Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2014 16:38 - ХАЙДЕ ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА - НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА НИТО ЗА УКРАИНА, НИТО ЗА УКРАИНЦИТЕ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 3582 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какви ли не глупости чухме и видяхме в последните дни и седмици : то не бяха тръшкания, не беше омраза, не беше злоба с пяна на устата : международно право, демократични принципи, права на човека, неприкосновеност на границите, избори под дулото на автомати, агресия,семейни ценности на ЕС, инвазия, нахлуване, окупация, анексия. Стигна се дотам, българският Върховен главнокомандващ, едва ли не, да заплашва Велика държава с „храбрата” Българска армия, да гъгне нелепости и невежество.Където и да погледнеш : в Америка, Европа, България, политици се снишават, политици се бият в гърдите, реват : „Бата мата” и се плюят с истински слюнки. Въвеждат се санкции – макросанкции, микросанкции и пикосанкции, размахва се атомно оръжие, късат се дипломатически връзки. Толерантността и политкоректността са забравени и захвърлени като ненужни, диалогирането е заменено с псувни. Наоколо е пълно с опоненти, противници и врагове, с тирани, диктатори, авантюристи, хитлеристи и, разбира се, с Путин – къде без него.Тресе се и се пука любимия ни Европейски съюз,сълзи избиват в очите на масони, олигарси и плутократи, срива се цялата идеологическа сграда на демократите от първата „преходна вълна” – Sic transit gloria mundi ! Дори самият Фукаяма се разкая . Ако бяхме в Средновековието, щяхме да се кефим на зрелищни дуели : Обама срещу Путин, Меркел срещу Медведев, Плевнелиев срещу Кубрат Пулев. Някой ще попита : какво общо има тук Кубрат Пулев ? Има и то много. Защото известният български боксьор е изрекъл класическа фраза : „Който не разбира от думи, се предполага, че разбира от бой !”

               Българската русофобска истерия по „Украинскота криза” няма граници. Жалката журналистика смуче и ближе неподходящи места по измършавялото си тяло, онанира професионално и произвижда, и възпроизвежда западните безумия. За да се уверим, не е нужно да четем всичкия боклук, стига да се запознаем с редакторска статия на платформата „VESTI.BG” от 23.03.2014.

               Заглавие : „Русия обяви военния си контрол в Крим

               Част от текста : Русия обявява Крим за част от своя район на военен контрол, след като седмици наред мъже без отличителни знаци, широко признати за руски военнослужещи. Днес руски военни завзеха военновъздушната база Белбек. При атаката бе ранен един човек, съобщи във "Фейсбук" местен говорител на украинската армия.След съобщения за ранен журналист в базата е била забелязана да влиза линейка. Не е ясно дали раненият не е украински военен.В последните дни Русия се опитва да премахне и последните остатъци от съпротива, принуждавайки обезсърчените украински войници да се предадат.

               Като оставим настрана небългарския словоред и небългарската военна терминология, остава впечатлението на пълна безхаберност и словесно-терминологичен произвол. Какво е това „военен контрол” на собствена територия? Какви са тези „мъже без отличителни знаци”, при това „широко признати” за руски военнослужещи? Колко голямо е това „широко” и от кого са „признати”? Твърди се, че е ранен един „Човек”. Какъв е този „човек” : американски негър или китаец ? Май че се оказва нечий кореспондент, но не било „ясно” дали не е „украински военен”. Е, така не се пише. Това наистина е журналистически тъпизъм при това, от най-долна проба.

               И накрайя, последният шедьовър : „В последните дни Русия се опитва да премахне и последните остатъци от съпротива, принуждавайки обезсърчените украински войници да се предадат”. Каква „съпротива” бе, журналя ? През Втората световна война съветските войни два месеца отстояваха Брестката крепост без да бъдат „обезсърчени”. И за какво да се бият украинските войници - за Тимошенко, Яценюк и Ярош, за „самостийна” Укрина ? Обезсърчени били ! Ами да не се обезсърчават и да се държат като мъже и воини, ако са такива.

               Ще кажем на незнаещите и ще напомним на забравилите, че на 16 март 1944 г. Върховният Главнокомандващ на всички въоръжени сили на Съветския съюз Йосиф Сталин подписа заповед за началото на операцията на Червената армия за освобождаването на Крим от нацистите! Точно 70 години, в същия ден, жителите на Крим, с референдум приеха решение за своето освобождаване от последиците на държавния преврат в Киев. Какъв ти тук „военен контрол”, какви ти тук „обезсърчени украински войници” !!

