Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2012 18:40 - EВРОПЕЙСКИЯТ МУЛТИКУЛТУРИЗЪМ, БЪЛГАРСКИЯ ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ И БЪЛГАРИСКИТЕ БЕРАЧИ НА БОРОВИНКИ В ШВЕЦИЯ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 4590 Коментари: 8 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

България е член на ЕС. Това е държавно обединение, което изповядва ценностите на толерантността, мултикултуризма, любовта и братското единение между народи и етноси. Така поне ни убеждава всекидневно армада от журналисти, философи, антрополози и политици. Да, ама не ! Практиката се оказва малко по- друга.

В изминалите дни нашумя проблемът с български граждани в Швеция – страната на построения капиталистически социализъм. Отишли няколко стотин български граждани в Швеция да берат боровинки, защото ги излъгали, че ще спечелят някое и друго евро. Отишли, но ги посрещнало геноцидно отношение от околната хуманна среда и вместо евро, станали шведски шумкари и закъсали отвсякъде. Наложи се лично Б.Борисов да праща самолет и да ги пребира със средства от българския данакоплатец. Отношението на шведите е много интересно.

        Жител на шведското село Mehedeby разказва за безпокойството, което го обзело от пребиваването на нашите граждани : „ Те трябва да се махнат от тука. Просто безобразие е, че тук живеят 600 – 700 българи. Това минава всякакви граници”. Друг добавя : "Стигна се дотам, че жителите на нашето село се притесняват да ходят в отпуска и да оставят без надзор своите домове. Българите влизат в нашите ниви и градини и ровят в боклуците, като търсят храна” (всички тези бисери може да намерите в “Aftonbladet”, Швеция ).

            В българските медии няма пояснения какви са тези българи или други, които се представят за българи (българин и български гражданин са различни неща).Трябва обаче да се има предвид, че в чужбина всеки български гражданин се възприема като българин. В Швеция вероятно не са чували за „десетилетието на ромското включване”. И затова циганите, вместо да ги смятат за румънци, унгарци или за сърби, ги смятат за българи.

Българските роми като граждани на ЕС конкурират с тайландците”  -констатира в. „Сега” от 3.08.2012 г.

            Българските политици не съзнават, че мултикултурната парадигма, базирана на остаряла цивилизационна основа и призоваваща за братство и любов между религии, етноси и народи е безнадежно остаряла, което се призна и на официално европейско равнище. Какво дрънкат брюкселските бюрократи и разпасаната псевдоинтелигенция няма значение. Това убедително говори и за практическия провал на „световно известния” български етнически модел. Цитираният вече в „Сега” съобщи за глухо недоволство след българското турско малцинство по повод загиналия български гражданин в атентата на летище „Сапафово”.

         „Реших да отида до село Юруково. Журналистическият ми рефлекс ме заведе там по време на ваканцията. Хората още оплакват техния Мустафа Кьосов, който беше убит в терористичния атентат на летището в Бургас. На погребението му не се появи нито един представител на държавната власт. Местните са обидени - след като никой не е тук, значи ни подозирате, казват там. Правителството реши да отпусне 10 000 лева на семейството на жертвата. Случайно бях там, когато областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев трябваше да връчи документите за помощта. Никой в селото не знаеше. Кметицата Емине Еланска научи от кореспондентите на националните медии в Благоевград, които бяха строени да отразяват връчването на помощта. Картината беше ужасяваща.
Помните ли кой е Мустафа Кьосов, откъде е, как изглеждат роднините му? И
, ако сега това име все още ви говори нещо, съвсем скоро ще го забравим. Както го забравиха българските държавници само миг, след като съобщиха името му като загинал в терористичния акт. В първите часове след взрива медиите се надпреварваха да задават въпроса "Има ли български жертви?" Малко по-късно разбрахме, че все пак има българска жертва и това се превърна във водеща новина, но съвсем закратко. Още малко по-късно се оказа, че българската жертва се казва Мустафа и това спря да бъде най-важното.

