Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2012 10:57 - БЪЛГАРИЯ И ГЛОБАЛНИЯ ТЕРОРИЗЪМ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 6162 Коментари: 9 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 18.07.2012 г. на летище Сарафово край Бургас беше извършен терористичен акт срещу израелски туристи пристигащи на почивка в България. Извън криминалната същност на акта и трагичните му последици, той придоби за нас, българите и други не по-малко сериозни психологически, медицински, геополитически и геостратегически измерения. За съжаление, с общите усилия на управляващите и на до умиление некадърните български средства за масова информация, тези страни на терористичния акт все повече се неглижират. А те показват нещо много страшно – за българските политици и държавници, за българската държава и за всички нас.

        1.„Няма по-жалки фигури от нашите стъписани държавници след атентата в Бургас. Фантазията им не произведе нищо друго освен оправдания, че не са знаели какво им готви атентаторът... Следователно и възловият въпрос е как се набира подходяща информация, за да не се получава такава фатална липса. От несвързаните оправдания разбираме, че за целта държавата е чакала предварителни сведения от Израел и САЩ. Нашите висши ръководители дори не допускат мисълта, че собствената им държава също трябва да разполага с разузнавателна мрежа, която да знае какво става на нейна територия дори без външни сигнали... Когато ръководителите се оправдават чрез своята неспособност да предотвратяват заплахите за държавата, народът трябва да се запита за какво са му такива ръководители.” (Светослав Терзиев – в. „Сега” от 21.07.2012 г.).

        2.Досега България не се бе сблъсквала с подобно изпитание и първата й среща с международния тероризъм на нейна земя я освети пред света като разграден двор. В унизителната си безпомощност тя успя да произведе само съболезнования към жертвите и заклинания към неизвестните злодеи. Часове след терористичния акт премиерът Борисов се похвали, че е бил арабските посланици на футбол. И това било единственото изключение в иначе прекрасните ни отношения с арабския свят. Подобно гаменско отношение към един трагичен факт не си позволяват дори уличните мачовци.

        3. „Правителството трябва да отговори спешно на ключовия въпрос защо в България се извърши терористичен акт” – заяви Иван Костов. Той допълни, че страната ни за първи път става мишена на международен тероризъм, каквато е официалната дефиниция на случилото се и, ако не се отговори на въпроса защо, ще ставаме все по-лесна мишена. Колкото големи  да са резервите ми към Иван Костов, той в случая е прав. Допълни го друг политик от ДСБ генерал Атанас Атанасов :

" За пръв път от много години насам се извършва терористичен акт на наша територия. И тук възниква въпросът: какво се е случило, че една терористична организация е взела решение да извърши терористичен акт на наша територия?

Дали тежко прогнилата ни от корупционни схеми държавна система е допуснала някой да продава оръжие, където не трябва, заради големи печалби? Дали сме проявили някъде самоинициатива и сме се изхвърлили като много лоялен съюзник? Основният въпрос е какво направи българското правителство, за да предизвика този гняв срещу България".

            На такива становища министър-председателят отговори по хулигански :пред парламента припомни, че бомбени атентати в България като този в Бургас е имало и в други години. „По време на комунизма службите бяха най-яки, но дори тогава се случи атентатът на гара Буново, където жертвите бяха също толкова и само щастливо стечение на обстоятелствата направи така, че да няма повече ранени”. И накарая категорично заяви, че българската външна политика няма отношение към терористичния атентат. По всяка вероятност Борисов още не е дошел на себе си от видяното и затова не е напълно адекватен.

Да сравняваш двата терористични акта може само някой недаучил прогимназист.

