължения нито с държавата, нито с обществото. Първоначален наглед за български „прекариат” са така наречените „футболни фанати” (запалянковци), заедно с неуправляемите малцинствени групи.

         „Имаме достатъчно доказателства за невежеството на властта у нас, особено при сегашната - пише проф. Здравко Райков - но има и достатъчно силно влияние, което е извън България, с цел да се размият традиционната ни култура и ценности. Много привнесени медийни проекти и чужди привички промиват мозъците на младите ни хора. Наблюдавам сред моите студенти с всяка изминала година непрекъснат срив на грамотността, неумение да се ориентират в сложния свят. Въпросите, които задават, говорят за увеличаващи се бели петна в тяхното съзряване и историческа памет. Като че ли някаква невидима сила тласка грамотността ни към абсолютен крах, правят се безсмислени експерименти, а резултатите изобщо не водят към позитив( „Дума” -  3.12.2014 г.).

          Ето какво обяснение дава проф. Касатонов от МГУ. Той обича да задава на студентите следния въпрос : „Кой е главния ресурс на съвременната икономика ?” Отговорите са най различни : нефта, парите, знанието.Професорът клати глава и обявява : „Главния ресурс на съвремената икономика е глупака. В главата му може да натикаш всякакви глупости”.(„Литературная газета” – 12.02.2012 г.).

         Фактът, че в страна като България, страна с преобладаващи русофилски чувства и с пословична, исторически обусловена социална и социалистическа нагласа на мнозинството от населението, сега е на първо място в Европа по необуздана русофобия и антикомунизъм, доказва обобщения извод на проф. Касатонов – глупакът не е само главният съвременен икономически ресурс, но е и главният съвременен мироглед. В частност, българинът е загубил своето историческо мислене и с него – своята историческа памет. Под историческо мислене имам предвид много просто нещо : разбирането, че по-рано не е било така, както е днес, а утре ще бъде въобще съвсем друго. Човекът на днешния ден трябва да помни и да съотнася днешния ден с изминалия ден, защото само така, може да си състави представа за утрешния ден. И ако използваме историческото мислене като методология за изследване на днешния ден, веднага ще открием, че българските русофоби и антикомунисти нямат под своите разсъждение никаква фактологична и мирогледна почва, че са исторически мошеници и измамници, че са антибългари и дори антиевропейци.

          По повод на българското социалистическо минало е писано много. Но това е недостатъчно за българските антикомунисти. Затова с тях не трябва да се спори, а да се прилага изпитаното от векове правило : Предполага се, че който не разбира от думи, разбира от бой ! Ние ще добавим : (от гледна точка на толерантността) – метафорично казано.

          Не е излишно да напомним някои неща от социалистическото минало :

          „Превратът от 10 ноември 1989 г. трябваше да донесе промяна. Донесе катастрофа.

В резултат на либерално-реформисткия преврат в България настъпи грандиозен грабеж. Според изчисления на икономисти, българите бяха ограбени с около 100 милиарда долара.

Какво са 100 милиарда:

          ●това е строителството на 25 атомни електроцентрали като „Белене“

          ●това е строителството на 200 милиона квадратни метра суперлуксозни жилища, т.е. на всеки българин по 25 кв.м, а на всяко семейство по 100, и решаване на жилищния проблем за целия XXI век

           ●това е строителството на 10 000 км автомагистрали (в момента действат около 600 км) и на 35 000 км железопътни линии

          ●това е строителството на нефтопреработващи комбинати с мощност 300 милиона тона нефт, т.е. почти цялото производство на Русия, и изграждането на 35 000 км магистрални нефтопроводи

         ●това е изграждането на автомобилостроителен гигант с качеството на Мерцедес за производство на 25 милиона леки коли годишно

         ●това е производството на 10 000 супермодерни изтребители и на 50 000 танка◄

Днес даже така наречените либерал-реформатори и атлантици признават, че за 25 години „реформирано развитие“ и „преход“ страната не можа да стигне равнището на България от периода 1985-1989 г., който според тях, бил кризисен.

