Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2014 12:30 - ЗА РУСИЯ БЪЛГАРИЯ Е ВРАГ. В ПО-ГОЛЯМА СТЕПЕН Е ВЯРНО И ОБРАТНОТО
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 10249 Коментари: 17 Гласове:
19

Последна промяна: 12.04.2014 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Доживяхме за трети път в най-новата ни история, Русия да ни стане враг – нещо, което не е случвало и в най-кошмарните сънища на българина. Българският военен министър обяви : „ Има основания да се мисли, че Русия ни шпионира. Край българските граници летят руски разузнавателни самолети

 Само от 1 до 26 март имаме 9 случая, като при 5 от тях имаме заповед за вдигане на дежурната двойка изтребители. Това са част от нашите отговорности по задачата за охраната на въздушното пространство”. (интервю на Ангел Найденов във в. „Труд” – 31.03.2014). И не само това. Цялото интервю на министъра е напълно в духа на западната зависимост на България и е възхвала на нашета принадлежност към НАТО. Като се започне от възторга, че „по същество членството в НАТО е един реализиран стратегически проект, който определя и принадлежността, и стратегическата ориентация на страната. Трябва да кажем също, че ние сме част от най-мощния военнополитически съюз в съвременния свят”, мине се през „имаме и много повече гаранции за сигурността си” и се стигне до глупоста, че от НАТО получаваме „бойни способности”.

               Интересни са вижданията на министъра в областта на въоръженията. Според него, много е опасна е зависимостта, която имат българските ВВС от гледна точка на техническа годности и летателна изправност и съответно ангажимента на руската страна за поддръжка, поставя въпроса не просто за ограничаване, а за пресичане на тази зависимост.Част от възможностите са придобиване на нов тип изтребители, а не модернизация, тъй като това ще увеличи зависимостта на българската страна. Министерският съвет ще избере от двете опции - модернизация или придобиване на нов тип изтребители. Надявам се това да стане до средата на тази година”.

               За съжаление министърът не казва какви са „възможностите” за обновяване на самолетния парк. А те са предопределени : ще купуваме американски самолети произведени в Турция и тя ще отговаря за тяхната подръжка – така ще се „отървем” от руската зависимост. Това отърване ще се защитава от нови американски войски на българска територия и като допълнение – от либийски бандити. Жалко е, че министър Найденов не информира българското общество за целокупното американско военно присъствие в България. В това присъствие има много любопитни моменти, които отчасти отговарят на въпроса, защо руски военни и разузнавателни самолети обикалят около морската ни граница.

               През май 2008 г. посолството на САЩ в България обяви, че български военни бази ще бъдат ремонтирани, за да приемат американски войски. Лагерът в Ново Село в източна България ще се ремонтира от немската компания Field Camp Services за $ 6,5 милиона, а за строителството на нова база в Ново Село Пентагонът отделя $ 60 милиона (Agence France-Presse, 14.05.2008). Това щяло да бъде малък град за 500 военнослужащи и семействата им за времето на прибиваването им в България. Очакват ни още 2500 американски войници за ротационно пребиваване във военните обекти в Безмер, Граф Игнатиево и Айтос. Планира се летището в Безмир да стане едно от 6-те стратегически военни летища извън границите на САЩ (Sofia News Agency, 24.06.2008) ".

               Познайте сега какво и кого шпионира Русия : България или някой друг. И правилно шпионира и, ако се наложи, правилно ще бомбардира. Сами се докараме дотук.

           Жалко е, че всичко това става при правителство с мандата на БСП, когато председателят на партията се кълне в любов към Русия.

               Познавам г-н Найденов лично и то –отдавна. Изглеждаше ми „съвестно” момче. Но си спомних думите на Марат от преди 200 години : „Якобинец станал министър, не е вече якобинец”. Под сурдинка в народа се говори, че нашият военен министър още от началото на 90-те години на 20-я век е „топлата връзка на БСП със САЩ”. Дали е така или не,  не зная, но че г-н Найденов е явен русофоб е вън от съмнение. И откъде БСП намира такива личности, с каквито напълни Министерския съвет и евролистите си ?!