            Хайде да си кажем истината – на никой не му пука нито за Украина, нито за украинците. „Започна голяма и страшна игра, за която „залозите са направени и залози повече няма” (реплика на германския канцлер Теобалд фон Бетман – Холвиг в навечерието на Първата световна война). С други думи - картите са раздадени и никакви крясъци на врагове и бивши „братя” не могат да променят ставащото. Истинските приятели на Русия са в Берлин и Париж – там не обичат Русия, но поне я уважават”( www.warandpeace.ru – 24.03.2014).

         Свидетели сме на грандиозна геополитическа битка за близкото бъдеще на света. Защото в това бъдеще ще бъдат преразгледан утвърдилият се евроатлантически поглед за резултатите от края на Студената война. И това се отнася не само до териториални проблеми. Отнася се до социално-икономическата и социално-политическа парадигма, установила се като господстваща на планетата. Украинските събития сложиха началото на новия, постзападен световен ред и Запада отлично го разбира – възникващите рискове не идват от Путин, който е напълно адекватен на обстановката, а от Запада, който може да извърши куп глупости, чуствайки, че на карта е заложено всичко. Възраждането и засилването на Русия дразни Запада. Според американофилите по света, главно действащо лице на световната арена може да бъде само американският президент, но не и ръководител на държавата, претърпяла поражение в Студената война. Невероятната западна активност няма нищо общо нито с демокрацията, нито с правата на човека в Украина и не това безпокои Запада. Безпокои го претендирането на Русия за равноправно участие в управлението на световните дела. Запитвали ли сте се защо една страна може да обосновава своето право да живее на дадена територия с текстове от Билията, а други не могат да правят същото с много по-авторитетни исторически документи ? „Стандартната американска практика с цялата дандания за правата на човека – коментира Егор Холмогоров – е чисто декоративно външно покритие. САЩ е страна, където не се спазват и не се уважават правата на човека – никога, никъде и в нищо. Не се спазват и не се уважават и спрямо собствените граждани, да не говорим за чуждите граждани” („Свободная пресса” – 21.03.2014).

          Изненади очакват и България. За българските политици и за тяхното отношение към кризата в Украйна не е нужно дори да се говори, просто защото те не са политици, а някаква сган, събрана от немайкъде, която сган е безпросветно невежа и безнадеждно тъпа – става дума за всички, които си присвояват названието „политици”: от десните в Реформаторския блок, през либералната ДПС, до „левите” в БСП (сравни какви ги върши „десния” Орбан в Унгария и „лявата” БСП у нас). В българските СМИ русофобията е очудваща и повсеместна. Кандидатът за евродепутат от АБВ Ивайло Калфин се издъни с простотията, че „България трябва да има водеща роля в санкциите срещу Русия” (виж Александър Симов във в. „Дума” – 24.03.2014). Какво излиза? – „Българи юнаци, първи във борбата.Те ще да наложат нов ред на земята !”  Този „блед юноша” Ивайло Калфин с претенции да решава съдбините на Европа просто не знае с какво и с кого се е захванал – нещастник !

           Но българи, не се тревожете, че руснаците ще дойдат. Ако дойдат, ще бъде с най-демократичното и цивилизационно намерение : да денонсират Освобождението ни и да ни върнат там, където ни е най-добре : при турското търговско присъствие, при новосманска Турция, при близките ни и родни мохамедани, при Ердоган.




Гласувай:
12



1. valsodar - Великолепно издържан постинг - ...
24.03.2014 17:20
Великолепно издържан постинг - моите уважения и поздрав за отстояваната позиция, която подкрепям!
цитирай
2. анонимен - Професоре, благодаря ви! Пуснах ...
24.03.2014 21:03
Професоре, благодаря ви! Пуснах статията Ви и в моя блог.
цитирай
3. lesovski - Путин
24.03.2014 22:38
Не е марксист, но е ДЪРЖАВНИК! На него му пука не само за руснаците и в изказванията си винаги е подчертавал, че с украинците са братя и никога не би воювал с народа. Поредната тайна операция на ЦРУ, за предизвикване на събитията и преврата в Киев, малко удари на камък в негово лице!Геополитика е всичко което се случва, а нашите клакьори, а не управници и особено това леке президента, вярно са недоучили и празноглави та наистина не осъзнават в какво ни забъркват за пореден път, жална ни майка!
Престъпленията на САЩ спрямо народите по света са много- атомните бомби над Япония, войните в Азия, и Латинска Америка, последните събития в Африка и Близкия изток и винаги с много нагла дезинформация и " правата на човека" напред, но дойде време някой да им каже не си играйте с огъня, че сме в състояние да покрием Америка с радиоактивен прах, което не ме прави щастлив, но каквото почукало такова се обадило, както казва народа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1954307
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930