Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2015 12:44 - КАКВО СИМВОЛИЗИРА ЗНАМЕТО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ?
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 3382 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Да, на България е нужна силна и процъфтяваща Русия, но българите искат да знаят, каква е същността на тази нова Русия и на какво може да се надяват от нея в бъдеще.

            Да започнем с най-известния идентификатор на съвременна Русия – нейния национален флаг – бяло-синьо-червения трикольор. В чест на този флаг в Руската федерация, с указ на президента Елцин, е учреден специален празник „Ден на флага”. В елцинския указ трикольорът се превъзнася като „исторически руски трицветен държавен флаг, овеян със слава от много поколения руснаци”. Нека сега да видим за каква „слава” става дума и какъв държавен флаг е бил трикольора.

            Въвеждането на трикольора като търговски флаг на руските кораби дължим на Петър Велики. По-долу е показана автентична историческа картина от 1709 г.


image

            Общодържавен национален флаг трикольорът става при император Николай ІІ през 1876 г. Цялото позорно царуване на Николай ІІ (обявен от Руската православна църква за Светец ?!) протича под този флаг : от загубената руско-японска война (8.02.1904 г. – 5.09.1905 г.) и гибелта на императорския флот до краха на Империята през февруари 1917 г.

            Флагът е основен знак на всяка една държавност. От най-стари времена знамето е считано за изразител на националната идентичност и символ на мощта и суверенитета на един народ. Има такова сакрално понятие : демонстрация на флага !!

           След Октомврийската революция трикольорът става знаме на руската контрареволюция. И колкото и да е странно, първи издига флага метежния чехословашки корпус през май 1918 г., като заедно с флага използва за първи път примитивни газови камери за избиване на пленените червеноармейци, като ги изгаряли живи в котлите на речните шлепове  варосани с хлор.

            В Северна Русия трикольорът става емблема на „Временното правителство на северните области”, сформирано от английските окупанти  завзели временно Мурманск и Арахангелск. Това колаборационистко правителство организира първите концентрационни лагери, в това число и известните Соловки.

            В Южна Русия белите армии също използват трикольора и различни негови вариации в униформите.

            След Гражданската война тикольора размахват различните белоемигрантски организации.

            Особен разцвет преживява трикольорът по  време на Великата отечествена война на съветските народи – той става отличителен белег на всички съветски и емигрантски колаборационисти и предатели.

            Първи на окупираните територии развяват предателския флаг в така наречената „Локотска република”, образувана от нацистите на територията на Курска и Орловска области с център град Локот (ноември, 1941 г.). За две години в тази „република” са избити над 10 000 мирни жители, от които 200 са изгорени живи. През 1943 г. с приближаването на Червената армия, нацистите прехвърлят своите протежета в Белорусия за борба с партизаните. През 1944 г. оцелелите предатели формират 129-та бригада СС, която взема дейно участие в потушаването на Варшавското въстание. От нея са избити над 20 000 поляци (главно от поделението на Камински, който за прекалена жестокост е растрелян от нацистите ?!).

Историята на предателя Власов е широко известна. Първият парад на власовци под трицветния флаг е в Псков на 22.06.1943 г., когато дефилира „сборната рота от гвардейската дивизия на Руската освободителна армия” (РОА).

            Официалното формиране на РОА става на 16.02.1945 г. на военния полигон в мюнзигенските казарми. Тогава Власов обявява трикольора за флаг на „.свободна Русия”

         За сравнение – в този ден, вечерта в концлагера Маутхаузен пристига партида  съветски военноплениции – около 1000 души. През нощта охраната на лагера облива с ледена вода пленниците, от които оживяват 70 души. Загива и известния съветски генерал Дмитрий Карбишев. През това време предателите на родината издигат трикольора и пият шнапс за „свободна Русия”.

         След белогвардейците и Власов историята на трикольора е продълена от другия съветски предател – Борис Елцин.

        Това е цялата история на този флаг, който Елцин нарече „славата на много поколения руснаци”. Славата, в която между позора на руско-японската война и чеченските войни, успя да вмести предателства, кърваво сътрудничество с интервенти и окупатори, краха на Руската империя и на СССР. Странна „слава” на „славен” флаг.

            Трудно ни е да си представим каква нова слава ще овенчае Руската федерация под този позорен флаг.




Гласувай:
5



1. zaw12929 - Съмнявам се, че историята на една ...
23.10.2015 15:16
Съмнявам се, че историята на една държава , САЩ или Русия, е само низ от убийства
наказание на лица- знаем, че над 20 милиона загиват спасявайки Европа от хитлеризма. В момента САЩ имат само на тяхна територия над 18 милиона затворници, прилагат смъртно наказание, а имат и затвори в стотина страни около базите си и само жесток човек може да напише такъв материал- вие сигурно работите като надзирател или палач, но не причинявайте зло с разказване кървави истории за вас е най вредно- омразата убива.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1954133
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930