Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2017 21:36 - ЗА РУСКИТЕ НОЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ И МАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 13722 Коментари: 40 Гласове:
-4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Пред нас е една велика дата в историята на човечеството – денят на Великата октoмврийска  революция. Това не е просто дата на социален преврат – преминаване от един обществено-икономически и обществено-политически строй към друг, различен от него, а към друг път на развитието на човешката цивилизация, към друг вектор на развитие на човека, към окончателното  очовечване на човека, към разрешаване на хилядолетните загадки, които човека и човечеството се стремяха да разрешат по своя трънлив, кървав  път от пещерите към звездите – загадката на Историята и загадката на Всемира. Това беше грандиозно, нечувано и невиждано предизвикателство към човешкия разум за смисъла на човешкото съществуване. На човека предстояха велики дързновения, велики мъки и велики постижения. Революцията отрече миналата история, но запази нейните постижения като предистория, като подготовка и неизбежна стъпка към истинската човешка история, очистена от природната зависимост. С други думи, Великата революция беше зората в развитието на човечеството, предвестник и реализатор на Великата човешка идея за вечното движение на човешкия Дух от животно към Човека ; от малкото към голямото ;  от дребното към великото ; от простото към сложното ; от лошото към доброто ; от грозното към красивото ; от моето към нашето ; от миналото към бъдещето ; от пещерите към звездите !

           Това е пълно тържество на човешкия вид и на колективния Дух на Историята, съчетал по блестящ и неповторим начин най-добрите придобивки на човешкия разум по неговия дълъг, трънлив и победоносен път.

            Съвсем естестествено е в тези дни интересът на света да е съсредоточен към „родината” на Октомврийската революция – към Руската федерация, която се води за наследница на Съюза на съветските социалистически република, главната рожба на Революцията. Всичко, което е днешна Русия е съветско наследство : и Победата във Втората световна война, и членството в ООН и в съвета за сигурност, и атомното оръжие, и постиженията в Космоса, и въоръжените  сили и самото свое съществуване като Велика държава. И какво виждаме? В празничния руски календар, тази дата е „забравена”. Вместо нея са мъдри националния празник  „Ден на народното единство” -  4 ноември. За всички е ясно, че такова „препокриване” цели пълно неглижиране на 7 ноември и изразява официалното отношение на днешната руска власт към своето съветско наследство.

            Прес-секретарят на Президента Димитрий Песков дори се очуди на журналистическия въпрос, смята ли Кремъл да отбелязва 7 ноември и някакси дръпнато запита журналистите : „А заради какво трябва да празнуваме на тази дата, може ли някой да ми обясни. Аз съвсем на разбирам въпроса” (виж Евгений Спицин –„Дворня” - „zavtra.ru”-27.10.2017 г).

            Виж го ти тариката – „не разбирал”. Хайде да му подскажем.

            На 4 ноември се навъпшват 405 години от освобождаването на Москва от полско-литовските войски. Според руския политолог Владимир Бурматов, този празник е нужен на руснаците, „доколкото консолидира обществото, помага на руснаците да осъзнаят отговорността си за бъдещето на страната. Ние може да се чувстваме като обединен народ, въпреки че руснаците изповядват различни религии, принадлежат към различни националности, говорят не само на руски, но и на други езици. Ето в това е същността на 4 ноември.

В Деня на народното единство руснаците отново потвърждават, че повече ценят единството, междунационалния мир и обществения ред, отколкото смутното време и разделението. Защото те са единен народ с общи корени и общо бъдеще   (виж Олег Нехай – „bulgarian.ruvr.ru” – 28.10.2017 г.). Казаното от политолога е несъстоятелно, но няма да се занимаваме с негова критика, а ще се върнем към Песков и неговия шеф.

            Само преди няколко дни се състоя Валдайският форум, на който Путин се изказа за Октомврийската революция: « обръщайки се към уроците от преди сто години, към руската революция от 1917 г., ще видим колко нееднозначни са били нейните резултати., колко тясно се преплитат нейните негативни, и трябва да признаем, позитивни последици. Общественият модел и неговата идеология, които бяха доста утопични и които на първия етап от революцията се опитаха да реализират в новата държава, дадоха мощен стимул за преобразуване на целия свят. Това са напълно очевидни фактии те трябва да бъдат признати. Те предизвикаха сериозна преоценка на съществуващия модел на развитие, породиха съперничество и конкуренция”. Ето, за Путин има напълно очевиден факт, а за Пешков – няма. Ако само преди няколко дни Президентът на държавата призна, че Октомврийската революция е изиграла изключително важна роля в позитивните световни процеси, то е задължително неговия секретар да озвучи и подчертае точно тези путински идеи. Докато Песков си позволява да озвучи интересите на руската компрадорска буржоазия, за която идеите на Октомври са смъртоносни. И как няма да си позволява, когато собствената му жена е член на веселата компания на мадам Собчак – дъщеря на „учителя” на Путин.

            Всичко това е вярно, както е вярно, че и самият Президент непрекъснато лавира по мирогледните въпроси. Помни се и едно емблематично негово исказване, че „В СССР се произвеждаха само гумени ботуши за страните в Африка”. (из коментариите към статията на Евгений Спицин – „Дворня” във  в. „zavtra.ru”-27.10.2017 г).

            Смената на конкретната дата 7 октомври с аморфната 4 октомври е заслуга на Елцин и на неговите „демократи”, като своеобразна благодарност към   САЩ за помоща в разпадането на СССР. Тези, които измислиха това идеологическо недомислие не си даваха сметка, че по този начин пропагандират идеологията на най-русофобския народ в Европа – в Русия наричат 4 октомври „ден на полско-руската дружба”.

             На 30 октомври, в самото навечерие на 7 ноември, президентът на РФ откри, заедно с Патриарха, в Москва мемориал в памет на жертвите на политическите репресии, наречен „Стената на скръбта”. В кратката си реч при откриването В.В. Путин ,между другото, каза : „Репресиите не трябва нито да се забравят, нито да се оправдават с някакви висши ценности, като така наричаното „общо благо” (много интересно – Путин срещу Платон и Аристотел !). Днес – продължава Президентът – откриваме грандиозен паметник, и по смисал, и по същност. Той призовава нашата съвест и нашите чувства към осмисляне на периода на репресиите, към състрадание към жертвите” (Путин и Бога !”).   

            Отговорът на тази прочувствена реч, дойде от Главния редактор на в. „Завтра” Андрия Фефелов :”Този мрачен Дисниленд не е нищо друго, освен отговор на руската „пета колона” срещу „Безсмъртния полк”. Това е паметник-присъда, призоваващ Народа-Победител към покаяние за несъществуващи грехове, към непълноценност и политическо самоубийство.

            В период на военен и икономически шантаж, трябва да се строи не такъв паметник, а паметник на учените, инженерите и управленците създали съветското атомно оръжие, атомните подводни ракетоносци, междуконтиненталните балистични ракети, първи изпратили човек в Космосо и създали първата постоянна космическа станция.” („zavtra.ru” – 31.10.2017 г.).

          Подобни „издънки”, с гръмогласни залпове срещу СССР дават основание да се предполага, че Путин е поставен на власт като арбитър в борбата между различните олигархични кланове, без самият той да не е представител на нито един от тях. Когато възникне конфликт, страните бягат към Путин и той ги разтървава по живо, по здраво. И то така, че да има и за едните, и за другите. Така  стана с датата 7 ноември. Едни искат да се отмени кървавата дата, други – да се запази. Решението на Путин - 7 ноември се отменя, празникът се пренася с три дни. Като че ли и двете страни са доволни – никой не е обиден, а между другото – нищо сериозно не е направено (из коментариите към статията «Примирение» = равно = «забвение» - „politikus.ru” – 26.10.2017 г.).

