Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2013 09:25 - ТОТАЛНОТО ЗАЛИЧАВАНЕ НА ЛИЧНОСТТА
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 10230 Коментари: 5 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            Ако разглеждаме планетарния (глобален) проект такъв, какъвто е в самата си същност като „Нов световен ред”, с пълно основание трябва да го обявим за експеримент. Става дума за социален експеримент върху планетарната човешка популация, върху човечеството  на планетата Земя.

            Защо го наричаме експеримент ? – Защото е изкуствено поставен и е извън природноисторическия процес. Този процес се управлява от собствени, независими от хората закони, които се подчиняват на три основополагащи постулата : вътрешните противоречия в процеса, като източник на движението ; преминаването на количествените изменения в ново качество, като начин на движението и отрицание на отрицанието, като определящо посоката на движението (развитието). Експериментът като такъв е дирижиран процес, при контролирани условия на развитие и задължително с възможност за повтаряемост. Това при природноисторическия процес го няма.

            Кой го осъществява ? – Авторите на Планетарния проект, „златният милиард” и това, което наричат „световно правителство” (праобразът на тези експериментатори го виждаме пред себе си като метафизичните образования Г-8, Г-10, Г-20...).

            Какви са целите на процеса ? – Създаване на планетарно (глобално) общество от нов тип хора, достатъчно продуктивни и във висша степен управляеми, с напълно детерминирани реакции и поведение, лишени от аналитични и синтетични умения (означават ги като номади). Това се нарича постхуманизъм. На базата на това общество е предварително формиран управляващ слой от „свръххора”, които живеят като в рай и се обслужват от „новите хора”. Завършването на експеримента се нарича „край на историята”. След този край започва съществуването.◄

            За да анализираме социалният експеримент трябва предварително да изясним какви са основанията за неговото провеждане, от каква гледна точка той е допустим, с какви средства се осъществява, на какви принципи се подчинява. Работата е там, че експериментирането върху живи хора е силно дискусионен процес, да не говорим за общности от хора. Нещата още повече се усложняват, когато става дума за съзнателно експериментиране, за експериментиране по предварително изготвен план.

Природноисторическият процес също „експериментира” върху живата природа и това се нарича естествено отбор (по Дарвин), но при него няма план , а има тенденция установена от Природата. Тази тенденция също се базира на закони, такива като оцеляване на рода чрез оцеляване на най-приспособимите екземпляри, намаляване на ентропията чрез непрекъснато увеличаване на сложността (първи и втори закон на термодинамиката). Проблемът е в това, да се прокара и обоснове границата между действието на природноисторическия процес и действието на човешкото експериментиране – къде може и къде не може да се експериментира, с какво може и с какво не трябва да се експериментира. Това съвсем не е лесна работа, освен ако не се възприеме аксиоматичния подход : това може, а това не може ! Много субективен е такъв подход и не върши работа.

Сега ще се опитаме да докажем, че „Глобалния проект”, като опит за изкуствено изнасилване (забързване) и деформиране на еволюционния процес, е пълно отрицание и на Човека, и, заедно с него, на хуманизма.Затова е важно да изясним с какви средства, с какъв инструментариум, с какви технологии, се осъществява експеримента.

            „В планетарното общество, в което ти си гражданин на света – пише Фьодар Гиренок – са нужни лъжата и правото. В това общество не трябва да се напрягаш нравствено и да търсиш гласа на своята съвест. За тази цел има съдебен надзирател, който ще сложи ръка на рамото ти...Там, където има право, там съществува и правното съзнание, т.е. хора, които го прилагат. А хората си остават хора. И точно в това е „заровено кучето”, защото в него са скрити лъжата, измамата и демагогията” (виж в. „Завтра” от 21.10.2009 г. Сравни с есето на Е.Кант – „За мнимото право да се лъже от човеколюбие”).

            Още на пръв поглед се вижда, че главното действащо лице е принудата, чрез която се цели победа над еволюцията, нейното пълно овладяване и използване в пряк интерес на провеждащите експеримента. Целта е да се преобърнат законите на еволюцията от действащи произволно, в действащи целенасочено. Главният инструмент е войната, схващана като силово противоборство. Главният противник е природата и нейните закони. Затова ще казваме, че „Глобалният проект” се реализира като експеримент чрез еволюционна война. Непосредствен обект на еволюционната война е човешкия социум.

            Терминът „война” е използван вместо „противоборство”, защото резултата от противоборството е като резултат след война.

            1. Унищожаване на съпротивителните сили на противника.

