Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2017 16:54 - ЗА „ПРАЗДНИКА 24 МАЙ”, ЗА ГАФОВЕТЕ НА ДВА ПРЕЗИДЕНТА, И ЗА „ОТРЯДА ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ” НА БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФОБИ И ЕВРОПОИДИ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 10442 Коментари: 16 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Стана почти нова  европейска традиция по нреме на значими български народни празници, да изпълзяват от небитието  скелетите от гардероба на „разбитите авари”, спешно да формират „ескадрона за специални операции” на  европоидите и, връхлетели по радиа, телевизии и газети,  да тровят с вонята на своите вербални флатуленции обществената атмосфера. Не избегна тази участ и датата 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

            Какво се беше случило ? – Терористичен акт в”София-арена”, природно бедствие или Русия беше нападнала България ?!...

            Нищо подобно. Става дума за вербален гаф на руския президент.

            24 май в РФ с официална визита пристигна президентът на Македония Георге Иванов. Поздравявайки колегата, В.В.Путин, между другото , каза : «Днес и в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а тази писменост дойде при нас от македонската земя».

            Това за българите и за България беше неприятна изненада. И у нас 24 май е всенароден празник, чието официално наименование е „Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост”.

            Изказването на руския президент отприщи българската русофобия и даде възможност на позабравените „разбити авари” отново да триумфират по средствата за масово осведомяване. Няма да се спирам на техните плещения, защото те нямат нито научен, нито практически интерес (виж изказванията на Александър Йорданов, Огнян Минчев и Иво Инджев във „vesti.bg”, 25.05.2017 г.).Дори скромно се обади и в. „Дума” (Велиана Христова в броя от 24.05.2017 г.).

            Руската страна се опита да замаже гафа. Известната говорителка на министрество на външните работи на РФ Мария Захарова заяви : „В този случай става дума за македонските земи и то за македонските земи като за географско понятие.
          Още по времето на Римската империя регионът, където по-късно са се родили и работили светите Кирил и Методий, се е наричал Македония, затова по този въпрос всичко би трябвало да е пределно ясно и понятно
».( в. „Дума” – 26.05.2017 г.).

            Това е хашлашко обяснение.Да, имало е регион „Македония”. Но в България има  региони „Добруджа”, „Мизия”, „Тракия” още по времето на Елада и да се избират от тях региони за ползване след над 1000 години не е най-добрата политическа практика. Да напомняме ли, че до ден днешен Гърция възразява държавата по поречието на Вардар да се нарича „Македония”.

            Това е все едно българския президент публично да заяви, че България ще подържа братски отношения с държавата Украйна, защото от географското понятия „Украйна” започва и Руската държава ?!

            В геогравския регион „Македония” още кънтят копитата на ордата на брата на Аспарух Кубер (около 680 г.),а българският владетел Пресиан. включва региона в границите на Първата българска държава ( към 840 г.), където той остава и по времето на светите братя Кирил и Методий.

          В такъв смисъл ме заинтерисува статията на Бойко Василев «Какво се крие зад "македонските земи"? („Дума”-26.05.2017 г.). Ето най интересното от нея:

            «Изказването на Путин вчера е само със стратегически политически цели... Нека не се лъжем, Путин прекрасно знае, че оценката му е неприемлива за нас, че загърбва историческата истина, че с тази фраза попари надеждите за нов етап в отношенията ни. Нещо повече, той я изрази публично, навръх 24 май, така че всички да я чуем и най-силно да ни заболи. Т.е. думите му са предназначени повече за нас, отколкото за Георге.
Важното е да разгадаем политическите цели на това изявление...

        1. Русия се е отказала от очакванията за рестарт на отношенията ни. Тя е затворила нашата страница, както ние затворихме преди това нейната.
        
