Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2016 13:28 - ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ РЕФОРМИРА БСП ИЛИ САМО ДА СЕ ПРОМЕНЯ, ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЕДНА ДИСКУСИЯ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2845 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 3.02.2016 г. откри новият си сезон Дискусионния клуб при Софийската градска организация на БСП под ръководството на проф. Захари Захариев. Гост на клуба беше председателя на БСП Михаил Миков. Предварително обявената тема беше „Трябва ли да се се реформира БСП ?”. Оказа се обаче, че в хода на дискусията темата беше подменена. Изложението на М.Михов беше изцяло посветено на проблемите на БСП. В края на дискусията тази подмяна беше обяснена от М.Михов много просто : БСП непрекъснато се променя, което снема въпроса за реформирането. Подмяната се отрази отрицателено на резултатите от дискусията. Остана впечатлението, че председателя на партията се интересува, чисто практически, от изясняване на проблематиката за съществуващите проблеми във функционирането на политическия субект, отколкото от същностните причини за тяхното съществуване. И тъй като броят проблеми се оказа неограничен, дискусията се превърна в салата от субективни изброявания без задълбочено разглеждане на тяхния генезис. Само мимоходом беше спомената Програмата на партията съпроводена с категоричното мнение, че в нея не е нужна никаква промяна. Бяха уточнени и въпросите, които не трябва да се издигат на преден план : за съюзниците и партньорите, за мирогледните основания, за тактическите и стратегически цели.

          Цялата тази объркана понятийна ситуация ме принуди да изложа своето становище, което не можах да направя на дискусията, тъй като изпадаше от вече формиралото се настроение сред дискутиращите.

                    Ще започна с едно уточнение. Намирам използвания термин към предварително означения предмет на дискусията като неточен.Според „Речник на чуждите думи в българския език” на проф.доктор Стефан Младенов от 1947 г., реформата, като „преобразование, поправка”придобива смисъла на резигнация, на примирение със съдбата и със  собственото си положение.Това просто означава, че ние се абстрахираме от обстановката и елиминираме не факти, а същности.От началото на 1990 г. в България не се правят никакви реформи. Това, което се прави е изграждане на нова българска държавност – строи се петата българска държава – капиталистическа България в условията на англосаксонския Глобализъм.Тук намирам слабостта на много анализатори и коментатори – винаги, още в началото се отстранява въпросът за системата и цялото внимание се насочва към проблемите на нейните елементи. Извън полезрението остава матрицата на системата, нейният софтуър. Така лекарите виждат решението в подобряване на здравеопазването, учителите – на образованието, военните – на армията, икономистите - на икономиката, политиците – на партиите, интелигентите – на изкуството, а поповете – на религиозността. Всички тези може би добри и честни хора не виждат или не искат да видят главното – системата и нейното функциониране в определена среда.

          Деликатната замяна на термина реформиране с термина промяна изтъква или желание за замазване на основополагащ проблем или, което е по-лошото, липсата на  теоретична ориентация.

          Затова си позволявам да обърна внимание върху няколко предварителни условия, които подлажат на осмислене.

           1.Всички ние, жителите на планетата се намираме в състояние на война. Война на същности и смисли, война за бъдещето на планетата. В тази война България може да изчезне като държава, нация и етнос. Това е екстраординерна ситуация и тя изисква екстраординерни решения. Защото този свят е несправедлив и трябва да бъде променен. Ако това не стане, ще има война – продължителна, жестока и кървава.

          Принципно съществуват три духовни пространства : (1). На създаването на смислите. (2) На транслирането на смислите. (3) На употребата на смислите. Много съвременни проблеми с изкривяване на смислите са свързани с факта, че не беше забелязана и отчетена една много важна „революция”. На власт дойдоха медиамагнати, организатори и специалисти по пространството на транслацията. На тях, както на всеки, който току-що се е появил във властта и още се опива от нея, им все едно как се придвижват предаваните смисли и какво става при тяхната употреба.

           По този повод е полезно да отбележим някои възражения срещу новия съмнителен термин „хибридна война”. По определение хибрид (според проф. Ст.Младенов) е смесено същество, добито чрез кръстосване на животни или растения от различни видове. Казва се още МЕЛЕЗ, например катър.Идва от латинското hwbridживина добита от смесване на дива и питомна порода. В Рим хибрид са наричали деца от смешване на римлянин или римленка с чужденец или с чужденка, или свободен(а) с робиня (роб). Затова терминът „хибридна война” не е съвсем прецизен. Ако се акцентира само върху смесването, може да се използват много други синоними. Например, с пълно основание може да се казава „миксерна война”. Но при позоваване на Клаузевиц, всяко действие или метод означаващ продължение на политиката с други средстава, се означава просто -   ВОЙНА.