            4. Появата на тероризъм на българска земя шашардиса българските политически партии и те не знаят какво да кажат освен да бърборят общи неща за хуманизъм и човеколюбие. Това е така, защото всички политически партии, които управляваха последните 20 години носят пряка отговорност за случилото се. Те така и не посмяха да кажат открито на българския народ, че от 1999 г. България се намира в състояние на война – война жестока и кървава в която няма невинни. „Влязохме във война, която не е наша, твърди пред "Преса" Димитър Йончев."Засега това е чужда война, която е пристигнала на наша територия, но не трябва да бъдем наивни - изборът на територия също е знаков",
Искаме или не искаме, налага се да се подготвим за дълга,скъпа и безмилостна война” – пише в своя блог Антон Лугов.             Председателят на БСП успя да каже, че „партията няма да търси дивиденти от случилото се”. Трудно е да се проумее подобно „джентълменско” отношение към едно пропаднало управление, когато за всеки непредубеден човек е ясно, че след подобен кървав провал с международни усложнения, правителството трябва да си ходи и, ако не цялото, то всички лица свързани с проблемите на националната сигурност (на първо място министъра на вътрешните работи в комплект с министъра на външните работи). И ще бъде цяло щастие за тях, ако не попаднат под съд с обвинение за държавана измяна.             Когато фактите са крещящи, те не се съобразяват с различни мъдри изисквания, както и с идиотското по смисъла си заявление, че се считало за неприемливо да се извършват терористични акции срещу мирни граждани и особено деца. (Това измъдри партията ГЕРБ, превеждайки почти дословно изявлението на Барак Обама, и то предназначено за видиотена от телевизии публика. В по-прилична форма почти същото се повтори в Декларацията на Народното, божем, събрание.)
Ала нима не е същото, когато се взриви сватба, къща или училище в Афганистан или Пакистан, преброени за колатерални щети при преследване на терористи? Сеща ли се тогава някой у нас да пуска загрижени декларации? Хрумва ли някому от дърдорещите за общочовешката ценност "живот", че поне половината от роднините на взривените са готови да се опашат с взрив и да се бухнат сред други човеци, но преди всичко врагове? Защо се забравя, че т. нар. тероризъм е източник и на героизъм, чужд на ония, които живеят в съмнителната сигурност на охолното общество, чиято цел е налагането на неговите цели? Нима са луди само ония, които вече няколко поколения вършат това с учудваща последователност и жертвоготовност, отговаряйки така на лицемерните приказки за световен мир, гарантиран от международната общност "с мироопазващи бомбардировки"? Надали са дрогирани, надали са зомбирани - напълно осъзнати са, действат рационално и пробиват тъй скъпите системи за сигурност. За пробити системи, каквато пък е българската, атентатът е детска игра, извън това, че тук могат да се намерят няколко хиляди души, които срещу добро заплащане биха приготвили взрив и за майка си, камо ли пък за израелски туристи. 
И тук трябва да се опомним, да признаем, че не става дума за инцидент, неприятен за лятната ваканция, за туристическия сезон, за бизнеса и образа на България. Става дума за война, при която клишираният израз "България след атентата в Бургас не е същата" изразява очевидна и очевадна истина...
Сега България вече не е същата, защото взривно бе събудена там, където бездруго си е, но не искаше - и още не иска - да го признае, бълнуваща в дългогодишния си сън на остров на стабилността, стожер на евроатлантически ценности, мост между Изтока и Запада, етническа и религиозна толерантност, букет от етноси и хитроумни стратегии за интеграция на роми, т.е. цигани, т.е. мангали (според 13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf. от сайта на президентството)”
(Димитър Денков във в. „Сега” от 21.07.2012 г.).                  Като обобщение от казаното излиза, че българската държава се управлява зле – без идеи, без перспективи, в интерес на други. Но от това лошо управление страда българина и колкото повече страда, толкова повече се доверява на посредствени личности и на още по-посредствени манипулации. Може да си припомним, как известни политици припадаха от радост и плачеха ог щастие, когато страната се присъединяваше към НАТО и към ЕС и непрекъснато убеждаваха българите какви реки от щастие ще потекат по принципа „ЕС ще ни храни, НАТО ще ни брани”. И се втурна българската държава да става „по-голям католик от папата” – първа изпълнителка преди още Вашингтон или Брюксел да са си отворили устата. С други думи, дразни не толкова фактът на присъединяване към ЕС и НАТО (има обективни причини, които не трябва да се замълчават), колкото липсата на перспективоно мислене у политиците за поведението на България като член на НАТО и на ЕС, за прекаленото слагачество, както и за подценяването на стратегически перспективи за бъдещето след НАТО и след ЕС. Подобна постановка показва липсата на сакрален етаж в целокупната българска политика.             Това, че българите повярваха, че чуждите инвестиции ще ги направят богати е, преди всичко, въпрос за психолозите, отколкото за икономистите.             Това, че българите започнаха да разнасят с оръжие в ръка демокрацията по света „барабар Петко с мъжете”, е въпрос за психиатрите, а не към военните. Ето какво казва говорителят на НАТО Джеймс Апатурай :

            “Мисията в Афганистан е много сложна, много е далече от дома и е много скъпа. Никоя страна няма да се съгласи да прати своите младежи нейде, само защото мнозинството е решило така. НАТО не е хуманитарна организация – нито е замислена като такава, нито има подходяща структура и финансиране за тази цел” (в. “Сега” от 26.04.2006 г.).

