Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2018 09:27 - ПОСЛЕДНИТЕ КОНВУЛСИИ НА ГЛОБЛНИЯ ПРОЕКТ ИЛИ ЗА ГЛУПАВАТА АНГЛИЙСКА МАНИПУЛАЦИЯ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2876 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 11.04.2018 12:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 4 март във Малобритания, в лондонското предградие Солсблъри, беше извършено терористично нападение срещу екс-полковника от ГРУ Сергей Скрипаля (осъден в РФ за държавна измяна) и неговата дъщеря Юлия.

На 12 март премиер - министъра Тереза Мей обяви, че с висока степен на вероятност, този акт е свързан с Русия. В Малобритания и в Западния свят започна, с нарастваща сила, бясна антируска кампания. Стигна се до там, на Русия да бъде предевен ултиматум, с който се искаше тя да представи убедително алиби. На 16 март се появи заявление на четирте страни – САЩ, Малобритания, Германия и Франция – в което между другото се казва : «Ние, лидерите на Франция, Германия, САЩ И Великобритания, сме възмутени от атаката срещу Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри на 4 март 2018 г....Възникна опасност за живота на много невинни британци. Това използване на вещество с нервно-паралитично действие във военен вариант и създадено в Русия, е първата химическа атака на европейска територия е и първото нападение в Европа след Втората световна вайна. Това варваско държавно нападение върху британския суверенитет е явно нарушение на Конвенцията за химическите оръжия и на международното право, както и заплаха за нашата обща безопасност. Великобритания подоброно обясни на своите съюзници наличните факти и изрази увереност че вероятно, точно Русия стои зад атаката. Ние се съгласихме, че няма правдоподобна алтернатива обесняваща станалото. Отказа на Русия да отговори на законното искане на британското правителсто само подчертава нейната отговорност за нападението. Ние призоваваме Русия да отговори на всички въпроси свързани с атаката в Солсбери. Русия е длъжна да предостави пълното досие по програмата „Новичок” в Организацията по забраната на химическото оръжие... Нашето базпокойство се засилва на фона на по-ранното безотговорно поведение на Русия. Ние призоваваме Русия да изпълнява своите задължениия като член на Съвета за сигурност по подържане на международния мир и безопасност(„politikus.ru”, 16.03.2018 г.)
Тонът и съдържанието на заявлението не оставят съмнение, что Западът е решил, че Русия е виновна и не приема (Запада) никакви възражения и опровержения. Призива към руската страна да отговори на всички въпроси по програмата „Новичок” има формален характер. И когато Русия съвсем нормално отхвърли подобен ултиматом, започнаха да се предлагат налагането различни наказания на Русия. Марионетките от евробюрокрацията веднага се хвърлиха да изпълняват набелязаната програма. На 22-23.03.2018 г. Евросъвета приема решение за пълна подкрепа на суверенитета на Малобритания и като отговор на действията на Кремъл ще екстрадира руски дипломати. За този жест гласуваха 15 страни (от 28). Останалите си затраеха временно. Без някой да ги пита, към решението на Евросъвета започнаха да се присъединяват и други държави извън ЕС като Украйна, Албания, Австралия, Нова Зеландия, Канада и други. Заприлича на мобилизиране на западния запас.

Всъщност, меморандумът е класическо потвърждение на колективно разстроен разум – от всеки ред лъха на лъжа и неадекватно високомерие. Кои са тези лидери и кои са тези държави ? – наследници на хитлеровия нацизъм и на грабителския колониализъм. Какви са тези глупости за „първа химическа атака на територията на Европа”, когато същите тези страни извършиха първата агресия в Европа срещу независима държава, основателка на ООН, при която загинаха хиляди граждани на Югославия, сред които жени и деца, а не случай с някакъв държавен предател, който при навъртване в лондонскте вертепи е прихванал кой знае каква инфлуенца. Русия имала „безотговорно поведение”. А „отговорното поведение” на тази разбойническа банда в Ирак, Либия, Сирия и Афганистан не компрометира ли трите постояни членски на Съвета за сигурност и тяхният хуманен стремеж да подържат международния мир и безопаснот? Целият свят знае цената на тези набожни религиозни песнички, зад които се крие озъбения лик на злокобното зло от дъното на капиталистическата преизподня. Какво всъщност представлява тази гюролтия ?

