Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2013 23:48 - ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2097 Коментари: 0 Гласове:
5



            Интересен щрих в масовите народни протести и в започналата предизборна кампания е, че никой не повдигна въпроса за влиянието на българското членство в ЕС. Никой не се поинтерисува какво правят българските депутати в европейския парламент, как гласуват и какво гласуват. Никой не знае каква е българската европейска политика, къде са българските национални интереси в тази политика и как тя се отразява върху ежедневието на българите. Никой и не пита бъдещите „народни избранници” какво мислят по този въпрос, като че ли цялата европейска политика на България се свежда до усвояването на еврофондовете. Едва ли протестиращите и мнозинството политици имат представа накъде върви Европа и накъде, заедно с нея, върви България. За сметка на това става по-разбираемо какво са мислили и как са действали българските властници преди 6 века в началото на турското нашествие на Балканския полуостров.

            В момента ЕС е изправен пред сериозна вътрешна трансформация. Расте доминацията на Германия и бъдещето на Европа до голяма степен, както често в европейската история, зависи от най-мощната в икономическо отношение държава в ЕС. Един след друг падат стълбовете на европейските ценности : изсъхна невидимата ръка на пазара; катастрофира светая светих на капитализма – неприкосновенността на частната собственост;разсипва се в прах осветеното от Бога семейство : мъже се женят за мъже, жени – за жени , зачева се инвитро, лишават деца от родители чрез ювеналното право ; жените постигнаха природно равенство, мъжете загубиха мъжествеността си ; свободата се превърна в разюзданост, равенството – в толерантност, справедливостта  се трансформира в сила ; капитулира търпимостта на мултикултуризма ;драстично намалява европейското население – Франция и Великобритания узакониха еднополовите бракове. Европейският съюз стремително се плъзга от Съюз на нациите към Съюз на регионите и от там – към унитарно обединение. Икономическият модел е средновековния лихвар, банковият процент – грабеж, геноцидът спрямо европейците –всекидневна практика обърната към бъдещето. И всичко това с една цел – пълна доминация на шепа преситени бандити, наричани световно капиталистическо задкулисие.

            Всичко започна след края на Втората световна война. Световната олигархия не постигна своите глобални цели- икономиката не базирана на технологията на лихварския процент, т.е. СССР, не беше унищожена и не беше поставена под контрол. Напротив. Нагледно доказала своята жизненост и поразителната способност към развитие и потенциален ръст, тя стана непосредствена смъртна заплаха за световния капитализъм. И Системата на Злия Лихварин започна да създава нови средства за борба – долара, НАТО, МФВ Евросъюз, ОБСЕ, Съвета на Европа. Подключиха се Холивуд, средствата за масово осведомяване, новите комуникационни технологии. Използвайки всички недостатъци и стратегически грешки на Социалистическия лагер, западната система постигна оглушителна победа и си въобрази, че света е нейн.

            Докато Системата стремително се формираше, логиката на нейното съществуване работеше без засечки, защото имаше могъщ стимул за развитие – Съветския съюз и Социалистическия лагер. Това беше техният основен регулатор и източник на вдъхновение. Но заедно с изчезването на европейския социализъм изчезнаха и евтините енергоресурси и механизмът за тяхното ценово регулиране. За подържане на жизнените сили на Системата се оказаха крайно необходими жертвоприношения. Началото положи войната в Югославия, последва деиндустрализацията и заграбването на националните богатства на бившите социалистически страни. Беше инициирана „Арабската пролет”, която помете светските арабски държави и запуснат новия вирус на световната нестабилност.

Биполярният свят беше рухнал, от монополярния не излезе нищо,многополярния си остава илюзия. Малко нещо остана за разграбване и Системата пристъпи към канибализъм -  започна поетапното фалиране на несъстоятелните държави. Това, което западните тарикати изпробваха с успех върху бившите социалистически държави, бяха принудени да приложат и в своите страни. Капиталът мина в генерално настъпление срещу народите на своите страни и към всички, които му се изпречват на пътя. Евростат призна за рекордно равнището на безработица в страните от ЕС – 12% или 19 милиона от трудоспособното население. В Гърция и Испания положението е особено тежко – съответно 26,4% и 26,3%. За сметка на това става опасен броят на трудовите емигранти – те са 23 милиона души, от които 10,7% са в Германия („Завтра” – 4.04.2013).

