Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2014 15:04 - ДА СЕ БОРИШ С ПРОТИВНИК И ДА СПОДЕЛЯШ НЕГОВИТЕ ЦЕННОСТИ Е НЕВЪЗМОЖНО
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2220 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всяка осмислена дейност може да започва само след ясно и точно определение и първата крачка в публичната сфера е отговарянето на простия въпрос : „Кои сме ние и кое смятаме за правилно”.

            Ние сме членове на Европейския съюз и на НАТО – засега. „Европейските страни са поробени страни. Те не могат да действат самостоятелни и за себе си. Всъщност, Европа е нищожество, което изпълнява заповедите на САЩ” ( Пол Крейг Робертс -  http://www.paulcraigroberts.org/2014/07/25/russia-humanity-future-paul-craig-roberts/). При това европейците зависят от САЩ не просто като държава от държава. Те са взаимно обвързани в смъртоносната прегръдка на алнглосаксонството, допълнено от наднационални многостранни връзки. Това е ужасно обсебване, омаломощаващо националния дух и затриващо цивилизационния код. На хората се втълпява в съзнанието, че те не разполагат с пълната информация, за да ръзсъждават и да вземат решение, но това е дебилен довод. Винаги всеки управник знае повече от обикновения гражданин или учен. Повече знаеше Милошевич, повече знаеше Кадафи, повече знаеше Садам Хюсеин. Повече знаеха Карл Стюарт и Людовик ХVІ, но и двамата отидоха на ешафота. Всеки управник знае повече по силата на своя статус, но това не спасява, ако не се  разбират ключовите закономерности, което е много по-важно от знаенето на множество факти.

        Светът днес се управлява от Световното задкулисие (конспирация) – директорските съвети на транснационалните компании. Няма демокрация, няма права на човека, няма международно право, няма Европейски съюз (www.iraqwar.mirror-world.ru – 16.07.2014 г.).

          И, ако погледнем истината в очите, главният враг на всички хора и държави по планетата е Глобалният проект, Новият световен ред, „Новият цивилизационен избор” предлаган и налаган навсякъде със средствата на принудата и масовата манипулация на съзнанието.

            Чувствата за съпричастие и съпреживяване са нормални състояния, при които човек мисли : „Разбирам за какво става дума и искам да помогна”. Но като гледаш българските телевизии не чувстваш същото. Предлаганото не е информация, а емоционално напомване – гласът на дикторите, подборът на информацията, кадрите, всичко прилича на психологично изнасилване. И като резултат се изпитва чувството на тревога и безсилие. Особено са уязвими зрителите, които не разполагат с алтернативни източници за информация. Седят си по цели дни и слушат новините, а нищо не могат да направят. И освен страх, в тях се заражда злоба, злоба къв всичко и към всички (Людмила Петрановска, психиатър - www.iraqwar.mirror-world.ru – 7.08.2014 г.). "Всеки 4-ти българин е засегнат от депресия и тревожност", "15% от българите страдат от депресия", "1 млн. българи са с депресия".... Ако тръгнем от статистиката, оказва се, че еднакъв е процентът и на българите, и на останалите европейци, засегнати от тежки психични разстройства. Но по отношение на честите психични разстройства от тревожно-депресивния спектър, оказва се, че сме първенци на Стария континент”. (Аида Паникян – „Дума”, 25.08.2014 г.).

           Ние, българите, сме дебилизирани и зомбирани благодарение на умствения си мързел и наивната представа, че ще оцелеем въпреки всичко. Още от турското робство, българинът е готов да възприема исканото и желаното за възможно и реално – нещо като битово тълкуване на хегелската постановка, че „всичко действително е разумно и всичко разумно е действително”, само че се придържа изсключително към  втората част, без да си дава сметка за първата част, т.е дали всичко действително е наистина разумно. На българина му дай хляб с малко масло и сирене и не го търси за друго. Не е за очудване – всички народи са такива, но ние сме особени. Азия като че ли не пощадява почти нищо от българската земя, през нея минава тежкият крак на хората и камилите й, заливайки (с помощта на някои съучастници, най-вече лихварите и известните с лошата си слава на предатели чорбаджии) един народ, чиято кръв, потекло и самата земя са по-зле защитени от тези на всеки друг народ" (Фернан Бродел).

