Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2014 21:49 - СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА Г-Н ПЛЕВНЕЛИЕВ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2126 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 5.08.2014 г. Росен Плевнелиев обяви служебния кабинет на Република България. Самият факт, че в период на политически цунами, този човек два пъти реди кабинети на България, пък  били и служебни, показва две тъжни неща : (1), че историческия процес е голям майтапчия и (2), че Вселенския дух господстващ в историята е вдигнал мерника на България и на българите. Мисля, че за това циркаджийско състояние може да се посочат конкретни виновници, но съм убеден, че главната вина носим ние, народа на България. Когато много хора изглеждат глупаво, това започва да се възприема като нормално. Е, станахме нормални.

            Сега, по съществото на въпроса.

            Забелязано е, че щом г-н Плевнелиев си отвори устата, от нея потичат заоблени и празни фрази, напълно безсъдържателни, но в своята цялост изразяващи завършена система от възприемане на заобикалящата реалност.

            Г-н Плевнелиев характеризира своя кабинет като надпартиен, експертен, евроатлантически и отговорен в рамките на закона. Това просто означава, че г-н Плевнелиев си няма хабер от това, как функционира властта и защо изобщо функционира.

            По партийна принадлежност служебният кабинет може и да е от безпартийни личности, но по съдържание е напълно и дълбоко партиен.Това е кабинет на световното задкулисие, на капиталистическия глобализъм, на корпоративната демокрация и на англосаксонската доминация. Това е кабинет-мечта за първите български „демократи” от кохортата на Едвин Сугарев, Евгений Дайнов и Иво Инджев.

            Що се отнася до експертността трябва да предупредя : за една страна и за един народ няма по-лошо правителство от учени и експерти. За експерта, например, пенсионерите, тежко болните и инвалидите са излишни хора, не създават принадена стойност и е най-добре да ги няма. За експерта всичко, което е неефективно и неефикасно е лошо и непотребно.

            С  университетските преподаватели е по-зле и от експертите. Те не са и експерти. Това е професионална прослойка живееща в паралелна реалност, изповядваща политическа теология и непрекъснато бъркаща хубавото и лошото с доброто и злото. Имаше период в Турция, през който учители с над десетгодишен стаж нямаха право да гласуват. Това е поучително.

            С геополитическата ориентираност на България Плевнелиев беше от откровен по-откровен и направо нарече кабинета „евроатлантически”. Забележете, не „европейски”, а „евроатлантически”. За тези, които по-малко се интересуват от подробности, това са коренно различни неща. Според г-н Плевнелиев, България става от европейска махала американски доминиьон под непосредственото управление на брюкселските бюрократи.

            В своето слово при представянето на служебния кабинет г-н Плевнелиев непрекъснато натякваше за законността и реда, като обясняваше, че гражданското общество се базира на законите. Това не е вярно. Не обществото се базира на законите, а законите се определят от обществото. Закони се приемат, закони се променят, закони се отменят. Каквото е обществото, такива са и законите, т.е. законите са вторични и подчинени на обществото.

            Замяната на понятието „народ” с понятието „гражданско общество” е типично за маргинализираната „дясна” мисъл, на което ни „учеше” преди години „другаря” Иван Костов. Тази подмяна извежда народа като категория от „суверена”, като ни натиква в нещо, което никой не знае какво е и какво съдържа. Но дори и в нашата Конституция е казано, че „властта произтича от народа”, а не от гражданското общество. Впрочем, съдилищата също съдят „В името на народа !”

            Г-н Плевнелиев не е чел Карл Маркс, а напразно. Той е казал много точно и какво е „народ” и какво е „гражданско общество” и какво е „закон”. За оправдание в известна степен на г-Плевнелиев ще кажа, че такива са и всички български политици : не четат или малко четат и нищо не знаят.

            Затова не САЩ, а България е „страната на неограничените възможности”. Само у нас човек, който не е управлявал дори будка за вестници, иска да управлява  държава. Само у нас завършилият някъде някакво училище или университет е готов за министър., сякаш след като завършиш курсовете за водач на моторно превозно средство вече си станал шефьор !

            О времена ! О нрави ! Уж хората виждат, уж хората разбират, а ТЕ все още управляват !




Гласувай:
11



1. анонимен - Толкова е отчайващо всичко. Бъл...
07.08.2014 09:47
Толкова е отчайващо всичко. България загива разкъсвана от истерична омраза и процеса е необратим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950979
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031