            Най-страшното и необяснимо нелепо на наблюдаваното е, че то е измислено и запланирано от злата воля на човешки разум. Процесът се изпълнява толкова цинично, че човек да се чуди и мае. Абсурдите следват един след друг и се реализират с виртуозни циркови умения. Информационните изпражнения на натиканите в ъгъла зверове, разнасят предчуствието на тяхния трагичен финал.

Ако внимателно се анализира днешната продукция на Холивуд, тематиката на западните телевизии и писанията на вестници и списания, лесно се забелязва тяхното неуморно желание да се втълпи в главите на хората, че всичко е О.К. , може да се отпуснеш и да се забавляваш с витруозни шоу, гейпаради, карнавали, великолепни блокбастъри, в които чернокожия американски президент решава съдбата на света и на цялото прогресивно човечество, а американския спецназ взема главата на поредното Абсолютно Зло. Всичко около нас се превръща в либерално езичество на разпасания индивидум, осветено от магове, вещари и вещици, контактьори, предсказатели и журналисти. „Съществуват много ефикасни начини за влияние върху хората – пишеше и предупреждаваше бащата на кибернетикага Норберт Винер – Има механизми на допитвания по радиото, предварителни гласувания, извадъчни изследвания на общественото мнение, различни психологични изследвания насочени към обикновения човек ; и винаги се намират статистици, социолози и икономисти, готови да се продадат за такива научни начинания”.

            Има стар анедокт добре илюстриращ някои от тайните на социологичните изследвания.

            Срещнали се двама монаси от два различни ордена и отишли да се почерпят. Пийнали си и запалили по цигара. Единият започнал да се жалва :”На нас Папата ни забрани да пушим докато се молим”. Другият отвърнал : „А на нас ни разреши”. Първият монах се очудил : „Как така ? Ние го питахме дали докато се молим може да пушим и той каза : НЕ !”. Втория се усмихнал : „Грешно сте задали въпроса. Ние го попитахме дали докато пушим може да се молим и той каза : ДА !”

            Какво прави България в този Ад представен като Рай ?

            В годините на българската контрареволюция, българските „десни” обединени в „каузата СДС” положиха неимоверни усилия, енергия, пари и информационен ресурс да натикат в главите на ошашавените хора главната мечта на своя живот : членство в НАТО и в ЕС. Днес са забравени тяхните поразителни „прозрения”, тяхните фантастични глупости, тяхния неукротим интусиазъм.

            „За обикновените хора влизането в ЕС се свързва с по-добрия живот, с повече красота, с повече радост, с повече въображение, с повече надежда, с повече изтънченост, с повече чувственост. А това са най-важните символи на поезията” (Димитър Цонев във в. „Сега” от 6.12.2003 г.).

            И този тип още води предавания по БНТ и учи на ум и разум българския народ. Срам !!!

            ●„Европа е вертикалното усилие на католическата катедрала, рицарския турнир, куртоазната любов. Европа е етика на толерантността, усвоена от трагичния опит на религиозните войни. Европа е уважение към човешкото достойнство” (Николай Михайлов в интервю пред в. „Седем” от 24-30.01.2007).

            На психиатрите е простено –те първи стават жертви на професията си. Но какво да кажем за политика и министър на външните работи в правителството на Симеон Сакс Кобург Гота Соломон Паси, който по време на народните протести пак излезе от хралупата и започна да раздава истини от последна инстанция.

            „От членството ни в НАТО всеки българин ще спечели, и то много. Сигурността, която ни дава НАТО, е най-важното условие за привличането на чужди инвеститори, а те ще разкрият десетки работни места, ще намалят безработицата, техните данъци ще напълнят хазната. Именно от тази хазна ще бъдат увеличени и пенсиите” (в.  „Сега” от 19.10.2002 г.).

            Горкият Соломон. Представям си как произнася своята тирада на митинг на протестиращите и какво става след това – ужас !

            Така или иначе „десните” успяха, но тази победа се оказа начало на техния край. Осъществената фикс-идея напълно изчерпи „десните идеи” и техните носители нямаше какво да предложат на народа. Остана само повика на Иван Костов за „капитализъм, повече капитализъм !”, но днес е опасно с него да се ходи при народа.

