Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2015 13:55 - ГЛАВНАТА ЗАДАЧА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ И СИЕ Е ПЪЛНАТА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ДЕРУСИФИКАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 1424 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това винаги са били и основните задачи на Запада и, в частност,на САЩ, за България. Разсипването на българската материалност и ограбването на народа бяха извършени и завършени бързо с помощта на българските измекяри. Остана българската менталност, българския дух. Днешните български управляващи са се заели основателно и ентусиазирано с тази задача. Литература, образование, култура, мемориали, спорт – всичко попада под безжалостната гилотина на „демократите” и глобалистите. Те са вдъхновени и опиянени от предоставените възможности – зад тях стои цялата финансова и материална мощ на Запада и неговата отдавнашна мечта –реализирането на пълна и окончателна планетарна доминация на базата на капиталовия империализъм. Специално „демократи” и глобалисти избиват и своя главен исторически комплекс – тяхното пълно бездействие през Студената война и липсата на всякакви заслуги за победата на българската контрареволюция – те получиха всичко даром и сега се пънат да си създават история чрез разрушаването и затриването на чужда история.       Началото на процеса се отнася към края на 40-те – началота на 50-те години на 20-я век, когато в интерес на Студената война на Запад възникна солидарната „историческа политика” съединяваща митовете на „западната цивилизация” с митовете за „национално освобождение” и приоритетно насочена срещу СССР. Последва мобилизирането и организирането на антикомунистическата интелигенция и  антикомунистическата емиграция в тесен съюз с бивши нацистки колаборационисти и националисти от СССР и социалистическите страни в планетарна идеологическа мража върху базата на теорията на „тоталитаризма” развита в научните трудове на Хана Ардент, Людовик фон Мизес и Збигнев Бжежински. В основата на тази теория стои извращаване и манипулация с термина „тоталитаризъм”.

            По принцип, терминът „тоталитаризъм” не носи отрицателен отенък – той произхожда от термина „тоталитарен”. Според „Речник на чуждите думи в българския език” на проф. Стефан Младенов (из-во „Хемус”. София, 1947 г., стр 413) означава „цялостен” и от своя страна е производен от „тотален, тотално”, т.е. изцяло, всецяло, напълно. Както може да се предположи, в основата стои латинската дума «totus,totale цял.

            „Тоталността не е нищо друго освен множеството, разглеждано като единство – казва Кант в „Критика на чистия разум” (Из-во на БАН. София, 1967. Стр. 155), и добавя – тя е качествена завършеност” (пак там, стр. 158). И, ако трябва да определяме „омразните и лоши” тоталитарни държави според Кант трябва да признаем, че това са качествено завършени държави, постигнали пълно вътрешно духовно и нравствено единсто на граждани и власт (определението не третира базата на това единство). Та нали, ако сериозно разсъждаваме, тази качествена завършеност предполага пълно единство на мислите на цялата нация, включително и личния (частен) живот. (Иван Охлобистин – „ridus.ru” – 27.03.2015 г.). В този пункт започва същностното разделение между тоталитаризма и демокрацията, но и се очертава и нейната главната битова слабост – от либералите тя се схваща като абсолютна свобода, докато мнозинството от народа я разглежда като социален ред (справедливост)..

           Несъмнено такава държава е нацистка Германия и тя го доказа на практика като пълно съвпадение на разсъдъчното понятие ( познание a priori) и сетивния наглед (познание a posteriori) (пак там, стр.75) – германците се сражаваха за своята държава до пълната й капитулация, пък и малко след нея !. Както може да се забележи, при СССР и социалистическите страни такова единство (цялостност) не се наблюдава, така че е пресилено (измъчено) те да се наричат тоталитарни държави.

            Излиза, че замисълът на войнстващите антикомунистически философи е бил в приравняването (тъждествеността) между нацистките и социалистическите държави, между нацизма и комунизма, тази обсебваща свръхмечта на либералния разум, която като отровно цвете разцъфтява в наши дни. Тази мечта до толкова изкривява образите в огледалото на историята, че трябва (според нея) да признаем 99% от човешката история за история на тоталитаризма, като изключим от нея само късия период на „капиталистическата демокрация”.

            След като са поставили философската база, антикомунистите правят следващата крачка – от показателя към критерия и обявяват за главно престъпление на тоталитаризма числото жертви, т.е. кървавия кантар на правосъдието. Гангренясалите им мозъци не можаха да измислят нищо по-умно от опита си да превърнат историята в псевдохристиянска катедрала, от чийто амвон да пускат в действие тежката артилерия на своето нравствено негодувание.