2. Русия обявява, че оттук нататък ще заобикаля България. Тя залага на нов коридор към Европа, който минава през Гърция, Македония и Сърбия. Русия ще подържа и развива отношения с тези страни, не с България. Вие, българи, очаквайте стратегическата дълбочина, осланяйте се на американци, европейци, на когото щете.
        3. Русия показва, че изоставя България сама срещу Турция. Тя знае, че никой няма да си мръдне пръста за нас, поне докато Борисов е на власт.
САЩ отдавна са ни продали на Турция, ЕС е изсмукал съпротивителните ни сили и пет пари не дава за българите, съседите ни пресмятат какво още биха могли да заграбят, а не как да помогнат. Москва все пак предупреждава да не разчитаме на нея, да не храним празни надежди, а да се стягаме да се борим с турската заплаха сами. Като по ноти в същия ден от Турция бяха отправени към България упреци и закани, които вероятно ще се развият в обосновка за политическа или военна агресия...».

            Мисля, че предположенията на Бойко Василев са  най-малкото правдоподобни, защото около изказването на руския президен се навързват и редица други събития, които не могат да бъдат тълкуване по друг начин освен, че във външната си политика РФ се връща към политиката на Руската империя. В такъв смисъл определянето на президентското изказване като гаф звучи почти като комплемент. Геополитическата игра загрубява !

            Да видим за какво става дума.

            1. Македонският президент не е в РФ само за празника на 24 май. По същото време в московския храм «Христос спасителят» се провежда церемония по връчване на премиите на Международния обществен фонд за единство на православните народи. Лауриати стават : московския кмет  Сергей Собянин, коптския патриарх Тавадрос ІІ и македонският президент Г.Иванов. Какви са конкретните заслуги на тримата лауреати към «славянското единство» не са известни. В изказванията на двамата лауриати те също са неясни.

            Патриарх Тавадрос в своето изказване слага ударението на междурелигиозното взаиморазбиране и толерантност. :«Нашата църква даде нови мъченици в последните няколко години. Затова призовава : прави добро на враговете си, за да ти станат приятели”. Патриархът обяви, че дарява част от премията си за строителство на духовен център, който ще се намира до християнски храм и джамия в новата столица на Египет, която ще бъде на 20 км. на изток от Кайро.

            Георге Иванов подчерта, че от Балканите християнската култура се разпространява сред славянските народ.Първата в историята славянска епископска катедра била на територията на съвременна Македония. Иванов разказа за дейността на епископа и просветителя Климент Охридски, благодарение на който християнството се разпространило до Русия.(виж Андрей Мелников - „ng.ru” – 27.05.2017 г.)

            2. През месец март тази година британската информационна компания Culture Trip публикува статията «10 най-древни езици, на които говорят и до днес в много държави». Тези езици са : иврит, тамилски, литовски, персийски,исландски, македонски, баскски, фински и ирландски. („sputnik-georgia.ru” – 18.03.2017 г. Виж още „zavtra.ru” от 25.05.2017 г.).

            3. На 23.05.2017 г. в руския вестник „stoletie.ru”  се появи статия на Олга Решетникова, съпруга на известния в България генерал Решетников, бивш директор на Института за стратегически изследвания към Президента на РФ.

В статията се разглеждат непремерените и глупави изявления на българската министерка на външните работи Екатерина Захариева от рода на :

           ●« Отношенията Русия-България не са въпрос на двустранни отношения. Това е въпрос на отношенията ЕС – Русия”.

            ●«Русия наложи санкции на ЕС, а не ЕС на Русия. И въобще тези санкции съвсем не са против Русия, а против нарушаването на международните норми, установени след Втората световна война. България ще бъде прагматична и ще спазва общата европейска политика изискваща от Русия изпълняването на Минските договорености”.

            Разбира се, г-жа Решетникова е права. Нашата министърка говори като средношколец със средна оценка по история и по това не се различава много от своята руска колежка. И Решетникова правилно напомня, че всики страни от ЕС и НАТО развиват двустранните връзки с Русия и само България, която от векове има особени отношения с Русия, чрез устате на ръководителя на външнополитическото си ведомство се отказва от тях.

            И посочва свежи факти :

            А) Българските защитници на евроатлантическите ценности не забелязаха безпардонната и нагла намеса на американския посланик, който заяви, че неговата главна задача в България е да намали руското влияние в държавата ни.

