Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 20:51 - ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА ПОДПЛАТА НА ФЕНОМЕНА „ДЕПАРДЬО”
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2459 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Непосредственият повод известният френски артист Депардьо да напусне Франция е до болка егоистичен – нежеланието да плаща високите данъци на Френската република, изчислявани по прогресивна скала. Въвеждането на   високите  данъци, засягащи богаташите, беше изпълнение на предизборно обещание на социалиста Орлан пред френския народ и народът го одобри. Ако беше само това, либералните глобалисти щяха да дадат друго направление на своето възмущение. Но даването на руско гражданство на данъчния беглец ги изненада и те изпаднаха в пълна прострация. Те, с пълно основание, видяха в този акт нещо повече от икономика, видяха посегателство върху исконни западни ценности, посегателство върху един от идеологическите стълбове на западнизма, руски отговор на информационната война, контраоперация срещу социокултурните евроатлантически вируси. Това им дойде в повече.

            Екстреното предоставяне от руския президент на руско гражданство на знаменития френски артист е откровено предизвикателство на Путин към неговите европейски колеги. Стана ясно, че страната, която от столетия западниците наричат „Империя на злото”, в която цари азиатски деспотизъм, юридическа неразбория, в която живее тъп и див народ и където се потъпкват всички човешки права –преследват се и се убиват журналисти, че и предатели в Англия, е привлекателна за западния човек, при това съвсем не български циганин или, не дай Боже – комунист,  повече от други. Отгоре на всичко, Депардьо отиде в Русия, срещна се с Путин, прегърнаха се и умиленият артист започна да скандира : „Слава на Русия!”, „Много обичам Русия!”.

            Ще бъда щастлив да видя физиономиите на българските русофоби, такива като Евгений Дайнов, според който нова АЕЦ не трябва да се строи само защото е руска. „Не искам България да е крепостно княжество по енергийна линия на Кремъл”, развълнувано се провикна българския русофоб във в. „Новинар” от 17.04.2011 г., който не знае нито какво е „крепостно княжество”, нито какво е „енергийна линия”, нито какво е АЕЦ.

            Но какво излезе ? Депардьо пренебрегна България, където плоския данък е 10% и предпочете Русия с нейния плосък данък от 13%. Защо бе джанъм ? Защо пренебрегва герберската страна, а предпочита дори страни като Хърватия и Черна гора ? Да дойде Депардьо в България, та да спретне на тепиха един зрелищен двубой с непредсказуем край с бат′Бойко, да внесе своите данъци на световноизвестния ковчежник Симеон Дянков и да зарадва измъчения изгладнял българин.

Разбира се, както казват умните български политици, всичко не е толкова „еднозначно” – едно време в „Империята на злото” бягаха експлоатираните, а сега в Руската федерация – експлоататорите. И, току виж, Русия се превърне в „оффшорен рай” за много западни „звезди” от шоу-бизнеса, които частично формират прословутото „обществено мнение”, в това число и на западния „елит” от втория ешалон. Тогава примера на Депардьо може да последва не само Бриджит Бардо, която трогателно маскира своите финансови интереси с още по-трогателни грижи за животните.

            С други думи, капитализмът победоносно шества по глобалния свят, в това число и в Русия. А ние тук, в България, се вайкаме за разните там здравеопазване, образование и пенсии. Както е казал „великият син” на страната ни Иван Костов, на България й трябва „Капитализъм ! Повече капитализъм !” Този епохален призив може да  намерите цитиран от в. „Дума” от 23.02.2002 г.




Гласувай:
7



1. tota - На политикономиста Иванчо Костов ли му трябва "капитализъм"??
10.01.2013 22:38
И то "повече капитализъм" ....Ама и капитализмът си има правила, не анархия...Плачат за един Стамболийски да прокара закон за съдене на виновниците за поредната национална катастрофа. И още за конфискация на всичко незаконно придобито в годините на трансформация, което наричат преход, който няма край!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948307
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031