            Тези, на пръв поглед, нормални хора, с похвално усърдие достойно за по-добро приложение, се ровят из историческата кал и фекалии и търсят и най-дребното фактче и най-нищожния повод за да разтръбят на света „ужасяващи истини” и „върховни злодейства” (виж интервюто на Станислав Белковски във „Фактор.bg” от 30.09.2015 г. по най-актуалните въпроси на деня).Примерите са многобройни и се изисква капитално научно изследване, за да се проучат и изложат (мога да ви предложа едно от последните произведения на Новодворска - „Дуче из подворотни” - grani.ru – 14.09.2011). Ако приложим такъв подход към историята на който й да било народ или етнос, от човешката история няма да остане нищо.

            Човечеството не познава друга религия ,унищожила  в името на своя Бог толкова невинни хора, колкото са избили християнските католици, почти 1000 години инквизиция, 60 милиона местни жители избити в Южна Америка, 30 милиона избити в Африка по колонизацията , 9 976 000 км.І земя в Северна Америка зачистена от индианците, 100 години лов за туземците в Австралия...

            Хриситяните са избили почти 20% от цялото човечество !!

         Истинската история е низ от нечовешки страдания, невиждани жестокости, животински страсти, потресаващи заблуди, нелогични постъпки на цели народи, изчезване на етноси, разрушаване на изградени и придобити с кървав труд материални ценности, абсурдни надежди и още по-абсурдни разочарования.

            Истинската история е летопис на тежкия валяк на природно-историческия процес, който не познава и не проявява съчувствие, но уверено се движи напред и нагоре.

            Тази история е само за поука. Тя трябва да остане извън човешкия живот, в неговата предистория.

            Според У. Хендерсън Конуей,  между 3500 г. преди новата ера и края на 20-я век, на планетата са се водили 14 500 войни, струващи 3,5 милиарда жертви и оставяйки само 300 години мир, т.е. за цялото времеи на писаната история на човечеството, то е живяло в мир 3,5% от времето.     ( Conway W. Henderson (2010). "Understanding International Law". John Wiley and Sons. 212. ISBN 1405197641). С други думи излиза, че нормалното състояние на човечеството е войната.Има над какво да се замислим !

            Усетили лабилността на всичките си постановки и доказателства, антикомунистите продължават да правят дивотия след дивотия.

             В края на 2004 г. в ПАСЕ стартира процедура по приемане на резолюция за осъждане на комунизма. Процедурата се разработваше и обсъждаше в Комисията по политическите въпроси и  влезе в пленарната зала на 26.01.2006 г.         ”Резолюцията осъжда само престъпленията на комунистическите режими – се тръскат като невестулки философите от ПАСЕ – а не въобще комунизма”. Това, че повечето депутати в Съвета на Европа са мисловни инвалиди е ясно, но чак пък толкова ? Може ли да си представите решение на някой наказателен съд, в което се казва: „С тази присъда се осъждат престъпленията на мафията, а не мафията като такава” ? Горкият съдия –веднага ще го натикат в лудницата.

            Въпреки пълната несъстоятелност на антикомунистическата истерия тя не трябва да се подценява и подминава. Истерията си е истерия, но тя е толкова арогантна, толкова мащабна и толкова агресивна, че поднесена в етическо и нравствено „облекло” лесно може да заблуди и обърка неподготвените граждани. Ще останат неизвестни истинските престъпления именно на антикомунистите, т.е. на тези, които доведоха света до днешното „дереже”.

            Не е възможно в кратък материал да се изложи всичко по въпроса, но само в рамките на 20-я и 21-я век жертвите причинени от „нетоталитарните държави” на човечеството са близки до един милиард !! И то без да се вземат предвид жертвите от колониализма и етническите зачиствания. Така че „кървавият кантар” е най-неподходящият и опасен за антикомунистите критерий за тоталитаризъм.

            Разказвам всичко това, за да стигна до България и до истерията на българските антикомунисти.

            На 26.04.2000 г. 38-то Народно събрание на Република България прие Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен (законът е публикуван в ДВ от 5 май с.г.). Мисионерската непримиримост личи още от чл. 2 :

“Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:

- целенасоченото и преднамерено унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;...