            Г-н Апатурай не е прав : все пак се намери страна, която с радост прати своите младежи нейде, само защото мнозинството е решило така !!

            Най-недалновидната политическа постъпка се оказа замесването на страната в борбата със Глобалния тероризъм. Какво може да се каже по въпроса ?

               При разглеждането на реалните геостратегически играчи възниква интересен имагинерен феномен наричан глобален тероризъм. Интересен е с това, че е плод на целенасочена интелектуална спекулация, много приличаща на активно мероприятие. Цялата информационна мощ за “златния милиард” е ангажирана да убеди света, че пред нас е нов геополитически играч, застрашаващ човешкото битие – дявол, сатана, шейтан, предвещаващ настъпващия апокалипсис. Този феномен беше персонализиран и срещу него бяха изпратени самолетоносачи, атомни подводни лодки, крилати ракети и сухопътни войски. В тази грандиозна мистификация няма и капка истина освен фактите от 11 септември 2001 г.

            Тероризмът не е заплаха за световното битие. Той е заплаха за “Златния милиард” и за неговата глобалистична философия. Той е негов продукт и негова сянка, негов слуга и негов враг. Като всеки политически инструмент в класово общество, породен от самата същност на това общество, тероризмът просто повтаря неговата еволюция : индивидуален тероризъм – групов тероризъм – класов тероризъм – държавен тероризъм – глобален тероризъм. Всяко стъпало от еволюцията е непосредствено свързан с категорията интерес : личен интерес – групов интерес – класов интерес – държавен интерес – глобален интерес. Лесно се забелязва, че само първите две стъпала съдържат отрицание на тероризма, както той и да се дефинира, тъй като се намират в междуличностното поле, там където действат нравствените норми. Последните две стъпала са в геостратегическото поле, сцената на днешната политическа драма.

            Терористичният феномен се опредметява в най-новия геостратегически играч – ислямския фактор. Това е потенциалната сила на реализиран религиозен мироглед непризнаващ никакви граници и ограничения и способен да интернационализира огромни човешки маси независимо от конкретната държавна позиция.

            Ислямският фактор в концентриран религиозен вид потвърждава основното противоречие на 21-я век : бедността срещу богатството, Юга срещу Севера, континенталната сърцевина срещу външния полумесец, индустриалната периферия срещу технологическия център, “излишните страни” срещу “Златния милиард”.

            Въпреки несъмнената заплаха, каквато винаги е бил, желанието да се придаде на тероризма самостоятелно значение като геополитически фактор (тероризмът има самостоятелно полицейско значение) всъщност е геополитическа акция на „Златния милиард”, насочена за подпомагане на глобалистичната агресия по основните направления на световната геополитическа карта : за завладяване на централноазиатското ядро ( бившите централноазиатски съветски републики) и за неутрализиране на западния клон на ислямската дъга (Сирия, Ирак, Иран, Афганистан) ; за изтласкване на руското присъствие и за ликвидиране или омаломощаване на Православието на Балканите (Македония, Косово, Босна и Херцеговина), и за непрекъснат натиск срещу такива “неудобни” държави като Русия, Китай и Индия. Генералната задача е да се сломят всякакви форми на организирана и институциализирана съпротива на страните от „индустриалната периферия”, да се капсулира осевия ареал и да се ремонтира поразклатеното обкръжение на островния полумесец от таласокрации.

                        Разселването на исляма, терористичният му потенциал и етническата експанзионистична насоченост го правят много сериозен противник за всеки, който иска да го ликвидира като цивилизационен субект.

            Да се пъчиш в борбата срещу Глобалния тероризъм схващана единствено като борба с ислямския фундаментализъм, след като в собствената си страна имаш над стогодишно присъствие на повече от достатъчни основания за разгръщане на такъв фундаментализъм, това не е политическа некадърност, това е политически идиотизъм.

            Следователно, за да има българския народ някакво бъдеще, ще трябва по-бързо да се освободи от всички политици-дърводелци от всякакви разцветки и да помисли как ще се управлява занапред. Как ще стане си е негов, на народа, проблем. Ако го реши – ще го бъде. Ако не го реши – няма да го бъде. Не се притеснявайте – никой няма да разбере и няма да оплаква нашето изчезване от етническата карта на света. Даже напротив !