           Б) Неотдавна в София беше открит бюст-паметник на бившия американски президент Роналд Рейгън, пламенен борец срещу „империята на злото” и „въплъщение на надежди, вяра и оптимизъм”.

            В)В българското образование и култура продължават да се насаждат лъжливи и манипулирани факти и полуистини за руско-българските отношения през вековете.

            В изказването на американския посланик няма нищо чудно.Много отдавна е известо, че САЩ има в България две основни цели : (1), пълното скъсване на България с Русия и (2), пълното истриване на социалистическите и комунистически нагласи в българския социум.

            От тези факти г-жа Решетникова прави тежкия извод : „Всичко това е верен знак за ръководителите на нашето външнополитическо ведомство, че  не трябва напразно да губи време в София – добре е известно, че е най-добре да водят преговори със стопанина, а не със слугите и с обслужващия персонал”.

            Какво може да се каже по изложената конкретика ?

            Може би без да иска и поради незнание Екатерина Захариева открито признава, че днес „България не притежава държавен суверенитет и не може да развива самостоятелно международни държавни отношения, защото нейната външна политика не е насочена към защитата на националните интереси, а към политически сервилизъм”.

            Да, така е. Но това е едната страна на „геополитическата монета”. За другата страна ще стане дума по-надолу.

            4. На 11.05.2017 г. на платформата „ttolk.ru” се появи последната разработка на Изборския клуб с интрегуващо заглавие „План за разделяне на Източна Европа между Германия и Русия”. Клубът е популярно и известно руско обединение на патриоти от най-различни политически направления. Председател на клуба е Александър  Проханов, главен редактор на в.”Завтра”. Няма да се спирам на плана, който е повече руска фантазия за бъдещето, отколкото реална наука. Но трябва да се признае, че подобни публикации показват историческите и геополитически нагласи в руското експертно общество и тези нагласи не са в полза за българо-руските отношения.

            Ще обърнем внимание на две географски карти, даващи представа какво очаква България в бъдещето според руснаците.

            Според първата карта, след края на Втората световна война България е заграбила част от Северна Добруджа, която ще бъде върната на Румъния, а според втората карта, при разделянето на Източна Европа на Турция се придава българската Източна Тракия с главен град „Турски Бургас” (???).

            В заключение в Плана се отбелязва : „Главна сфера за действията на Германия става ЕС, в който ще останат подконтролните й източноевропейски страни – Полш,у Чехия, Словакия, Унгария, Румъния. Решаването на етническите конфлекти в тези страни ще остане проблем на Германия”.

            „Росия ще получи за своята сфера на влияние Прибалтика, „Новорусия”, Молдавия и неутрална Малорусия. Белорусия ще се отърве от предполагаеми „майдани” (мегдани) и ще пристане на Русия. По този начин Русия ще се отърве от англосаксонския натиск с кордона от езточноевропейски страни. В икономиката Русия ще се избави от статуса на губеща в момента  страна, дотираща развитите страни със суровини и с подръжката на Германия ще завърши своята реиндустриализация”.        

            За България – нито дума. Подразбира се, че тя влиза в състава на възродената Османска империя или осакатена тероториално – в сферата на турските интереси, което се вижда от втората карта

            Подобни бълнувания  изразяват нагласи в руското общество,  показващи, че така нареченото „възраждане на Русия” се извършва по „белия проект”, а не по „червения проект. Това не е за добро нито за Русия, нито за България, нито за света.

Историческите основания за подобни фантазии ще откриете в по-долния текст.

            5. 25 март (6 април) 1821 года в Гръция избухва антиосманско въстание. То започва от град Ариополис и бързо се разпространява по гръцките земи. Силата на въстаническите отряди нараства и турските гарнизони  се затварят в градските крепости, като губят властта в Пелопонес. Много европейски привърженици на древна Елада се присъединяват към въстаниците.

         Героите от гръцките борби за освобождение стават много популярни в Русия. На тях им съчувстват като православни братя и те стават образец за подражание за борците с тиранията.
image

   В историята на руския флот има една-единствена жена – адмирал. Тя не е командвала руски ескадри, а получава това военно звание лично от император Александър І за своите заслуги в борбата с Османската империя. Тази жена е известна на всеки съветски и руски гражданин, получил поне средно образование.

