Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2014 21:03 - ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ „ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ” И ЗА БЪЛГАРСКИЯ „НОВ ЦИВИЛИЗАЦИОННЕН ИЗБОР”
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 1639 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Само преди няколко дни руската интернет платформа „Завтра” публикува уникална информация за царящите в днешна Германия ред и законност. И като знаем за германската пунктуалност и привързаност към правилата и законите, може да си представим бегло какво се прави в другите, не толкова „напреднали” европейски държави.

        Както съобщава LifeNews, рускинята Луиза, постоянно живееща в Германия, е заплашена от затвор заради  дъщеря си Мелита, ученичка в четвърти клас, която съзнателно е пропуснала урок по сексуална просвета. По-рано в затвор е бил и нейният баща Евгени заради подобна причина.

        Луиза и Евгений имат 9 деца и са се преселили в Германия преди много години със своите родители. Те прекрасно говорят  руски и учат на родния си език и своите деца. Като германски граждани те никога не са имали проблеми с германските закони, докато една от техните дъщери Мелита не тръгва на училище. Работата е там, че Мелита не харесва предмета „сексуална грамотност” и един път напуска урок посветен на подробното разглеждане на половия акт.

Мелита веднага е заведена при директора, който написва жалба до органите на ювеналната юстиция. И „колелото” на детската законност се завъртва.

„Службата за защита на децата в Германия” праща на родителите известие, че трябва да платят глоба за пропуснатия урок и когато те отказват, делото е предадено в окръжния съд В такъв съд ответниците нямат право на самостоятелна защита. След като и в съда родителите отказват да платят глобата, са осъдени на един ден затвор, като и двамата трябва да се явят доброволно за излежаване на присъдата. Бащата отново отказва и е арестуван. Същото заплашва и майката („Завтра” от 24.09.2014 г.).

        Е, уважаеми българи, след като сте направили без никой да ви пита „нов цивилизационен избор”, сте ли готови да приемете ювеналната ценност като ваша ценност и да подчините възпитанието и образованието на чедата си на тоталитарната държавна машина на капитализма и глобализма ? Давате ли си сметка какви ценности ни предлага и налага Запада и до къде може да деградира българското общество след като ги усвои напълно ?

      Огледайте се и се ослушайте около вас, какво се проповядва,      какво натикват в съзнанието ви продажните средства за масово осведомяване заедно с цялата банда от морално обезумели политици. Западна Европа официално се е отказала от своите християнски корени, но не се върща към езическите си корени, а направо прескача в постхуманизма, в постмодернизма и в постисторията.

          Да видим най-главното, с което ни облъчват.

           „Оцелявай ! Дай всичко от себе си! Изпревари конкуренцията ! Бъди победител !Бъди ти ! Живей днес, живей свободно и без ангажименти ! Забавлявай се, забавлявай се !”

          И край тези човекоядни призиви звучи и философията на подържащите екипи :

           „За обикновенните хора влизането ни в ЕС се свързва с по-добър живот, с повече красота, с повече родост, с повече въображение, с повече надежда, с повече изтънченост, с повече чувственост. А това са най-важните символи на поезията.” – това е правителствения говорител през 2003 г. („Сега” – 6.12.2003 г.), който и днес ни обяснява „живота” от телевизионните екрани – Димитър Цонев.

              До него се нарежда и незабравимия Иван Костов : „Аз с най-голяма тревога чух как беше реабилитирано понятието “народ”. Народът ще измести гражданското общество и тогава България ще стане абсолютно непригодна за членство в Обединена Европа  ( пресконференцията на СДС след загубените избори за 39-о НС - 18.06.2001 г.).

          Но капак на всичко слага неуморимия атлантик Соломон Паси : „От членството ни в НАТО всеки българин само ще спечели, и то много. Сигурността, която ни дава НАТО, е най-важното условие за привличане на чуждестранни инвеститори, а те ще разкрият десетки хиляди работни места, ще намалят безработицата, техните данъци ще напълнят хазната. Именно от тази хазна ще бъдат увеличени и пенсиите” ( в. „Сега” от 19.10.2002 г.)

          Убедително го допълва Любомир Иванов, председател на Атлантическия клуб в интервю пред в. „Стандарт” (4.04.2009 г.) : „Членството в НАТО, е след това и в ЕС ни дава усещането, че сме заели мястото си в съвременния свят. Сега знаем къде се намираме, с кого сме заедно, какви са нашите ценности, цели и интереси”.