           У нас, българите, паметта за петвековното робство не може да бъде обща с паметта на турците. Тази наша памет е съвсем друга. Днешните турци никой не обвинява за онези страшни времена. Но именно те нестойчиво се стремят да получат от нас прошка. И не за себе си, а за своите предци. Защо е тази настойчивост, какво ги мотивира, на какво се надяват ? Мисля, че сметката е проста : щом са простили, значи са забравили. А щом са забравили, може да не забележат новият изтънчен неоосманизъм. Сметката се оказва далновидна и опасна. Затова, нито ние, нито бъдещите ни поколения трябва на някого да прощават и за нещо да се извиняват. Никога. Такова право ние нямаме !! 

            Но имаме друго право, правото да се разпореждаме със своето настояще.

В нашия случай може да започнем с фиксация на най-важното и очевидното : сме в цивилизационна война с всички произтичащи от това последици. Въвлечени сме в нея от шайка престъни и неуки политици, които се възприемат като „божи дар” за тъпия български народ. И кой е врагът ? – РУСИЯ, нашата Освободителка и за която българската страна е осеяна с паметници на благодарност ??!

            България е в информационна война с Русия, пише в публикувания на сайта на военното министерство документ "Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана". С него министърът на отбраната Велизар Шаламанов и президентът Росен Плевнелиев възнамеряват да отидат на срещата на върха в Уелс на 4 и 5 септември и да представят предстоящата реформа в армията, провокирана от забележки на алианса. Във "Визия 2020" се заявява, че "активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля". Информационната война е определена като една от заплахите за сигурността на страната във връзка с кризата в Украйна и "дългосрочната амбиция на Русия да възстанови влиянието си в бившето съветско пространство". Като друга заплаха е посочена опасността от "хибридна война", отново във връзка с Русия. Според авторите на документа този нов вид война съчетава конвенционалните методи с похвати на "партизанска, кибернетична и информационна война", както и действия, противоречащи на международното право. (Панайот Ангаров – „Сега”, 26.08.2014 г.).

       Няма значение, че „визията” беше отзована предвид общественото възражение. По-важното е, че тези двамата - Росен Плевнелиев и Велизар Шаламанов – са по местата си и тяхната престъпна дейност ще продължи. Трябва ясно и определено да се каже : хора като Плевнелиев и Шаламанов са врагове на народа с всички произтичащи от това последици.

     Вярно е, че движение „Русофили” се обади с нескопосна декларация, в която със зализани фрази и с примирителен тон заяви, че в Европа, а дори и в САЩ са съхранили трезвото мислене и разбират цялата сложност на украинския конфликт, който може да бъде разрешен единствено по пътя на вътрешноукраинския диалог с помощта както на съседна Русия, така и на Европейския съюз...Много е опасно, че с подобни нагласи президентът Росен Плевнелиев и министърът на отбраната Велизар Шаламанов ще отидат на срещата на върха на НАТО в Уелс. Република България никога не е била агресивно настроена срещу други държави”(„Дума”- 28.08.2014 г.). Но обществената реакция беше слабо отразена в средствата за масово осведомяване въпреки крайно вежливия и толерантен тон, с който беше изпълнена.

     Още по-очудващо е как представители на уж „леви” формации коментират ситуацията. Обади се и спорната личност Калфин от „АБВ” със следния коментар : "България не може да гледа отстрани. Ако има нахлуване на руски войски в Украйна, това е абсолютно недопустимо и българската позиция трябва да е свързана с това", каза Калфин - "Русия допуска руски граждани да участват в този конфликт и това е недопустимо" .(„VESTI.BG” – 29.08.2914 г.). Много интересно, г-н Калфин. Но Вашето дълго пребиваване в Брюкселските коридори напълно е промило мозъка Ви и не е оставило нищо от наученото в училище. Руснаци воюваха и за свободата на Сърбия, Гърция и Испания. Какво ще кажете по този повод ? Или по друг повод. American Journal of Public Health публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес.Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни (виж http://alterinformation.wordpress.com/2014/05/16/984914059/). Кое е допустимо и кое – не е, г-н Калфин ? Давате ли си сметка изобщо какво говорите ?