На 22 март глобания доминант строи на «плаца» членовете на ЕС и издаде команда : «Мирно ! Равнение по Малобритания !». Но, настъпиха непредвидени реакции – някои викнаха «Ура за нашия вожд!», други се спогледаха, а трети се скътаха. Тогава последва предупреждението : «който не изпълнява заповеди – в ареста!» Строя изтръпна и какво ще стане по-нататък не е съвсем ясно – някои слабонервни ще капитулират, други по-хитри ще се изплезят, а ярките дупедавци ще се сетят за съюзническата солидарност. Както се казва : всекиму – неговото ! Какво до този момент е достоверно известно за оръжието на атаката. ?
1. В последните години имаше много предположения, че в Русия се е разработвало четвърто поколение от нерво-паралитични отровни вещества „Новичок” в рамките на програмата „Фолиант”. Целта на програмата е била синтезиране на вещество, което ще преодолява защитните контрамерки. Открита информация по въпроса няма, а това, което има е от изказванията на руския химик-дисидент Мирзоянов. Самото име „Новичок” е дадено на цял клас от нервно-паралетични отравящи вещества, а не означава название на бинарно химическо оръжие.
2.Втората част от обвиненията на Тереза Мей твърдят, че така наречение „Новичок” може да се синтезира само на определени военни обекти. Но това не е така. Ако „Новичок” въобще съществува, той е създаден така, че да може да се синтезира във всяка частна химическа лаборатория. Ето какво по въпроса пише Мирзаянов : „Трябва да се знае, че химическите компоненти на А-232 или на неговата бинарна версия „Новичок- 5” са обикновенни фосфороорганични химични компоненти, от които се произвеждат пестециди и торове за широка употреба”.
3. От научна гледна точка анализ на английските следи е възможен само при наличието на руски оригинал. Теоретично е възможно и сравнение по формулата публикувана от Мирзоянов, но тъй като тя е от преди 25 години, резултатът не може да бъде доказателство за руски произход, тъй като производството може да бъде от всяка страна, която разполага с формулата.
4. И, накрая, - Мирзоянов е узбекско име и лабораторията, където вероятно може да е създаден „Новичок”, се намира в съвременен Узбекистан. Тя е проверявана основно от американска страна, пред нея е било демонтирано цялото оборудване и няма никакви следи, че някакъв си „Новичок” въобще е съществувал. Впрочем, тогава американците отнесоха в САЩ формулата на Мирзоянов.

Достатъчво балансирано изложение на проблема има в американското издание “Veterans today”, цитирано в „perevodika.ru” – 31.03.2018 г. Какво следва от казаното ?
● Английската страна няма никакви физически доказателства по факта на терористичната атака :
●Тя не знае дали това е била бойна химическа атака.
● Тя не знае нищо дали е имало използване на бинарно химическо бойно вещество, освен някакво име „Новичок” (в превод – нещо като „новобранец”, „новак”), която никой не може да каже какво е.
●Тя си няма представа нито къде се е разработвал „Новичок”, нито защо се е разработвал и дори въобще се е разработвал и накрая, какви са неговите поразяващи свойства. Както се шегуват учените и военните, дори да има свръхмодерно и свръхмощно бинарно химическо оръжие „Новичок”, е твърде комплиментарно и скъпо да се използва срещу такъв незначителен обект, като Скрипаля.◀

Изложените факти са според материала на Крейг Мюрей „История о "Новичке" - это действительно еще одна афера в стиле "иракского ОМУ" - „perevodika.ru” – 26.03.2018 г. (оригиналът е от "The Novichok Story Is Indeed Another Iraqi WMD Scam" – 14.03.2018 г.) Наблюдаваме нещо много интересно. Страната, която напуска ЕС – Малобритания - се обръща за помощ към ЕС. И страната, която първа откликва, е САЩ. Взети заедно, тези два факта какво значат ?
1.Че англосаксонството е тръгнало на война с Русия.
2.Че Малобритания не иска от ЕС разбиране и солидарност. Тя иска подчинение !
3.Че това англосаксонството иска да сплоти колективния Запад на базата на неговото колониално минало и да го превърне във военен съюзник за пушечно месо.
4.Че тази нова свърхмощна коалиция не признава Русия за нормална държава и не признава нейното право на съществуване.
5.Че руснаците са обявени за примати, към които са неприложими човешките стандарти за поведение и комуникации.
6.Че поради горните предпоставки, Русия се управлява от непълноценни държавници-примати, с които е невъзможно да се водят преговори и консултации.
7.Че глобалния капиталистически процес ще протича под англосаксонска доминация и че другите страни трябва чрез конкретни действия в полза на процеса да докажат своята причастност и на базата на тази съпричастност да търсят своето място в бъдещия свят на планетарни корпорации.
8.Че англосаксонството има всички права на доминация, тъй като тя е създала този Глобален проект и само тя може да го реализира.◀