          С друга дума става дума за същности и понятйни  проблеми, за основополагащи и определящи послания.

          2. При тези обстоятелства и в такава обстановка, така наречените „леви” сили (също мъгляв и неясен термин) са изправени пред жестоки и много отговорни предизвикателства и те трябва да ги приемат и да  намерят решения. Почти всички от днешните високочели и влюбени в себе си български политици не са държали нищо друго в ръцете си освен лъжицата и члена си. Какво очаквате от такива хора ? За тях и подобните им  тъжно и злъчно  написа известния български поет, белетрист, драматург и преводач Кирил Христов "Българската интелигенция не е каймака на българското общество, а неговите изпражнения"...

          С други думи трябва да се смени методът за осмисляне на реалността.

          3. Тези решения изискват да се гледа истината в очите и нещата да се наричат с техните истински имена. Това предполага на първо място да се излезе извън  понятийната анаконда на мирогледните противници и да се заговори на ясен за всички смислов език. Никакви там политкоректности, толерантности, мултикултурности, рефлексии, международно право, ювенално право и други подобни информационни вируси, поразяващи имунната система на индивиди и общества.

           Аз с очудване открих на първа страница на в. „Дума” следното послание : „Създаваме по-добро бъдеще”. Честно казано нищо не разбрах – по-добро от какво и по-добро за кого ? В медиите изтече информация, че фондация „Америка за България” е отпуснала 130 хил. лв. на екс-външния министър Николай Младенов, за да изнесе „серия уроци в средните училища за историята на комунизма”. Пази Боже сляпо да прогледа! Потомъкът на комунистически род и соцноменклатура (баща му – комунист и офицер от Държавна сигурност при Живков) ще се бори с комунистическите идеи в българските училища. Още по-скандално е, че ренегатът Младенов ще провежда антикомунистическата си агитация в училищата. На него и на американските му спонсори напомняме, че в Република България със закон е забранена политическата агитация в учебните заведения. И не е ли тоталитарна практика децата да бъдат зомбирани с политика, да им бъде свеждано какво и как да мислят?! (в.„Земя” – 6.02.2016 г.). Интересното тук е, че подобни намеци (за тоталитарното социалистическо време) се срещат и във в. „Дума”.

            Впрочем, проблемите на партийния орган са много и те са фундаментални. Но, да отминем тази „дребулия”.

           С други думи трябва да се смени начинът на говорене.

             4.В нашите политически противници знанието базирано на разума е изтласкано от съзнанието и просто се игнорира. Да се спори с тях е невъзможно.Можете ли да спорите с Методи Андреев или с Александър Йорданов ? Историята на човешката цивилизация е доказала, че за решаването на задачите по оцеляване и развитие, човешките социуми са пристъпвали към диалог и договаряне тогава и само тогава, когато една от страните не е могла да реши въпросите в своя полза чрез сила.

            Независимо, че „народните маси се раздвижват не от велики и фундаментални въпроси, а от дребни битови жалби, дълго време възприемани като робски гнет” (Вернер фон Сименс – немски инженер и изобретател, основател на фирмата „Сименс” – „km.ru” – 8.11.2015 г.), публичната реакция трябва да насочва вниманието върху обословеността на мизерния бит от фундаменталните проблеми на социума и от природните закони, които управляват човешкия живот. Още Адам Смит е предупредил, че е „трудно да се накара човек да разбере даден проблем, когато неговият доход осигурява тъкмо обратното”. ”Най-смисленият аргумент срещу демокрацията е петминутната беседа със средния избирател” – твърди Уйнстън Чърчил (цитира се по „politikus.ru”, 16.09.2015 г.).

            В сложни, объркани и кризисни времена няма „правилни” и „неправилни” Има наши и чужди !  

С други думи, трябва да се сменят сенсорите  за  възприемане на реалността.   

            5. Във всяка национално ориентирана идеокрация значимостта на дадена личност се преценява по ползата от нейната дейност за Каузата и за Отечеството. Ако служиш и работиш, ти си Човек, ако не искаш – ти си лайно. А на кого му дреме за едно лайно. Далечните предци на българите не са смятали за мъж онзи, който не се е сразил в битка с врага. И, за да се различава от мъжете, той е носил вместо набедрен пояс –връв – знака на безчестието. Пита се колко лица от мъжки пол  в „елита” на българската левица може да наречем мъже, и колко трябва да носят знака на безчестието ?