           Съветските хора наричаха своята нова страна Съюз на съветските социалистически републики. Западняците винаги говореха за Русия. И двете страни бяха прави. Наименованието СССР не включваше географски имена и изразяваше определена тенденция – просто името предразполагаше към универсалната тенденция за световен съюз на съветски републики. Днес нещо такова изразява името на планетарния хегемон – Съединени американски щати.

 Името „Русия” е вече геополитика -  то е напълно определено място на географската карта и в това място никой с никого не трябва да се помирява. – РСФСР влизаше в състава ва СССР. Тук може да се примиряваме само със загубата на територия. Но ако е така, господа либерали, наричайте нещата с техните имена и не се крийте зад неразбираеми и глупави лозунги.

            Присъствието на руския Патриарх на тържествата по откриването на съмнителния мемориал също не е изненада. Връзката „власт-религия”

 е известна, известни са и надеждите на властта да се опре на руското Православие в защитата на страната от външните заплахи. Очевидно, религията може да бъде много силна мотивираща компонента на съпротивата, но религията е непримирим   мирогледен враг на съветската власт. От друга страна, православието изпада от съществуващия световен еволюционен тренд, пък е количествено най—слабата от останалите световни религии. Като капак, Патриархът обяви, че „лозунгите на Великата френска революция : свобода, равенство, братство са измислени от Дявола и са проекция на световното Зло”. Иска се огромна интелектуална надменност и пренебрежение към човешкия разум, да се обявиш за враг на Ренесанса! С такава мирогледна нагласа, православието едва ли ще печели съратници и последователи. Пропускането на руснаците на епохата на Възраждането е нанесло тежки интелектуални рани и тези рани още не са зарастнали. На Наполеон принадлежи твърденето, че „религията е инструмента, с който бедните се възпират от избиването на богатите”.

 

            Тук може да се търсят причините Путин да е толкова колеблив относно съветското наследство и към титаните - ръководители на съветската държава. По-големи подробности може да научите от статията на Рустем Вахитов „Молчание Кремля” – „sovross.ru” – 30.10.2017 г.

            От където и да го погледнеш, цялата „история” с мемориала мирише. При добро желание тя може да ни отведе до еврейската стена на плача в Йерусалим. (??). Как човек да не си спомни за световната конспирация! (виж статията „Камлание” – „zavtra.ru” -  1.11.2017 г.).

             На 31 октомври 2017 г. руснаците се събудиха в друга страна, където най-накрая е провъзгласен официално погледът на властта към Съветския съюз и в частност – към Сталин. Това е олигархичния, корпоративен, капиталистически поглед, който води към нищото!

            „Ако Русия (става дума за императорска Русия. Бел. моя) продължава да върви по пътя, по който върви от 1861 г., тя ще изпусне най-добрия случай, който историята предоставя по изключение на някой народ, и ще изпита всички съдбоносни последици от капиталистическия строй. (Карл Маркс - цитира се по «km.ru» - 21.06.2017 г.).

       Ситуацията с настроенията в народа са съвсем други. Вече 85% от младите хора и студентите са за съветския проект (виж цитиранта статия на Евгений Спицин). Това особено личи от писмото-изповед на младо момиче от Донецк, посетило Световния младежки фестивал в Сочи.

            “ Аз съм малко разочарована от официалната програма на форума. Вие може би знаете, че Световната младежка организация е избрала за един от символите на фестивала Че Гевара. Но тук никой не говори за него. Вместо това, тук ни показват различни юноши-бюрократи, които отвоюват различни социални придобивки – чистят плажове от боклуци, строят училища за децата в Неапол, дават възможност на бедняците да ходят на лекар и плащат със събраните бутилки.

          Артисти пееха от сцените, че ние всички сме заедно, крещяха че не ни са нужни революции, че трябва да вършим добри неща и заедно да строим новия добър свят.  Аз гледах всичко това и мислех каква глупост е то... Само на няколко километра от Сочи се води война  с фашизма, в Киев маршируват бандеровци, не плащат пенсиите на пенсионерите. В Донбас стрелят по училищата, децата ходят в тях, като всеки ден рискуват живота си, техните къщи се разрушават. И това става в много страни по света – в Сирия, Ирак, и в Африка.

         Ето, певецаът Лазарев пееше, че ние трябва да сме заедно, но след завършването на фестивала той ще отиде да се обединява с приятелите си в скъпия хотел, а моите другари от Донецк ще се върнат в своите разрушени къщи. С кого и с кои ние трябва да се обединяваме ?

        Защо на откриването на такъв фестивал не поканиха да пее Юлия Чичерина ? Може би защото щеше да разказва за децата на Донбас, затова,  как преди една година загина Арсен Павлов-Мотолора, за такива хора като Гиви и Александър Захарченко. Това са нашите днешни герои, съвремените Че Гевара. Има и много други, но ние не ги знаем.

Благодаря на всички. Ваша Мариана Наумова („echo.msk.ru” – 20.10.2017 г.).

            Вътрешното състояние на Русия не е добро. Както се изразява видният руски вестикар Ремчуков (виж последните броеве на неговия вестник „Независимая газета”) : „Приятелите и съюзниците стават все по-малко, а санкциите – все по-вече”. Русия е в навечерието на тежки изпитания. Външния натиск върху нейното ръководство е огромен, а западната антируска пропаганда носи характера на предвоенна подготовка. (Андрей Фефелов - „publizist.ru”-29.10.2017 г.).

           Не бих потвърждавал или отхвърлял подобни твърдения, но нещата в Русия и около нея не вървят на добре – старите идеи не работят, новите, до колкото ги има, миришат на мухъл. Накъде иска да върви Русия със славянофилство, монархизъм и православие? Вижте  как се  конструира китайското бъдеще за близките 40 години (напълно модернизирано социалистическо общество на всеобщото благосъстояние с високо –според международните стандарти – равнище на материалната, политическа и духовна култура) ! Официален Кремъл върви към планетарен свят на корпорации, към целта на Глобалния проект. Това е задънена улица ! Накрая ни чака неофеодализъм, регресионен застой и крах на човечеството (виж статията на Майкъл Снайдер „Как элита доминирует в мире–„cont.ws” – 29.10.2017 г.).

            Русия е слаба. Тя не може да издържи челен сблъсък с превъзхождащ я враг. Тя още не може да обяви връщане към съветския проект, а Путин да стане Сталин – времената са други. Затова и Путин рискува, жертва патриотите заради либералите. Играта е опасна и изисква висока степен на политически умения и интелект. Опасността идва от възникващи настроения, които могат да преминат в действия (подробности в материала на Александър Халдей -Что и зачем делал Путин у Стены скорби? –„cont.ws” – 2.11.2017 г.). Временните външнополитически успехи на Путин и Русия само възродиха у руснаците позабравените чувства за световна доминация.

            Световното лидерство предполага много възможности и много пари. Някои страни имат пари, но нямат възможности. Такива са арабските монархии. Други страни имат вэзможности, но нямат пари. Такава е Руската федерация (която упорито се стреми към световно лидерство). Трети страни имат и двете. Това е САЩ. Има и четвърти тип страни, които нямат нито възможности, нито пари. Но с изключителната сила на общонародна мотивация, могат да надмогнат и многото пари, и многото възможности, и да постигнат невъзможното. Такива страни са Куба и КНДР. Съветският съюз имаше тази особенност, че в дни на изпитания, за сметка на ограничаване на нуждите на гражданите, пари, все пак, се намираха. Руската федерация не може да го направи, защото трябва да прибегне до парите на олигарсите, а те са основата на основите на днешна власт.

           Принципът остава : световната доминация (лидерство) е скъпо удоволствие и не е за всеки!