           За пореден път „лява България” губи епизод от информационната война поради отдавнашен, непреодолян недостатък : приемането на понятийния апарат на противника. Този, който приема вражеския дискурс винаги бива победен, защото  дискурсът е мироглед и, следователно, се възприема заедно с вражеския мироглед. (Евгений Чернишев – „Политическое обозрение” – 25.08.2014 г.). Да се бориш с противник и да споделяш неговите ценности е невъзможно ! Категоричното разграничаване с идеологическия враг и наричане на нещата с истинските им имена е единственият спасителен изход. Време е да посочим този враг и постепенно да организираме съпротивата срещу него.

            Искате ли да знаета какво пишат за „левите” освободените от всякакви задръжки „десни” хаймани ? Впрочем, трябва да знаете.

            АТИЛА (коментатор от нета) - Откога на КОПЕЛЕТАТА и КУРВИТЕ разсли в "Семейства" на Комунисти и Милиционери им казват Деца ? Всеки Българин знае че в "семейства" на Комунисти и Милиционери не може да се пръкне друго освен Малоумни Говеда като БАГАТА или Безродни и Евтини Пачаври като Шаренкова. БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ: Комунистите и Милиционерите на са ХОРА и нямат Права, само Задължения-да напълнят МОРГИТЕ и ще ги напълнят !!! Комуниста не е дошъл на власт с избори, той дойде с Оръжие, Преврат и Руски Танкове и може да се свали само и единствено Българско Оръжие и Българска КЪРВАВА РЕВОЛЮЦИЯ !!! Руските Окупатори докараха 1944 година Комунистите и Милиционерите от селата с КАРУЦИ, ние Българите ще ги прибираме обратно с КАТАФАЛКИ. Комуниста няма Майка и Баща, Род и Родина. Комуниста е Интернационалист тоест Копеле и ражда Копелета. Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти - САМО ДО СТЕНАТА !!! Милиционери, Деца на Милиционери, Внуци на Милиционери - САМО ПОД ЗЕМЯТА !!! (FROGNEWS – 10.08.2014).

            Сега отговорете си, как трябва да се разговаря с такива изроди ?!

            За 25 години беше възпитана цяла генерация от политици ориентирана към Вашингтон и Брюксел. Възпитано беше и цяло поколение, за което България няма съществено значение, а главният враг е Русия. Създаде се обширна информационна мрежа, осъществи се контрол върху средствата за масово осведомяване. Тогава какво очакваме като резултат ? Новият служебен министър на външните работи, памперс с претенции, заяви в интервю  : „Познавам добре българската външна политика, имам ясна представа какво е от полза за България и какъв е нашият национален интерес”(„24 часа”, 26.08.2014 г.). Виж го ти непризнатия гений.

