Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2013 23:49 - БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕМИЕР МАРИН РАЙКОВ – СЪВЕТСКИ ДЕСИДЕНТ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 3941 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 8.04.2013 г. почина бившата министър-председателка на Великобритания Маргарет Тачър. Още „неистинала новината” и българският премиер Марин Райков изпрати в Лондон, до Дейвид Камерън, съболезнователна телеграма, от която на обикновенния човек ще му се насълзат очите : „Маргарет Тачър ще остане завинаги в историята като вдъхновяващ лидер на Свободния свят. Лейди Тачър беше сред онези велики личности, които със силната си вяра в демократичните ценности преобърнаха хода на историята и доведоха до падането на Берлинската стена и рухването на комунизма, Това за всички нас от другата страна на Желязната завеса означаваше да бъдем свободни, за което несъмнена заслуга има баронеса Тачър. Тя вярваше силно в правото на всеки да бъде свободен, в правото на всеки да има избор".(VESTI.BG – 8.04.2013). От писмото излиза, че величието на Тачър е в нейния принос за падането на европейския социализъм. По-верноподаническо писмо от това отдавна не бях чел. И то към кого – към ръководителя на страна, която, меко казано, не понася България и българите. И то от кого -  от разкаял се комунист, незаразен от СПИН. Това ме навежда на мисълта, че в политиката и живота няма по-отвратителни, жалки и озлобени хора от разкаялите се комунисти. Като се поогледаме около нас, с тях е пълно : в БСП, в СДС, в ДПС, в ГЕРБ, в АТАКА, в „България на гражданите”, навсякъде – някакъв кошмар !

            В западните средства за масова инфармация (СМИ), които в такива случаи в България не се цитират, открих поразително съответствие на писмото на г-н Райков. Написано е по повод кончината на  г-жа Тачър от бившия съветски десидент Владимир Буковски ("Русская служба "Голоса Америки"США – 10.04.2013):Нейната компетентност в икономическите въпроси беше фантастична и тя извърши поразително дело : демонтира социализма в Англия. Но това зарази и други страни. Тъй като английската икономика се освободи от социалистическия път чрез приватизация, дерегулация и др. -  тя стана много успешна”. Наистина, поразително единомислие между Райков и Буковски. Но все пак Буковски е световноизвестен съветски десидент и лично познат с г-жа Тачър, а кой е Марин Райков ? Може би е просто последовател на Тачър.

Както добре знаем, в момента на власт във Великобритания са консерваторите. Данъкът върху доходите има 4 ставки - 0%, 10%, 32,5% и 37,5% за доходи над 150 хиляди лири. Доходите от лихви се облагат с още по-висока прогресия. В сравнение с българския политик, бил той ляв, или десен, всеки английски консерватор е направо комунист, който няма какво да губи освен оковите си”. (Валерий Найденов – „24 часа”, 12.04.2013).

Внимателният преглед на западните СМИ разкрива едно коренно различно отношение към паметта на Маргарет Тачър. Изглежда, там се придържат към древната максима : за враговете или нищо, или истината !

Както съобщават «Daily Telegraph» и «The Guardian», Англия е отбелязала кончината на Тачър по следния начин.

В лондонското предградие Брикстън окло 200 души скандирали : „Маги, Маги е мъртва, мъртва, мъртва” и „Маргарет Тачер умря, ха-ха-ха”.

На Трафалгарския площад пиеха шампанско, в Глазгоул 300 души пееха, танцуваха и свиреха на музикални инструменти, във „Facebook” пееха новата песен  «Ding Dong! The Witch is Dead» («Дин-Дон! Вещицата е мъртва»).

Бившият кмет на Лондон категорично заяви : „Тя създаде днешната жилищна криза, заради нея стана банковата криза и кризата с привилегиите. Всеки сериозен проблем, с който ние днес се сблъскваме, е нейно наследтво”.

Генералният секретар на Националния съюз на миньорите Крис Китчън отбеляза : „Отдавна чакахме кога тя ще умре. За нея не ми е жал и няма да плача”.

