Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2018 12:52 - ЗА НОВАТА БЪЛГАРСКА ИЛЮЗИЯ ЗА НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ ИЛИ ЗА НАЦИОНАЛНО СЪГЛАСИЕ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 8878 Коментари: 17 Гласове:
6

Последна промяна: 22.12.2018 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сега ни заливат с новия лозунг: национално съгласие! С други думи – заедно за България!

Аз лично не разбирам такъв лозунг, не зная какво означава и към кого е адресиран.

Заедно с кого?

С убийците, рекетьорите, бухалките, реститутките, педерастите? С кредитните милионери, с БТК? С Евгений Минчев и проституиращите „звезди”? С мутиралите издънки на провинциалната буржоазия и с нежните отрочета на тоталитарната партокрация продали още от младини цял един народ?

За каква България?

България на дървеното рало, на финансовите пирамиди, на наркоманите, непълнолетните убийци и просяците? България на умиращите от глад пенсионери? България без електричество и отопление? България на лъскавите мерцедеси, баварки и огромни джипове? България на бутиците, разкошните ресторанти и на дупките по улиците заливани от първия паднал дъжд? За България без български език?

Такава България не ми е нужна. Тя не е нужна на никого. Още Людвик фон Мизес предупреждава: „Гласът на кръвта не е изначално или вродено качество”.

Българите са прекодирани. Те вече приемат „ценности” вместо „корени”, чуждото вместо своето, кока-кола вместо кръв, „метис” вместо „българин”, i (ай) вмесго Ъ, парите вместо душата, овцете вместо елените, „арени” вместо „светилище”, шоу вместо живот!!

Ръководят ги хора възникнали от нищото, които нямат никаква история зад гърба си – нито велики победи, нито реални трагедии. Такова поведение се нарича „синдром на тариката”. От него са заразени не само президенти, министър-председатели и други властници. Припомнете си колко политически партии има регистрирани в България. И всяка партия си има лидер, главатар, вожд. Всеки може да събере 15-20 подобни същества и от циганин да стане лидер – голям човек. Защото да си лидер значи да те канят на интервюта, да се разхождаш по телевизии и вестници и да даваш акъл на всички останали. Няма значение каква ти е партията и дали въобще тя е партия. Важното е, че ти си ЛИДЕР.

България престана да бъде политическа нация и се превърна в невротична нация.

Всеки обект/субект измъкнал се от края на бездната и възкръснал за нов живот, има да решава първоначално основна дилема: по кой път да тръгне, ако иска да достигне целта на Абсолюта – това е негово задължение като Суверен.

Единият път е пътят на изминалата деградация стигнала до абсурда за „края на историята” с пълноценната патологичност на политическата система за ръководство на планетарния социум, вещаеща не неизбежния „край на историята”, а началото на края на Човечество като вид. Когато една държава е престанала да се самоуважава, когато една държава не знае нито откъде идва, нито на къде отива и когато народът на тази държава доброволно се е освободил от Духа на историята - и държавата, и народът стават излишни за човечеството.

Другият път е продължаването на човешката еволюция изхождайки от единството на Историята, непрекъснато преодолявайки диалектически неизбежно възникващите противоречия и стремящо се неотклонно към разгадаване на Загадката на Всемира –постигане на целта на Абсолюта (Природата) като основаващо се на себе си и основаващо се положително на себе си положително! (Карл Маркс).

За да се „види” „корена” на нещата, трябва да се мисли в съответния мащаб. Всеки, който се мъчи да осмисли ситуацията, изхождайки само от видимата й част, неизбежно ще получи оглупяване на ситуацията. Затова учителите виждат спасението във възраждане на училището, учените – в развитието на науката, лекарите – в подобряване на здравеопазването, вярващите – в покаянието, демографите – в увеличаване на раждаемостта, военините – в укрепване на армията, стопанските ръководители – в икономиката и т.н. Тези несъмнено честни и почтенни хора не виждат и не осъзнават цялото. Тяхните благи намерения се свеждат само до приспособяване към смутното време. Затова и кардинално решение на проблема е невъзможно.

Ще минат години и много неща ще се забравят. Много принципи ще остаряват, но и много ще останат. Както има умни хора, има и глупави хора. На историческото поле всеки народ е сам и сам отговаря за съдбата си пред Духа на историята. Чърчил добре го е казал: „Народите трябва да бъдат съдени с оглед на ролята, която те играят в историята” (реч по Би Би Си. Виж Евгения Калинова – Победителите и България: 1939-1945 г. Университеско из-во. София, 2004 г. стр.33-34).       