                Впрочем, така става винаги, когато малцинствения проблем се превръща в партийно-политически. Това особено се отнася до днешното пародийно българско управление. ВСЯКА ВЛАСТ СЕ ДЪРЖИ ТАКА, КАКТО Й  ПОЗВОЛЯВАТ ОПОЗИЦИЯТА И НАРОДА. Разказват интересна случка. На коронацията на руския император Александър І пред неговия кон изненадващо изкочил мужик. Ошашаваният Император овладял коня и се развикал : „Ти какво правиш ? Луд ли си ?” Мужика се проснал под коня и се помолил : „Потъпчи ме бащице, потъпчи ме!”

          Психологически картината не е кой знае колко сложна – имаме си работа с човека-роб, примитивен индивид, затъпял от животинското си съществуване и невиждащ никакви житейски перспективи, освен да омилостиви по варварски начин човека-власт, от който зависи всичко и всички. Отнесено къв България става дума за наслоения от тежката ни историческа съдба, достатъчно точно определени от руския генерал- фелдмаршал Паскевич през 1855 г. : „Българите като негрите са свикнали с робството” (Меняйлов А.А. – Россия : подноготная любви. М., 1999. Стр. 488).Не е комплиментарно, но дали не изразява нещо вярно ?

            Три години откакто партия ГЕРБ и нейният „началник”си разиграват коня в измъчената страна, а повечето хора му се радват, подлагат му се и го подкрепят – нещо като деформирана реакция в стил „човека-роб” или помодерному - „Стокхолмски синдром”. И колкото повече деградиралата скапаната опозиция го напада и критикува, толкова повече си го обичат и викат гръмогласно: „Потъпчи ни бащице, потъпчи ни!”

            Причината за подобна алогична и напълно дебилна картина е в българските политици – преходници. Тази алчна банда от напълно безкрупулни, алчни, подли и лъжливи личности двадесетина години баламосваха народа, дояха го безмилистно и блудстваха с националните интереси – обещаваха му „райско бъдеще”, а го вкараха в отвратително жестока, гадна, античовешка обществено-икономическа система, като се постараха да използват нейните най-отвратителни черти. Сега точно тези мошеници се обявяват за „алтернатива” на ГЕРБ, макар че всички до един не са никаква негова алтернатива. Те са „системна” опозиция работеща по принципа „стани да седна ”.

            На този фон мултикултуризма и етническия модел са просто неизбежно следствие от това, което всички ние си избрахме като битие. Пада ни се и няма на кого да се сърдим !




