Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2014 12:26 - ДОКОГА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ТЪРПИ ПАРТИЯ НА НЕГОВИЯ ПЕТВЕКОВЕН ПОРОБИТЕЛ ДА ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА НА НАШЕТО ОТЕЧЕСТВО ?!
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 3037 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            За първи път в последната година чета свястен текст на Юри Борисов във в.”Дума”. Става дума за бележката „Всичко е много просто” в броя от 6 юни 2014 г. Всичко е вярно, но е малко закъсняло. Много хора пишеха и предупреждаваха за импотентността на политиката на БСП, пишеха загрижено и доброжелателно, но, в повечето случаи, не ги публикуваха точно във в. „Дума”, Защото, виждате ли, не отговаряли на редакционната политика. Затова вината на вестника за сегашната политическа ситуация е съществена. Инак написането от Ю.Борисов е вярно.

             „На Брюксел и на САЩ явно взе да им писва, че в ключова зона като България управляващите не са послушни в степента, в която на тях им се иска. Признахме правителството в Киев, но сме против икономически санкции срещу Русия. Пригласяме на мантрите за международното право, но сме против истеричното говорене срещу Путин. За капак правителството и най-вече енергийният министър твърдо отстояват проекта "Южен поток". За господата от двете централи май вече е ясно, че БСП трябва да бъде извадена от властта. Няма кой друг да изпълни тази задача освен ДПС.
ДПС, въпреки интелигентността на Местан, не можа да даде никакъв смислен аргумент в подкрепа на предсрочни избори. Парламентарната аритметика е такава, каквато беше и преди евровота. ГЕРБ и сега са първа политическа сила в Народното събрание. "Атака" и преди, и сега са готови да поддържат парламента, без да подкрепят кабинета”
.

            Много по емоционален, на ръба на емоционалната компрометация, е изключително активния блогер „Ламбен”, чиито отзиви винаги са по-дълги от коментирания материал. В коментара си към статията на Борисов той пише :

„Радвам се за Станишев, нищо добро не заслужава тоя глупак.Но той ни нанесе страшно много вреди. Една от тях беше съюзът с турците - който продължи прекалено дълго, позволихме им да ни се качат на главите тия подли меркантилници и те се взеха прекалено много на сериозно и се самозабравиха.Много дълго още ще има да се чистим от петната, които турците ни лепнаха заедно с лайното Сергей. Сигурно много пари са им платили, за да съборят Южен поток. Един ден ще ги накараме да ги върнат - нека те да не забравят никога това! И последно - жалко, че не можахме да помогнем на Путин и на руснаците с Южен поток.

Във времената на перестройката руските разузнавачи и мекерета ни предадоха и нашите турци са техни "рожби". Сега съвсем закономерно турците пък ги предават тях - своите родители. Така е винаги при предателите - едните го връщат на другите. Никога не трябва да се играе с тях. Който е предал веднъж, ще предаде още много пъти. Но дребното, тъпо и неопитно, вчерашно лайно Сергейчо, разбира се, не го знаеше, защото и той беше рожба на същите руски шпиони и предатели, които сега са предадени заедно с него”.

            Как можем да обобщим ?

         Не изкупваме ли с този грях вековната си робската  покорност ? Докога ще търпим неконституционна верска партия, пряко ментално свързана с петвековния ни поробител, да определя политиката на нашето Отечество ?

            Къде по Европа може да видите подобно нещо : германска партия във Франция, руска партия в Полша, албанска партия в Сърбия, българска партия в Македония ??

            Ето едно поразително описание за времето на Пайсий направено от А.Тодоров през 1898 г. в неговия предговор към изданието на “История славянобългарска” (издание и печат на Хр.Г.ДановПловдив):

            “Българският народ, някога славен между своите съседи и пръв между славянските си братя, стана клетник- роб на турци и на гърци; оставен сам на себе си, лишен от духовно средство, което да го свързува в едно по чувства и помисли, той се разложи в просто множество, що живееше по отделни краини само със свои унаследени обичаи и устна словестност. В това положение той изгуби постепенно ясно съзнание за своето заеднично политическо минало, и като отдаваше своите страдания само на противата  между мохамеданство и християнство, претопи всяко чувство за народност в чувство за вяра. А това чувство, що заличаваше народността му, биде твърде хитро употребено от гръцката духовна власт, поставена от завоевателя и над българските земи, за едничка полза на гръцкия народ. Така изпаднаха българите под суровата мохамеданска власт политически и под коварната гръцка власт духовно, разединени помежду си умствено, забравили минало, престали да чуствуват своята народност и обречени единично на подръжката на своите словесни и обредни предания. Краят на такава робия можеше да бъде само дълбоко невежество и национално пропадане”.