В обстановката на хаос, непредсказуемост, бъркотия, невменяемост, битов ужас и политическа свинщина изглежда, че именно хаотичния, непредсказуем, объркан и политически невменяем човек е най-предпочитания, уважаван и почитан ръководител, който пасва на народа. Народът се успокоява, започва жално да блее и чака какво ще му се случи. Историята е доказала, че това е прекия път към робството, било то юридическо, икономическо, културно, интелектуално или морално.

         Настойчивоста и упоритостта, с които идеята “Заедно за България” се промотира в някои специфични средства за масово осведомяване, ме навеждат на мисълта, че тази идея е калка от подобни руски опити за сплотяване на руския народ – „Ден на Русия”, „Ден на народното единство”, „Ден на общата памет”, „Безсмъртния полк”. И както почти винаги се случва в България, възприема се безкритично руския опит, без всякаква оценка на своеобразността на Русия.

В момента Русия се намира в много трудно положение, в състояние на война с колективния Запад, в която Западът действа безцеремонно, нагло и с успех преследва своята главна цел: добиване на пълна капитулация на Русиия и преминаване към разграбване на природните й богатства и практическото ликвидиране на руския православен етнос. Пред очите ни се сгромолясва „руския свят”, заедно с тезата за „Москва – третия Рим” и с убедеността, че руския народ е „избранник на съдбата”, а това са основните темели обединяващи руския народ. Парадоксът на ситуацията е, че тези невралгични точки в сегашното битие на руснаците, тези връзки се преплитат с българското битие, независимо че руснаците ни наричат „предатели – братушки” (??). Руснаците са в криза и ние трябва да им помогнем, защото по този начин помагаме и на себе си, спасяваме себе си. За България Русия е вратата към света и аз не искам тази врата да се затваря.

Тогава, какво става? Ще се обединяваме ли с русофобите и с глобалистите? Ще се прегръщаме ли с привържениците на нашите вековни врагове?

Добре го е казал „големия син на чехския народ” – „храбрия войник” Швейк: „Било е каквото е било. Все накак си е било. Никога не е било, никак да не е било!”

Връзката България-Русия не се изразява само с българската любов към Русия или с българското славянофилство и дори не само с българския патриотизъм, както някои примитивно си мислят. В голяма степен то се изразява в месиянството, като външна форма на търсене на алтернативни пътища за развитието на човечеството. Тази мисия България започна в ІХ век и Русия продължи в ХХ век. Това ни обединява, това ни свързва много повече от етническия геном и почвения фанатизъм (прочутата двойка „кръв и почва”).

Цялата надежда на днешна България и на днешна Русия е връщането към общото величаво месианство от миналото.

Най-важното от цялото изложение може да се формулира по следния начин:

          1. Никой народ не може да се помири с историята си. С нея той може само да се примири.

           2. Никога не може да има обществен консенсус за миналото. Обществен консенсус е възможен само за бъдещето!!

С други думи, обединяването на българите е възможно само на базата на бъдещата цел, към която трябва да върви България. Но каква е тази цел и вече формулирана тя споделя ли се от всички обединяващи се? Ето кое предварително трябва да си изясним, преди да размахваме знамето на митичното обедииняване!

 От изложените съображения следва, че парадигмата за национално съгласие (всички заедно) разглеждана абстрактно ни връща назад най-малко два века, в зората на зараждането на мондиализма.




Гласувай:
9



1. apostapostoloff - Кому и защо е нужно това
22.12.2018 15:42
национално съгласие бе, джанъм?!

Вече 30 години я слушам тази идиотщина!

Няма такова нещо, никога не го е имало и няма да го има. Стига вече с това малоумие!
цитирай
2. radostinalassa - Трябва да се избират специалисти във властта
22.12.2018 20:20
Вчера избраха лесничей в комисията за борба с престъпността. Скоро ще ви оперират месари.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Специалисты надо!!!
23.12.2018 05:06
Ако кърмчии ни станат специалистите Нинова и Радев, всичко у нас ще се оправи. Ама им не дават!
А спецалисти у нас наистина липсват. Посочвам една блогърка, станала такава за да осъществи интимен контакт със специалист, защото тя описва мъжо си в едно нейно стихо така:
Мой милинкий муж - говно!
Не ебал меня давно.
Выщу в полю, закричу:
Я меня ебать хочу!

И в целия блог не се намери специалист, който да реши проблема й...
Специалисты надо!!!

цитирай
4. apostapostoloff - Не съм съгласен!
23.12.2018 07:38
Аз многократно и предлагах да я таковам, но тя ми отговори, че блогът не бил публичен дом.

А блогът е точно за това- мъже да се срещат тук с жени, да се сближават с тях и след това да ги таковат. Яко, до спукване. Защото японците викат на съпруга тушибатунешиба, а на любовника- якошиба.

