Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2011 16:26 - ДАНЪЦИ, ДАНЪЦИ, ДАНЪЦИ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 1300 Коментари: 0 Гласове:
4




Защо Европа и светът обръщат такова внимание на изборите в Русия и никой „не бръсне” България  и не се очудва на нашите избори ? Може би затова, защото Русия е нещо, барабар с всичките й глупости, а България е нищо заедно с всичките й европейски  политици, министри и депутати !!

          „Пари, пари, пари” – рекъл едно време Наполеон І - и зинал да глътне целия свят” (Хр. Ботев – „Ако не е истина, не е и лъжа”). „Пари, пари, пари” – рекъл Дянков – и зинал да глътне България. И, както вървят нещата, ще я глътне. Криза е, а при криза богатите стават по- богати и бедните – по-бедни. От криза се излиза по два начина : чрез война или чрез ограбване на мнозинството от населението. И тъй като война Дянков не може да води, остава вторият начин : чрез данъци и тегоби. Този начин е известен от времето на първите хора и е много ефикасен, защото от бедността винаги има голяма печалба. За да покажем това ще посочим няколко вида данъци от историята (като основа е използвана публикация във в. „Сега” от 13.06.2009 г.).

            В Древния Рим, робите преди да бъдат освободени, е трябвало да платят на досегашните си господари 10% от цената, на която са били купени навремето.

            Английският крал Интерред – „неподготвеният”, въвел налог „живот” за всички граждани оцелели, а не убити от скандинавските нашественици.

            В средновековна Англия имало данък „огнище”. Колкото по-примитивна била камината, толкова повече пари се събирали от собствениците.

            В Османската империя е бил широко известен налогът „дищ парасъ”. Това е сумата, която трябвало да плати раята на турчин, който влиза в къщата – стопанинът бил длъжен да го нагости и накрая да му даде пари за това, че си е изтъркал зъбите с храната.

            Сред причините за Великата френска революция е тогавашният налог върху солта (gabelle). Впрочем, индийската революция на Махатма Ганди започва през 1930 г. с протестите срещу „солния” данък

В САЩ сега съществува данък, от който никай не може да избяга. Той е за всички носители на Нобелови награди и други подобни отличия, придружени с премия..

В Сиатъл – САЩ починалите дължат данък „Смърт” ( $ 50).

В Юта-САЩ се облагат с 10% данък заведенията с „екзотични танцьорки” (в това число и стриптиза).

●В Алабама-САЩ за държавните чиновници е въведен данък „излишно тегло”до   $ 25.

●В Дания има данък върху килограм сирене, масло, маргарин, олио, захтин и шоколадови изделия (до 4 евро).

●В Румъния има данък „девтственост”.

Руският император Петър І въвел данък за домашни и обществени бани (1704 г.) поради липса на средства за създаване на новата руска армия и флот.За домашните бани държавните служители и търговците плащали по 3 рубли годишно, обикновените дворяни и интелигентите – по една рубла, селяните – по 15 копейки.

            Туристите посещаващи Балеарските острови плащат „данък Слънце" в размер на eдно евро на ден.

            ●В Украйна е въведен данък „подкуп и откраднато”, според който облагаемата база ще се определя от сумата фигурираща в решението на съда.

Препоръчваме на Симеон Дянков да прочете тази кратка справка. Тя може да възбуди у него много нови идей как да осигури финансова стабилност на България и да я спаси от кризата.





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1955974
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930