    Днешна Русия не е Велика държава. На Великата държава признават победата във Втората световна война,не свалят самолетите, не убиват посланиците, не я гонят от Съвета за сигурност , не позорят нейното знаме,   пускат на всички световни спортни състезания, не  налагат тотални санкции,не забраняват  езика и културата, не наричат  „затвор за народите”, и  обявяват за заплаха за Европа. Днешна Русия е просто огромна страна и в това е проблемът – не се държи „възпитано” в компанията  от VIP-персони ?! На всички пречи !

            Успехът в политиката идва тогава, когато забравиш за теориите и започнеш да слушаш хората. Това е точно толкова вярно днес, както и преди 100 години. Преди един век Ленин и болшевиките се отказват от клишетата, били те либерални, консервативни или социалистически, и започват да говорят за това, което повечето руснаци са искали да чуят. И затова успяват.(Петър Волгин – „Земя” – 29.10.2017 г.)

            Ролята на България в този процес е малка, но особено важна. Бълтгарските русофили трябва да осъзнаят, че България възприема Русия като преродена България и, че русофилството не е само лозунги от миналото и не е само ядене на кебапчета край Казанлък. Борейки се за бъдещето на Русия, българите се борят за собственото си бъдеще. Няма какво да се сърдим за руската сърбофилия и за руската българофобия. Щом сме  заровили главите в пясъка, това ще получим. (сръбските „братя” вдигнаха паметник на Виталий Чуркин, починалия постоянен представител на РФ в Съвета за сигурност на ООН – “cont.ws” от 2.11.2017 г.).

            Новото българско русофилсто е преди всичко борба за менталното единство на два народа, които споделят обща история и общи надежди за бъдещето. Имали сме общи врагове, изпълнявали сме волята на Духа на историята и сме били рамо до рамо в защитата на тази воля. Да си спомним тези величави дни от природно-историческия процес, без да делим общата история и да спорим кой е по-велик пред Загадката на Историята и Загадката на Вселената.

            Самобитна Русия и самобитна България никому не са нужни, дори и на самите себе си !





Гласувай:
16



1. planinitenabulgaria - Виждам, че сте силно привързан към съветските проблеми,
02.11.2017 23:00
аз пък обичам стиховете на съветски език. Във връзка с това помолих преди време един българин със съпруга рускиня с поетично дарование да ми преведат /ПОЕТИЧНО/ едно много ценено от мъжете качество на жената - МНОГО Е РАЗРАБОТЕНА. Има и друг изказ, МНОГО Е ПЕКАНА, но това означава много голяма мошеничка, докато много е разработена е свързано само със сексуалните й качества. Очарован бях от превода, която ми направиха. Той гласи: В ee пизду пропала бы конница Чапаева.
Сега имам друга поръчка - искам поетичен превод на израза за най-потентните мъже, С КЕРЕСТЕ НА МАГАРЕ.
цитирай
2. chavdar01 - ТОЗИ ПЪТ АНАЛИЗА МАЛКО ВИ КУЦА!
03.11.2017 00:13
В ЧИСТО ЧОВЕШКИ ПЛАН СЛЕДЯ Г-Н ВЛ.ПУТИН И НЕ ВИЖДАМ ДО СЕГА НИКАКВИ ГРЕШКИ В НЕГО.ПОВТАРЯМ В ЧИСТО ЧОВЕШКИ ПЛАН!!!
СТРУВА МИ СЕ ЧЕ ВАШИЯТ АНАЛИЗ В МОМЕНТА Е ДОСТА "КОМЕРСИАЛЕН"!
цитирай
3. radostinalassa - Как е възможно!
03.11.2017 06:47
Чрез Болшевишката релолюция се изтребва елита на Русия,както е било и у нас.Какво добро виждате в това?Целта тогава,както и днес е да има тъп,зомбиран,послушен народ.За това са най-подходящи черните, невежи ,бързо размножаващи се и бързо умиращи маси,типични биороботи.За да стане това трябва да се избият мислещите хора.Не бъркайте нормалните хора с евреите,или еврейските им съпруги,които са хитри,алчни и без душа и съвест.
цитирай
4. enetrada - Путинофилията е по -гадна от вси...
03.11.2017 07:26
Путинофилията е по -гадна от всичко
Путинофилите са идиоти и национални предатели.
цитирай
5. karamellita - Три минуса от некадърницата Юлия, ...
03.11.2017 10:06
Три минуса от некадърницата Юлия,която не може друго, освен да си заснеме гол половия орган и да го лепне в Блог. бг като творчество...Е, с малко усилие съм на първа на първо място,кой каквото ще да говори!Не се трепах да препиша де каквото намеря от Гугъл...ей така,мръдвам си едвам пръста и съм велика!Нито имам много фалшиви профили, нито разбирам от компютърни техники,не съм си правила труда да ги уча, не че не мога...а и Музата ми е страхотна,само очите му са за милиони!
цитирай
6. germantiger - КОНКРЕТИКА, НЕ ЛАЛАДЖИЙСТВО
03.11.2017 11:36
СЪВЕТСКА СМЪРТ И ЧОВЕКОЯДСТВО

През 1922 г. в страната върлувал страшен глад и епидемия от холера. Сводките на ОГПУ съобщавали примерно за Самарска губерния: "Наблюдава се глад. Хората влачат от гробищата трупове за ядене. Починалите деца не се отнасят в гробищата – изяждат ги." За Тюменска губерния: "В Ишимск от 500 000 жители гладуват 265 000 …" Италианският консул докладвал в Рим:

"Всяка нощ в Харков събират по 250 трупа на умрели от глад и тиф. Забелязвам, че голямо число от тях нямат черен дроб… от него приготвят пирожки и ги продават на пазара!"

За сравнение през 1933 г. промишленото производство в САЩ спада до 64% в сравнение с нивото от 1929 г., в Англия спада до 88%, в Германия – до 65%. Световната търговия се съкращава до над 60%, числото на безработните в капиталистическия свят достигнало до 30 милиона човека. Случаи на людоедство/човекоядство там обаче НЕ се случили!
(Проблема явно не е само в глада, а и в човека на запад и "човека" на изток)

За сметка на това през 1932 г. заводите на СССР произвели 3 032 танка и танкетки, а пък Франция за всичките 17 следвоенни години произвела само около 280 нови танка, Англия около 80 танка и 325 танкетки, Германия пък по известни причини нито една бойна машини. Съветските авиационни заводи здали на страната 2 490 самолета, докато САЩ – 1 396, Англия – малко над 1 000.

От дневника на писателя Владимир Галактионович Короленко, 29 март 1918 г.:

"Разговарям със заместник началника на ЧК в Украйна за масовите разстрели без съд:

- Другарю Короленко, но това е за благото на народа! – и изпитателно гледа към мен."

От романа на Андрей Платонович: "В града останаха само 11 жители… Слънцето грее високо, и в Челенгур в днешното утро настъпи комунизма."

Ако някой мисли, че писателят много е сгъстил краските, нека погледне документите за далекоизточния град Николаевск на Амур. Там комунистите са разстреляли, обесили, заклали, удавили в Амур, запалили или закопали в земята, убили с палки до смърт 90 процента от гражданите, включително децата, а също и чужденците.
цитирай
7. germantiger - 2
03.11.2017 11:37
КОМУНИСТИТЕ СРЕЩУ РУСКАТА ЦЪРКВА

Да се разстреля достатъчно число представители на духовенството, гигантските богатства на манастири и лаври отдавна привличали Ленин и той заявил: "Прекрасно нещо са революционното насилие и диктатура, ако се прилагат както трябва и против когото трябва."
(И днес вие българите сочите западните църкви като зло или "по-лоши", а вие православните сте винаги по-добри?! Вашия клир беше агентура, вашата църква служи на руската, а руската беше КГБ след 1917г. Вие българите и руснаците не изчистихте църквата си, не се покаяхте за 45 години атеизъм о вие смеете да сочите някой друг?! Боклуци сте вие!)