Името на жената е Ласкарина Бубулина. Става популярна и с прозвището Бобелина.Тя взема решаващо участие във въстанието и със своя личен героизъм е пример за грацките въстанници.

            Подобно обожание на гръцките и сръбските борби срещу турското робство и днес е живо в Русия. Това не може да се каже за съдбата на поробените българи. Още не е забравено писмото предупреждене до руския император от  генерал -фелдмаршал Паскевич от 1855 г.: „Българите като негрите са привикнали с робството”. Нека читателите кажат дали им харесва подобно сравнение.
image


Руската империя никога не си е поставяла за своя главна цел унищожаването на Турската империя. Изтласкване на Турция от Европа се е смятало за много опасно за Русия. Така е било тогава. Така е и сега.

            От геополитическа гледна точка това е лесно обяснимо, но някак си не се вързва с днешната ценностна  руска постановка за справедливост и за единение на провославните славянски народи (за подробности виж моята книга „Геополитическа история на България”. Из-во „Пропелер”.София, 2011 г.).

            Изказването на руския президент , цитирано в началото, си е гаф от където и да го погледнеш. Не трябва да обиждаш страна, от която си получил всичко за духовното си израстване, по такъв йезуитски начин.Не е хубаво и не е прието в интелигентните семейства и фамилии.В противен случай не трябва да се обиждаш и на всички немислими дивотии, които ти сервира собствената ти „Македония” – Украйна.◄

            Сега да видим, какъв е нашият, български принос за появата на такива гафове. За съжаление, той е много, ама много съществен и голям. Всичко започна още с началото на българската контрареволюция от 1990 година. Това е началото на тоталното разграбване и продаване на България.

            ●Първият „демократично” избран призидент Жельо Желив призна официално изкуствената държава Македония.

            ●Седесарският президент Петър Стоянов беше луд превърженик на идеята за заместване на българската азбука с латиница.

            ●„Левият” президент Георги Първанов вкара България в НАТО и в ЕС  и доведе във властта противоконституционната протурска партия ДПС. Турците отново задаваха тона на българската политика, сякаш петвековния поробител не си беше отишъл от България преди 150 години.

           ●Недоразумението Росен Плевнелиев  се изявяваше като брюкселска марионетка и даде рамо за спирането на руските енергийни проекти в България.

            ●Президентът Румен Радев дошъл на власт с решаващата подкрепа на БСП, заяви в първото си изказване в нощта на изборната победа : „Аз съм натовски генерал, аз съм първият българин завършил военно-въздушната академия на САЩ и ще защищавам нашето евроатлантическо членство даже с по-активни средства, от полаганите досега” („stoletie.ru” – 23.05.2017 г.).  

            Странно и позорно протече отразяването на празника тази година в средствата за масово осведомяване :

            1.Почти никъде празникът не се споменаваши с пълното му названия – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Казваше се „празника 24 май”, сякаш ставаше дума за някакъв „джулай морниг”, а не за най-светлия и скъп български празник.

            2.Редиците на маршируващите ученици се възглавяваха от мажоретки (!?) и манифестацията се превръщаше в подобие на  мач от дивашките американски футбол или бейзбол.

            3.Странно прозвуча речта на българския президент произнесена пред паметника на Кирил и Методий в София на 24 май. От нея не се разбра за какъв празник става дума, какъв празник отбелязваме. Президентът нито един път не произне се наименованието на празника. Но какво може да искаме от един българин - натовски генерал ?!