На това му се вика instant sex, ама тая селска турта е русофилистичка и не разбира тонкио ми намек.
цитирай
5. batogo - !!!:)))
23.12.2018 08:09
Русия е феодална, бездуховна империя, която поглъща ненаситно всичко около себе си, без да носи развитие. Тя е като черна дупка - един злокачествен тумор на планетата Земя, който мисли само за агресия, революции и присвояване на чуждото. Това е едно творение на тъмните сили без хуманност, духовни ценности и мъдрост, в което цари примитивна, садистична жестокост, болна амбиция за световно господство с цената на всичко, алкохолизъм, наглост, алчност, глупост и безнравственост, подлост и лицемерие. Това е един конгломерат от шепа хипнотизиращи и народ от хипнотизирани.
Русия не е нищо друго, освен енергиен източник и военна база на еврейското масонство.
Ако се сдружим с това нещо, ще потънем като воденичен камък на дъното на живота.
цитирай
6. radostinalassa - batogo
23.12.2018 08:56
Като игнорирам простаците на блога, които мислят вечно с долната си глава и се чудим имат ли друга....
Юдеите са във ФРС, а тя не е в Русия. Русия вече е зърно - и скафандроколонка.
цитирай
7. radostinalassa - Чудим се и се маем...
23.12.2018 09:01
Защо не искат и да видят ПВО на янките? От време на време те започват да изръсват ракети върху своите военни и върху мирните жители. А скафандъра започва да изпуска вода и да дави космонавта. Отговорът е много кола, много попкорн май. А колата си е наркотик, а др. е ГМО. Каква духовност има в колата?
цитирай
8. germantiger - ...
23.12.2018 09:51
началото от мен, следващото от АТИЛ:

30 години комунистически капитализъм

СМЪРТ НА ЧЕРВЕНА РУСИЯ И НА РУСКА БЪЛГАРИЯ

Следва от атил

БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ:

КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК !

КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК !

КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПОЕДИНИЧНО !

Комуниста няма Майка и Баща, Род и Родина.

Комуниста е Интернационалист тоест Копеле и ражда Копелета.

Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА !

Милиционери, Деца на Милиционери, Внуци на Милиционери-САМО ПОД ЗЕМЯТА !

КАЗАХ !
цитирай
9. germantiger - гиндев - пожелавам ти още тази 2018 година да срещнеш Господ
23.12.2018 09:52
за руски българи като теб

ДИНОЗАВРИТЕ СА БЪЛГАРИ

СЛЪНЦЕТО Е РУСНАК
цитирай
10. radostinalassa - началото от мен, следващото от АТИЛ:
23.12.2018 10:14
Хареса ми донякъде, доколкото се отнася за простите мильовци. Пасва им лично.
Херчо, ти не ми отговори на ЛС. Всъщност отговори ми по своему, някак вирусно.
Кой каквото може. Този шаблон за слънцето вече се изтърка, трябва да го смениш.
Аз поздравих германските българи. Прослушай си песента, все пак е за тебе, защото ти си черната немска овца тук.
цитирай
11. germantiger - ...
23.12.2018 12:35
радостино моме мари църна циганко :)

какво вирусно, какви филми, каква твоя вселена с плоска в центъра земя :)

това със слънцето ми дойде наум преди няколко дни - така-че тепърва ще се върти

ще измисля и още за вас руските българи цигани ;)

питай пак ако нещо не знаеш - казвал съм ти - не е срамно

ако желаеш и по телефон може да се чуем, за да е по-ясна връзката, а ?
цитирай
12. radostinalassa - Ти направо изби рибата.
23.12.2018 12:46
Повече няма какво да се напише. Мелезът ист мелез.
цитирай
13. germantiger - нещо такова
23.12.2018 13:00
путин ист путкин

есть !
цитирай
14. radostinalassa - Това са две различни неща
23.12.2018 17:43
Означават път и п...а. Да не си дебилен ? Келеш.
цитирай
15. germantiger - ...
23.12.2018 18:52
научи руски - пизда

путин - пиздец

я бьi вдул тебя

совать твою матери

с немския не ти се получаваше

с руския не ти се получава

поне цигански знаеш ли - там аз не знам
цитирай
16. radostinalassa - Знаеш, знаеш, нали си...
23.12.2018 19:28
четвърт мангал. И къде намеирихте в Германия цигани ? Сега е пълно с такива там, но преди ? Аз знам най - добре руски в блога, но има много диалектни думи. Украински също чаткам, те са много близки. Тук се мъчат да оневинят циганетата, че били билингвистични. Но те просто са аментални.
цитирай
17. radostinalassa - Майка ти е за бой
23.12.2018 19:49
Не споменавай майка ми, келеш мулатски. Отивай да вдигаш щанги, да ти излизат хормоните през кожата. Пор !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948521
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031