С ограбените от духовенството средства не са закупени нито хляб, нито грам брашно, а са похарчени за 60 000 комплекта кожено обмундирване за доблестните чекисти, със злато е бил подпомогнат турския аскер на Мустафа Кемал (Ататюрк) и с останалите пари е бил заплатен паметника на Маркс в центъра на Лондон. Усилено размишлявали над въпроса да помогнат със злато и винтовки на Индия.

Всички богатства на ограбената до кокал страна били хвърлени за провокиране на хаос в разорената от война Европа. Потоци комунистическо злато и оръжие потекли чрез болшевишките емисари към Германия, Унгария, Австрия, Финландия и Швеция. През 1923 г. съветското ръководство отделило 300 милиона златни рубли за осъществяването на "германския октомври". Апотеоз на подривната дейност трябвало да се превърна въстанието в Берлин на 7 ноември 1923 г. за 6-годишнината на червения ноември. Работническата класа на Германия, незнайно защо, не подкрепила комунистите и мащабни боеве не се получили. Правителствените войски под ръководството фон Зект бързо разгонили работническото правителство на Саксония и Тюрингия, пръснали червеноармейците на Телман в Хамбург и заедно с това разпръснали бирения пуч на Хитлер в Мюнхен. Поредната авантюра се провалила, както и въоръженото въстание през същата година в България. Погром претърпял и опитът за държавен преврат в Естония през ноември 1924 г., който трябвало да покани Червената армия "на помощ".
цитирай
8. germantiger - 3
03.11.2017 11:38
СССР ВЕК ПРЕДИ АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗНАСЯ „ДЕМОКРАЦИЯ”

За да разполагат с валута червените започнали да разпродават съкровищата на Ермитажа, Кремъл и няколко музейни колекции. На вежливите въпроси от западните дипломати, които били изумени как от стените се свалят шедьоври на Ботичели и Тициан:

"Не ви ли е жал?", усмихнатият Анастас Иванович Микоян отговаря: "Нищо, след победата на световната революция всичко отново ще бъде наше." Както е известно, Ленин през 1923 г. предлага на японците да купят съветската част на остров Сахалин. Не се разбрали за цената.

Председателят на Изпълкома на Коминтерна Г. Е. Зиновиев обявил, че буквално след година цяла Европа ще бъде комунистическа и още: "Борбата за комунизъм ще се пренесе в Америка, а може би и в Азия, и в други части на света."

Ленин телеграфира на Сталин: "Зиновиев, Каменев, а също и аз мислим, че трябва да поощрим революция още сега в Италия. Моето лично мнение е, че преди това трябва да съветизираме Унгария, Чехия и Румъния."

СССР започва война срещу Полша, която обаче губи. Наложило се московските комунисти да се умият с кръв, да подпишат с поляците мирен договор, естествено да се обявят за победители, но да изплатят на "победената" Полша пет милиона златни рубли контрибуция.

През май 1927 г. Великобритания къса дипломатическите отношения със СССР, след като се разбира, че всеобщата стачка на английските миньори е финансирана от агенти на Коминтерна – скандалът станал грандиозен.

(Нали днес вините и сочите само как хамериканеца изнасял демокрация, как налагал своето на света - ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРЕДИ АМЕРИКАНЕЦА СТЕ ГО ПРАВИЛИ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ!)
цитирай
9. germantiger - 4
03.11.2017 11:39
НЕКАДЪРНИТЕ РУСНАЦИ

Една от видните партийни фигури – Матвей Муранов никъде и никога не е учил, в графа "образование" написал "самоучка". За сметка на това обаче бил натоварен с правото да разпорежда със съдбите на хората. Неговата длъжност е била "член на Върховния съд на СССР". От него се изисквало само едно – да бъде безпощаден към "враговете на революцията и партията".

10 февруари 1934 г. Пленумът на ЦК на ВКП (б) – политбюро в състав:

И. В. Сталин – генерален секретар на партията

В. М. Молотов – завършил реално училище, председател на СОВНАРКОМА на СССР; същият лично подписал над 7000 смъртни присъди

Л. М. Каганович – самоук

М. И. Калинин – два класа селско училище

С. К. Орджоникидзе – фелдшерско училище

К. Е. Ворошилов – един клас селско училище

С. М. Киров – техническо училище

А. А. Андреев – два класа селско училище

С. В. Косиор – начално заводско училище

В. В. Куйбишев – един семестър във ВУЗ

Кандидати за членове на Политбюро:

А. И. Микоян – завършил духовна семинария, по-малко от година учил в духовна академия, там сменил мирогледа и встъпил в партията.

Г. И. Петровский – два класа градска гимназия

П. П. Постышев – самоук

Я. Е. Рудзутак – два класа училище

В. Я. Чобарь – техническо училище

После в състава на Политбюро били включени:

А. А. Жданов – реално училище; Р. И. Ейхе – начално училище; Н. И. Ежов – той сам си е написал "незавършено низше"; Н. С. Хрушчов – рабсак.

В деня на Червения офицер 24 ноември 1918г. Ленин заявява:

„Строейки нова армия, ние трябва да набираме офицери само от народа. Само червените офицери могат да имат авторитет и ще могат да утвърдят нашата социалистическа армия. Такава армия ще бъде непобедима.”

Само че, масата от тези „червени офицери” е нямала военно, а често и въобще никакво образование, впрочем за какво им е на непобедимите образование, знание, умение или опит команден?! Важното е те да са червени като властта и като червени ще се умият в собствената си руска кръв, когато германеца ги строши от бой след 1941г.!

Смешно е да четеш Будьони, който пише:

„Може би, най-слабото място в организацията на Врангел бяха неговите генерали. Аз добре познавах Покровски, Шатилов и Улагай: наложи ни се да гио бием през 1919г. Това не бяха особено храбри водачи, имаха тесен военен кръгозор, с ограничено оперативно мислене.”

Чудно откъде в неграмотния казак Будьони се е взело такова негово неограничено оперативно мислене или си е въобразявал, че го има?
цитирай
10. germantiger - 5
03.11.2017 11:40
РУСНАЦИ СРЕЩУ РУСНАЦИ, КОМУНИСТ СРЕЩУ КОМУНИСТ

Предалият всички свои другари и ученици М. И. Бухарин написал: "Разстреляха мерзавците – отлично: въздухът веднага се изчисти… Сякаш аз видях духа на Илич високо над нас да ни води."

Скоро обаче дошъл реда и на самия Бухарин – морално той бил мъртвец. В килията си съчинява писма с любов към Сталин, стихове за щастливия живот в СССР и обръщение към "бъдещото поколение ръководители на партията":

"Моля, новото, младото и честно поколение партийни водачи да прочете моето писмо на пленума на ЦК, да ме оправдае и възстанови в партията. Знайте, другари, че това знаме, което вие носите победоносно на всяко шествие, върху него има и капка моя кръв."

И още нещо от Бухарин:

"В революцията побеждава този, който пробие черепа на другия."

Самият Бухарин се надявал до последно, че ще съхранят живота му, и сам молил:

"Пратете ме в Печора и Колыма, в лагер, където аз ще построя университет, институти, картинна галерия, зоо- и фотомузей."

Георги Пятаков се задъхвал от ненавист:

"Нямам думи, с които най-пълно да изразя своята ненавист и омерзение. Това са хора, изгубили последните си човешки черти и облик. Те трябва да бъдат унищожавани, унищожавани, като мърша, която заразява чистия и свеж въздух."