Гласувай:
7



1. chavdar01 - ПОЧТИ ВСИЧКИ "БЪЛГАРИ"КОИТО СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ В ЧУЖБИНА СА ЦИГАНИ!
05.08.2012 19:25
НО:КОЙТО СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ В ЧУЖДА СТРАНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪРНАТ НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА(БЪЛГАРИЯ)
НО, С ЧЕРЕН ПЕЧАТ,ПОНЕ ЗА 10 ГОДИНИ!
ПАНЯТНА?!
цитирай
2. анонимен - Дон Цеци
06.08.2012 09:03
Я по-леко с квалификациите. Ми нали ние, циганите събрахне най-много подписи за референдума за АЕЦ Белене. Много повече например от нашите коалиционни партньори, в чието ръководство е и авторът на таз статийка!
Освен това, догодина нали ще разчитате на ДПС за да свалите Бате Бойко. Така че чешете си езиците, но с мярка.
цитирай
3. анонимен - Добронамерен
07.08.2012 19:37
И като свалите Великия Бойко, кой ще дойде?! Бойковица... И каква е разликата между Станишев и Бойкото? Представители на различни кланове са просто
цитирай
4. анонимен - Хасан
08.08.2012 09:09
Ами питай автора, кой ще дойде, щото той е коалиционен партньор на БСП и затова много държи догодина да управлява нова тройна коалиция, с премиер другарката Кунева.
цитирай
5. анонимен - Добронамерен
08.08.2012 17:34
Ами нали това казвам, няма Бойко, няма Кунева, няма Станашев, няма Ахмет...
Всички са артисти от един театър, който да създава впечатление за хората, че има някакъв избор. Избор няма! Има само различни лица от един и същи миманс.
цитирай
6. ok3223 - Вари го, печи го,дебила
28.08.2012 06:40
си остава дебил...
Значи от Витоша по високо няма, и от Бойко Тиквата няма по-добър...
Сите са едни и същи...
Нема разлика, а, дебилчета родни.
Затова страдам и я, покрай вас, като ви гледам сеиро...и патим.
А има, гоооляма разлика между ГЕРБ И БСП.
Между тиквата и Станишката...
Между ляво и дясна политика.
Между англосаксонски капитализъм(САЩ) И Шведски и Финландския примерно.
Че е по добре да се направи поне малка крачка напред във вярната посока(БСП), а не да останем паак с ТИКВАТА(ГЕРБ), и да продължаваме да затъваме и потъвам в блатото на Герберщината, водени от полицейската хунта.
Станишката обграден от Симо ГОРСКИЯ(айдуко) и Турчина мошеник(вие с вашия избор му ги натресохте, даже и турски мандат му натресохте) ... не приватизира, не подари никому нищо,
и икономиката беше ок(в кризата)и дръпна нагоре и напред.
А герберастите с канят да ПРИВАТИЗИРАТ, ДА ПОДАРЯТ ЗА РУШВЕТИ
И БДЖ ДНЕС.
Не сме народ, а мърша - беше казал Петко Славейков още навремето.
И Е БИЛ ПРАВ ЧОВЕКА.
цитирай
7. samvoin - Не мога да разбера, каква е тая ма...
25.10.2012 15:26
Не мога да разбера, каква е тая мания, сами да си "вкарваме автоголове" и да създаваме условия за нови нации и етносепаратизми на наша територия, разделяйки българската нация - на верски и етнически признак, в полза на соросовата пета колона у нас от българомразци?
Разбира се, че български гражданин - наследник на пълноправни такива, положили някой и друг камък в тая страна, служили предци в нашата армия - в различни периоди и епохи и неотделили се доброволно от нашата нация, чрез етносепаратизъм, чуждо гражданство, чужд химн и национално знаме и чужда страна и съпричастност, чужди и извъннационални интереси, са БЪЛГАРИ ПО НАЦИОНАЛНОСТ, макар и да не са по етнос.
Респективно, докато те нямат престъпление срещу България и българската нация, ако я има Българската държава, тя е съвсем длъжна да ги защити и да отстои нашата национална чест и право на живот!
Какво значение има, че са цигани?
Когато възхваляваме тука на разни "бележити дати", така нареченото "спасяване" на така наречените "български евреи", ние не разсъждаваме те какви са и че повечето от тях са антихристи - талмудисти, били съпричастни към Англия и САЩ, а днес към Израел и чужди интереси, колко са ни подронвали в миналото и прочие, нали?
Ние от "общохуманна" гледна точка, подкрепяме акта на тяхната защита от лагерите на Хитлер, само защото те бяха български граждани или поданици тогава, защото сме решили да ги приемем от гонения и защото не са били с доказана вина и осъдени.
В това число, тогава в защитата им участват и български националисти (Както и в защитата на туркоезичното население у нас, по време на "възродителния...) от тогавашната опозиция, а и хора от управляващото мнозинство и някои жертват кариерата си.
Участва и обругаваната ни от тях БПЦ, но не тази сегашната - фалшивата, а истинската тогавашна - възрожденската и национална БПЦ!
Не умуваме, дали чифутите бяха "българи" или не и какво им е отношението към християните и България, на потомството им днес, както и тяхната дейност у нас, нали?
цитирай
8. samvoin - Респективно, защо когато става ...
25.10.2012 15:28
Респективно, защо когато става дума за "небогоизбрани" или "гои", можем така с лека ръка да си позволим, включително срещу себе си да ги делим от българската нация и респективно - да ги подлагаме на турцизация и соросовизация и на какво ли не още, както и на маргинализацията и десоциализацията им, на която ги подложи комунизма със сегрегацията си, който лансираше за наша сметка обаче през това време, някои други малцинства, особено се сещам за две...;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948293
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031