            4.Много истини има в тъжната констататаци на Николай Колев на страниците на в. „Дума” от 26.05.2017 г. :

             «Но да оставим миналото, тъй като от неговия стръвно деформиран образ се храни маса роден лумпен. За него вероятно е напълно нормално децата да се правят на мажоретки в духа на "националната" ни традиция точно в деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Да се отегчават от необходимостта да участват в празника и по пътя към паметника на светите братя пред Националната библиотека да се взират в екраните на мобилните си телефони. За да не изпуснат нещо в мрежата и открият нови хоризонти в окултуряването си. Я с нов музикален шедьовър на Криско и Мария Илиева, я с подобен на Гери-Никол, в които обединяващото звено са вероятно красиви женски седалищни части с все още неизвестен опипвател, пък и дори сочни, твърди рапърът. Може и да си початят на латиница, да засърфират надалеч и открият примамващо предложение за обучение в чужбина. И така неусетно скоро започват да броят - едно... две... три, та до края на даскалото. Издокарани като зрели мъже и попрезрели и жадни за страстна ласка жени, компенсиращи липсата на свежест с арогантно показана плът. На всичко отгоре в лимузини на стойност, колкото пенсиите на възрастните хора от не един и два блока в столичния "Младост", родните абитуриенти се друсат в ритмите на пошла чалга и с бутилки в ръка крещят: "... айде, свърши се!". Дали пък, мисля си наивно, младите хора тържествуват за раздялата с умишлено осакатената ни образователна система, от непрестанните реформи и експерименти, от различните учебници по един предмет и откровените тъпотии в тях, от лобистите ръководители в деликатната област, която повече от всичко друго очертава бъдещето на нацията ни? Едва ли! Ясно е, че сега те живеят за мига и твърде малко ги интересуват проблемите на просветата или поне на това, което е останало от нея. След изтрезняването обаче идва голямото главоболие за предстоящото в живота. Този, който са си представяли в роклите и костюмите, вече е минало. А пробиват у нас и в чужбина само образованите и истински знаещите. Дали те са малко или много, статистиката мълчи. Но фактите говорят, че изпростяването на нацията е реалност, а неграмотността в пъти се е увеличила. Дали пък и отвън не ни помогнаха да стигнем дотук, за да ни управляват дистанционно? Сега и да питаме, отговор няма”.

            5. За голямо съжаление, в България вече не се говори и пише на български език. Използа се някакъв „български новоговор” и с висомерието на дребния еснаф се демонстрире съвременост загърбваща вековни традиции. Как ви звучи следнито изказване : „Без Бойко Борисов нищо не се случва и той сам нищо не може да случи” (Деян Божидаров – в. „Сега”, 27.05.2016 г.). На този фон честването на „Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост” прилича на подигравка.

            6. И едно уточнения към статията на Бойко Василев. Никъде няма свидетелство, че Иван ІV Грозни (страшният) е казал на своя син преди да го убие : „Аз съм те създал , аз и ще те убия.”, поради  доказаната истина, че Иван ІV не е убивал своя син.  Това са думи на великия руски писател Гогол сложени в устата на легендарния Тарас Булба, когато той убива големия си син за неговото предателство към казачеството заради любовта му към красива полякина.◄

            Така че, какво искаме от руския президнет ? Една държава си предлага за продан своите духовни ценности. Винаги ще се намери купувач, който ще ги използва за различни цели и по свое осмотрение.

            Една държава разменя своите вековни духовни постижения за новите евроатлантически цености, които не са никакви ценности, а идеологически боклук поднесен като фазан с кестени. Снимка на първите европейски дами казва повече от цяла книга.   

image

Какво виждаме ? Една баба с поличка над колената, една мохамеданка и един педераст. Това са : на първия ред от ляво на дясно - Брижит Макрон от Франция, Емине Ердоган от Турция, Мелания Тръмп от САЩ, белгийската кралица Матилда, Ингрид Шулеруд-Столтенберг от Норвегия - съпруга на шефа на НАТО, Десислава Радева и Амели Дербодренгиен от Белгия. На втория ред са Готие Дестене от Люксембург, Мойка Стропник от Словения и Тора Маргрет Балдвинсдотир от Исландия. 

            Готие Дестене е „омъжен” за премиера на Люксенбург Ксавие Бетел.

            Ето ги материализирани западно-европейските ценности.