Какво пък, скоро унищожили и него – действително и той бил мърша. Антонов-Овсееко се разпенил, пишейки статия в "Известия", за "специален отряд фашистки диверсанти, с които е възможно само един разговор – чрез разстрел!" и славословил "другаря Сталин, който с орлов поглед съзира там перспективата, осигурява нашето единство и превърна СССР в могъща гранитна скала."
цитирай
11. germantiger - 6
03.11.2017 11:41
Явно Владимир Александрович бил забравил за своето троцкистко минало, когато е писал това, но много скоро му го напомнили и също го изправили до стената.

Под тежестта "на неопровержими улики всички обвиняеми се признали сами в терористична дейност, разкаяли се единодушно и сами пожелали своя разстрел. Зиновиев публично се каял:

"Моят извратен болшевизъм се превърна в антиболшевизъм и през троцкизма аз стигнах до фашизма. Троцкизъм – това е разновидност на фашизма."

Зиновиев, Каменев, Смирнов, Мрачковски, Райнхолд… тях всички ги убили на 26 август през нощта. След това убили и децата им.

Андрей Януариевич Вышински, генерален прокурор на СССР:

"Цялата страна, от малкия до стария, очаква и иска само едно: изменниците и шпионите, продали на врага нашата родина, да се разстрелят като мръсни кучета! Иска нашият народ: да се размаже проклетата гад! Ще мине време. Гробовете на ненавистните изменници ще обраснат с бурен и плевел, ще се покрият с вечно презрение от честните съветски хора, от целия съветски народ. А над нас, над нашата щастлива страна отново ясно и радостно ще блести със своите светли лъчи нашето слънце. Ние и нашият народ отново ще крачим по изчистената от всякаква нечист и мерзост земя, начело с нашия любим вожд и учител – великият Сталин – напред и все напред към комунизма!"

Върхушката била обхваната от страх. Всички се съревновавали да донасят и топят бивши приятели, лъжели един за друг, предавали баща си и майка си, дори понякога и децата си, само за да демонстрират лоялност към "мустакатия". Хората очаквали ареста си ден след ден и лъжели сами себе си, даже пишели лъжи в дневниците си, надявайки се, че когато тези дневници попаднат в милицията, те ще бъдат прочетени на следствието и ще им помогнат.
цитирай
12. jelezov - За статията на проф. Гиндев мога да ...
03.11.2017 12:54
За статията на проф. Гиндев мога да напиша само суперлативи. Но и без тях всеки умен и психично здрав индивид ще я оцени по достойнство. Ще взема отношение към някои от коментарите. Че светът навлиза в дълбока, всестранна, системна криза, разбират не само марксистите, но и всички нормални индивиди. Изходът от тази криза е или глобална революция, или гибел на вида Homo sapiens. И когато тази революция започне, озверелият народ ще започне да коли, беси и разстрелва виновниците за злините които му сториха. Между пострадалите от гнева на народа ще бъде сигурно и блогерът planinitenabulgaria. Тогава гениалната просветителка от Стара Загора radostinalassa или някоя ней подобна ще ридае за паплачта от подобни на планинаря идиоти, величайки ги като „елит”. А що за елит е той, говори дори само това му творение.
Вече бях написал коментара и когато понечих да го пествам, прочетох новите коментари на germantiger. Тях няма да коментирам. Само ще отбележа, че най-вероятно него няма да го унищожат, а ще го затворят в клетка по екологични причини, като експонат от изчезващ животински вид.
цитирай
13. krumbelosvet - Пропуснах Гертигер, разбира се.
03.11.2017 13:13
А това как революцията "изтребила елита като у нас" прочетох, щото е кратко.
У нас преди 9-ти ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА е била Л Я В А, както и почти навсякъде по света. За Русия е по-сложно, но У НАС са екзекутирани само участници във ВИСШИЯ ЕТАЛОН на властта, или по ЛИЧНИ саморазправи в първите дни след 9-ти (обикновено предизвикани от пак ЛИЧНИ саморазправи преди 9-ти).
НО, но УЖ ИЗТРЕБЕНАТА руска интелигенция издигна СССР до място в света, непознато за царска Русия.
А Путин не е идеолог, а Д Ъ Р Ж А В Н И К и ПОЛИТИК. И политиката, и държавното ръководство, са ИЗКУСТВА на В Ъ З М О Ж Н О Т О. Путин изглежда сам стигна до същността на епохата на Петър Велики - за да догонваш, няма друг начин освен РАЗУЗНАВАНЕ, НАУКА, БИЧ И "ПРЕТОПЯАНЕ НА КАМБАНИТЕ В ТОПОВЕ".
цитирай
14. putinoid - Путиноидите, пишещи и помпащи, са ...
03.11.2017 13:24
Путиноидите, пишещи и помпащи, са идиоти.
Не са българи, не са и хора.

Ама и животни не са,
някакви вируси.
цитирай
15. redabysss - Обожавам ВОВА ПУТИН и ЧУ!! МЕЧТАЯ ...
03.11.2017 13:36
Обожавам ВОВА ПУТИН и ЧУ!!
МЕЧТАЯ ЗА ШВЕДСКА ТРОЙКА С ТЯХ!
цитирай
16. yotovaa - МРЪСНА ПУТИНИСТКА ВАЛЕРИЙ Е САМО ...
03.11.2017 13:41
МРЪСНА ПУТИНИСТКА
ВАЛЕРИЙ Е САМО МОЙ


цитирай
17. анонимен - josarian написа: Путин и лайно да ...
03.11.2017 13:44
josarian написа:
Путин и лайно да ви подхвърли, ще го премляскате с удоволствие, че и още ще искате даже. Както е било със Сталин, както е било с Хрушчов, както беше с Брежнев, С Черненко и Андропов. Заради идиотизмът на последния тъпак дори изкоренихте огромна част от най-хубавите и качествени лозови масиви в България. Мляскахте си подхвърленото гюбре и мучахте доволно с блеснали очи. Жалки нещастници...


ОБОЖАВАМ ПУТИНСКОТО ЛАЙНО.
То е сочно и сладко и ми се топи в устата.
Чу
цитирай
18. batogo - !!!:)))
03.11.2017 13:53
Независимо от титлите, никога не е късно да станеш за смях, професоре?!?! Както се вижда от написаното, успешно си се справил и този път... :)))
цитирай
19. apostapostoloff - МОСКОВСКИ ИЗРОДИ
03.11.2017 15:06
ИДИОТЪТ СИ Е ИДИОТ

Вчера говорителката на Сергей Лавров Мария Захарова коментира поредното оскверняване на Паметника на съветската армия в София, а след това блесна с "впечатляващи исторически познания":

"Вандалите (не мога да ги нарека другояче) атакуваха паметника буквално преди седмица, но този път надминаха себе си, пишейки надписи с откровено антисемитски характер. Това е особено цинично в светлината на това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите войни успяхме да предотвратим депортацията на евреите от България и по този начин да спасим около 50 000 души от неминуема гибел", каза Захарова в коментар на посегателството.

Историята на спасяването на българските евреи обаче няма нищо общо с разказа на говорителката на руското външно министерство.

Спасяването на сънародниците ни от лагерите на смъртта е политически акт, масово подкрепен от народа на България.
цитирай
20. blackpredator - рано е да стане за смях професора
03.11.2017 15:11
тъкмо в коментарите под тоя постинг и кривомислещият може да Фане разликата
професор - политайгър
много им се ще на блоговите афродемократи, на мястото на Паметника, да бъде поставен паметник на Шварценегъра Освободител.
цитирай
21. merlin68 - Чрез Болшевишката релолюция се ...
03.11.2017 18:32
radostinalassa написа:
Чрез Болшевишката релолюция се изтребва елита на Русия,както е било и у нас.Какво добро виждате в това?Целта тогава,както и днес е да има тъп,зомбиран,послушен народ.За това са най-подходящи черните, невежи ,бързо размножаващи се и бързо умиращи маси,типични биороботи.За да стане това трябва да се избият мислещите хора.Не бъркайте нормалните хора с евреите,или еврейските им съпруги,които са хитри,алчни и без душа и съвест.


