Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2012 11:40 - КАК ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА ВЪЗКРЕСИ СИНИТЕ ТАЛИБАНИ НА ДСБ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 7094 Коментари: 11 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

            Българският антикомунизъм е особен и „специален” като всичко българско. Той е латентен, вирусен и опасен като вирус. Един път проявил се, той дава определени знаци на обществото насочени за преодоляване на съществуващи стерeотипи и към насаждане на нови. С други думи, той е социокултурен вирус и като такъв е бойното оръжие на консциенталната война. На българска почва се развива трудно поради обективни причини – българските антикомунисти страдат от малоценост и от историческа обремененост поради жалката роля, която са играли в историческия процес и главно – поради своята вторичност. За сметка на това те са непрекъснато инжектирани с чуждо самочуствие и се стремят по повод и без повод да напомнят за себе си и да помпат своя пробит син балон. В първата редица на българските антикомунисти гордо крачат сините талибани на Иван Костов. Още звучат откачените призиви и коментарии на още по-откачените пиклювци отпреди 10 години :

            ●Антикомунист – това звучи морално ! (Калин Манолов във в. „Седем” от 1-7.10.2003 г.).

            ●Бездарието е комунизъм (Вълко Литов във в. „Седем” от 25-31.08.2004 г.).

            ●Комунистите имат нещо, което не може да се нарече иначи освен свинска психика. Те са в постоянен шизофреничен разлом между материалното и идеалното. В смисъл, че ядат всичко, което могат да докопат. Но след оргията на изяждането те винаги се отдават на идеалистични духовни изживявания в един отвратителен маниловски стил (болестта на комунистическия елит : хълцане и оригване по хегеловски неспирно). Гнусни типове. Селкори (Ани Илков във в. „24 часа” от 32.08.2002 г.).◄

            Всеки сам да прецени на какъв език трябва да се разговаря с такива фундаменталисти. И, ето че през последния месец, те получиха поводи отново да се прославят.

            На 19.10.2012 г. в. „Сега” чрез писанията на някой си Н.Цеков от „Дойче веле”

ни съобщи за „важно” събитие организирано в София с подкрепата на Федералната фондация за осмисляне на комунистическото минало в Германия, заедно с присъединилите се Американски и Нов български университет –изложба на документи от Държавния архив за антикомунистическата съпротива в България. "Подкрепихме начинанието, защото германците също искат да узнаят тези факти",  казва някоя си  д-р Ана Камински от Федералната фондация. Горките германци, не могат да спят, ако не знаят нищо за българската антикомунистическа съпротива.

            За какво са разтревожени германските правдолюби ?

            Според г-н Цеков, „скорошно изследване на историци от Американския университет в Благоевград разкрива, че едва 3 процента от българите смятат, че престъпленията на комунизма са нещо, което трябва да остане в националната памет. Проучването стига и до драстични пропадания в тази памет. Така например за повечето от запитаните най-светлата фигура в българската история остава Левски. Но пък за мнозинството българомохамедани национален герой номер едно е...Тодор Живков! На хората в Западните Родопи години наред им е "разяснявано", че именно вдъхновителят на позорния Възродителен процес през 80-те години на миналия век ги е "спасил" от същия Възродителен процес през 70-те години...”

"Това, което шокира изследователите на престъпленията на комунистическата диктатура в България, е нейната свирепост – допълва друг германски журналист Урлих Шахт -  Убийствата и масовите репресии в страната започват дори преди официалното възцаряване на комунистическата партия и продължават буквално до последния ден на абсолютната й власт. Смайващо е, че и сега много от тези престъпления не са наказани".

            Мисля, че не това е смайващо, а колко са „открехнати” германските журналисти по българската история – изнамериха 30 000 горяни бродили по бившите партизански пътеки и това било „един от най-ярките примери за съпротивата срещу комунизма в Източна Европа”. Ето от такива глупости се създава нова история, в това число и на българските антикомунисти. И съвсем справедливо към публикацията се появи следния коментар :

            Тия едно си знаят. Разбирам да нямаше книги, да нямаше интернет, фактите да не бяха толкова универсално достъпни - а те да си баят познатите заклинания и тук таме някой лумпен да им се връзва. Ама те се опитват в 21ви век да разправят измислици от Студената война и се чудят защо никой не им се връзва. И какво излиза - българите прости, българомохамеданите прости - а само Цеков, една немкиня без професия и донорите им схващат проблемите.