          Казаното ни насочва към друг феномен – нашите политици и държавници в своята външна екзистенция (същност) са придобили недопустим брой женски черти – станали са женчовци, искат да се харесват, да ги хвалят, да ги ласкаят, да ги галят. Вижте как се държат пред чужденци президентът и Министър-председателят : по холивудски се усмихват, ръкуват се с две ръце, прегръщат се и се  хващат през рамо с контактуващия. В политико-приложен план тези женски черти в поведението се описват от перцептивната психология – надеждата да получиш всички права отвън, а не от собстваната си активност. Така се стига и до отцепредателството.

          Повсеместното засилване на женското начало, на извратения феминизъм, е показателна във всяко отношение. В пет държави от НАТО министъри на отбраната са жени. В България си имаме полицайка № 1. Имаме си и цял спортен отбор от „снахи на Политбюро”, започвайки от Богдана Карадочева и свършвайки с „бижуто” Миглена Кунева. Е, имаме си и друг отбор събиран по пътищата на Родината или от известни и не толкова известни будуари с любопитни забавления, та чак до партийни председателки. И всичко това е част от много важна глобална битка – битка срещу природата на човека, за превръщането на ТОЙ и ТЯ в ТО – чипоносителен жив робот, безгласен слуга на световните владетели от задкулисието.

С други думи трябва да се живее в историческото време и да се мисли исторично. Това е разбирането, че не всичко е това, което изглежда, че по-рано не е било както сега, а утре ще бъде съвсем другояче. И трябва да се учим да го различаваме.

          6. От такава гледна точка, минавайки към конкретния въпрос трябва да признаем, че „проекта БСП” е изчерпан. Това беше проект на българските перестройчици и на така наречените „български дисиденти-демократи” под вещото ръководство и доминация на САЩ. Това беше брак по сметка задоволяващ  всички страни в сделката. С това е свършено ! Оказа се, че нашият „демократичен и ценностен нов избор” е фикция и пълна профанация. Той беше акт на тотална идейна и държавна капитулация и беше придружен с неизбежни в случая последици. Единственото частично оправдание е, че не ние, българите, носим изключителната вина. Но трябва да се признае, че „Проектът България” беше много жесток, много настъпателен, много безкомпромисен – такъв проект нямаше за нито една друга постсоциалистическа страна. Главното оръжие се оказа манипулацията – неограничена по обем и не знаеща граници по наглост и безочливост. Това оръжие продължава да действа и днес – да бъдеш зле, но да се чустваш добре ; да вървиш към ада, но да си представяш, че отиваш в рая.

            С други думи, трябва са признаваме своите исторически поражения и да посочваме причините без да се страхуваме от следващите изводи.

          7. Такъв извод е, че е нужен нов ляв проект, носещ ярки алтернативни послания, разбираем за всички. Разполагам с „агентурни” сведения, че определени политически сили вече работят по него.

          С други думи, трябва да се отърсим от своеобразния партиен „егоизъм” водещ без изключение към клиентелизъм и корпоративност.◄

Няма да се спирам на тежкото заболяване на БСП изразяващо се в политическа безпомощност (колаборационизъм, антикомунизъм, русофобия, корупционизъм, мондиализъм, протекционизъм, дизиртьорство), но не мога да не отбележа, че е налице  негативно обществено отношение, което неглижира  и малкото добро сторено от БСП. Трудно ще бъде преодоляна историческата травма от неоспоримия факт, че над 100 години, с много кръв и свидни жертви Партията водеше народа към социализъм и комунизъм, а го доведе до отвратителния глобален капитализъм. Такива неща не се забравят лесно.

Като наглед мога да предложа да си припомним какво прави днес всеки от 5-тте председателит на БСП (един почина, един напусна партията, един стана вътрешен десидент, един имигрира и само един е тук). Интересна картина се получава ако тръгнем по тази пътека. Не е случайно, че се разпространява следната шега : „никой не е прокопсъл докато не е напуснал БСП”.

С други думи излиза, че БСП е ненужна партия. Опасението на М.Миков, че нейното място може да заеме друга, още по-дясна „лява” партия, намирам за несъстоятелно.