           Подобни „гении”вършат и по-страшни неща. Директорът на регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов алармира за чудовищни твърдения в учебник за 3-ти клас "Човек и общество". Странното издание учи невръстните дечица, че „българите живели щастливо и сговорно с поробителя по време на турското робство. Имали неограничени права, дори и да изповядват свободно православната религия...В общите села християни и мюсюлмани живеели заедно, а в труда и празника човешките връзки надмогвали различията" (стр. 60). Въобще идилия, мед и мляко текат по улиците, а доволната рая пее радостни песни за султана!
           В урока за цар Симеон Велики на 48 стр. ще научите, че "Цар Симеон водил продължителни войни с Византия, но те не оставили трайни следи в българското минало". За още по-голям срам на авторите Апостолът на свободата Васил Левски е представен като организатор на някакво въстание, но срещу кого и защо - остава пълна тайна. Особено покъртително е описано залавянето и обесването на Левски. Цитатът в този урок на стр. 66 гласи: "Той създал комитети за подготовка на общо въстание... но ПОЛИЦИЯТА заловила Апостола и съдът го осъдил на смърт. Присъдата била изпълнена в покрайнините на София". По въпроса - толкова, обесването не е споменато. И ако това не звучи скандално, почакайте да стигнете до стр. 68, където е описано Априлското въстание. Оттам ще научите новината, че въстанието е съпроводено с протести в САЩ!!! Да, няма грешка - Америка се вдигнала на протест! Ето и точния цитат: "Хората в Западна Европа, Съединените щати и Русия протестирали срещу султанската власт", а на връх Шипка заедно с нашите опълченци  се сражавали храбро и румънци !! („Дума”, 29.08.2014 г.).

          Няма защо да се самозалъгваме. Проектът, базиран на пълното отрицание на социалистическото минало и използващ за своето развитие крайните форми на антикомунизъм и русофобия, се приближава до своя логичен край. Впрочем, адептите на проекта нямат никакви други интересни и полезни конвертируеми идеи на международното поле – те са мирогледни импотенти ! И като такива са много опасни. Интелектуална жалост към тях не трябва да има.

            Даже левите български журналисти , доколкото ги има, мислят и се изразяват по американски. Александър Симов от в. „Дума” се закани „да нарита  задника на накой постмодерен интелектуалец от гняв” понеже бил в радикално настроение (в. „24 часа” – 30.08.2014 г.). Разбирам гнева на този млад ляв журналист, но само американците обичат да наритват задници. Всеки българин отлично разбира, какво ще се получи, ако преведем американобългарската закана на Симов на чист и ясен български език ! Впрочем, на какво да се очудваме. Българският министър на външните работи заяви : „Аз съм български човек”, но никой българин не говори така. Просто казва : „Аз съм българин”. поамериканченият възпитаник и български министър говори на американобългарски език. Изглежда, това е модерното в нашата България и така ни подготвят за бъдещето.

            Особенно забавно става, когато в общественото пространство започват да се изказват разкаяли се комунисти – няма по жалко зрелище. Така се случи с разкаялият се комунист Ивайло Дичев, който в един объркан текст („Сега” – 27.08.2014 г.), се опита да обоснове мнение срещу преименуването на хора и местности : „Наред с хартата за човешки права като че ли континентът възприе една неизказана харта за неприкосновеността на имената пред политическата воля. Време е да разберем, че идващото от миналото име на мястото обогатява националната територия. Обратно, преименуването я обеднява, водейки до абсурди. Или, както е казал Едмънд Бърк, „миналото има своите права, по-силни от тези на съвременните хора, които случайно се разхождат наоколо ". Независимо от спорния авторитет на Бърк, подобна теза е незащитима. Преименувания е имало, има и ще има - в България го доказаха най-добре новите „демократи” от така наречения „преход”. Около нас примери колкото щеш, като започнеш от Византион – Константинопол – Истамбул. Ами какво стана с българските имена при нахлуването на турците ? Изглежда, Ивайло Дичев най-много го „сърби” възродителния процес, който беше най-хуманното превеждане на турско-арабски имена на български език, срещу което самият Дичев не възразява. Да напомним ли, че дори в наше време се преименуват цели държави. През 1989 г. държава в Азия официално сменя наименуванието си от английското Бирма на бирманското Мианмар (заедно с това и английските наименувания на много градове и местности, вкл. това на тогавашната си столица - от Рангун на Янгон). На 5.08.1960 г. френската африканска колония Горна Волта получава независимост, а от 4.08.1983 г. страната има и ново име – Буркина-Фасо, което в превод означава „Страна на достойните хора”. Това е дело на капитан Томас Санкара, наричан в Африка „черния  Че Гевара”. Това е истинската народна воля изразена чрез политическата воля. Кой ще възразява срещу нея ?!