Вероятно равнището на брутния национален продукт днес щеше да бъде 2,4 пъти по-голям от онзи през 1989 г. Ако бяха запазени социалните принципи на разпределение, сега жизненото равнище на българите щеше да бъде 2,1 пъти по-високо, т.е. средногодишният доход на един българин щеше да бъде около 15 800 евро.(Красимир Иванджийски - https://alterinformation.wordpress.com/2014/11/09/8832592952/)”.

          Как ви изглеждат количествените измерения на българския преход и какви исторически и морални изводи трябва да направи исторически и мирогледно мислещия човек за антикомунистите, русофобите и за себе си ?

          В заключение ще отбележим един очудващ факт на нашето съвремие. Българските русофоби и антикомунисти получават всякаква подкрепа и материално стимулиране на толкова от САЩ, колкото от Федерална република Германия. Рупорът на германската подкрепа е държавната медия „Дойче веле” (международна медия , включваща телевизия, радио, информационен портал в интернет). От 1 август 1963 г. има българска редакция. От 31 декември 2011 радио „Дойче веле“ спира да се излъчва на къси вълни в България, защото намалява броя на хората, които притежават радиоприемници, работещи на къси вълни. Наред с това се прекратява и излъчването на УКВ. Радиото продължава да се излъчва онлайн. През 2011 година уникалните посещения на българската част от портала на „Дойче веле“ в интернет са 50 000, а месечните прочитания достигат до близо три милиона. Българската група в медията е  сборище от несъстоятелни, невежи и продажни личности, зомбирани с антибългарски и дълбоко реакционни идеи. Разюзданите писания и изказвания на „Дойче веле” предизикаха гневен отпор по повод статия на някой си Н.Цеков, препечатана във в. „Сега” – 19.10.2014 г.

        „Тия едно си знаят. Разбирам да нямаше книги, да нямаше интернет, фактите да не бяха толкова универсално достъпни - а те да си баят познатите заклинания и тук таме някой лумпен да им се връзва. Ама те се опитват в 21ви век да разправят измислици от студената война и се чудят защо никой не им се връзва. И какво излиза - българите прости, българомохамеданите прости - а само Цеков, една немкиня без професия и донорите им схващат проблемите.

          Онагляха българските еничари, спонсорите и подгласниците им. Те не могат да вденат с плиткия си акъл, че плюят не срещу някакъв режим, а срещу собствената си държава, създавайки предразсъдъци в чужбина за измислени неща. Или пък вдяват,... ама пък това се търси и се плаща на Запад.

          Никой не иска да чете в Дойче Веле, че България е пращала хора в Космоса, градила храм на културата с повече стомана от Айфеловата кула или пък конструирала компютри в зората на дигиталната епоха”.

          Такива са нашите „приятели” и „партньори” по ЕС. Хубаво е да ги познаваме по-добре.

          Отделен и труден разговор предстои по съвременната руска политика на Балканите и по България. Последният руски геополитически ход със спирането на проекта „Южен поток” удари по русофилските Балкани и по настроените добронамерено към Русия европейски страни от Централна и Южна Европа. и макар геостратегическия замисъл да ет оправдан за Русия, обществените настроения може да изненадат.Ще отбележим, че българските антикомунисти и русофоби не могат да се качат и на малкия пръст на своите руски „побратими”. „Служил съм в Съветската армия и често ми се е случвало да общувам с нашите съюзници по Варшавски договор. Смятахме за най-надеждна армията на ГДР. Останалите разглеждахме като марионетки – който предложи по-висока цена, на него ще му полегнат” (из коментариите в нета към статията „Южен поток” и най-главната руска грешка”. „Военное обозрение” – 7.12.2014 г.).