Кое ти наричаш елит на Русия? Белите генерали с купени чинове? Помешчиците пръскащи луди пари по балове, докато селяните им гладуват? Фабрикантите експлоатиращи на безценица труда на жени и деца? Този 1% от Русия, живеещ в бляскаво охолство, докато другите 99% изнемогват, умират от глад и по фронтовете?
Не, революцията не е изтребила руския елит, просто ти имаш много сбъркана представа за елит. Всъщност, дори проявата на малко мисъл е достатъчна за да разбереш, че грешиш много.
След изтреблението на "руския елит" и след като преживява Гражданската война, а по-късно и най-смъртоносната война в човешката история, СССР бележи ненадминат в световната история икономически ръст стотици пъти надминава базата оставена му от империята. От тачанката, до атомната бомба. От сърпа, до комбайна. От талигата, до космоса. От неграмотността, до висшата наука... Кой извърши това икономическо чудо след като според теб, в Русия елитът е бил изтребен?
цитирай
22. jelezov - КОНКРЕТИЗАЦИЯ
03.11.2017 18:34
ИДИОТЪТ СИ Е ИДИОТ – УЧУДВАЩО САМОПРИЗНАНИЕ НА ЕДИН ИДИОТ

Обикновено идиотите си мислят, че са гениални. Нашенецът apostapostoloff се оказа изключение, но това не му пречи да се изявява като идиот. Съдете сами!

„Историята на спасяването на българските евреи обаче няма нищо общо с разказа на говорителката на руското външно министерство.”

Известно е, че идиотите проумяват нещо, ако им се покаже, да го видят, или с пример. Ето един подходящ: в моето родно село Крива река Новопазарско, преди 9 септември 1944 г., нямаше изострена класово борба. Двама младежи – Кирил Манев и Кольо Димчев отишли в града да работят, станали ремсисти, включили се в нелегалната антифашистка борба, но били заловени. Съд и смъртни присъди, но това съвпада по време с победата на Червената армия в Сталинградската битка. Общопризнат факт е, че тя помогна на българските фашистки управници малко да се съпикясат, и смъртната присъда бива заменена с доживотен затвор.
Питам нашенския идиот, има ли аналогия между този и много други подобни случаи, и спасението на част от българските евреи. Питам, защото аналогията, като елементарна логическа операция, е достъпна и за някои идиоти. Дано той да е от тях.
цитирай
23. 4huddovi6teto - дяволъ тсталин
03.11.2017 18:44
Йосиф Висарионович Джугашвили, наречен Сталин е поставен на ранг номер едно мега-масов убиец на 20-ти век (съперничи с Мао), с между минимум 20 до 42 милиона жертви (Rummel 1996,8/83).


По повод на днешния ден, когато се навършват 63 години от неговата смърт, съветският и руски историк Рой Медведев публикува своите данни за жертвите на сталинските репресии в СССР през периода 1922-1953 година. Според него, със съдебни присъди са били разстреляни 760 000 души. Те са минали по така наречената „кратка процедура”, в която съдебното заседание трае 15 минути. Около 1 милион души са загинали в лагери от глад, студ, каторжен труд и разстрели. Разбира се, по документи всички те са починали от болести. От намиращите се в лагери над 5 милиона души едва 2 милиона са се върнали в къщи след като са били освободени от Хрущов след смъртта на Сталин. Към 10 милиона селски семейства са били разкулачени, колко са загинали в този процес, не е известно. За тях се знае, че не са били разстрелвани, а са бесени. Предположенията са за гибелта на 500 000 семейства.




















цитирай
24. redabysss - И СТАЛИН ОБОЖАВАМ
03.11.2017 18:51
сиф Сталин Разбира се, всички познават неговата история и знаят, че освен жертвите, той дава родния си син, за да може да сложи край на един от най-страшните режими - тази слава не може да се отнеме. Зад всяка красива история на победата, стоят и черните статистики, в които са записани имената на над 23 000 000 души (точната цифра варира).
цитирай
25. germantiger - Истината боли
04.11.2017 04:50
Задравей глупак/крумбелосвет и блеки - НЕ ПРОПУСКАШ МЕН, А моите преводи от книгата на:

В. В. БЕШАНОВ - "КАДРЬЙ РЕШАЮТ ВСЕ" изд. Москва АСТ и Минск ХАРВЕСТ 2006 г.

Иначе казано разликата е между пишман български професор и АРХИВИТЕ НА ЦАМО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ показващи истината на место и на руски от първо лице :)

Пред фактите архивирани и скретни преди години в централния архив на министерството на отбраната мълчат профанпрофесори като другаря Гиндев.
цитирай
26. krumbelosvet - Чест прави на професор Гиндев,
04.11.2017 10:40
Чест прави на професар Гиндев, че тролското воинство е получило команда да гласува като Фори Светулката.
цитирай
27. merlin68 - Злюкен Собакан, ти не осмисли ли ...
04.11.2017 12:35
Злюкен Собакан, ти не осмисли ли най-после, че никой не си пада по папагалите? До кога ще копираш цели страници с чужди мисли, вместо да изразиш една, макар и кратка, но своя мисъл? За никой който чете книги не е тайна, че има милиони изписани страници които предлагат съвсем противоположни истини. Умният човек не вярва на всичко което чете и слуша, той преценява и отсява. Той аргументира тезите си, но не като копира чужди писания в огромни размери. Копирането по този начин е присъщо за пропагандата, то е папагалщина.
Не се учудвай, че "коментарите" ти биват пропускани.
цитирай
28. germantiger - ...
04.11.2017 21:43
merlin68 написа:
Злюкен Собакан, ти не осмисли ли най-после, че никой не си пада по папагалите? До кога ще копираш цели страници с чужди мисли, вместо да изразиш една, макар и кратка, но своя мисъл? За никой който чете книги не е тайна, че има милиони изписани страници които предлагат съвсем противоположни истини. Умният човек не вярва на всичко което чете и слуша, той преценява и отсява. Той аргументира тезите си, но не като копира чужди писания в огромни размери. Копирането по този начин е присъщо за пропагандата, то е папагалщина.
Не се учудвай, че "коментарите" ти биват пропускани.


Именно - придружавам ги с коментъари, а пасажите които превеждам са мой избор - темите и акцентите под които ги обединявам също мой "създания".

Работата е там, че нещата които аз публикувам нямат аналог в българското нет-пространство, нито инджевци, нито други подобни нямат тази конкретика, нещо повече - аз публикувам автори, които досега не са превеждани и това е не смао в история, а понякога и в литература!

Сравни твоя и моя блог и ще забележиш разликата :)

И сега се сещам, че едно време българските другари копираха всичко от руските другари - това ти е познато мерло ;)

Мерлинка, явно това ли измисли от безпомощност като последен лайтмотив или "рефрен" - аз без собствена позиция и мислене :) - нали знаеш колко пъти съм ти показвал твояето невежество в спор - толкова пъти е блестяло моето умение и твоята импотентна немощ.
цитирай
29. merlin68 - Явно тигре, тия ти коментари в които ...
04.11.2017 22:16
Явно тигре, тия ти коментари в които ме громиш, аз не съм ги чел. Просто много отдавна ми омръзна да ти чета многостраничната "конкретика", която копираш къде ли не, за щяло и нещяло. А малкото ти коментари написани лично от теб са пълни с обиди към българите и с комплексарщина, та отдавна не следя изявите ти. За мен си едно тъжно злобно кученце закотвено в омразната му България, докато любимата му Германия се пълни с афганци. Съчувствам ти, но не мога да ти помогна.
цитирай
30. germantiger - 1
04.11.2017 22:47
ИНФОТО ТЕ ПРИТЕСНЯВА МЕРЛИН

ИСТИНАТА ТЕ ПЛАШИ

Иска ти се да не публикувам конкретика, така ли си го представяш, другарю?