Подобни невротични и параноидални ситуации предизвикват и подобни циркови издевателства. Видният български политик Цветан Цветанов направи подмазваческо изказване в солидаристичен смисъл, което беше махленско, продажно и недостойно(изявление в ексклюзивно телевизионно интервю на28.03.2018 г.). Целият свръхпроблем около „солидарността” на членовете на ЕС с Малобритания изразява пълната същностна капитулация на Съюза – членките да плащат за идиотизма на страна извън съюза. За Австралия разбирам – английската кралица още е държавен глава на страната-континент. За Албания – също разбирам. Тя плаща за Косово. Чехия – за благодатното време на нацистката окупация. Но за какво плаща България ? Може би за цар Калоян и за кървавите бомбардировки над София ? В края на краищата България не изгони руски дипломати-шпиони, но като компенсаця в телевизии, радиа и вестници се развихри невиждана русофобия – от убийството на цар Борис ІІІ от „дългата ръка на Москва” (Борис ІІІ отровен от дългата ръка на Москва? – Росен Тахов – 31.04.2018 г.), т.е. Русия от време оно е пълна с убийци, до странното изявление на Владимир Чуков, „че половината свят не харесва Русия на Путин” („Труд” – 31.03.2018 г.). Странното е там, че според г-н Чуков другата половина от света обича Русия на Путин. Типичният представител за начина по който се управляват корпорациите, е днешният американски президент Донълд Тръмп. Някои наричат този начин на управление авторитаризъм , други – диктатура, но същността е една и съща. Затова на хората им се струват нелогични действията му. Главният принцип във всяка корпорация е прост, кратък и ясен : слушай какво ти казвам или се махай ! Всички красиви лъжи с, които ни баламосваха при влизането ни в ЕС и с които продължават да ни баламосват, лъснаха като на длан. Пред нас се оказа озъбеното лице на един реакционен и зъл съюз, който заради собственото си колониално добруване, не пожали суверенитета на България и който в изпреварващ стремеж да се представи достойно пред главния властник на еднополярния свят, побърза да копира начините на управление на бъдещите планетарни корпорации, с което окончателно ще завърши Глобалния проект.
За съжаление, дори повърхностния поглед върху реалните действия на англосаксонството заедно с колективния Запод по реализацията на Глобалния проект показват, че тази реализация върви успешно и ще са нужни неимоверни усилия на останалия свят да го спре и погребе ! Едно сравнение между декларираните цели на Глобалния проект и постигнатите резултати е достатъчно доказателство. Какви са тези цели ? По един или друг начин глобализацията на човечеството ще продължи. Някои учени рисуват нейните перспективи така :
1. Създаване на единна световна религия – след 50-70 години.
2. Възникване на глобална свръхкултура – до 15-20 години.
3. Възникване на частни компании с признаци на суверенни държави до 10-15 години. 4. Глобално управление на ресурсите – до 25 години.
5. Субконтинентална териториална глобализация – до 50 години.
6. Планетарен етнос – не по-рано от 250 години.( Александър Игнатов – Стратегия глобализацинонного лидерства. “Независимая газета”, 7.09.2000 г.). ◄