            Изглежда, вече на генно равнище българите са поразени от „синдрома на Аспарух”. От време оно, българската орда от скитащи чергари е прелъстена от блясъка и богатствата на византийския Константинопол и тя се настанява до неговия праг, като така се чувства част от него. Това ни изиграва лоша шега. Винаги в минути на огромни исторически испитания, първа продава своята кръв и своя народ така наречения „елит”. Това стана и при завоюването на България от османските турци. Българските аристократи и феодали първи нахлузиха фесовете и приеха мохамеданството, гарантирайки по този начин запазване  поне част от своите привилегии и изоставиха „балканджи Йово” сам да брани част, вяра и народност.

            И сега се случи същото. За дъвки, джинси и рок-енд – рол бе продадена цветуща страна, но го няма новия балканджи Йово. И след като се насрахме, започнахме страхливо да се оглеждаме за нов освободител. Но няма такъв нито от Запад, нито от Изток. Нищо добро не сме видяли от Запада, но и на Изток май са ни разбрали. Тъжна история, а нашите дуплювци са се захванали с „пеша на шинела” на руския президент.

            Що се отнася до хората около поречието на р. Вардар, където и тръгнат двете страни по криволичащите пътеки на историята, все някъде ще се срещнат. Защото са един народ.

            Добре го е казал „големия син на чехския народ” – „храбрия войник” Швейк : „Било е каквото е било. Все накак си е било. Никога не е било, никак да не е било !”







Гласувай:
13



1. apostapostoloff - Бах ти и фермана!
03.06.2017 17:40
Кой има време да чете тая тъпня бе, аланкоолу?

Пък и важно е само едно: и на тези избори ви навряхме в кучи гъз. Там, където ви е мястото.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Не два, а двама президенти, "професоре".
03.06.2017 18:19
Ето това донесе камунизъмо на България - доценте, професоре и академици в кавички.
Неодушевени предмети: от два стола - на земята.
Одушевени предмети: двама студенти, президенти, блогъри, българи и т.н.
цитирай
3. zaw12929 - Не си длъжен да четеш, но покажи възпитание поне сега!
03.06.2017 18:33
apostapostoloff написа:
Кой има време да чете тая тъпня бе, аланкоолу?

Пък и важно е само едно: и на тези избори ви навряхме в кучи гъз. Там, където ви е мястото.


Не си длъжен да четеш, но покажи възпитание поне сега! Защо пишеш празни коментари, а самият коментари в блога си не приемаш??
цитирай
4. zaw12929 - Възхитена съм от толкова подроб...
03.06.2017 18:39
Възхитена съм от толкова подробния, интересен анализ, който дава справедлива оценка на всички, които са "дали" своя принос в развитието на този важен за националните ни традиции, за националната ни сигурност проблем
Да празнуването за нас е проблем- щом се срамуваме от най престижните постижения на българската държава.
Желая ви успешна седмица! Здраве и очаквам нови материали- за да отеква и гласът на истината- има кой да го чуе!
цитирай
5. zaw12929 - Комунизма за вас е болест на омразата - жалко унищожена е една личност
03.06.2017 18:41
slavimirgenchev1953 написа:
Ето това донесе камунизъмо на България - доценте, професоре и академици в кавички.
Неодушевени предмети: от два стола - на земята.
Одушевени предмети: двама студенти, президенти, блогъри, българи и т.н.


Комунизма за вас е болест на омразата - жалко унищожена е една личност и това е трагедията , но и вие нищо не предприемате да се освободите от омразата- комунизъм в България не е имало, а вие не знаете Жалко!
цитирай
6. bojil - Няма такова животно като "...
03.06.2017 23:03
Няма такова животно като "славянска" писменост: това е все едно да наричаш руснаците "германоиди" или "шведоиди": писмеността определено Е Българска. А оня клеветник Паскевич е жалък сръбски храненик,получил инструкции от своите да хули конкурентите на милата му Сърбия и да пречи на Българското освобождение.
цитирай
7. анонимен - Когато путинските маймуни се на...
03.06.2017 23:14
Когато путинските маймуни се напомпят, червеният им гъз ясно личи, хаха.
цитирай
8. freeoldmen - Както обикновено, хората с психични проблеми първи коментират...
04.06.2017 02:27
.
цитирай
9. krumbelosvet - За втори път
04.06.2017 08:17
За втори път се изненадвам, че уважаваният професор пише така, като че не знае, че сме ПОБЕДЕНА, ПОДЧИНЕНА страна. И "Европа" също. И Русия беше на колене, сега СЕ ОПИТВА да се изправи.
цитирай
10. kanibal - "Изказването на руския пр...
04.06.2017 09:07
"Изказването на руския президент , цитирано в началото, си е гаф от където и да го погледнеш. Не трябва да обиждаш страна, от която си получил всичко за духовното си израстване, по такъв йезуитски начин".