Така че не трябва твърде много да се очудваме на германските подражатели и епигони. Но не в това е главната беда. Нашите русофобски хашлаци ни стигат. „Как ще се оправяме със шайката идиоти, които изпълзяха покрай ритника от Русия по „Южен поток” ?, възкликна Кеворк Кеворкян („Уикенд” – 6-12.12.2014 г.). Тревогата е основателна. Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижьов е откровен и категоричен : „България не се е доказала като надежден партньор не само с „Южен поток”, но и по редица други енергийни проекти. Русия е готова да продължи преговорите с Австрия, Унгария и Сърбия след прекратяването на проекта” (!!!). Изгаври се и шефът на външнополитическата комисия на Държавната дума Алексей Пушков : „Да му е честита на ЕС засилената зависимост от украинския транзит на газ”. Ще добавим от нас – и от Турция („Стандарт” – 5.12.2014 г.). Ако не друго подобни разсъждения показват настроенията, които царят във висшите етажи на руската власт. А те може да вземат най-неочаквана посока. Достатъчна е малка българска „помощ” (напълно неграмотния „реформатор” Мартин Димитров „прозря” главната причина за спиране на „Южен поток” : Русия се намира в много тежко икономическо положение и това е причината за спирането на "Южен поток"...Русия няма пари и ни вкарва в дълбока интрига), за да се завъртят в главите на руснаците парадоксални мисли : „Напразно освободихме България преди 136 години. За това време те неуспяха да изградят суверенна и работеща държава. В две световни войни воюваха срещу нас, оскверняват наши паметници, не признават, че ние сме ги освободили, настояват да преименоват емблематични напомняния за признателност, съботират руските проекти, въоръжават Саакашвили, признават властта на бандитите в Киев. Нека и ние се откажем от Освобождаването им и да ги върнем на Турция. Така те по-лесно ще влязат в Евразийския съюз като турски санджактова заслужават, щом това правят .  Казват, че са живяли добре и спокойно в Османската империя, нека да поживеят така още стотина години” (за справка виж Алберт Аврамов – „Дума” – 24.11.2014 г.). Немислимо ? Само на пръв поглед. С казуса „Южен поток” руснаците вече ни продадоха на Турция, така че стягайте фесовете! Най-новата шега в руския нет е : „Русия спаси България от турците и и даде държавност. На свой ред турците днес спасиха Русия от предателството на българите”. Макар, че не е вярно, е много неприятно.

          "По улиците на София не се забелязва никакво ликуване – за каквото се бореха, това и получиха. Русия повече я няма в България, но пък Турция е тук. Но турската външна политика е много напориста и агресивна. Тя е насочена към разширяване на турското влияние навсякъде, където е възможно. Слабата и малка България сама се докара до позицията на пълно нищожество на европейската политическа сцена. Срещу Турция тя не разполага с никакви инструменти и е напълно беззащитна. ЕС е определил на България ролята на периферен курорт и по този начин я е лишил от всякаква перспектива за бъдещо развитие”. (Анна Филимонова в „Pravda.ru” – 3.12.2014 г.).

          Антибългарските настроения нарастват в Русия, но за първи път пропорционално на българската русофобия. Това е заплаха за нашата страна, за нейното съществуване.

          „Както казвам в последните дни-СПУКАНА ВИ Е РАБОТАТА!По-добре се съберете целия народ пред парламента свалете гащи направете по един минет на упраляващите Ви и дайте да Ви опънат.След това може да се самозапалите ритуално!Няма толкова прост и жалък народ.Курвите на ЕС и НАТО!
Като овце сте свикнали да ви доят и стрижат,а българина иска даже да го опъват.От изток,от запад,не е важно.Важното е да се дава дупе на някого.Важното е да се плюе по някого, без да се преценява кой какъв бил,без да виждате че сте никой!Всичките тука във форума на вести барабар с тея дето пишат анти-руските статии за кеф на всички, дето са обидени на рашата,че сами се вкараха в гроба с костовата си демокрация!Така е.Дупедавски народ свикнал да дава само дупе и помежду си да дават ненужни никому съвети!Циганите не ви имат за никой,турците също,гърците изобщо,сърбите и те ви знят кфи сте предатели жалки!Роби!!!Жалки мижитурки!