Може да се смята за общоприето становището, че развитието на човечеството е достигнало равнище, на което стават актуални не само планетарните, но и космическите проблеми.. Тъй като става дума за планетарен проблем човечеството трябва да се разглежда като единно цяло, като планетарна система и в смисъл на структура и в смисъл на управление. Следователно, хоризонталният прогрес трябва да се насочва към възникването на човешки общества с по-високо равнище на социална организация от обичайните, към планетарни свръхобщества. Задачата на днешния ден е да се мисли с хоризонт от 100 години. Причината е проста – глобализацията поставя въпроса за съдбата на човечеството, за неговото оцеляване. В началото на 90-те години на 20-я век беше практически ликвидирана една от възможните алтернативи за развитието на човешкия род – социалистическата. От тогава 97% от държавите на планетата живеят в условията на капитализъм. От двете велики световни държави – САЩ и СССР – остана само едната – САЩ. И не само това. В условията на планетарен капитализъм естествена доминация придобиват най-развитите капиталистически страни, т.е “златния милиард”. В момента над 55% от БПП се произвежда в страните от “златния милиард”. В тези страни е съсредоточена убийствена и подтискаща икономическа, политическа, военна и културна мощ. Свръхидеята на Глобалния проект е подбран ограничен брой хора да живеят като в рай. Останалите просто няма да ги има. Това решава всички екологични проблеми наред с пренаселеността и открива възможност за неограничено развитие на производителните сили (вертикалния прогрес). Кои са тези избраници ? “Златният милиард” плюс още един милиард, милиард и половина. Това означава, че от днешното планетарно население 4 милиарда, че и повече, трябва да бъдат елиминирани,т.е. терминирани. Подобна цел не е тайна, и не е част от някаква световна конспирация. По нея се пишат статии в пресата и в сериозни научни списания, изказват се открито министри, министър-председатели, президенти и известни интелектуалци. Един от бившите министър-председатели на Обединеното кралство Джон Мейджър заяви следното веднага след разпадането на СССР : “Задачата на Русия след загубената Студена война е да осигури ресурси за собственото си благополучие. Но затова са нужни само 50-60 милиона души”. Вертикалната структура на бъдещото свръх общество се очертава по следния начин. На най-долното равнище са трудоваците и обслужващия персонал, защото все пак трябва да се произвеждат и обслужват блага. По всяка вероятност, за това са достатъчни около 1 милиард души. На следващото равнище са надзорниците, което отговаря на управител на имение в нашите разбирания. Около 200 милиона надзорници стигат. Следват реалните управленци съответстващи на древните феодали. Това са около 200 милиона души. На най-високото равнище са истинските господари на света на брой около 100 милиона души. Това просто означава, че извън “златния милиард” не трябва да съществуват свръхдържави в географския смисъл на думата. От казаното следва изключително важен геополитически и геостратегически извод : съдбата на държави като Русия, Китай, Индия е предопределена – те трябва да бъдат разпокъсани и сведени до образования с население от 50-100 милиона. Останалите държави също няма да бъдат пожалени- където може ще се разпокъсват (Чехословакия, Югославия, сега – Ирак), където – не, населението им ще бъде драстично намалявано (има се предвид държави като Индонезия, Виетнам, Иран, Турция, Египет, Нигерия Мексико, Бразилия). Научните съображения не могат и няма да спрат или да откажат “златния милиард” от опитите за реализиране на Глобалния проект – той е въпрос на оцеляване. Ентусиазиран от мнимата победа в Студената война, той е получил сериозно подкрепление в лицето на европейските бивши социалистически страни, “златният милиард” мина в настъпление по целия свят, като предварително си подсигури вътрешна монолитност и спокойствие – на обикновените хора от “златния милиард” беше предложен античовешкия примамлив избор : “примири се с отечествените експлоататори в родината си – за награда ти сам ще експлоатираш покорените народи”. Несъмнено, “златният милиард” трябва да бърза, за да използва инерцията от разпадането на европейския социализъм – друг подобен исторически “подарък” не се очертава в близко бъдеще. Нарастват и последиците за самият него от непрекъснатия стремеж за неограничено вътрешно свръхзадоволяване и свръхорганизиране. Под съмнение е поставена главната задача на европейските бюрократи : превръщането на ЕС във свръхдържава. Без тази трансформация ЕС не може да бъде сериозен геополитически играч и помощник на САЩ в Глобалния проект. Във всички европейски страни, където същността на ЕС беше поставена на всенароден референдум, се получи отрицателен вот. “ Ако ЕС стане истинска държава – пише Пол Белиен във в. “Вашингтон пост” – той е обречен да бъде империя на злото, защото не съществува европейска нация... Стремейки се да изкорени национализма, ЕС унищожава свободата, отговорността и демокрацията. Еврокрацията цели да изкорени стария национализъм на европейските народи и да го замести с всеобщо равнодушие”.( В. “Вашингтон пост”.Препечатка във в.”Нова зора” от 26.06.2007 г.). Като главен враг на Глобалния проект в контекста на изложеното се очертават : (а), всеки мироглед, който дава различна картина на света и предлага алтернативно решение на планетарните проблеми ; (б), всяка идеологема, която е в състояние да сплоти, организира и поведе след себе си огромни маси от хора. В практическа интерпретация, това са : остатъците от комунистическия мироглед, световните религии с изключение на господстващите в “златния милиард” католически и протестантски клонове на християнството, т.е източното православие, исляма,будизма и неговите разновидности, и лозунги като антиглобализъм, патриотизъм, социална справедливост и т.н. Участниците в глобалния проект не степенуват противниците си, а използвайки огромните си възможности действат по целия фронт.
И все пак, известни приоритети може да се открият