           Цялата парадоксалност на ситуацията е в това, че пороят от илюзии, митове, парадигми, лозунги, брендове и информационни вируси, с които е атакуван социума е много лесен и елементарен за провергаване и идеологическо унищожаване. И в това е ролята на партията –авангард. Ако трябва накратко да се дефинира българската „демократична и реформаторска опозиция”, то е : тя е зомбирана, комплексирана, неадекватна и несъстоятелна. Щом излезе от матрицата, в която е създадена, тя капитулира – тя е несъзидателна и освен животинска русофобия и антикомунизъм не е способна на нищо творческо. Просто, тя е апендикс на историята.

           Казаното предполага, че в условията на глобалната динамика на природно-историческия процес през 21-я век, всяка нация в период на изгубени ориентири и кризи се нуждае от :

                            ●преразглеждане на обществения договор,

                            ●изясняване на своя национален и социален идеал.

                         ●преразглеждане на своите исторически, тактически и 

                               и стратегически приоритети.

          Взети в едно, тези изисквания предполагат отговор на въпроса дали нацията иска да бъде субект на историческия процес или предпочита да се превърне в обект на историческия процес.

          Най-важната предпоставка за реализацията на адекватен и полезен  за нуждите на нацията отговор е наличието в общественото и в политическото пространство на партия-авангард от нов тип. В основата на критерия за такъв отговор трябва да лежи постулата, че даже най-изтънчените физически и нравствени качества на личности и организации (партии) не изкупват социалния грях : участие в потреблението без участие в производството !

 Решаването на тези задачи е възможно само ако :

          Народността (етносът) е осъзната като нация, а не представлява съвкупност от индивиди – принципът на системната организираност.Принципът предполага всеотдайна, къртовска работа сред хората, в масите. Дошло е отново време комитетско !

          В общественото пространство присъстват национални политически субекти с интелигентност над критичното равнище – принципът на интелектуалната достатъчност на Ханс Моргентау.Принципът предполага издигане на масовото съмнание над непосредственото битие с ориентация към ексхалогичната проблематика.

          Тези национални политически субекти демонстрират национална политическа воля – принципът на допустимата емоционалност.Принципът предполага допустимостта на компромиси без пресичане на червената линия на надеждите и въжделенията на социума.

          Политическа воля се съобразява единствено с националните идеали, цели и интереси – принципът на разумния национален егоизъм по фон Нейман – Моргенщерн.Принципът предполага неуморна борба срещу глобализма и глобализацията в сегашните им форми.

          Национална политическа воля изразена в политика непризнаваща предопределеността „световна карма” – принципът на свободния национален избор.Принципът предполага базирането на практиката на научно обоснован мироглед.

                         Останалото е дело на историческия процес !

            Въпреки неблагоприятната обществена и социална обстановка има възможен изход, който е ръцете на трудовите хора. Посочен е от проф. Алекс Рабиновиич, университетски професор от щата Илиноис, САЩ :

          А. Наличието на партия-авангард начело с харизматичен и образован лидер.

            Б. Решимост на партийния актив заедно с актива на „лявата” опозиция съзнателно да рискува.

            В. Непосредствено обръщане към най-пасионарната част от обществото.■

          Даже в рамките на парламентарни и легални методи,тази съвкупност от три условия може да доведе до победа.

          След това - ще видим.

          Генералният извод е, не реформиране на БСП, каквото и да значи това, а създаване в българското политическо пространство на нов политически субект под примерно название БЪЛГАРСКА ТРУДОВА ПАРТИЯ. Нека да не смущаваме „нежната” душа на прословутото гражданско общество и да не го плашим със смяната на капитализма чрез неговото социал-демократично „преодоляване”, нещо което БСП нито иска, нито може да направи. Спомняте ли си как определи тогавашната социал-демокрация Димитър Благоев ? Ако не си спомняте, си спомнете – катраник на буржоазията? 

          Не е трудно да се определи състоятелността на коя да е обществено-политическа организация. Достатъчно е нейните програмни документи да бъдат обобщени и диференцирани в така наречената „програмно-системна форма” :

          А) Чии интереси защищава партията.

          Б) Идеология на партията.

          В) Програма мининум.

          Г) Програма максимум.

          Д) Методи (начини) за постигане на целите.

          Е) Съюзници.

          Ж) Отношение към частната собственост.

          З) Отношение към религията.

          И) Националния въпрос.

          К) Устройство на бъдещата държава.

          Разсъждавайки по горното съдържание, веднага проличава, дали става дума за политическа партия, за профсъюз или за кръжок от безработни „интелектуалци” създаден за лична употреба на някой от тях.

