Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2011 13:37 - СЪН В ЗИМНА НОЩ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 1743 Коментари: 1 Гласове:
2




Просто е неприлично да си спомняме полудяването на българите около падането на социализма, светналите лица на интелегентите по многохилядните митинги, безумната радост на оцелелите мумии от нацистко-фашистка  България, наивния възторг на младещта пред омайните перспективи да  учат на Запад, да си отпочиват на Канарските острови и да правят еднополова любов където им падне. Настъпва демокрация, всеки ще живее свободно, щастливо и богато. Светът става единен, достъпен, красив и ...Двадесет и две години по-късно нещата изглеждат  точно  обратното.

     „Умишлен грабеж и лъже-фалит на „Уолстрийт, който ще бъде плащан от десет поколения данъкоплатци. Губернаторът на Чикаго, продал сенаторския мандант освободен от Барак Обама. САЩ изби 2 милиона невинни хора в Ирак, Афганистан и Либия.

            Пладнешки пир по време на чума - изпълнение на евробюрокрацията в Брюксел, разпределяща стотици милиони от парите на ЕС под формата на заплати, командировки,технически разходки,бонуси и компенсации за адаптация.

            Десетина династии в Гърция най-напред откраднаха 10 милиарда долара от атинската олимпиада, а сега искат да лапнат на безценица остатъка от Елада, като попътно заграбят и европейските финансови помощи. Френски министри се облажиха като социално слаби с ваканционни воаяжи със самолета на доскорошния туниски диктатор Бен Али. Британските парламентаристи плащат вилите и порнофилмите си с държавни средства. Берлускони направи за смях Италия с публичната си сексуална деменция. Германският министър на отбраната се оказа долнопробен плагиаор.Католическите свещеници в образцовите Белгия и Холандия блудстват с деца. В пасторална Норвегия психопат показно застреля 100 души(Георги Атанасов във  в. „Уикенд” от 24-30.12.2011 г.) .

            А в България, управляващата партия ГЕРБ от анонимници, унищожава българският етнос и реве, че за всички беди са виновни социализма, комунизма и тройната коалиция. Смахната гереберка обвини столичани, че са разглезени от социализма и затова непрекъснато искат улиците да се почистват от снега. Министър-председателят намери нови лични врагове в лицето на археолозите, които саботирали строежа на магистрала „Струма” и за пореден път призова европейците да затягат коланите по български образец. Народът безмълства – вероятно махмурлука от 1989 г. още не е отминал.

          В общественото пространство „Атака” се разпада, СДС-ДСБ се „минимизира ефективно”, БСП заряза България и начело с „новия Георги Димитров” ще превзема ПЕС, за да управлява „лява” Европа, русофилите ще присъединяват страната към Евразийския съюз, ДПС – към новата Турска империя, извънпарламентарните „леви”- към Четвъртия райх, а най-прозорливите българи упорито учат китайски език и  стават будисти. Никой не иска да изучава миноподривно дело и устройство на лекото стрелково оръжие. Само от време на време някой и друг заблуден, пали през нощите безобидни леки коли, а Бареков от Пловдив псува на майка своите селски съграждани.

             В последните години, какъвто и празник да се зададе, част от нас, българите, се напъва да го окeпази, деформира до неузнаваемост и напълно преобърне неговия смисъл. Една малка бележка на Борис Дянков във в. „Дума” (30.12.2009 г.)
показва актуалността за момента на подобна констатация : „около Коледа родните електронни медии ни проглушиха ушите с песничката "Джингъл бел...". Пя я Графа. Ритмите на хита "озвучиха" "Българската Коледа". Пяха го поп-звезди и TV- водещи, трогателни дечица и разнежени майки, просълзени баби и сантиментални дядовци. Коледният шлагер прозвуча едва ли не във всяка телевизионна реклама и музикален рефрен, пред кадър и зад кадър”.Този елемент от „Голямата игра” се разбира от почти всички европейски народи с изключение, може би, от българския.

            В Чехия, коледните подаръци носи Йежишек, известен като младенеца Исус. Група активисти понесоха чучело на Дядо Коледа по улиците на Прага и го изгориха на мост над Вълтава с надеждата, че веселия старец няма да посмее да се върне. Според проучване на агенция „Санел”  87% от чехите вярват, че младенеца Исус носи коледните подаръци. Чехските рекламодатели започнаха да протестират още от 2006 г., че Дядо Коледа измества чехските коледни традиции (БТА от 23.12.2009 г.).

                В Австрия и Германия забраниха Дядо Коледа по пазарите. Организаторите на кампанията срещу белобрадия старец твърдят, че той е измислен от компанията "Кока-Кола" и отклонява вниманието от истинския дух на празника. "Това е продукт на английския език. Всеки, който иска да го види, да отиде в САЩ, където "Кока-Кола" ще са радостни да му услужат", коментира говорител на кметството. Най-големият Коледен базар в Австрия, който се намира пред кметството на Виена, предлага всякакви други украси освен... Дядо Коледа. Единственият, който може да бъде видян, е този на стикерите "Зона, забранена за Дядо Коледа" (VESTI.BG  от 29.11.2009 г.).

            Мога да напомня, че във френския език няма думата „компютър”. За някои съвременни български мондиалисти това ще се стори безумие, но факта си е факт – французите казват не „компютър”, а „ординатьор”. Значи ли това, че те са проста нация, която отпада от световния прогрес ?

            Няколко пъти през последните 20 години се повдигаше въпросът за приемане на Закон за българския език. Напразно. БАН мълчеше, политиците просто не ги интересуваше.Новите управници изведнъж се заинтересуваха и се канят да правят правописна реформа, за да стане – представете си – писмения език по-близо до говоримия. С една дума – грижа за народа. Безумия, колкото си искате.

            На 29.12.2009 г. група миряни събрани като инициативен комитет, отправиха послание към към светия Синод на БПЦ с молба да се преразгледа решението за празнуване на църковните празници по „Новоюлианския” календар. Твърде пространно миряните обосновават своето предложение със свещенните текстове на Типикона, законникът на Православието, който „урежда и ръководи православното богоугождение чрез богослужения, празници и пости”. По-нататък в посланието се казва : „Новият стил, като рожба на римокатолицизма и като противоцърковно явление, не може да донесе нищо друго на Православната църква, освен смутове”.

            За поколенията - рожба на реформираната българска образователна система ще припомним, че новия стил е въведен от папа Григорий ХІІІ през 1582 г. Почти веднага, Йеремия ІІ, Вселенски константинополски патриарх, осъжда нововъведението, а през 1583 г. църковен събор потвърждава това решение, налага анатема и призовава всички православни твърдо и неизменно, дори с проливането на кръвта си, да се придържат към православния  месецослов и юлианската Пасхалия (виж в. „Нова зора” от 5.01.2010 г.).

            Но да не ходим толкова далече в историята. Тогава хората са били диваци и варвари и не са знаели какво е диалог, дебатиране, консенсус и други „демократични” добродетели. Сега, като погледнете Б.Б. и неговото войнство, разбирате колко напред сме отишли по пътя на цивилизацията и вече не се интересуваме от овехтели неща като етнос, народ, нация. Специалистите и експертите по света вече са единодушни, че основния мотив разработван днес в Холивуд е : „Може ли да се живее сега без ограничения ?”.

            Такива ми ти работи.





Гласувай:
2



1. анонимен - Допълнение
03.01.2012 10:12
Още по-наскоро пък, група миряни - убедени атеисти и отявлени левичари, се обявиха в защита на Православната църква от нападките срещу луксозните возила и други екстри, с които се ползва висшия и клир. Колко хубаво...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950684
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031