- моралния и икономически упадък на държавата;

- злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдание на изброените по-горе действия;

- безогледно унищожаване на природата”.

Подобно словоблудство предизвиква, меко казано, нежна тъга. То бива, бива идиотизъм, но чак толкова не бива. Току виж по изброените “отговорности” след някое време да съдим днешните “демократи” и “антикомунисти”.

През декември 2005 г. българските антикомунисти от ОДС внесоха в българския парламент законопроект, предвиждащ създаването на Институт на националната памет за престъпления, извършени срещу българския народ и държава от комунистическия режим. “Да не изоставаме – казват те – от Полша, Германия и Унгария”. Какви примери само – от католически, по-католически. Но е нужно “дясната маса” да се държи в кондиция преди да прозвучи бойната тръба за нова атака срещу “призрака”. Има и нещо друго. Българските антикомунисти винаги гледат да синхронизират своите акции с европейския антикомунизъм. И този път е така.

 В просторно интервю във в. “Седем” (21-27.12.2005 г.), народният представител (?) от ДСБ в 40-то НС и заместващ член в нашата  наблюдателна група в ПАСЕ Иван Н. Иванов, подробно информира за придвижването и значението на резолюцията на ПАСЕ за моралното здраве на евроатлантическа Европа. Г-н И.Н.Иванов така определя целите на резолюцията : “ (1), Да бъдат осъдени престъпленията, извършени от комунистическите режими; (2), публично да бъдат съпоставени и приравнени престъпленията на комунизма и на фашизма и нацизма; (3), да бъдат предвидени конкретни действия, които ще уплътнят тези документи чрез изпълнение на заложеното в тях”. Г-н Иванов илюстрира нуждата от такава резолюция с 100-те милиона жертви на комунизма (според шведския депутат Гьорен Линдблад), от които 60 000 в България (според г-н И.Н.Иванов). Странно, защо не са 200 милиона – кой ще вземе да ги брои ? Слагай в общия кюп и заченатите, но неродени, заедно с жертвите на автомобилните катастрофи – все някой ще повярва. Числото за България дори е скромно – до преди няколко години се твърдеше, че жертвите са 100 000 ! Излиза, че ние, българите, живеем, трудим се, любим се и отглеждаме децата си върху костите и праха на “невинните” антикомунисти ( на всеки квадратен километър по един невинен) – направо древногръцка трагедия ! Още малко и няма да остане място за избитите антифашисти и комунисти, и за загиналите в името на Отечеството.

Как по този повод да не си спомниш какво говореше майсторъ на нацистката пропаганда д-р Гьобелс :

          «Колкото по- на едро лъжеш, толкова по-лесно ще ти повярват. Обикновените хора по-скоро вярват на голямата лъжа, отколкото на малката. Това напълно съответства на тяхните примитивни души. Те знаят, че за дребното и те могат лъжат, но за голямото се притесняват. Поради това тълпата не може да се представи, че други са способни на огромни «опашати» лъжи. Даже когато им се разяснява, че точно затова става дума, ще продължават да се съмняват и ще си мислят, че в нея, всетаки има и истина»..  (цитира се по „zavtra.ru” – 2.03.2015 г.).

         Вътрешна подръжка антикомунистическата политика има, макар и скромна, но бедата е в генетиката на българските антикомунисти – те са неуки, елементарни, нещастни и жалки. Техният антикомунизъм не е плод на осъзната вътрешна потребност, разсъдъчна дейност или научна убеденост. Те нямат осъзната политическа история и традиции. Техният антикомунизъм е следствие на историческа и битова комплексираност – те нямат никакви заслуги за поражението на българския социализъм - на доказана безплодност и лична капитулация на собствения им егоизъм и конформизъм. Очакват Западна Европа да им сервира наготово „Ден за почитане на жертвите на комунизма” и пари за издигане на паметници на техните „мъченици”. Може и черкви да им построят. Ще има известни трудности с „мъчениците”, тъй като от 5000 имена върху паметника пред НДК 2730 са осъдените от Народния съд, а останалите 2170 са убити през време на войната или са починали след излизането си от затвори и лагери. За сведение : Червена книга на жертвите на българския монархо-капитализъм има (поименна), и, който иска може да вземе „тертип” от нея (М.Калонкин, Н.Кабаджов – В името на живота. Издателство на БАС. София, 2003. 160 страници). Скоро ще дойде време да се напише и Червена книга за престъпленията и жертвите на прехода и тя няма да бъде по-малко страшна от ужасите на монархо-капитализма.

