Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2012 10:25 - ЦЕЛИТЕ НА ГЛОБАЛИЗМА
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 1345 Коментари: 0 Гласове:
3




Мнозинството от жителите на ЕС са привърженици на грешното мнение, че разцвета на социалните мрежи (блогове, Twitter, мобилните телефони, Facebook и др.) променят и ще променят възприемането на света. Смята се, че това открива фундаментални възможности за реализиране на демократичния потенциал.

            Това не е вярно. Според социалния психолог Ерих Фром, „ мненията формирани от безсилни наблюдатели, не изразяват тяхните собствени позиции...При липсата на информираност, балансираност и възможност за реализиране на прието решение, демократично изразеното мнение едва ли е нещо повече от аплодисментите на спортни състезания”. Без силни неправителствени организации, независими съдилища, резонанс в средствата за масово осведомяване и политическа подкрепа, разюзданото приказване не се превръща в истински протест. Прегледът на повечето изказани мнения в мрежата са не толкова предвестник на зараждаща се демокрация, колкото проява на социален ескапизъм (желание на човека да избяга от света на реалността в света на илюзиите), водещ не толкова към свободна държава, колкото към свобода от държавата.

            Ще се окаже ли нарастването на активността в мрежата дългосрочно влияние върху бъдещето ? Засега всичко е само банално дрънкане. Може би съществува вероятност, че с появата на ново поколение политици или поради неотложни проблеми за решаване, социалните мрежи ще станат платформа за наистина открита и ефикасна дискусия, която да се свърже непосредствено с политическия процес опиращ се на социално съзнателни граждани. Но със същата вероятност може да възникне и неудовлетвореност. А може да стане и по-лошо. Наблюдаваното неограничено и разюздано безадресно дрънкане да доведе до формирането на ново „славно” поколение, което ще има много второстепенни интереси, но ще бъде напълно нерешително и безотговорно в обществения живот. Хората от това поколение ще имат широка осведоменост и нулеви убеждения. ("The National Interest", США – 6.08.2010).

            Съвремените философи и политически наблюдатели са измислили ново понятие. Нарича се нусогенна криза и е пряко продължение на системната криза на капитализма. По определение, нусогенната криза е криза на смисъла на човешкото съществуване в рамките на безкомпромисно зададени парадигми на деструктивната реалност и се изразява в загубване на смисъла на критичен брой интелектуални символи, на които се опира масовото съзнание. Казано с други думи, нусогенната криза е пълна загуба от човека на понятията откъде идва и накъде отива и какво трябва да прави в момента.Наличието в една държава на с нищо неограничен интернет е сигурен признак, че управляващите  ще протежират всичко, което не застрашава тяхната власт и отвлича вниманието на хората в безопасни за тях посоки. Неограниченият интернет е бойното поле на консциенталната война, водена в защита на Глобалния проект за управляване на света от „Златния милиард”. В момента консциенталната война е позиционирана около четири въпроса : проповядване на хомосексуализъм, на евтаназия , легализация на наркотиците и пропагандиране на свободното съжителство наред с браковете между хомосексуалисти (виж polit.nnov.ru от 13.09.2010).  Отук е една крачка до глобалния космически мониторинг и до индивидуалното маркиране на индивидите.Широко е известно, че новите документи за самоличност съдържат чип с биометричните данни на конкретната личност. Хората, интелектуалците, обществото, държавите практически не реагираха. Мярката беше обявена като част от борбата с тероризма. И беше „преглътната”. А тя съвсем не е толкова безобидна и от нея следват много сериозни бъдещи последици.Предвижда се, рано или късно, на всеки човек да бъде имплатиран чип, който ще позволява не само той да бъде идентифициран, но и ще съдържа изчерпателна информация за личността. Чипът ще дава възможност да се определя местонахождението на индивида във всяка точка на земното кълбо.Планетата се превръща в общество от чипоносители, хора белязани като животни, наблюдавани денонощно, подконтролни, усмирени и подчинени на „Големия брат”.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1953879
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930