            2. Завладяване на неговата територия.

            3. Вземане на контрибуции като жива сила и ресурси.

            4. Установяване на принудително наложен социален ред.

            5. Ликвидиране на всякаква минала идентичност (менталност).

            От тук по необходимост следва, че на война, като на война и за никакъв хуманизъм не може и дума да става. Наистина, има едни автор, който имб наглостта да напише : Войните се водят в хуманен дух в Европа и навсякъде, където стъпва крака на европееца (Дъглас Рийд – Спорът за Цион. „Хелиопол”. София, 2006 г.Стр. 503), докато крупен специалист по проблема, американски генерал, не постави точка на въпроса : „Бил съм във военни конфликти на много места по света.Няма хуманни войни, това е измислица”.

            Нека да се вгледаме по-внимателно в еволюционната война и на конкретен пример да видим нейните последици в една специализирана сфера на човешкото общуване, която кореспондира със съвсем практически действия в политическата дейност днес и оказва влияние на човешкото съвремие в локален и в глобален мащаб.

          Главното направление в еволюцията е най-доброто съгласуване на последователни състояния на организма със състоянията на външната среда. Подобно направление съдържа противоречие между близката и далечната прогноза. Получена тактическа изгода може да се окаже стратегическо поражение, но и стратегическата изгода не винаги е очевидна и в даден момент може да предизвика тактическо поражение. Това противоречие е изразено в два строго определени и сменящи се етапи по пътя на еволюцията : ароморфоза и идеоадаптация.

            Ароморфозата е статегическа печалба за организма от неговото еволюиране. Такава се наблюдава рядко - след няколко поколения, развиващи се при особени условия.

            Идеоадаптацията е бавна промяна в организма в течение на хилядолетия, даваща най-голямо, но в даден момент решаващо предимство в естествения подбор, позволяващо заемането на най-доброто място в средата на съществуване.

            Като правило, непрекъснато движение по пътя на идеоадаптацията довежда еволюцията в безизходица. Аромофозата винаги е изход от еволюционната безизходица.

            Човешкият мозък съдържа в себе си навици и за двата пътя. Ароморфозата е  следствие от нуждата от развитие, идеоадаптацията – от нуждата за адаптация.Стратегията за развитие е мъжка стратегия, стратегията за адаптация – женска стратегия. Адаптацията гарантира оцеляването на индивида, развитието – оцеляването на вида. Тези две стратегии пронизват цялостната човешка дейност, социалната, политическата, философската и др. сфери.

            Например, адаптацията помага за бързо израстване в различните йерархии, затова и чистите адаптанти бързо „правят” кариера и постигат успехи там, където главната цел е печалбата. Няколко фактора помагат за широкото разпространение и предпочитане на адаптацията : а) липсата на мъж при възпитанието на децата в семейството и б) изгонването на мъжете от училищата.

            Жените са идеални адаптанти. Те рядко променят света, но мъжете, които са го променяли, са родени от жени, защото жената еволюционно е програмирана за най-важната функция – създаване на нов живот, неговата адаптация,  и осигуряване на неговото развитие. В края на краищата, развитието е преодоляване на границите на ареала, т.е. това, което се нарича  мечта и подвиг.

            Във всеки човешки мозък има три блока.

            Първият блок формира индивиди, т.е. работи в интерес на хомеостазиса и неговия девиз е „искам”.

            Втория блок формира субекти, т.е.използва опорно-двигателния апарат и неговия девиз е „мога”.

           Третия блок формира личност, т.е използва езика, думите и неговия девиз е „длъжен съм”.

            Тези блокове се формират последователно в онтогенеза. Пълноценното им развитие става в определено време и изисква определени условия.

            Първият блок се задейства в детството, изисква майчинска любов и искрени емоции. Вторият започва от произнасянето на първото „аз сам” и изисква безопасна среда за търсеща активност. Проявата на пълноценен трети блок е възможен при пълноценното развитие на първите два.

            Формирането на третия блок е различно при момчетата и момичетата. Главната трудност е формирането на чувството за дълг. Това е етична категория, означаваща доброволното приемане на задължения към някого. Всъщност, това е главното в третия блок.

            Момче със женски тип поведение никога не става личност. Той е личност само от гледна точка на социал-дарвинизма. Той никога не дължи никому нищо.