            В България всичко е обратно. Народната воля е изнасилена и деформирана от волята на контрареволюцията, извършена по външна заповед от вътрешни предатели и недобити останки от позорното монархо-експлоататорско минало. Вижте как се изразява и мисли емблематична фигура от близкото минало и докъде може да стигне човек поразен в мозъка си от антикомунизъм, макар, че е пряко отговорен за станалото в страната, в това число и по въпроса, по който го „стиска чепика” – състоянието на Българската Кооперативна Банка : „Кой гледа в огледалото за задно виждане, това са озлобените хора с болшевишко минало, които са тръгнали по този път", добави Костов. "Трябва да е ясно кой ще разграби банката след това. Абсолютно болшевишки е въпросът кой има пари в банката. Това е въпросът на тези, които изгориха банките в Камбоджа: който имал пари, той бил врагът на народа. В банката тези, които са кредитирали, е налудничаво да бъдат обвинявани за това какво ще се случи след нейната ликвидация. Вината ако има вина, е в дадени кредити, които не могат да се съберат и една ликвидация, което ще позволи на едни лица да придобият огромни пари. Хората, които са вложили пари, ще бъдат ограбени. Разчитаме на БНБ да ни защитава интереса, разчитаме на ДАНС да предотвратява рисковете, разчитаме на прокуратурата да наблюдава дали има нарушение. Хората, когато вадят парите си, разчитат на държавата си, в момента това, което казвате е, че държава няма, няма БНБ, няма правителство, това казвате в момента, Тези хора, които сте струпали някакви парици в тази банка, ще си понесете отговорността - това говорене е абсолютно комунистическо мислене" ( Иван Костов във „VESTI.BG” – 28.08.2014 г.). Виж го ти „гявола”. Мисли, че са забравени неговите призиви за „повече капитализъм”, при който всеки сам решавал съдбата си, а държавата трябва само да му разкрива хоризонти. Но да разкриваш хоризонти и да спасяваш банки, не е едно и също. Да разкриваш хоризонти значи да има банки, а твоя лична работа е как ще ги използваш. Защо може да фалират хора и компании, а не може да фалира банка ? Това къде го пише ? Ще ви кажа къде – в олигархичните държави.

            Самият факт, че живеем в капиталистическа държава значи, че сме подвластни на капиталистическите закони, а ако те ни ни харесват, трябва да променим обществено-икономическата система. Какво по-нагледно доказателство от президентското временно правителство ?

            Г-н Шаламонов обяви, че ДАНС ще търси агентите на Москва на българска територия и ще докладва на служебния премиер и президента. Шаламанов не отрече, че сред издирваните са и партии. "На последните избори за Европейски парламент стана ясно кои от политическите сили в България са проевропейски, евроатлантически, там, където България принадлежи по договор, и кои са за преориентация на България към Изтока", обясни той („Дума” – 30.08.2014 г.).

            Разбирате ли за какво става дума ? В България се настанява режим по-страшен и от нацисткия. Дори Хитлер проумя, че не трябва да насъсква българи срещу руснаци, а ето че хора като Плевнелиев и Шаламонов не го проумяват. Интересно е, дали ДАНС ще търси агенти на Москва из целия Европейски съюз – във Великобритания, Франция, Чехия, Унгария ?

            Всички, които искат да ни скарат с Русия, независимо дали са „леви” или „десни”, са врагове на България и на българския народ. Заедно с постмодерната прослойка от „ефективни, успели и красиви българи”, те трябва да бъдат изхвърлени от властта и морално унищожени.

            Мислещите българи, целият български народ трябва като един да се вдигне срещу сегашното африканско служебно правителство и да го обяви за нищожно. Той или ще направи това, или ще получи още по-антибългарско и антинародно управление.




Гласувай:
6



1. vasilev47 - Kратко,ясно и абсолютно точно.
31.08.2014 18:05
Kратко,ясно и абсолютно точно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1960507
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930