          Не трябва да се заблуждаваме. Един от най-красивите митове, че народът е безсмъртен, не намери историческо потвърждение –няма ги шумерите, древните египтяни, траките, маите и ацтеките, елините, римляните и финикийците,старите българи.Народът като цяло е силно консервативен и като стадо вървящо на заколение е зомбиран от състоянието на своето примитивно битие. Още се помни докладът на генерал-фелдмаршал Пашкевич до Екатерина Велика, че българите подобно на негрите са свикнали с робството си ! Трябваше да дойдат отец Паисий, нашите възрожденци, нашите будители, нашите национал-революционери, Раковски, Левски, Ботев, Бенковски, за да набутат в закърнялото народно съзнание великата идея за самоосъзнаване на политическо и социално равнище. Не може да искаме от народа да разбира тънкостите на природно-историческия процес, да се  ориентира в геополитиката или във финансовите магии на световната плутокрация, и да се самоосъзнава като единствен суверен на Историята.. Нужно е принудително тази материя да се вкара в народното съзнание. Ето е днешната роля на партията-авангард. За такава роля БСП в днешния си вид не става. Страхувам се, че никакви реформи и промени  няма да я спасят.

          На 18.07.1944 г. в реч по радио ВВС, Чърчил се нахвърля не върху българските управници, а върху българския народ : „Те (българите) са грешен народ, който заслужава да му бъде преподаден строг урок...Народите трябва да бъдат съдени с оглед на ролята, която те играят...Блъргарският народ трябва да бъде сурово наказан, не само защото е германски съюзник, но и защото не е в състояние да предложи на световната история нищо друго, освен посредствени политици, които при всяка нова генерация го водят към нови и нови провали”.

          Потресаващо актуално, нали !?

В древна Елада, в Атина, през месец боедромион (септември) от първата година на ефебията (задължителна военна служба за свободните граждани), младите атиняни в пълно въоръжение се отправяли към храма на Аглавра, за да положат гражданската клетва: “Няма да посрамя свещеното оръжие и няма да напускам мястото си в бойния строй. Ще защитавам отечеството си един и заедно с всички. И ще го оставя след себе си по-могъщо и по-голямо. Ще спазвам съществуващите закони и тези, които ще приеме свободният народ. Ще се сражавам за тях един и заедно с всички. И ще почитам бащините светини”!

            Тези български политици и държавници, които дадат подобна клетва и я защитят с делата си, ще отворят вратите на 21 век за България!

          Истинската история е низ от нечовешки страдания, невиждани жестокости, животински страсти, потресаващи заблуди, нелогични постъпки на цели народи, изчезване на етноси, разрушаване на изградени и придобити с кървав труд матерални ценности, абсурдни надежди и още по-абсурдни разочарования.

           Истинската история е летопис на тежкия валяк на природно-историческия процес, който не познава и не проявява съчуствие, но уверено се движи напред и нагоре.

           Време е да се направи опит българският народ и българската държава от обект на природно-историческия процес да се преврънат в негов субект. Това изисква разумно съобразяване с реалностите около нас,  голяма доза жертвеност и  готовност да се защищават идеи и принципи, каквото и да струва това. Няма никакви гаранции за успех, но има успокоение, че е извършено необходимото когато трябва и защото трябва.

          Новият 21-и век чука на българската политическа врата. Нека да я отворим !

          За тези, които не знаят, създаването на Българска трудова партия е и завещанието на Йосиф Сталин към БРП (к) от 1947 г. Време е да изпълним това завещание ! Та нали е казал Сталин : „Като тръгнеш на ляво, ще стигнеш в дясно ; като тръгнеш на дясно – ще стигнеш в ляво”.

          С други думи, умереност трябва и в революциите.

P.S. Накрая, ще споделя нещо много лично. Да обясня личните мотиви за написването на горния текст ще напомня, че съм атеист и вярвам, че човекът е произлязал от маймуните, преди всичко благодарение на труда и знанията. В отличие от мен, много от днешните политици и депутати вярват, че са произлязли направо от бога.И, въпреки че се кръстят и ходят от време на време на църква, ми напомнят маймуните. И, следователно, им престои много време да еволюират в човеци. Но, за съжаление, не разполагам с толкова много време за чакане. Жал ми е за моята страна, но един път станал Човек, ми е много, ама много трудно, да живея заедно с маймуни! (взето от информационен портал „Байкал 24” – 11.12.2013 г.).