През месец юли 2008 г. от Прага отново дойде пореден сигнал – проведе се международна конференция „Европейската съвест и комунизма”, приета е декларация под мотото „Европа няма да се обедини, докато не обедини отново своята история”. Иска се международен съд над комунизма и премахване на давността за „престъпленията” на комунизма. По този повод в България се появи следния коментар : „ Дясното има един основен политически грях – то не декомунизира България. Не разкри аморалната същност на комунизма, а това означава, че не започна борба с деморализацията на обществото. Не лиши бившите комунистически номенклатурчици и техните отрочета от възможността да си развяват байряка по пътя към истинските демократични промени” (Николай Николов във в. „Седем” от 23-29.07.2008 г.).

     На 18.09.2008 г. и в България се случи логичното – българският парламент, с гласовете на опозицията и на коалиционните партньори на БСП във властта – ДПС и НДСВ – прие решение в подкрепа на пражката инициатива за отъждествяване на нацизма и комунизма. България се присъединява към идеята 23 август, денят на „съглашението” между Хитлер и Сталин ( ?!) да бъде обявен за ден за възпоменание на жертвите на нацистките и комунистическите тоталитарни режими.

      Вероятността за нов Нюрнбергски процес, този път срещу комунизма и срещу Русия, е голяма и зависи от развитието на историческия процес. Западът има достатъчно възможности и достатъчна нагласа да реализира подобен проект. Не вярвам международната съпротива срещу такъв проект да бъде от мащабите на възмущението и отхвърлянето на процеса срещу Георги Димитров през 1933 година.

     Не е трудно да се открие в общата политическа линия следвана от Запада явна и закономерна тенденция : поетапната трансформация на животинския антисъветизъм и антикомунизъм  в не по-слаба русофобия („Советская Россия” – 9.02.2014 г.).

     Трябва да се признае и открито да се констатира : българският антикомунизъм е в открито идеологическо настъпление стигащо до вербални истъпления.

      ●Ако тези крокодили нямат нищо против да се хранят с дърти комуняги и жилави доносници, можем да внесем няколко екземпляра. Ще изскочим от кризата като тапа от шампанско, а "фураж" има за години напред”. (коментар към съобщението за наплив на крокодили в Австралия – VESTI.BG - 3.02.2013 ).

     Комунизмът още ни държи за гърлото – поета Румен Леонидов (ТВ „Европа” – 23.02.2014 г. – 21,00 часа).

     Всъщност, съветското присъствие в България след 9.09.1944 г. какво беше ? Не бяхме официално роби, но то беше робство, без да сме били навързани на синджир...Не разбирам защо смятат турското присъствие за по-нормално и неограбващо от руското ?(Милена Фучеджиева във в. „Уикенд” – 8-14.03.2014 г.).

      „Комунистите имат нещо, което не може да се нарече иначе освен свинска психика. Те са в постоянен шизофреничен разлом между материалното и идеалното. В смисъл, че ядат всичко, което могат да докопат. Но след оргията на изяждането, те винаги се отдават на идеалистични духовни изживявания в един отвратителен маниловски стил ( болестта на комунистическия елит : хълцане и оригване по хегеловски неспирно). Гнусни типове. Селкори” (Ани Илков – „24 часа” – 31.08.2002 г.).

      ●”Близо 30 000 са участниците в Горянското движение от 50-те години на миналия век - един от най-ярките примери за съпротивата срещу комунизма в Източна Европа. Този факт от новата българска история обаче и досега е слабо известен. А дори и професионалните историци не знаят за стачката на пловдивските тютюноработници от май 1953 година, която започва само месец преди в Източен Берлин да се вдигне първото въоръжено антикомунистическо въстание в Източна Европа. За тези и още много други неизвестни истини от периода между 1944 и 1989 г.” (Н.Цеков – 19.10.2012 г.) 

     ●Режисираният от Кремъл така наречен"Мирен Преход" свърши. Сега започва БолгАрийския Кървав, но за сметка на това, Истински преход от Юдо Комунизъм към Свободна и Независима БолгАрия,
което означава: 300 000 избити Комунистически и Милиционерски Изроди, 700 000 депортирани към Москва членове на техните Дегенерирали семейства.
Започваме от децата и внуците на Червените Терористи, за да не се възпроизвеждат Генетично Увредени поколения, дъртите ви оставяме за на края или на божията милост..
...НЯМА МИЛОСТ,НЯМА !!!
Смърт на Комунизма.
Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти.
Само до стената
.
КАЗАХ !!! (www.bulgarya.co.cc – коментар към интервюто на Жан Виденов във „Всяка неделя” от някакъв си „Атила” – 8.10.2012 г.).