 





Гласувай:
4



1. анонимен - Няколко постинга по въпроса пусна и ...
24.07.2012 14:26
Няколко постинга по въпроса пусна и блогерът Кушел, единият от които със заглавие "Обезчестиха ни".
Престараването и угодничеството пред простите, но пък затова алчни американци, ще сложи точката на българската нация. Виждам го съвсем ясно.
цитирай
2. анонимен - Защо
25.07.2012 08:59
На автора е трудно да проумее "джентълменското отношение" на БСП към пропадналото управление, но е съвсем наясно, защо квазипартийката му е в коалиция тъкмо с БСП и вече дори не имитира усилия за създаване на т.нар. "единен ляв фронт".
цитирай
3. анонимен - Добронамерен
25.07.2012 19:30
Отношението му е такова, защото автърът вероятно е разбрал, че всички партии са от едно потекло, всички партии дават разнообразие от грешни управленски концепсии.
Нека не сатанизираме народите, били те американци, руснаци, италиянци и пр. Няма лоши народи, народите живеят така, както ги управляват...още повече алчни. Обикновенните американци са същите жертви, както и обикновенните българи.
Що се отнася до единния фронт, било той и ляв, това е химера. Както е е химера десния фронт, пак избор между две лъжи...
Благодаря!
цитирай
4. анонимен - Илюзионист
26.07.2012 15:30
Така е, левият фронт е химера, само че това не пречи на партийката на автора да продължава да си чеше езика на тази тема, макар досега всичките и "фронтове" да приключваха с изборен резултат 0,5% от гласовете (максимум!). Впрочем, тъкмо затова от известно време тя се издържа със субсидиите на олигархичната БСП срещу скромния ангажимент да работи срещу създаването на каквото и да било ляво обединение, което да не се контролира от столетницата. Пък вие си пишете и чакайте да дойде световната революция или "глобалния тероризъм", щото особена разлика между двете няма.
цитирай
5. анонимен - Мишо
26.07.2012 17:43
Иран обвини Израел, че си е самоорганизирал атентата в Бургас


Те такива много са им любими за съчинения! Обикновено се съчиняват на "Лубянка" и после се разпространяват конспиративно,вярвайки че наивниците ще се хванат на кукичката! Както тук във филма/още в началото/!

http://www.youtube.com/watch?v=_1ZfB3HrnJY&feature=channel&list=UL
цитирай
6. анонимен - Мишо
26.07.2012 17:45

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_1ZfB3HrnJY&feature=channel&list=UL[/youtube]
цитирай
7. анонимен - Добронамерен
26.07.2012 21:17
Да, режисюрата на световната конспирация и глобалния тероризъм е от едно и също място - глобалното международно задкулисие. Защото и само те имат ресурсите да ги осъществяват.
Световната ревълюция на троцкизма също е тяхно дете.
цитирай
8. samvoin - Аз за друг огромен и особено опасен ...
25.10.2012 15:34
Аз за друг огромен и особено опасен за света - световен тероризъм, освен за ето този: http://imadrugpat.org/Judasracizm.htm
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82_%D0%B2_%D1%86%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0_%E2%80%9E%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%9D%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%E2%80%9C

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE_%D0%A4%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BC%D0%B0%D0%BD

не се сещам...
Това, че този тероризъм, не се сепна да жертва и "своите" незначителни за тях "мравки", ами те си го казват в "Протоколите" им, че за целите си срещу "гоите", те няма да се спрат и пред собствени жертви.
Не го направиха на 11 септември 2001-а, няма да го направят и сега.
Сега обаче, с тяхната тъпа истерия - веднага след атентата - и за слепите, целите им "лъснаха" и нормалния човек беше потресен от тях...
цитирай
9. samvoin - Иран обвини Израел, че си е самоо...
25.10.2012 15:35
анонимен написа:
Иран обвини Израел, че си е самоорганизирал атентата в Бургас


Те такива много са им любими за съчинения! Обикновено се съчиняват на "Лубянка" и после се разпространяват конспиративно,вярвайки че наивниците ще се хванат на кукичката! Както тук във филма/още в началото/!

http://www.youtube.com/watch?v=_1ZfB3HrnJY&feature=channel&list=UL
Звучи много правдоподобно и логично.
Не само Иран, а и нашия разузнавач и експерт по национална сигурност - Красимир Райдовски, го каза...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1953902
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930