          Е, как да не се затичаш към Западна Европа, като захвърлиш пътьом дрипите на своите утвърдени през вековете народностни ценности, такива като : гостоприемство, човеколюбие, трудолюбие, скромност ...За сметка на тях, ето какво ни се предлага :

          “Находчивост, предприемчивост, готовност и потребност да се поема риск, краткосрочност на ангажиментите и връзките, отговорност към изпълняваната задача (джентълментство, лоялност, ангажираност), разгръщане на интелектуалните способности, адаптивност, умения и нагласа за бърза реакция на промените в ценностите, толерантност, уважение на достойнството на другия, умения за справяне в екстремални ситуации, предпазване от агресивност и преодоляване на конфликтите, отговорно гражданско поведение, умения за избор, достойнство и пълноценност, доверие в правото, разбиране на участието като демократичен избор. Редица норми и ценности, които векове наред са били типични за обществото, вече губят своето значение : послушанието, верността, дисциплината (разбирана доскоро като въшно изискване и резултат на принуда), самообладанието, чувството за ред (наложен отвън), готовността за саможертва, традицията и подържането й (За характеристиките на “асоциирания човек” може да се прочете в статията на Илия Пеев “Нови информационни технологии – нови принципи на обучение и възпитание”  в сп. “Военен журнал” от 4/1999 г., с. 61-62).

          Нека всички вкупом се огледаме малко по-внимателно около себе си и да си дадем сметка накъде ни водят българските политици. Да се опитаме да различим в хаоса на събитията, специално създаден за нашето пълно дебилизиране и ошашавяне, очертанията на близкото бъдеще и какво се готви, ако не за нас, за нашите деца и внуци, да вникнем поне малко в трагичното възклицание на християнския свещеник Д. Райт пред законодателното събрание на щата Канзас :  “Боже, помилуй ! Ние се кланяме на лъжливи богове и наричаме това “културно разнообразие”. Ние узаконихме содомитството и наричаме това търпимост. Ние убиваме деца в утробата на майката и наричаме това право на аборт. Ние възпитаваме младите в разпуснатост и разврат и наричаме това прогресивно възпитание. Ние затънахме до уши в порнография и сквернословия и наричаме това свободно изразяване. Ние се гаврим с духовното наследство на нашите предци и наричаме това просвещение. Боже, потърси ни отговорност, очисти ни от тази скверна”. (Цитира се по книгата на Олег Платонов – Защо ще загине Америка. “Жарава”. София, 2002. Стр.41-41. Оргиналът е в сп. Southern Partisan, бр. 1/1996).

             Дълбочинният конфликт между ментални и духовни ценности се ражда във конкретния човек и отеква като неустойчивост и натрупващ се стрес. При условията на обществено „безветрие” и глобален хаос, стресът преминава в униние, необяснима мъка и копнеж и при леки пориви на вятъра се излива  в гняв и ярост. И тогава няма на какво да се сърдим, защото е непоносимо родител да си представи, че в училище неговите деца може да учат за съвременна поезия по следния текст :

                                           Как искам да се любим ето така :

                                            седнала,

                                            с високо вдигната пола,

                                           с високо вдигнати крака

                                            върху теб на стола

                                           пред пишещата машина”.

(това е съвременната поетеса Силвия Чолева от БНР. Виж интервюто на Никола Инджов във в. „24 часа” от 3.03.2009 г.). А ако детето откаже да го учи наизуст, родителите му да отидат в затвора. Тогава ?

          „Четете по-малко вестници, гледайте по-рядко телевизия и не обръщайте голямо внимание на политиците. Вместо тов  следете за промени в природата и в себе си, наблюдавайте звездното небе и мислете за внуци и правнуци. Така ще останете цивилизован човек. Това е завещанието на Друида ! (Илья Бражников – „pravaya.ru/names”, 3.06.2014 г.).

             Българският народ е в дълбоко вътрешно раздвоение и това раздвоение се засилва. Точно то му пречи да види простата и ясна перспектива : този свят е несправедлив и трябва да бъде променен – днес и завинаги !

          Единственият начин да се освободиш от маркера на „треперещата гадина” , е да  получиш тази свобода, от която мнозинството българи се отказват – да признаеш, че извън силата „справедливост” няма и да станеш неин апостол и верен адепт.Защото не в истината е силата, а силата е истина, независимо каква е тази сила – материална или духовна.Защото, за да признаеш, че е справедливо  да плюскаш и да пиеш бира или ракия, значи да признаеш че ти си роб и си свободен да се чустваш и да бъдеш роб. Това е справедливостта на историята. Затова сме били 500 години под турско робство.И ще бъдем, макар и евророби!!




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1960435
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930