Ето това е същността на тая дълга статия.
Авторът, макар и путиноид, е обективен в случая, защото други путинопитеци търсят от девет дерета вода, за да оправдаят отвратителната постъпка на фюрера, който за тях е бог.
Ето , преведено на путинофилски, посланието на адолф путин към иванов.

" Ние, руснаците, признаваме вашата Македония за истинската България. Е....л съм им мамата на тия тъпи българи, за нас руснаците те винаги са били дойни крави".

Славянска писменост няма, професоре.
Няма и македонски език, който гадовете от Коминтерна изкуствено създадоха.
А въпреки че боготворите путлер и русия, тя си остава и днес една Горна волта с ракети, дивашка и варварска страна, населявана от идиоти, 85 процента от които харесват фюрера, а 55 процента одобряват най-кървавия тиранин на всички времена - сталин.
цитирай
11. planinitenabulgaria - За да не снижавам самучувствието Ви няма да Ви кажа, че съм по-умен от Вас,
04.06.2017 10:29
Другарю профессоР и не правя такова сравнение, само изтъквам, че постингът Ви не прави смисъл. Интересното еообаче, че индиректно по постинга Ви "взема отношение" една товаришка, не споменавам агентурното й име и един агент-провокатор с псевдоним Бармалей, чието име споменавам, защото той вече е осветлен.
Старостта е хладна треска, казва един студент на Мефистофел при втората им среща в кабинета на Фауст.
цитирай
12. krumbelosvet - А аз съм по-умен от планинаря,
05.06.2017 10:44
А аз съм по умен от планинаря. Оти? Оти така! Те така! Требе да се ПРАВИ смисъл.
цитирай
13. x111 - Прекрасна статия, професор Гин...
19.06.2017 22:37
Прекрасна статия,професор Гиндев!
Както винаги!
Чест и почитания!
цитирай
14. x111 - Паметник на кръволока-изверг Рейгън?
19.06.2017 22:46
Но българите и тъпите им политици вече навлизат в последна фаза на деградацията,нарича се мазохизъм.
--------------
Това е сексуално отклонение.
Достатъчно е да се прочетат на част от "коментарите" под статията на професор Гиндев.
"Коментари" на олигофрени.
цитирай
15. x111 - 27 години американска окупация започната от отрепката Рейгън
19.06.2017 23:01
Костваха на България:
------
- 4 милиона избити или прогонени българи.Най-страшния геноцид в българската история

-Тотална духовна,морална,културна и демографска катастрофа

-Тотално унищожение на българската индустрия

-Тотална загуба на национален суверенитет

Сталин и Брежнев,които построиха модерна България-нямат паметници,а българите вместо да ругаят и да се борят срещу американските си окупатори,ги възвеличават.
Стокхолмски синдром.
цитирай
16. x111 - Метафора на западния манталитет.По-точно западоидите уважават само езика на силата.За тях благородството е слабост
19.06.2017 23:15
Мелкие души немцев.Что сделала Россия для Германии,и что Германия для России.....

5 декабря, 2016

Что сделала Россия для Германии:
------
-Россия позволила так называемое "объединение Германии"- то есть оккупация Восточной Германии со стороны Западной/Если Россия "оккупировала Крым и Донбасс",то тогда что представляет "воссодениение немецкого народа"?/

-Россия выбрала Восточную Германию в качестве /?!?!/ витрины социалистической общности и Третьего мира и это после беспрецедентных исторических зверств немцев против русского народа/см. ниже/ ?!? Неслыханное благородство,а точнее тотольнаь глупость со стороны России.