               Дори цар Борис ІІ успя да убеди Хитлер, че България не трябва да се конфронтира с Русия, а днешните социалисти не успяха да убедят в тази проста истина бюрократите от Брюксел и НАТО. Излиза, че западните  „демократи” са по-опасни за България от фюрера. Каква ирония на историята !

               Уйнстън Чърчил беше казал, че хоризонта на политика се простира до следващите избори, а хоризонта на държавника – до следващите поколения. Има ли България държавници ?!

            Съвсем неизненадващо, към евроатлантическият устрем на Найденов се прибавиха циркаджийските изказвания на президента Плевнелиев.Имаме ситуация, в която, ако в предишни години е имало по две-три извънредни излитания на български самолети, сега те са не по две-три на година, а две-три на седмица.Не става въпрос само за транспортни самолети на Русия, но и за разузнавателни руски полети ...

Какви са изводите, които трябва да си направим - да се замислим дали не можем заедно с нашите румънски колеги и с колегите от Турция да обединим усилия, за да можем да бъдем по-ефективни, защото в момента излитат два самолета в Румъния, два в България и два в Турция за един руски самолет.Въпросът - е кой има интерес да навлиза във въздушното пространство, защо го правим това през 2014 г., когато всички вярвахме, че отдавна живеем в мир и разбирателство в нашия регион. Кой има интерес от това българските самолети постоянно да излитат извънредно, може би, за да не могат да бъдат повече технически годни, може би, за да се случат по-скоро ремонтите, които всички очакват, че ще се случат, може би, за да изтощим Българската армия и нейните усилия да бъде технически пригодна и годна".

               Просто потресаващо ! Президентът намеква, че руснаците съзнателно изразходват техническия ресурс на българските самолети, за да не могат останалите „живи” 4 истребители МИГ-29 да защитят героично страната ни, когато това скоро се наложи. Виж го ти нашият Върховен главнокомандващ, той разбирал и от „технически ресурс”. Голям смях.

         Когато един народ отхвърля „зависимостта” си от своя Освободител, за да се хвърли в „обятията” на своя бивш поробител, се поставя въпроса за състоятелността ни като народ и държава. Притеснявам се да кажа, че сме загубили всякаква състоятелност : като етнос, като исторически обект с цивилизационна идентичност, като геополитически субект и изобщо – като национално битие. Нашето бъдеще изглежда мрачно. Българският етнос постепенно изчезва в мъглата на бъдещето, претопява се в котела на глобализма, превръща се в стадо от „глобални идиоти”. За нас никой няма да жали ! „Така се пада на народ, вдигнал ръка срещу своя Освободител” (У.Чърчил).

               Да припомним на българските политици някои неща, които те не са чели и не са чували.

               Аз знам стотици начини да искарам руската мечка от бърлогата й, но не знам нито един начнн да я върна обратно. Никога не дразнете руската мечка” – Ото фон Бисмарк.

               Най-голямата грешка е да пренебрегвате руснаците и да смятате че са слаби. Руснаците никога не са толкова слаби, колкото изглеждат. Да не дава Господ да изгоните руснаци или да им откраднете нещо. Руснаците винаги се връщат и тогава те не пресмятат дали използваната от тях сила е пропорционална. Те просто унищожават всичко по своя път.

               Не обиждайте руснаците. В противен случай, когато те се върнат на земята, където са прогребани тяхните деди и прадеди, живеещите на тази земя ще завиждат на мъртвите” (Герман Садулаев – „Скокът на вълка. Очерки по политическата история на Чечня”).

               Преди 200 години, на 31 март 1814 г. руският император Александър І влиза в Париж начело на победоносната руска армия. Какво остава за България и за нейната столица София ?