1. Окончателно ликвидиране на всички остатъци на комунистическия мироглед в европейските постсоциалистически страни.
2. “Опитомяване” на географски големи държави като Русия и Индия.
3. Мюсюлманската религия (ислямът).
4. Все още съществуващите в света социалистически страни – Китай, Виетнам, Куба, Корейската народна и демократическа република (КНДР). Това са остатъците от могъщия социалистически лагер. От географска гледна точка и тези остатъци изглеждат внушително – площ от 10 256 000 кв.км. (по-голяма от площта на ЕС и САЩ) с население от 1 430 000 000 души – най-много в света. Три от държавите имат обща граница (Китай, Виетнам, КНДР), което геостратегически е много изгодно. Една от тях – Китай –е велика държава с атомно оръжие и с трета държавна мощ в света.

Обобщено може да се каже, че главната слабост на противниците на Глобалния проект е, че допуснаха мобилизация на колективния Запад заедно с аглосаксонството в единен цивилизационен юмрук.А това стана, защото бяха подценени и пренебрегнати основните постулати на Теорията на поведението, които твърдят, че в цивилизационното противопоставяне е достатъчно да се изградят отношения, които не искат за своето реализиране никакви научни доказателства, а още по-малко – каквито и да било законови основания и доводи. Опитът да се говори и спори с цивилизационния враг в неговото поведенческо поле, с неговата терминология и разчитайки на неговата поведенческа логика е прекия път към поражението. На война, като на война ! Ако ти предлагат война или позор, предпочети войната. При капитулация все едно ще получиш и позора. Никога не разглеждай врага си, а стреляй първи. Ако той толкова ти е интересен, след това разглеждай неговия труп! ☛

PS. Най-полезният практически извод от траги-комичния фарс разигран от конспиративния Предиктор, е че при „обръщане на палачинката”, обществото има нагледни примери как да се разправя ефикасно със своите идеологически врагове.



Гласувай:
14



1. jelezov - Какво може да се каже за автор на п...
11.04.2018 22:07
Какво може да се каже за автор на подобен полуграмотен коментар, който се страхува да обяви името си? Аз не мога да измисля достатъчно мерзко определение за подобен тип дебили.
цитирай
2. jelezov - Докато си анонимен, си най-трив...
12.04.2018 11:27
Докато си анонимен, си най-тривиален идиот. Ако разкриеш името си, ще се превърнеш в широко известен идиот! Укорите от идиот означават, че този към който са отправени, е нормален човек. Такава е логиката на нещата. А че си идиот, ще се убеди всеки, който преодолее погнусата и прочете двата ти коментара.
цитирай
3. apostapostoloff - Много, ама много внимавай, защото:
12.04.2018 11:30
3.3.

Присъединяване към враждебни действия против Републиката
Член 100 НК

(1)
Български гражданин, който във време на обявена или започната война,
постъпи доброволно в редовете на неприятелска войска или въоръжена
група или участвува във враждебно действие против Републиката, или
под каквато и да е форма премине на страната на неприятеля, се наказ
ва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен
затвор или с доживотен затвор без замяна.

(2)

Същото наказание се налага и на български гражданин, който по какъвто и да е начин подпомага чужда държава или обществена група в чужбина при провеждане на на военни или други враждебни действия против Републиката.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1947306
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031