-СССР/Россия открыла свой огромный и растущий рынок для немецких товаров на протяжении на 45 лет в ущерб своей промышленности

-СССР/Россия создала военно-промышленной комплекс Восточной Германии и другие отрасли?!

-Из-за наивной глупости и соответственно политики германофила Владимира Путина,в пользу немецких производетелей,Россия уничтожила свое машинострение,станкостроение,автомобильной промышленности,свое НИОКР,немецкие производители заработали на российский рынок за последние 26 лет более 800 млрд долларов?!?
800 млрд долларов-это гигантские упущенные выгоды,время и самое важное кадры для российских и постсоветских машиностроителей,очередное предательство со стороны российской элиты на пользу немцев.
Идея Путина "Европа от Лисабона до Владивостока" означает "бетонирование" сырьевую направленность российской экономики в обмен на высокотехнологичные товары со стороны Германии и ЕС.

-Россия поставляет в Германию свои невоспольнимые природные богатства,в качестве сырьевого придатка,и даже гордится этим?!?

-Россия благордно спасла немецкий народ и простила ему,Россия всегда относилась к Германию с уважением,ведь для Россия/СССР - Германия это родина социализма,родина Маркса,Энгельса,Либкнехта и Розы Люксембург.

Даже советские солдаты спасли от уничтожения Дрезденской художественной галереи,тогда когда немцы-носители европейских ценностей , в СССР, массово уничтожали церкви,царские дворцы и усадьбы,уничтожили огромное количество культурных и архитектурных памятников,залили фекалиями и сожгли дом Льва Николаевича Толстого.


Сталин сказал непосредственно после Победы:"Опыт истории говорит, что Гитлеры приходят и уходят, а народ германский, а государство германское - остается."

---------------------


Что сделала Германия для России: Ответ простой:ничего хорошего.

-Германия самым зверским образом умертвила 35 миллиона русских граждан,дети и женщин в двух мировых войнах.Это самый страшный геноцид в 20-ом веке!Эти 35 миллиона русских с учетом потерянных будущих поколений к 2016 г. составляют более 50 млн людей общие потери для русского народа,то есть население России,Белоруссии и Украины совокупно превышало бы 240 млн людей!

-Германия постоянно поддерживает исламских бандитов на Кавказе,исламских головорезов совершивших геноцид против русского населения на Кавказе.Да-да,Россия не воевала против чеченцев на Кавказе,а против исламистов,те самые проамериканские исламисты,которые уничтожили,Ливию и Сирию.А Германия нагло и двулично раздает этим извергам политическое убежище,логистика,банковские счета и наверно обеспечивает военную подготовку.
Ну если вспомним любовь между Нацисткой Германией и исламистами,то тогда логика подобных действий становится понятной.

-Германия постоянно поддерживает и закрывает глаза на руссофобско-тоталитарные пронацисткие режимы в Прибалтики,где реабилитирются нацистких преступников и совершается геноцид против местного русского населения путем насильственной асимиляции.

-Германия поддерживает пронацисткий бандеровский режим на Украине,Германия приняла прямое участие в свержении законной власти и кровавого антироссийского переворота на Украине в 2014 г.,Германия поддерживает нацисткую хунту совершившую геноцид против русского населения,против русского языка и культуры на Украине. А Украина-это исконная русская земля!То есть германский империализм и реваншизм жив как никогда.

-Немецкие санкции и эмбарго против России,удушение российской и крымской экономики,то есть вражеский и античеловеческий акт против России

Выводы:Германия до сих пор проводит нацисткую политику по отношении к русским и Россию,это очевидный факт.

Германия может сколь угодно оправдываться,что немецкая политика несамостоятельна и она находится под оккупацией США,но это несерьезно.Хватит оправдания.

Россия до сих пор проявляет беспрецедентно наивное благородство по всем мировым и историческим меркам,проявляет ненужная доброта к своим палачам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950379
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031