Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2015 16:06 - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И САЩ ПЛАНИРАХА, ПОДГОТВИХА И ПРОВОКИРАХА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ХИТЛЕР БЕШЕ САМО ТЕХЕН ПОСЛУШЕН ИНСТРУМЕНТ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2384 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Изправени сме пред 76-тата годишнина от началото на Втората Световна война. Западната пропаганда набира скорост успоредно с нарастващата опасност от нов световен Апокалипсис. И причината е пак Русия. Казвам „пак”, защото тази тенденция е почти на 1000 години (по този въпрос друг път и на друго място). В тазгодишната си форма тендецията напълно и категорично отрича :

            - това, че агресорът е нацистка Германия водена от Адолф Хитлер ;

            - това, че безумията на нацистите са следствие на дълбоко порочна, антихуманна и безумна философия ;

            - това, че Червената армия е победила нацистките пълчища и е освободила половината Европа.◄

            Днешното англосаксонство упорито и настойячиво налага версията, че Хитлер е бил болен човек – „паркинсон” и наркозависимост, плюс коремен проблем и импотентност – и като толкова болен, е водил и безумни военни кампании. А тъй като англосаксонството вече е „доказало”, че Сталин, това е Хитлер, но здрав, тираничен, завистлив, арогантен Хитлер,  излиза,, че Втората световна война е провокирал Сталин и за СССР и Русия няма никаква Велика Отечествена Война и Велика Победа,            защото каква „велика победа” може да бъде победата срещу луд и болен човек ?!

            Трябва да се признае, че подобни елементарни манипулации, на границата между илюзията и лъжата, но „поръсени” с малко „наука”, може напълно да обсебят средностатистическия западен идиот и той дълбоко да повярва в това.

            Следователно, главната задача в сферата на пропагандата е да се раскъса пелената от лъжи, манипулации и фалшификации и да се каже истината премълчавана 76 години : истинските виновници, инициатори и вдъхновители на най-кървавата и жестока война в човешката история, взела живота на над 50 милиота души, са англосаксонските страни : САЩ и Великобритания.

            Да видим защо е така.

            Първи предвестник и изсточник на фашизма и нацизма в Европа е Великобритания. За нейните престъпления към поробените народи на Британската империя не са нужни никакви доказателства, защото са очевадни. Милионите жертви на британските колонизатори в Африка, Америка, Азия, Австралия и на островите в Тихия и Индийския океан, пълната безнаказаност на английските „цивилизатори” породиха в самата империя „култа към белия човек”, за който открито говориха политици и дейци на културата.

В периодът 1919-1920 г. в Италия възниква огромно революционно движение. Изплашеният от засилващите се масови безредици, традиционният „елит” – едрата буржоазия и оцелялата аристокрация -  започва трескаво да търси надежна политическа опора. Изборът пада на партията на Мусолини, която въпреки че е опозиционна, проповядва силна държавна власт и единство на нацията. Смятайси фашистите за по-малкото зло, италианския „елит” й открива пътя към властта. На 2.10.1922 г. многохилядните фашистки колони начело с Мусолини влизат в Рим. Италианският парламент с голямо мнозинство предава властта на Мусолини, като го избира за министър-председател.

По това време икономическото положение на Италия не е просто ужасно, а направо трагично. И тогава на помощ идват американските монополи. САЩ опрощава военния дълг на Италия от Първата световна война с 80,2%, а за останалата сума определя най-ниския възможен процент – 0,14% ! През 1925 г. банката на Морган отпуска нов заем от $ 100 милиона. За политическия мотив на тази помощ се говори открито : рекламния отдел на компанията „Морган” разпространява съобщение, че през 1922 г. Мусолини е „спасил” Италия от комунизма и затова заслужава финансова помощ. Общата американска помощ достига $ 450 милиона. Мусолини получава всеобщото признание на международната буржоазия. Американският посланик в Италия Р.Чайлд определя Мусолини като „най-великия държавник на нашето време !”

В хвалебствения хор не изостава и Великобритания. През 1927 г. У.Чърчил е в Рим на гости на Мусолини. На официална пресконференция той заявява: „Очарован съм от сеньор Мусолини...Ако бях италианец, с цялото си сърце бих бил с  вас, във вашата победоносна борба срещу...ленинизма. От тази гледна точка фашизмът оказа огромна услуга на целия свят. Той е необходимата противоотрова на руската отрова”.