          Айде със здраве да си се радвате на демокрацията!!!Жал ми е за пенсионерите български, които построиха държавата ви,а вие направо им се изс*ахте в лицето!Такак винаги сте предавали всичко българско и родно.Само човек да поиска да ви помогне и веднага ще го залеете със злобата си и завистта си!Малко са ви опъвали турците, малко!” (коментар към бележката във „VESTI.BG” за заявлението на Путин, че се прекратява строежа на „Южен поток”).

          В Русия активно съветват мразените либерали и демократи : „Щом нямате достоинство, гордост и дух - махайте се! Отивайте при вашите не-братя. Заминавайте във вашата велика и независима България !” .( първоизточник във  http://dr-piliulkin.livejournal.com/632066.html ; „Военное обозрение” - 6.12.2014 г.). Разбирате ли какво ни казват на нас – българите ??!

          Българските галфони-русофоби не знаят с какво и с кого се захващат. В животинския свят всеки знае своята територия и на инстинктивно равнище разбира, че на чужда територия е най-добре да не се появява, тъй като може да се върне с наръфана опашка и без око. След такъв опит животното не демонстрира паталогично желание пак да се пъха където не му е работата. В света на хората много често подобни инстинкти вече рядко се проявяват, което е прискръбно – заспалите инстинкти неизбежно водят към измиране на популацията.  И това съвсем не е милитаризъм, а банална биология .

Много странни неща стават в света и в частност – в България. В различини страни във властта се издигат случайни и неподготвени за лидерство хора. Най-често това са сиви и незабележими екземпляри от втория и третия кадрови ешалон?(„Советская Россия” – 26.11.2014 г.). В България всеки пубер, който не е бил роден преди промените, най-активно пише за комунисти, комунизъм и руснаци или Русия. . Вижте техните тролове под всеки коментар!Това се случва само в БГ, защото другите страни в Източна Европа им биха шута и си гледат само националния интерес (коментар към интервю на Валентин Вацев пред ТВ7 преразказано в платформата „Politika.bg” от 27.11.2014 г.).

С други думи – никога не се бъзикай с империя, щом задникът ти е гол !  

Накрая, нека си кажем няколко неприятни истини. Ако за малкото добро и за многото лошо в последните 25 години основната вина за България носи БКП/БСП, така и за света, за наблюдавания слабо структуриран хаос и произтичащите от него  убийствени последици за човешката популация, основната вина е в престъпната дейност на такива ръководители като Горбачов и Елцин. Ехото от тяхните мислителни безмислици още дълго ще ехти по  просторите на планетата, а породените геостратегически вихри ще брулят народите, които не знаят какво да правят. Природноисторическият  процес  понякога е  голям майтапчия.

          Ето приятен пример.

           Трима умници разговарят за българското бъдеще.

●Песимистът вижда само тунел.

●Оптимистът вижда светлината в края на тунела.

●Реалистът вижда тунела, светлината и приближаващия влак.

А машинистът... машинистът вижда трима идиоти, седящи на релсите.◄

 




Гласувай:
10



1. ravramov - 80-те % българофили
08.12.2014 12:24
да излязат и да пометат 20-те % марионетки на Запада, и нещата ще си дойдат на място!
цитирай
2. apostapostoloff - Русия за света (пък и за нас)
08.12.2014 18:29
е 9-та дупка на кавала.
цитирай
3. анонимен - Отново прекрасен материал. Про...
08.12.2014 19:56
Отново прекрасен материал. Прочетох го с удоволствие. "Нашите" медии обаче тялом и духом служат на опростачването, но не и на просвещението. Ето още по темата.
http://kushel.blog.bg/drugi/2014/12/08/ne-sym-izoliran-sluchai-apostolofff-84-ot-bylgarite-misliat-.1320870
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950701
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031