            Липсата на мъж в семейството,отсъствието на мъже в училището като пример за предметна дейност, пълната липса на герои за подражание в образованието, ето откъде започва женствеността у децата.Те попадат в женски колектив и виждат други приимущества. Така се подготвя почвата за деградация на личността – с пълната ликвидация в обществото на условията, изискващи личности и герои. Това вече е война в пределите на един вид и не е нито социална, нито икономическа война. Това е биологична война.

            Всеки, който проповядва и се бори за свободен брак, за ювенално право, за абсолютен феминизъм, за права на хората с нетрадиционне сексуална ориентираност, за правото на такива хора да създават семейство и да отглеждат и възпитават деца, за изключване на мъжете от процеса на възпроизводство чрез съвременни научни методи, за сурогатно майчинство, за стимулиране на абортите и др. подобни, води биологична война срещу човечеството с цел неговото редуциране и идиотизиране, т.е. за прекратяване на неговата еволюция. Днес 60% от американските семейства нямат деца, но затова пък имат домашни „любимци” (виж статията на Олег Чагин „Биологическая война – еволюционная война” във в. „Завтра” от 9.10.2013 г.).Последните данни говорят за следното :

            1.В Норвегия на децата в яслите четат приказка за принц, който се влюбил в краля.

            2. В Швеция е задължително момченцата да се водят в детската градина в рокли.

            3. В Дания на уличните стълбове за осветление са залепени обяви : „Продава се кон за интимна връзка”.

            4. В германски град функционират 10 зообордеи.

            5. В САЩ редовно се провежда конкурс за момчета – травестити.

            6. В Канада са легализирани стерилизарането и лоботомията на деца.

            7. В Швейцария са иззети от родителите  им 30 000 деца и са предадени за възпитание в еднополови семейства.

             8. В Норвегия е въведен училищен предмет „инцест”(интимни отношения в едно семейство : бащи с дъщери, майки със синове, внуци с баби и т.н.)

            9. В Канада официално е призната сексуалната ориентация.

            10. Във всички френски училища  са отменени названията „ момчета” и „момичета”.

            11. В Холандия е легална партия на ПЕДОФИЛИТЕ и свирепства инфантофилия или интимност с новородени.◄

            На 31.10.2013 г. в бундестага на Германия е внесен законопроект легализиращ еднополовите бракове. Ако закона бъде приет, Германия ще стане 16-та страна в света узаконила еднополовите бракове. Към момента такива закони има във : Франция, Великобритания, Белгия, Холандия, Дания, Щвеция, Норвегия, Исландия, Испания, Португалия, ЮАР, Канада, Нова Зеландия, Аржентина, Бразилия, Уругвай, някои щати в САЩ и Мексико.

            В края на юни 2013 г. Съветът на министрите на външните работи на ЕС прие директиви, които определят политиката на страните от Съюза по защитата на правата на лисбийките, гейовете, бисексуални, транссексуални и интерсексуални. Документът ги определя като уязвимо меншинство, чиито права много често се нарушават.

             Още на 17.05.1990 г. Световната асамблея по здравоопазване, която е висшия орган на Световната организациа по здравеопазване, одобри преразглеждане на международната класификация на болестите, според която сама по себе си нетрадиционната сексуална ориентация няма да се смята за болест. Като добавка, по молба на американската психиатрична асоциация, психиатрите по света изключиха от своите справочници хомосексуализма, като оставиха в него понятието „неуточнено полово извращение”. От това следва, че обществото трябва да се отнася към гейовете и лесбийките с милосърдие и разбиране.

            За цялата изложена идиотиада вече се предлагат и научни доводи. Създателят на Стендфордския затворнически експеримент Филип Зимбрадо  (американски социален психолог) твърди, че мъжете са обречени, тъй като спортните средства за масово осведомяване, компютерните игри и порнофилмите лишават мъжете от комуникационни навици и ги скланя към „цифрова изолация”. „Системата – както казва Зимбрадо – при която мъжете се оказват неспособни да функционират в съвременния свят, работи ефикасно още от детството : момчетата общуват само в „мъжки компании”: в спортните отбори, в клубовете, игрите, армията или в кръчмите” (Мария Вагина – Мужчины обречены. Портал „Мнения.ру” от 6.09.2012 г.).

            И всичко това ни се предлага като западни ценности, които трябва да усвоим, за да бъдем истински европейци. Не е ли време да се запитаме : какво правим в този педерастки Европейски съюз ?!