           На българските русофоби ще кажем :  Не се тревожете, че руснаците пак ще дойдат в Българи - те ще бъдат с най-демократични  и цивилизациони намерения : да денонсират Освобождението ни и да ни върнат там, където ни е най-добре - при турското „търговско присъствие”, при новосманска Турция, при близките ни и „родни” мохамедани, при Ердоган.




Гласувай:
19



1. fascindoo - Професоре, добре го казваш,
02.04.2014 12:57
но какво би казал Дякона, ако би могъл след 6 години да продължи, това, което е написал в тефтерчето си:
"Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби!"
цитирай
2. анонимен - Фашиндо, в тефтерчето на Левски ...
02.04.2014 14:22
Фашиндо, в тефтерчето на Левски няма такова изречение или поне няма написано от него. Много по-вероятно е да го е дописал някой долен седерунгел, защото седерунгелите са способни на всякаква мерзост.

Професоре, имам чувството, че една група идиоти в БСП се чудят как партийката да не влезе в следващия парламент. След последните им ненормални постъпки, повече не могат да разчитат на мен, един от най-яростните защитници на левите идеи. А тия настроения споделят и всичките ми приятели. Ще има масов отлив от БСП. Аз никога не греша в политическите си предвиждания. За Вас поздрави! И много уважение!
цитирай
3. fascindoo - kushelски седерунгел, това е повече от тефтерчето на Дякона...
02.04.2014 15:56
Предсмъртното писмо на Васил Левски

"Байовци,

Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свървшва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Аз не веднъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение. ..."

Анадъмо седерунгел!!!
цитирай
4. анонимен - Фашундер, само дето Левски не до...
02.04.2014 16:54
Фашундер, само дето Левски не дочака Освободителната война и сегурно щеше да каже само "Благодаря!", защото ако България някога е получавала реално помощ от някого, това е било единствено от Русия и винаги ще бъде така.

Та, на кого Левски е дал предсмъртното си писмо?
цитирай
5. lesovski - Има ли България държавници?!
02.04.2014 17:31
Отговорът е ясен!
Поздравления!
Малки технически грешки, разбира се при натискане на клавишите, Борис |||, 1814 г..
БСП не е лява партия, а интересчийска за власт и пари, скоро ще се стопи като слабия сняг тази година!...
цитирай
6. lesovski - ЛЕВСКИ
02.04.2014 17:33
Не докосвайте по никакъв повод АПОСТОЛА, не го мърсете!!!
цитирай
7. lesovski - ЛЕВСКИ
02.04.2014 17:35
Не пипайте по никакъв повод АПОСТОЛА, не го мърсете!!!
цитирай
8. getmans1 - Опорни точки за изборите, започна ...
02.04.2014 17:36
Опорни точки за изборите, започна се, глупак, професор, простак всички на бой избори идват пак:
Щом тръгнат богатите с парите си дори умните изпростяват!
цитирай
9. darktales - @
02.04.2014 18:06
Ще рече човек, че а-ха България да се освободи сама и със собствени сили, ама изведнаж нахлули тия лоши руснаци да ни освобождават насила.
Русофобите много обичат да цитират Захари Стоянов от времето, когато се е бил хвърлил в партизанщината. Някой им е изрязал подходящите цитати, и ги повтарят като папагали.
Само че преди да стане политик, Захари е бил апостол, обикалял е селата с револвер и кама под дрехите и е придружавал Бенковски до минутата на смъртта му. И Захари е съзнавал и го казва, че освобождение на България с въстание е било нереално да се очаква. Друга цел е имало въстанието - да покаже на света, че българинът не е изчезнал и е готов да се жертва за свободата си - а Бенковски е бил този, който е ударил с юмрук по масата и е викнал: стига писма, стига събрания, стига философии, да се вдигаме сега или да си мрем под ярема.