В колонката „The Daily Beast” на  „The Guardian” певецът Мориси написа: „В същност, Тачер беше терорът без атом човещина”, а в редакционната статия на вестика се даваше крайната оценка : „Нейното наследство раздели обществото с доминиране на личния егоизъм и култа към алчността”.

Като капак, избухна скандал с действащия сержант от Сконтланд-Ярд Джереми Скот. В своя Twitter той изрази надежда, че смъртта на Татчър е била „болезнена и унизителна”, намеквайки на мъчещото я напоследък слабоумие.

(www.iraqwar.mirror-world.ru – 13.04.2013 г.).

            Изглежда хората, които добре познават и са изпитали „прелестите” на нейното управление, не я разглеждат и не я оценяват като българския министър-председател и не споделят нито  нейната силна вяра „в правото на всеки да бъде свободен”,а още по-малко  „в правото на всеки да има избор”, при това и в двата случая да си гладен, гол и бос.

             До появяването на М.Тачър Великобритания беше социална държава. В закусвалните сервираха йоркширски пирог, в кафенетата - кафе и чай за 20 пенса. Медицината и образованието бяха безплатни. Квартирите бяха евтини, защото втората квартира или празна квартира може да бъде безплатно заета от бездомници. Затова  богатите имаха по една квартира и обикновените хора живееха прилично. Тогава поставиха начело на държавата Маргарет Тачър.Тя ликвидира промишлеността, закри мините, превърна английските работници в бедни слуги, посегна на основите на армията и флотата, превърна Англия в придатък на Английската банка. Щом банковите операции носят огромни доходи, кому са нужни обикновените хора, това стадо, освен да прислужват на богатите. Имено Тачър отвори широко вратите на страната за емигранти, за да може по-лесно да намалява заплатите на английските работници.След Тачър квартирите са по джоба на хора като Абрамович и Березовски, в закусвалните предлагат бяло вино и салати, в университетите учат децата на шейховете, расте броя на джамиите. Ако нацистите бяха завоювали Британия, нямаше толкова да унищожат нейната самобитност, както го направи  мадам Тачър.

           Със своето дребнобуржоазно потекло баронеса Тачър беше проводник на идеологията на банкерите и олигарсите и то така твърдо и жестоко, че получи прозвището „желязната леди” – т.е. средновековна машина за изтезания. По -отблъскващ образ на Тачър е трудно да се представим.

            За сметка на това пък, много я обичаха съветските десиденти, перестройчиците на Горбачов, днешните руски либерали и всички антикомунисти в бившите социалистически страни. Чрез нея неолибарализма плъзна по света, но няма да си отиде заедно с нея.

            Това, че българският министър-председател обича баронесата и се прекланя пред нея, разкрива неговия облик като политик и човек – пряк продължител на геноцидната политика на ГЕРБ, незаинтересован от съдбата на България, привърженик на Световния капитал, прероден комунист в капиталист.




Гласувай:
8



1. danailvdimitrov - нашите комунисти -олигарси-демократи "примират" от скръб по вещицата Татчър
18.04.2013 00:34
да си я водят в ада където им е мястото
цитирай
2. jelezov - Присъединявам се към мислите на ...
19.04.2013 23:21
Присъединявам се към мислите на проф. Гиндев, изложени в постинга. Не приемам обаче определенията "разкаял се комунист" и "прероден комунист". За политически персони като г. Райков това са твърде безобидни определения. Когато си представя страданията на съветските народи и жертвите, които те дадоха, за да защитят СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО СИ ОТЕЧЕСТВО във Великата отечествена война, изпитвам затруднение да намеря достатъчно мерзко определение за подобни личности.
цитирай
3. pin777 - Когато се обърнем към историята на България
20.04.2013 18:02
виждаме , че България - Българите са страдали от управниците си.
Хора издигнали се на високи постове за да мислят за себе си, за собствените си задници, за своето благополучие, не за собствения си народ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1954240
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930