            Ако заменим някоя и друга дума в цитата, ще получим точното описание на днешния български хал – трагично доказателство за поредната национална катастрофа и унижение.

В древна Елада, в Атина, през месец боедромион (септември) от първата година на ефебията (задължителна военна служба за свободните граждани), младите атиняни в пълно въоръжение се отправяли към храма на Аглавра, за да положат гражданската клетва: “Няма да посрамя свещеното оръжие и няма да напускам мястото си в бойния строй. Ще защитавам Отечеството си един и заедно с всички. И ще го оставя след себе си по-могъщо и по-голямо. Ще спазвам съществуващите закони и тези, които ще приеме свободният народ. Ще се сражавам за тях един и заедно с всички. И ще почитам бащините светини”!

Тези български държавници, които дадат подобна клетва и я защитят с делата си, ще отворят вратите на 21 век за България!

Активното и арогантно присъствие на бившия ни поробител в българския политически живот е поредният нонсенс на мизерното ни и отвратително време. И такава констатация няма нищо общо с етническа нетолерантност или ксенофобия. Не съм против да има турчин български министър, но за мен е непоносимо, ако за да станеш български министър, трябва да си турчин. ДПС като турска етническа, противоконституционна и антиисторическа партия трябва да си отиде от политическата сцена. Това не подлежи нито на обсъждане, нито на доказване –  просто трябва да си отиде. Такава е присъдата на историята (на 9.06.2014 г. беше обявено официално, че кадър на ДПС става директор на парк „Българка”.  И до това унижение доживяхме ! Виж „VESTI.BG”).

           Има какво да взаимстваме и от „братята”- американци в междуетническите отношения. Става дума за гражданската клетва, която полага всеки чужденец при приемане на американско гражданство от 1795 г. Приложена към България, тя звучи така : „Тържествено се заклевам да спазвам Конституцията на България : да отхвърля и да се отрека абсолютно и изцяло на всякаква преданост и вярност към какъвто и да било чужд монарх, владетел, чужда държава или върховна власт, на които преди кандидатстването си съм бил подчинен като поданик или гражданин ; да воювам в името на България, когато законът го изисква и да изпълнявам всички други изисквания на българските закони”.

           Мисля, че всеки български гражданин, който встъпва в българската политика или на държавна работа, трябва да полага подобна Гражданска клетва. С други думи : елинската клетва – за държавници, американската клетва – за всички останали !

            Повече от от две века продължават непрекъснато световните опити за намиране на доказателства за истинността на Библията като научен исторически документ. Ще отминем коментара на този процес, но ще отбележим важността на неговия смисъл  за България по същество.

            Близкото бъдеще ни задължава да вложим средства, талант и настойчивост в нашата археология. Целта е архиважна – трябва археологично да се разработи „българския пласт” по нашите земи, чрез което ще получим липсващите материални доказателства за живота, бита и социално-икономическото развитие на българското общество, т.е. всичко това, което ни беше отнето като писана история от различните нашественици, пилигрими, бандити и поробители блудствали по земите на древните българи, късали от нейната плът, крали нейните деца премелвайки ги през своя цивилизационен избор, премервайки върху себе си възвишената ни цивилизация, нейната кръв и дух. Не е плодотворно да представяме България само с Казанлъшката гробница и Перперикон, а то ще заприличаме на провинциалните местни историци от поречието на Вардар.

            Трябва да защитим нашето минало, за да отстоим съвремието и надеждата за бъдещето, въпреки позорните налепи върху измъченото ни лице !




Гласувай:
4



1. getmans1 - Само за заглавието ....
11.06.2014 13:21
Пак ли целокупния народ ще е виновен заради партийните ви интереси и далаверки.
цитирай
2. shtaparov - Както се изразява по случая един ...
11.06.2014 17:08
Както се изразява по случая един известен Ваш сътитулник,Депе-Се не са турска партия,а партия на "Държавна" (пардон- на Партийна) сигурност.
цитирай
3. dimat - Български народ ли?
12.06.2014 17:19
Такова "животно" нема!

Още Левски го е прозрял,със страшната дума:"народе????"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1960202
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930