          Народът казва : „луд умора няма !” Ще добавим – демократ и реформатор умора нямат ! Не им стига социализма, русофилията, КГБ и ДС, ами те и до Ванга стигнаха, и нея обеспокоиха в гроба („Уикенд” – 6-12.02.2016 г.). Така е, България е малка и зад всеки ъгъл дебнат маймуняги. А народът си трае и гледа сеира. Да му е сладко !

 

 




Гласувай:
4



1. lesovski - Въпреки неблагоприятната обще...
12.02.2016 11:03
lesovski написа:
Въпреки неблагоприятната обществена и социална обстановка има възможен изход, който е ръцете на трудовите хора. Посочен е от проф. Алекс Рабиновиич, университетски професор от щата Илиноис, САЩ :

А. Наличието на партия-авангард начело с харизматичен и образован лидер.

Б. Решимост на партийния актив заедно с актива на „лявата” опозиция съзнателно да рискува.

В. Непосредствено обръщане към най-пасионарната част от обществото.■

Даже в рамките на парламентарни и легални методи,тази съвкупност от три условия може да доведе до победа

цитирай
2. lesovski - "Гъливер в страната на лилипутите"
12.02.2016 21:24
Професоре, моите уважения, но ако заглавието на постинга Ви е от рода на- "Мръсните комунисти, така и така, или нещо по- пикантно, лилипутите щяха да четат и да препоръчват на други , ама за това е нужен интелект. Та не знам от къде ще дойдат "новите апостоли", макар че времето го изисква. Във Влашко вече няма хъшове, а в USA се изнесоха и се смесиха на каймака- каймачетата...Ние сме "УМОРЕНИ КОНЕ", и донкихотовци- за съжаление. Чест и почитания към Вас лично!
цитирай
3. jelezov - Към 2. lesovski - "Гъливер в страната на лилипутите"
13.02.2016 02:20
"Та не знам от къде ще дойдат "новите апостоли", макар че времето го изисква."
Ще се опитам да отговоря с пример от природознанието. През 50-те години на миналия век в някакво научно-популярно списание прочетох за интересен експеримент, проведен от учени в СССР.
В изолирана популация от дрозофили (винарки) започнали, поколение след поколение, да отбират и отнемат най-жизнените особи. След няколко десетки поколения, когато учените смятали, че е дошъл редът на последното поколение, се случило "чудо", популацията изведнъж живнала и след няколко поколения, не само се възстановила, но изглеждала по-жизнена от изходната популация.
Най-вероятно, тук се е проявил някакъв неизвестен най-общ закон на живата материя.
От казаното не следва, че съм привърженик на "социалдарвинизма"- философската методология на неолиберализма.
Според мен, няколко десетки "апостоли", с необходимите качества, и сега може да се открият. Все още не се е появил или проявил "Христос" - Месията, Вождът, лидерът, който, освен че трябва да притежава всички необходими качества на ръководител, трябва да бъде и теоретик от висока класа. Без последното условие и обстоятелство, преход от "Предисторията" на Човечеството към истинската му История - комунизма - е невъзможен.
цитирай
4. lesovski - Оптимистично, но...
13.02.2016 07:23
jelezov написа:

Според мен, няколко десетки "апостоли", с необходимите качества, и сега може да се открият. Все още не се е появил или проявил "Христос" - Месията, Вождът, лидерът, който, освен че трябва да притежава всички необходими качества на ръководител, трябва да бъде и теоретик от висока класа. Без последното условие и обстоятелство, преход от "Предисторията" на Човечеството към истинската му История - комунизма - е невъзможен.


...саможертвата в наше време е само на фанатична- верска основа и от промитите и обработени мозъци на терористите. От Паисий, през чети, легия, комитети, 1876, 1877- 78 г. та чак до съпротивата преди 9.9.1944 г. естественият исторически процес е доста дълъг и вероятността да изчезнем като народ е голяма. Крахът на сложните идеологии е тотален и остават неразбрани, въздействието върху първичните инстинкти и разбиването на обществото на различни маргинални слоеве за сега успешно работи във воденицата на капитала. Не ми се иска да съм прав.
цитирай
5. krumbelosvet - Два вица
15.02.2016 13:17
Пищолджия пресреща мъж.
- Парите или живота!
- Какви пари, какъв живот, аз съм женен!
Втори виц:
Професор Гиндев пресреща БСП.
- Реформа или промяна!
- Каква реформа, каква промяна, пак ще ни смота US посланикът!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950907
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031