Помниш ли едно време кой не можеше да мисли и беше забранено да се мисли:

имаше една гледна точка - руска и червена, нямаше право на друга истина - иначе лагер и затовр

днес ти можеш да пишеш вкл. тук против сащ, против бойко, но преди не можеше да пишеш против ссср или срещу тато

цензура е имало от римско време, но руската и комунистическа цензура надмина всичко

и понеже искаш нещо авторско - ЕТО ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ, ПИСАЛ СЪМ ВИ ГО ПРЕДИ ГОДИНИ, ЧЕЛ СИ ГО НАЛИ - СТЕГНАТО, ЯСНО, ИСТИННО, БЕЗ КОМПРОМИС МОЕ

РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното - филство, защото то започва с любов към големия – руския, от малкия – българския;
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг – голям, чужд и руски;
- русофилството е любов, обикновено всяко друго филство в България се основава на нечии чужди постижения – било германски в армия, наука, философска мисъл; било франкофонство – в музика, литература; било „имагинерно” и отвлечено - американско или англофилство покрай Адам Смит, банките и икономиката;
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО -ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ! РУСОФИЛЪТ ОБИЧА, А „ЗАПАДНОФИЛЪТ” УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

С „ДВЕ ДУМИ”
ЧЕРВЕНИ МАЙЦЕПРОДАВЦИ
цитирай
31. germantiger - 2
04.11.2017 22:48
ИЛИ МОЖЕ БИ ТОВА АВТОРСКО ОТ МЕН :)

ЗАЩО ИСТОРИЯТА НА „ПОБЕДИТЕЛИТЕ” ЛЪЖЕ, ИСТОРИОГРАФИЯТА НА ПОБЕДЕНИТЕ ПОЧТИ НЕ

1. Съветската „историография” и тази на запада бе победила – тя можеше и си позволяваше мега лъжи – такива каквито само победител би могъл – лъжа в числа, заличаване на факти и дори цели сражения (днес това руснаците в десетки книги си признават и то трудове на полковници и генерали комунисти, не иде реч за Виктор Суворов, Игор Бунич и подобни комерспоръчкови комикси)

Германските военни и историци трябваше да превиват гръб (някои не го правеха) да храчат по себе си, те и сега го правят – както германец плюе по себе си едва ли друг може да го стори – ако трябва извинение за нещо – „германия” ще се наведе – за наводненията в Китай, за студа в Сибир, за глада в Етиопия – въобще Германия е виновна за всичко преди, днес и за всичко което още не се е сътояло!

2. Съветската „историография” следваше линията на партията, която знаем права е дори когато съгреши – линията на партията е права, дори когато е начупена, „та” историците пееха в хора на неизбежното, закономерното и ясно бъдеще – целия свят щеше да е червен както бяха доказали Маркс и Ленин, всичко щеше да е световна революция някога си и при всички положения големия червен брат беше прав. Историографията за войната трябваше да обслужва това и го правеше.

Германските бивши военни и писачи трябваше без съмнение да охрачат Адолф, покрай него военната машина, себе си дори, но пък можеха и да се оправдаят с него в отделни случаи. ИСТИНСКА ГЕРМАНСКА ИСТОРИЯ НЯМАШЕ И НЯМА, ЗАЩОТО НЯМАШЕ И НЯМА ГЕРМАНИЯ – както казва djovanna38 днешна Германия е менте Германия – германци след 1945г. няма.

3. Манталитета на съветски галош расъл в средна Азия или на великоруска ушанка, въобще надъхан от комунизъм паанславянин лъже нива над бивш германец, манталитета да си винаги голям, най-отгоре, при всички положения прав, победител, богатир, непобедимая и легендарная е познат. Помня петилетки в които тук задминавахме Мерцедес с Москвич или БМВ със Зазка... въобще Булгар-рено смаза АУДИ ;)

Манталитеа на германеца като професионалист, като внимание към детайла, като пунктуалност и конкретика пред източното лаладжийство е като фундаментален германски паметник над славянското фразьорство и фантазьорство – той се забелязва дори днес в професионализъм, подреденост или просто ред и правила.

С „ДВЕ ДУМИ”
ПОБЕДИТЕЛЯ МОЖЕШЕ ДА ЛЪЖЕ, ПОБЕДЕНИЯ ЕДВА ЛИ
ПОБЕДИТЕЛЯ БЕШЕ НАДЪХАН ОТ КОМУНИЗЪМ, НАЦИЗМА БЕШЕ БИТ
ПОБЕДИТЕЛЯ КАТО ЧОВЕК ОТ ИЗТОК ЛАЛАШЕ КАКТО ЛАЛА И ДНЕС
цитирай
32. germantiger - 3
04.11.2017 22:49
ИЛИ И ТОВА АВТОРСКО ОТ МЕН - ПОМНИШ ГО НАЛИ :)

РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – трагикомичен мит

- Русия е няколко века под монголо-татарско иго
- Русия губи от шведите преди Полтава
- Русия губи война от Наполеон/е Буонапарте преди тази от 1812г., самия Кутузов яде зверски бой с руското царче и австрийското имперче от корсиканеца
- Русия губи Кримската война
- Русия губи Руско-японската
- Русия губи... ПЪРВАТА СВЕТОВНА ПРЕД ПОБЕДИТЕЛ... Германския втори Райх
- Русия губи Първата Чеченска позорно
Русия (за мен) НЕ губи Афганската, защото според военанализатори за 1 „казак” падат до 6-10 брадати „духове”, както и САЩ НЕ губи Виетнамската в която за 1 мериканос сдават до 12 „витконга”

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – тази НЕистина е ирелевантна за историята, но реална за леваците (разб. левите) в БГ
ЕДИНСТВЕНАТА „БЯЛА” АРМИЯ БЕЗ ПОРАЖЕНИЕ ДОСЕГА Е... е... е... американската за близо 2 века – просто факт!
цитирай
33. germantiger - 4
04.11.2017 22:50
НО ИМА ОЩЕ АВТОРСКО ОТ МЕН - ПАК СЪМ ВИ ГО ПИСАЛ с моите акценти, с моето "събирателство" и моите щих-пунктове

КАТ РОССИЯ НЯМА ДРУГА НА СВЕТА – още митове

- Русия никога не е била най-голямата империя нито в население нито в територия – такава е била британската с половин Африка, Индия, континента Австралия и доминиона Канада
- Русия и славянските народи днес НЕ са най-многобройни – в момента те са най-малобройните като бяла еизкова група след нартодите от романската езикова група и след тях тези от германската група
- Русия днес НЕ е надежда за българските тъпи зачервени лумпени, защото в днешна Русия владее КАПИТАЛИЗЪМ В ПЪТИ ПО-ДИВ ОТ ТОЗИ НА ЗАПАД – социализма другарите трябва да търсят днес в... Скандинавия – в русията им не, но те никога няма да бъдат „скадофили”, защото шведите, норвежците и финландците не са... руснаци ;)
- Русия е добро, а Запада зло – чудесно другари – тогава моля емигрирайте вие и вашите деца в... КУБА, северна КОРЕЯ, в СИБИР, ТУНДРАТА, ТАЙГАТА... в ИРАНН и в СИРИЯ – защо не сте там, а на „Уест”
- ПОМИСЛЕТЕ ЗА ПЪРВИТЕ 10 НЕЩА (примерно), КОИТО ПОЛЗВАТЕ ВСЕКИ ДЕН – ТЕ СА ЗАПАД, НЕ ИЗТОК – АВТОМОБИЛА, САМОЛЕТА, ВЛАКА, ТЕЛЕВИЗОРА И GSM-a, дори КОМПЮТЪРА ви (последния е дело на поколения умове, но първия работещ такъв е на германец – КОНРАД ЦУЗЕ и имам постинг за това, що иде реч до наистина великолепния учен Джон Атанасоф – той е американец, защото е роден там, защото не е знаел български и защото е работил и учил всичко що се зове американска наука
- Това което сега, точно в този момент ползвате – ИНТЕРНЕТ-а, също е западно творение и то правено за... американската армия в неговия фундамент и зародиш