А когато е видял горящата Тракия след разгрома, тогава е казал: "Моята цел е изпълнена вече. В сърцето на тирана аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее… А на Русия – нека тя да заповяда!”
Тези три изречения достатъчно добре казват на кого са разчитали и апостолите, и народът. И са дошли до нас не чрез друг, а чрез Захари Стоянов.
цитирай
10. getmans1 - Сега от кого, искате Русия да НИ освободи а?
02.04.2014 18:24
Ако е от такива като вас, няма нужда да идват тук по-добре вие идете сами!
цитирай
11. fascindoo - един идиот седерунгел пита тук:
02.04.2014 22:26
Та, на кого Левски е дал предсмъртното си писмо?
цитирай
12. анонимен - Ами има и друг вариант. Вие да идете в ...
02.04.2014 22:37
Ами има и друг вариант. Вие да идете в любимата Америка. Страшно е готино. Може и да не се връщате.
Американците искат да настанят стратегицески оръжия в 6-те български бази, които тайно населяват. Ако се съгласим, а това е много вероятно, тогава и ние и вие си подпечатваме смъртните присъди, защото директо казваме на руснаците, че искаме да ни самоубият. Сещате ли се за това или измислената ви омраза към Русия ви е замъглила мозъците. Просто питам, съвсем добронамерено.
цитирай
13. анонимен - Фашундер, на кого бе, а? На Димитър ...
02.04.2014 22:41
Фашундер, на кого бе, а? На Димитър Общи ли? Я, не ме разсмивай. На Захари Стоянов измишльотините.
цитирай
14. getmans1 - КУШЕЛ-е,
03.04.2014 00:00
аз не мисля че България има нужда от ОСВОБОДИТЕЛИ и затова предлагам на тези които искат освободители да си одят при тях на собствени разноски, терминал 1 и 2.
Това което си издрънкотил в коментара си важи и с обратния знак, офицерино!

ОФИЦЕР, било е класа до 44-та а след това, професия и задължение / поне за мен / но не и ЧЕСТ И ГОРДОСТ !

„На Захари Стоянов измишльотините.“ - И ТОВА ГО КАЗВА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР /както се фукаш /?!
-НЕ, това го казва един ПУТИНОФИЛ и БЪЛГАРОФОБ !!! / забеляза ли че не казах РУСОФИЛ, защото и такъв не си /
цитирай
15. анонимен - Гетманс, България има нужда от о...
03.04.2014 07:37
Гетманс, България има нужда от освобождение и то веднага, преди да се е затрила изобщо като държава. Има нужда някой да ни освободи от вредни глупаци като теб.
цитирай
16. born - Та, на кого Левски е дал предсмър...
05.04.2014 09:21
fascindoo написа:
Та, на кого Левски е дал предсмъртното си писмо?

Според сериозни изследователи, които не са работили и ден в историографски институти, а пребивават основно в толкова авторитетен научен институт като блог.бг , предсмъртното писмо на Левски е изпратено в радио "Ереван", където е било прочетено официално на 30 фефруари 1873 год.
цитирай
17. born - Ами има и друг вариант. Вие да идете в ...
05.04.2014 09:24
kushel написа:
Ами има и друг вариант. Вие да идете в любимата Америка. Страшно е готино. Може и да не се връщате.
Американците искат да настанят стратегицески оръжия в 6-те български бази, които тайно населяват. Ако се съгласим, а това е много вероятно, тогава и ние и вие си подпечатваме смъртните присъди, защото директо казваме на руснаците, че искаме да ни самоубият. Сещате ли се за това или измислената ви омраза към Русия ви е замъглила мозъците. Просто питам, съвсем добронамерено.

Въпросът Ви не е конфигуриран /както се изразява спортната министерка г-жа Не знам коя си / правилно. Ако нещо може да се замъгли, то съществува. Как може да бъде замъглено нещо, което липсва ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1953995
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930