            Онагляха българските еничари, спонсорите и подгласниците им. Те не могат да вденат с плиткия си акъл, че плюят не срещу някакъв режим, а срещу собствената си държава, създавайки предразсъдъци в чужбина за измислени неща. Или пък вдяват,... ама пък това се търси и се плаща на Запад. Никой не иска да чете в Дойче Веле, че България е пращала хора в космоса, градила храм на културата с повече стомана от Айфеловата кула или пък конструирала компютри в зората на дигиталната епоха”.

            Що се отнася до български мюсюлмани,на 11-ти януари 2012 г. Народното събрание на Република България гласува „Декларация осъждаща опита за насилствена асимилация на българските мюсюлмани” (Държавен вестник от 17.01.2012 г.). В многострадалната българска история тя е безпрецедентен израз на политическа глупост, историческо невежество и национално предателство. Нещо повече. В човешката история не може да срещнете такова робско унижение – бившите турски роби доброволно да „признават”, че са извършили „геноцид” срещу своите поробители и да им се извиняват (за приемане на декларацията гласува ГЕРБ барабар с цялата опозиция – от БСП трима депутати). Сега сами преценете накъде ни води българския антикомунизъм.

            Вторият повод, за който се „закачиха” българските сини талибани  се оказа конференция в Софийския университет "Св. Климент Охридски" посветената на дейността на Людмила Живкова (1942-1981). От научен форум, както беше замислена, тя се превърна в повод за протест. Ето как това е описано във VESTI.BG от 19.10.2012 :

          „Преди началото на форума в конферентната зала на СУ влезе група от около 40 души, които протестираха против провеждането на такава сбирка на територията на Алма Матер... Според протестиращите това събитие в Алма Матер е реабилитация на комунистическия режим. В крайна сметка конференцията за Людмила Живкова беше прекъсната от нетърпима микрофония, отбеляза БНТ. Това е първият бойкотиран форум в СУ за последните 20 години”.

             Всички нормални хора осъдиха това деяние."Примитивна реакция" го нарече ректорът на СУ „Климент Охридски”. „Да се смята, че конференция за Людмила Живкова, която и приживе не беше особено популярна сред българския народ, наричаха я „принцесата” и не знам си какво си още, да се смята, че тя ще допринесе за някакъв успех на БСП, това е смешно".

            Да, това може би наистина е смешно, но аз съм доволен. Сините талибани показаха, че има моменти, когато трябва да се реагира по друг начин, извън стените на парламента и че този начин е ефикасен. Трудно ми е да си представя, че партиите от системната парламентарна опозиция(без ДСБ) са способни на подобни акции и могат да намерят изпълнители. На този фон, мълчанието на така наречените български „леви” е знаково. Не се обажда и председателя на ПЕС. Как да се обади, когато и в БСП, и в ПЕС е пълно с антикомунисти, кои по призвание, кои заразени по полов път.

             Когато светът се тресе от протести против скапаната глобална капиталистическа система – вижте какво става в Лондон – българските „леви” седят в „окопите” и се мъчат да се надприказват с  представителите на едно махленско управление. Така принципи не се отстояват, така доверие на народа не се печели.
image