          Опасната игра с биологичната война води до все по-голяма мобилизация на интелектуалците по света.Съвсем скоро в Лайпциг завърши конференцията „За бъдещето на семейството. Ще изчезнат ли европейските народи ?”На нея Тило Сарацин заяви :Ако немските жени продължават да раждат по 1,3 деца, както правят вече 40 години, то след всяко поколение немците ще намаляват с 30%. Лесно може да се пресметне, кога те ще изчезнат”. Беатрис Бурж, една от лидериките на двежението против легализиране на еднополовите бракове във Франция е убедена, че „Франция извърши голяма грешка като разреши еднополовите бракове.Франция си е загубила ума. На нас ни налагат идеология, която в дългосрочна перспектива може да стане убийствена за Европа.От всички свои предизборни обещания президента Оланд изпълни само едно – даде „свобода” на гейовете” („Военное обозрение” – 25.11.2013).

           През ноември 2013 г. в Москва беше на посещение главният борец с хомосексуализма в САЩ професор Пол Кемерън.В лекцията си пред депутатите от Държавната дума професораът разказа, че еднополовия секс е вреден толкова, колкото наркотиците, проституцията или пушенето.Той подчерта, че сред хората с нетрадиционна сексуална ориентация процента пияници, развратници, безделници и престъпници е много по-голям, отколкото при нормалните хора и изрази своето мнение, че руския президент е последната барикада в борбата на християните от целия свят срещу хомосексуалистите, планиращи да завладеят целия свят и почти постигнали целта си.”Аз дойдох тука – завърши лекцията се проф. Кемерън – за да благодаря на руските хора и на президента Путин – те твърдо стоят  като преграда, и аз им благодаря от името на целия християнски свят, от името на децата на планетата („STOLETIE.RU” от 6.11.2013 г.).

            Нека ние, българите, приемем тази оценка и като комплимент към нас, че още не сме се впедерастили достатъчно.

            Какво ни остава ?

            Призрачната надежда, че от преизподнята на западните ценности ще се появи нов Спартак. Та той си е наш, тракиец, от нашите земи и, по всичко изглежда, е бил истински мъж. Но ще се роди ли той от тази смрад ?!





Гласувай:
17



1. анонимен - Невероятно интересно и стряскащо.
26.11.2013 17:00
Невероятно интересно и стряскащо.
цитирай
2. takaini - Ще опитам да разшифровам експеримента,за който говорите!
26.11.2013 17:19
Понятията ни в това измерение са едни,а в другите-по-различни!Вероятно е експеримент,но той съществува и ще продължи да съществува до момента,до който т.н човешка популация на т.н Земя издържи!Надали при тези тотални апокалиптични събития хората се замислят за това,но на мен ми е интересно и продължавам да мисля-защо и кое е това,което привлича останалите същества да продължат експеримента с нашата популация!?Явно планетата ни е желана от много други цивилизации и това,което се случва е просто подбор!
Има отговори на въпросите,но дали те се търсят!?
Доброволно мислим,че мислим!Дали е доброволно обаче мисленето!?Може би има и чужда намеса -която ни прави зли,нелогични,агресивни,неадекватни,недоброжелателни...Все с отрицателен знак чувства!Нали!?И щом ние реагираме само така-с такъв заряд,то кой и как би ни харесал и за какво,освен за експерименти!Това беше само в мислите ми...споделено с вас!
Поздрави!
цитирай
3. lesovski - Капитан Симонини е сред нас
27.11.2013 12:09
Това е почти на финала на прекрасния роман на Умберто Еко- "Пражкото гробище"!
Поздравления за научното и философско представяне на проблема проф.Гиндев! Интелектуалци като Вас са нужни на народите, но духът от бутилката е навън и прогнозите са отчайващо песимистични.Алчност,егоизъм, властолюбие, насилие и разврат са в пълен ход за самоунищожение на западната цивилизация!За жалост нашият народ е "Барабар Петко с мъжете" и е като онази бабичка, която носила наръч съчки към кладата.
цитирай
4. latestnews - Ама стига глупости бе хора, никой не ...
10.03.2015 17:12
Ама стига глупости бе хора, никой не си води децата в рокли на училище и на детска в Швеция. Това не е основния проблем на Швеция. Ами, че държавата отвлича по половин милион деца от грижовни и любящи родители и търгува с тях, убива ги. Научете се нещо най-после мама му стара!
цитирай
5. latestnews - www. istinata. ucoz. ru www. g...
10.03.2015 17:14
www.istinata.ucoz.ru
www.genocidesweden.ucoz.ru
www.theswedishmafia.ucoz.ru
www.slavetradechildrenonEUmarket
www.kmr.nu
www.nkmr.org
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948418
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031