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ НЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ИМПЕРИЯ, НЕ Е НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА ИМПЕРИЯ, РОССИЯ ВЕЧЕ НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ ДОРИ, А ЧЕРВЕН ИЗТОЧЕН И ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ, А ИЗТОКА ОТДАВНА ЗАГУБИ ТЕХНОЛОГИЧНАТА ВОЙНА СЪС ЗАПАДА – това е „баш” войната, която решава бъдещето.
цитирай
34. germantiger - 5
04.11.2017 22:52
merlin68 написа:
Явно тигре, тия ти коментари в които ме громиш, аз не съм ги чел. Просто много отдавна ми омръзна да ти чета многостраничната "конкретика", която копираш къде ли не, за щяло и нещяло. А малкото ти коментари написани лично от теб са пълни с обиди към българите и с комплексарщина, та отдавна не следя изявите ти. За мен си едно тъжно злобно кученце закотвено в омразната му България, докато любимата му Германия се пълни с афганци. Съчувствам ти, но не мога да ти помогна.


Искаш да ме уязвиш - хм, това е смешно, аз ще го направя още по-успено

БЪЛГАРИЯ - КУРВАТА НА ТУРЦИЯ!

На вас българите още ви пари изотзад след 5 века турско...

впрочем българи няма - всички сте турска сперма след тия 5 века

така мерло, получаваш това което искаш - първо истина, а след това гавра, защото ти провокира с гавра

та мисълта ми турчино бугарски, мирише ли на чорапи в джамията питам? ;)
цитирай
35. merlin68 - Явно тигре, тия ти коментари в които ...
04.11.2017 23:21
germantiger написа:
merlin68 написа:
Явно тигре, тия ти коментари в които ме громиш, аз не съм ги чел. Просто много отдавна ми омръзна да ти чета многостраничната "конкретика", която копираш къде ли не, за щяло и нещяло. А малкото ти коментари написани лично от теб са пълни с обиди към българите и с комплексарщина, та отдавна не следя изявите ти. За мен си едно тъжно злобно кученце закотвено в омразната му България, докато любимата му Германия се пълни с афганци. Съчувствам ти, но не мога да ти помогна.


Искаш да ме уязвиш - хм, това е смешно, аз ще го направя още по-успено

БЪЛГАРИЯ - КУРВАТА НА ТУРЦИЯ!

На вас българите още ви пари изотзад след 5 века турско...

впрочем българи няма - всички сте турска сперма след тия 5 века

така мерло, получаваш това което искаш - първо истина, а след това гавра, защото ти провокира с гавра

та мисълта ми турчино бугарски, мирише ли на чорапи в джамията питам? ;)


Няма какво да добавя, ти написа точно това за което говоря. Познавам те добре, вече не се и ядосвам дори на простащината ти.
цитирай
36. germantiger - ...
05.11.2017 02:14
Ахааа - ощипана госпожица го играеш така лиии ;)
нищо ноео - това с теб сме го правили

Значи ти може да пишеш така, но друг след теб и в отговор на теб не може.

Както беше написал един блогър;

БЪЛГАРИТЕ СА НАРОД, КОЙТО КРАДЕ, НО НЕ ИСКА ДА ГО КРАДАТ, БЪЛГАРИТЕ МАМЯТ, НО НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ МАМЕНИ, АЗ ЩЕ ДОБАВЯ - БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ДА МИГРИРАТ ПО СВЕТА, НО НЕ ИСКАТ МИГРАНТ ТУК :D

Значи така мерло ;) - ти може да провокираш елементарно, но когато ти пишеш така това не е проблем, ако аз започна да пиша е проблем и сериозно ли мислиш, че сме така елементарни та да се скрием зьад формата на твоята мишкарска ирония и тя е по-оправдана от моята ясна директност, сериозно ли се пързаляш така мислейки да пързаляш другия :)

ох душицо... когато се гавриш с чужди народи българино - ще се гаврят и с теб, защото ти от това разбираш
цитирай
37. krumbelosvet - Гертигер
06.11.2017 08:08
Гертигер е полезен. Без него нямаше да знаем докъде може да стигне... човек.
цитирай
38. x111 - Ахааа - ощипана госпожица го играеш ...
15.03.2018 18:59
germantiger написа:
Ахааа - ощипана госпожица го играеш така лиии ;)
нищо ноео - това с теб сме го правили

Значи ти може да пишеш така, но друг след теб и в отговор на теб не може.

Както беше написал един блогър;

БЪЛГАРИТЕ СА НАРОД, КОЙТО КРАДЕ, НО НЕ ИСКА ДА ГО КРАДАТ, БЪЛГАРИТЕ МАМЯТ, НО НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ МАМЕНИ, АЗ ЩЕ ДОБАВЯ - БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ДА МИГРИРАТ ПО СВЕТА, НО НЕ ИСКАТ МИГРАНТ ТУК :D

Значи така мерло ;) - ти може да провокираш елементарно, но когато ти пишеш така това не е проблем, ако аз започна да пиша е проблем и сериозно ли мислиш, че сме така елементарни та да се скрием зьад формата на твоята мишкарска ирония и тя е по-оправдана от моята ясна директност, сериозно ли се пързаляш така мислейки да пързаляш другия :)

ох душицо... когато се гавриш с чужди народи българино - ще се гаврят и с теб, защото ти от това разбираш



Идиот-фройляин,нали ти казах,че трябва да се лекуваш.И не ме заплашвай в съобщенията,защото няма да те излежавам.Един път ще те ударя и си дотам.С каквото и немско оръжие да ми излезеш-отиваш при любимия ти фюрер моментално.
цитирай
39. x111 - ИЛИ И ТОВА АВТОРСКО ОТ МЕН - ПОМНИШ ГО ...
15.03.2018 19:01
germantiger написа:
ИЛИ И ТОВА АВТОРСКО ОТ МЕН - ПОМНИШ ГО НАЛИ :)

РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – трагикомичен мит

- Русия е няколко века под монголо-татарско иго
- Русия губи от шведите преди Полтава
- Русия губи война от Наполеон/е Буонапарте преди тази от 1812г., самия Кутузов яде зверски бой с руското царче и австрийското имперче от корсиканеца
- Русия губи Кримската война
- Русия губи Руско-японската
- Русия губи... ПЪРВАТА СВЕТОВНА ПРЕД ПОБЕДИТЕЛ... Германския втори Райх
- Русия губи Първата Чеченска позорно
Русия (за мен) НЕ губи Афганската, защото според военанализатори за 1 „казак” падат до 6-10 брадати „духове”, както и САЩ НЕ губи Виетнамската в която за 1 мериканос сдават до 12 „витконга”

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – тази НЕистина е ирелевантна за историята, но реална за леваците (разб. левите) в БГ
ЕДИНСТВЕНАТА „БЯЛА” АРМИЯ БЕЗ ПОРАЖЕНИЕ ДОСЕГА Е... е... е... американската за близо 2 века – просто факт!



"Загубил" бил Кутузов.И после руската армия влезе в Париж през 1813 година.
Трябва да се лекуваш,твоя райх го няма.
цитирай
40. x111 - Великата Октомврийска Социали...
15.03.2018 19:03
Великата Октомврийска Социалистическа Революция е най-значимото събитие в човешката история!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948532
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031