image
image




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - 666! СУПЕР...
24.10.2012 19:57
....ЕЕЕЕВАААЛАТААА ПРОФЕСОРЕ...НИЕ 666! СУПЕР ТИ ГО КАЗВАМЕ...!
цитирай
2. samvoin - Да, безспорно акцията на "...
25.10.2012 03:09
Да, безспорно акцията на "сините талибани" - излезли обаче от червенономенклатурните канцеларии, като семейство Костови, не се различава много от самия червен "талибанизъм" - преди 1989-а година и по времето на "Тато" баш и на нашия васалитет спрямо СССР.
Нека да припомним, какво се случва когато именно Людмила Живкова, прави плах опит да реабилитира, поне в науката професор Богдан Филов (За мене - истинският "БЪЛГАРСКИ БИСМАРК" - звание, което беше "присъдено" незаслужено, на един друг бивш наш управник.) и да се публикува неговия личен "Дневник на Богдан Филов", а също и архелогическите открития под негово ръководство и неговите научни трудове - свързани с древното ни минало?
Да, Живкова е една противоречива фигура в нашата история.
Безспорно, както се изрази един друг многоуважаван наш професор, основния "билет" за нейния успех, това е потеклото и татко и.
Ако аз трябва да се произнеса като православен християнин, макар като националист - бидейки далеч от верски фанатизъм и всякакъв интернационализъм, нейните окултни дъновистки наклонности, са леко притеснителни и реабилитацията на Петър Дънов, а за някои и заниманията с други паранормални явления, ясновидства и прочие (Срещу последните, аз не споделям това мнение! Поне срещу Ванга, но разбира се съм срещу многото нейни лъженаследнички.).
Като български националист обаче и доколкото мога да се абстрахирам от строя, режима, партията и, а също потеклото и, то няма как да отрека през нейния период, реабилитацията на велики наши писатели - патриоти, като Николай Хайтов, националиста Димитър Талев, Яна Язова, македонската тема и прочие забравени теми и произведения...
Също и изследвания върху нашето древно минало, спасяване и реставрация на храмове и книги, нашата връзка с траките и коренното население на Балканите и прочие.
Да не забравяме и името на Владимир Свинтила, Александър Фол и прочие.
Също и организирана кампания, по спасяване на реликви от близкото и далечно минало.
Всичко това, няма как да го отречем,
цитирай
3. samvoin - макар и аз да се определям като ан...
25.10.2012 03:19
макар и аз да се определям като антикомунист, защото ако го направя, то ще съм нещо по - лошо и от сините или червени интернационалистически и нихилистични зомбита към миналото ни, водени от своя фанатизъм и слепота или умишления стремеж към заслепяване на масите, за да станат зад гърба ни от комунисти - крупни феодал - капиталисти и брокери номер едно на България, пред новите или стари господари - колонизатори.
Прочие, същите тези "сини антикомунисти", май гласуваха срещу улица на жертвата на "народния съд" именно - професор Богдан Филов и срещу такава на възстановителя на Българската армия и героя от Кюстендил - генерал Луков.
Поне партията на комсомолския секретар и лъже - "десен консерватор" - Иван Костов, докато истинските консерватори в Унгария, реабилитираха Миклош Хорти (Една много по - спорна фигура в историята на Европа от Филов и Луков.) и други лица - убити като "фашисти" и им издигнаха паметници.
Докато в Латвия и Естония, обявиха сражавалите се срещу съветското нашествие "Вафен СС" за герои и те са такива за тези народи!
Що за "антикомунизъм" при Иван Костов, сами нека си направим извода.
Антиживковизма, не значи автоматично "посладователен антикомунизъм" или "десен консерватизъм".
Това е чиста проба демагогия и опит да ги забележим, на умиращите сини и мъглява космополитна "синя идея", която е липса на всякаква ясна идея, като алтернатива на комунизма и стария интернационален и атеистично - материалистичен нихилизъм (Причините и поради които съм антикомунист и станах такъв, а не защото съм антисоциалист! Основната се казва Българска Македония и Български Национален Въпрос и минало...).
Що се отнася до "Дойче веле", то не е никакво "Дойче", а вече казах на блога си и посочих защо то е "Юден веле".
Дали вярвате наистина, че българофобката Еми Барух е с германско национално съзнание или произход?
А ония двамата, с "Мита Батак"?
Ами "жокер": От племето - секта на Сюлейман Паша, с истинско име СОЛОМОН ЛЕВИ СА!
Също и от това на предателя Лазар Коен, на
цитирай
4. samvoin - когото Иван Вазов посвети недву...
25.10.2012 03:20
когото Иван Вазов посвети недвусмисленото стихотворение "Жидов гроб"...
Неслучайно и Ботев пита в "Елегия":

"Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"


Той ли, ил някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!"
цитирай
5. анонимен - Нов живот се ражда на този свят и ...
25.10.2012 09:10
Нов живот се ражда на този свят
и веднага е сломен. Постоянно наранявано и унижавано, момчето научи техните правила. С времето се вписа в техният свят. Момчето нямаше избор и направи грешка, която го лиши от волята му. Но успя да се пребори с това, в което се бе превърнал и си обеща,
че никога повече
няма да направи нещо против волята си. Това, което чувствах, това, което знаех,
никога не го показах. Никога не бях себе си, никога не разбрах,
не исках да знам, какъв можех да бъда. Това, което чувствах. Това, което знаех.
Никога не го показах. Никога не бях свободен да бъда себе си.
Това наричам непростимо. Прекараха живота си поддържайки всичко това. Той се опита да ги омилостиви. Този измъчен човек, в който се превърна, с този мъчителен живот, често побеждаван, в една битка, която не може да спечели. Виждаха, че старецът няма да издържи дълго и той се приготви
да умре с разкаяние Този старец, това съм аз... Това, което чувствах, това, което знаех,
никога не го показах. Никога не бях себе си, никога не разбрах,
не исках да знам, какъв можех да бъда. Това, което чувствах. Това, което знаех.
Никога не го показах. Никога не бях свободен да бъда себе си.
Това наричам непростимо. Вие ми дадохте име Затова и аз ви давам Нарича се Непростимо
цитирай
6. анонимен - Иван Костов притежава половината ...
25.10.2012 09:14
Иван Костов притежава половината от Каолин и Тецовете със завишените цени. Когато Костов ни убеждаваше че Европа иска да увеличим цените на тока, познайте дали е било така. Това е НЕПРОСТИМО!
цитирай
7. samvoin - Професор Николай Василев за &qu...
25.10.2012 15:11
Професор Николай Василев за "антикомунизма" на Костов и Костов преди 1989-а година:

http://www.novini.bg/news/94937-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B8-%D0%B5-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86.html
цитирай
8. анонимен - Добронамерен
28.10.2012 09:29
И какво сега, излиза, че пак евреите ще ни оправят ли?
цитирай
9. анонимен - Талибан
29.10.2012 09:29
Наличието на червени талибани-живковисти, автоматично вдига рейтинга на сините талибани, както и обратното.
цитирай
10. samvoin - Наличието на червени талибани-...
29.10.2012 12:14
анонимен написа:
Наличието на червени талибани-живковисти, автоматично вдига рейтинга на сините талибани, както и обратното.
Така е.
цитирай
11. анонимен - Отн.: 'българските антикомунисти страдат от малоценост и от историческа обремененост'
05.11.2012 18:24
А какво да кажем за комплексите за малоценности и историческата обремененост на партията столетница (която вече е на командно дишане).
Отн.: '... и поради жалката роля'
Това е абсолютно вярно, защото агресията и арогантността на комунистите унищожи всичко прогресивно, което можеше да просъществува.
Така напр. институциите нямат никакви силици, когато трябва да се занимават със сръбско-македонския комунистически трафикант Цар Киро (който даже им показа среден пръст по националната телевизия) или когато трябва да озъптят фундаменталистите от Пазарджик (които поради корупцията във властта развиват вече съвсем легитимна талибанска дейност), обаче наскачаха като диви зверове на някакво хлапе, което било турило някаква шапка на паметника на окупаторите.
В своята злоба и политическа немощ комунистите докараха малко преди влизането ни в ЕС разни ГРУ-та и психотроники, които да правят сталинистки чистки.
Е няма вече балами 'да си слагат главата в торбата'. След като страната е решила да пропада в пропастта с ускорение 3g под егидата на националните обединители ст.к.в. В. и Учителят Д. - няма кой да я спасява.
Още повече, че BG населението не се интересува от истината, от това кой как го е лъгал и манипулирал през годините, а му харесва да пропада надолу в пропастта ... в лъжите и манипулациите на национал-комунистическата пропаганда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1957828
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930