            И така България се закотви в НАТО и в ЕС като нагледно доказателство за тържествуване на западната пазарна глобална идеология. Тя беще ограбена, намачкана, изтискана и се превърна в държава неспособна на самостоятелно развитие, освен да чака с отворена уста западното благоволение под формата на знаменитите еврофондове. Тези еврофондове се превърнаха, едва ли не, в неразделна и най-важна част на бюджета, единствена гаранция за благоденствие – България стана несъстоятелна държава.

            Разтърсващият вихър на глобалната криза окончателно свали привлекателната маска на ЕС. Изостриха се и цивилизационните противоречия, появиха се чертите на  озъбения печалбарски интерес. Чуваха се трезви гласове, че ЕС ще съществува докато Германия има изгода от него, заговори се за нов европейски Райх. Повечето членки на Съюза се разбунтуваха срещу тъпите брюкселски правила и нескривания бюрократичен диктат. Повлече крак Великобритания, обадиха се Португалия, Испания, Италия, Унгария, Чехия, Гърция, Румъния. Изведнъж се оказа, че ЕС е сбор от държави, но няма европейски етнос, няма общ език, общи медии и е с консервативна локализация – само 1,6% от европейците работят и живеят извън родината си (Добрин Спасов –сп. „Понеделник”, 1-2/2005 г., стр. 23-32).Целта на западнизацията на Източна Европа не е просто влияние на Запада в тази страна, не е само заимстване на отделни явления от западния начин на живот, не е използването на произведените на Запад материални и духовни продукти, а нещо много по-дълбоко и важно за тази страна : преустройство на самите основи на живота, на неговата социална организация, система за управление и народна менталност, т.е. довеждане на набелязаната жертва до такова състояние, когато тя ще загуби всякакви възможности за самостоятелно развитие и окончателно ще се включи в сферата на западното влияние,, но не като равноправен партньор, а като сателит и колония от нов тип. Така тя се превръща в несъстоятелна държава. Преките жертви на знаменития „преход” в България, по предварителни данни, са над 180 000 души ! И със всяка година се увеличават с 10% !

            Едва ли може да очакваме бързо разпадане на ЕС – тези страни, които най-много негодуват от него най-много и се нуждат от него. Така близката задача на Световното Задкулисие е изпълнена – европейските страни са здраво привързани към евроатлантическата колесница и не им остава друго, освен да вегетират и да изчезват като субекти на историческия процес. Но процесът затова е процес, защото съдържа и явен тренд и този тренд не работи в полза на такива псевдообединения, раздирани от вътрешни противоречия.

            Общият враг – съзнателен, последователен и органично неспособен към каквито и да било компромиси – подготвя естествената почва за съюзяване срещу него. Съдържанието на съвремената история в близките десетилетия ще стане национално-освободителната по своята същност борба на различни народи за своя реален суверенитет против „желязната пета” на глобалните монополи. Общността на интересите създава основа за парадоксални съюзи между различни страни, в това число и явни геополитически  и мирогледни конкуренти. Титаничния двубой ще носи своите изненади, но еще сега ни предоставя един главен урок : опасността и недопустимостта да бъдеш в този свят слаб във военно отношение, беззъб в дипломацията, покорен и икономиката и наивен в политиката !

 

 

 

 

         ПП.        ИМПЕРАТИВНИ ДЕЙСТВИЯ НА БЪЛГАРСКАТА

                                              ПОЛИТИКА 

                 В РАМКИТЕ НА ЕС ЗА ДОСТОЙНО ОТСТОЯВАНЕ НА

                      БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ

 

 

            1. Непрекъснато отстояване на българските национални интереси независимо от действията и решенията на брюкселските бюрократи.

            2. Възстановяване на доминирането на българското законодателство над европейското.

            3. Въвеждането на визов режим за всяка страна, която има визов режим за български граждани.

            4. Отменяне на двойното гражданство.

            5.Налагане вето върху присъединяването на Македония и Турция към ЕС.

            6. Възпиране на необузданата езикова и азбучна инвазия в България чрез приемане на закон за българския език.

            7. Нулава толерантност към колективните права на различните малцинствени групи.

            8. Законова защита на профсъюзната дейност в частния сектор.

            9. Задължителна годишна индексация на заплати и пенсии с обявената официална инфлация.

            10. Въвеждане на системата на шерифството и създаване на мястото на жандармерията на Национална гвардия.

            11.Връщане на всички български военни контингенти извън граница в България и забрана за използване на Българската армия извън националните граници в мирно време.

            12. Връщане на Българската армия на статута на национална институция.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1960538
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930