      ●“Тази партия (БСП) знае как се взривяват църкви, как се сменят имената на хора, знае как се организира държавна машина за репресия.....Дълбоко конспиративна партия, която трябваше да бъде забранена” (бившият външен министър Николай Младенов- от iNews.bg – 21.02.2013 г).

      Доц. Лъчезар Стоянов е категоричен, че Коминтернът е бил централата на комунистическия тероризъм.(„Faktor.bg” – 15.12.2013 г.).

      ●”Искаме да останем достоен член на Европейския съюз, от който насилствено бяхме извадени след комунистическия преврат и съветската окупация през 1944 г. 70 години по-късно правоприемниците на комунистическата партия искат да провалят живота на поредното поколение българи, връщайки ни в орбитата на евразийския съюз”.(Евгений Михайлов - „FAKTOR.BG” – 16.02.2014 г.).

       Българки и Българи , 
Червената КГБ -ДС мафия черпеше само чрез газовите доставки на Газпром-Овъргаз за България по над 2 млрд долара .... това са много пари , нали ! 
Счита се , че и чрез Гьола Белене са черпени годишно още около 200 -300 млн !
Целият този финансов ресурс , както и цялата еничарска Червена КГБ- ДС мафия бяха мобилизирани и хвърлени за свалянето на ГЕРБ от власт. По делата им и злобата срещу ГЕРБ ще ги познаете !
ГЕРБ отряза газовите кранчета , спря и проекта АЕЦ Белене , това подлуди 
руската Червена КГБ мафия , провалят се и плановете на Русия за пълна зависимост на България , за изваждането й от ЕС и връщане в руската сфера на влияние , за превръщане на България в руска , Задунайска губерния ! 
Започна , води се вече битката за България , приятели ! 
Това е истината ! 
Не позволявайте на коалиция БСП - ДпС - ДС и всеки който се присъедини към тях да вземат властта ! 
Не позволявайте на Червените ДС еничари и московски КГБ подлоги да извадят България от ЕС и да я унищожат като държава !
(VESTI.BG – 10.05.2013)

      Главната слабост на българското политическо пространство е липсата на политически субект с антикапиталистическа насоченост. Българските парадокси стигнаха до там, че Съюза на борците срещу капитализма и фашизма веднага след контрареволюцията набързо се трансформира в Съюз на борците срещу фашизма. Това беше най-яркото и нагледно доказателство за моралното и нравствено пропадане на българския социализъм, за колаборационистките нагласи на бившите „борци” срещу капитализма, които сега замазват своето предателство на борческото си минало, като се представят за съвременни борци за социална справедливост - поредното неясно и мъгляво понятие от антикомунистическият идеологически генератор на европейската социалдемокрация.

     В България жалките комунистически остатъци са маргинализирани и превърнати в незначителни политически секти от времето на Христос. За съжаление, с решаващата помощ на БСП, защото какво е сегашната БСП – просто криптоантикомунистическа партия натъпкана с олигарси и масони (виж разкритията на Волен Сидеров по телевизия „Алфа” за състава на пловдиското масонство на 19.10.2015 г.).

    Левите „попове” в работническото движение, които упорито се опитват да размият работническата класа с опортюнистичничното бърборене относно понятието „работническа класа”, като причисляват офисните секретутки към тази класа ; левите професори със своите опортюнистични лекции за китайския национален „социализъм”, които призовават да се подържа националния капитал ; левите активисти, вярващи в президент-работник и в бразилската демокрация ; цялата тази отвратителна социал-демократична банда е най-подлия враг  на борбата срещу световния капитал.

            Изглежда, че голяма част от своите антикомунистически и русофобски цели ГЕРБ, в съюз с дриплювците от бившето СДС, „модерните патриоти” от телевизия СКАТ, антикомунистическите социалисти и русофоби от азбучната партия, заедно с антиконституционната религиозна партия на бившите поробители, ще постигнат за срам на българския народ, който вероятно ще се проумее реалността, когато „ножа опре до кокала” ! 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950815
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031