Трогателната дружба между Чърчил и Мусолини продължава чак до...1944 г.! Тя се излива в секретна задушевна кореспонденция дори тогава, когато английските и италианските войници се убиваха един друг.

Финансова помощ от САЩ получават и антинародните режими в малките стран : Хорти – в Унгария,Пилсудски – в Полша, Франко-в Испания.

            След идването на власт в Германия на Адолф Хитлер паричните потоци от САЩ и Великобритания потичат като пълноводна река.Общата сума чуждестранни кредити в германската промишленост само за периода 1924 – 1929 г. е 63 милиарда златни марки, от които до 70% са от банките на Морган. Към 1929 г. германската промишленост вече е втора в света и в голямата си част е собственост на  американски промишлено-финансови групи. Например, «И.Г.Фарбениндустри», главният доставчик на германската военна машина и на 45% финансирала предизборната кампания на Хитлер за изборите през 1930 г., е под контрола на рокфелеровия «Стандарт Ойл». Чрез «Дженерал електрик» Морган контролира германската радио и електротехническа промишленост в лицето на АЕГ и «Сименс» (в 1933 г.  30% от акциите на  АЕГ принадлежат на  «Дженерал електрик»), через свързочната компания ИТТ — 40% от телефонната мрежа на Германия. Автомобилната компания  „Опел” е под контрола на дюпоновия «Дженерал моторс», а Хенри Форд притежава 100% от акциите на концерна «Фолксваген». При активното участие на рокфелеровата банка „Дилон Рид и Кє ” през 1926 г. е създаден вторият след «И.Г.Фарбениндустри» промишлен монополист – металургичния промишлен концерн «Ферейнигте щалверке» (Стоманения тръст) на Тисен, Флик, Волф и Феглер. Най-големите германски банки „Дойче Банк”, «Дрезден Банк», «Донат Банк» също са под американски финансов контрол. През май 1933 г. САЩ отпуска на Германия заем от $ 1 милиард, през лятото на 1934 г. Великобритгания също отпуска заем от $ 2 милиарда и се отказва от германските плащания  по стари заеми !

            Англосаксите винаги са умеели да пазят тайните, които могат да покажат крайно позорни факти от тяхната история. Така например, много изследователи смятат, че Бенито Мусолини е бил убит през април 1945 г. от британския спецназ. Факт е, че двете чанти, които той е носел, са изчезнали безследно. Предполага се, че в тях са били писмата на Чърчил до него. Наивният дуче се е надявал, че тези писма, в които английския премиер признава своите симпатии до него, са неговите индулгенции пред съюзниците за спасение. Но ...

             И до днес Великобритания е засекретила всички материали по „дружеската визита” на Рудолф Хес в Англия на 10.05.1941 г. Англичаните до смърт се страхуват даже от предположението, че тогава Хитлер и Чърчил са се договорили западните съюзници да не десантират в Европа след като Германия нападне СССР и ще отлагат десанта колкото се може по-дълго време. И ако САЩ и Великобритания са водили сепаративни преговори с Германия през март-април 1945 г., какво би им попречило да правят същото и непосредствено преди нападението на Хитлер над Съветския съюз ? Още повече, че подобни преговори биха били логично продължение на политиката на САЩ и Великобритания, позволила на Хитлер да анексира последователно : Рейнската област (1936 г.), Австрия (1938 г.), Чехословакия (1938 г. след Мюнхенския договор).

            Хитлер прекрасно е знаел за симпатиите на британското кралско семейство и на видни американски политици към нацизма. И да го наричаме „луд авантюрист”  няма никакви основания. Неговата грешка е, че попадна в една стара геополитическа клопка, която на простонароден език звучи така :”да имаш за враг англосаксонец е лошо, но още по-лошо е да имаш  англосаксонец за приятел”.

          Мръсната двойна игра на САЩ и Великобритания продължи през цялата Втора световна война. Остродефицитните за Германия нефтопродукти,каучук, цветни метали (мед, олово, молибден) непрекъснато се доставяха от САЩ чрез филиалите на американските промишлени предприятия в Латинска Америка чак до края на 1944 г.

            В средата на 1941 г. американското военно разузнаване открива, че „Стандарт ойл” чрез своите филиали в Мексико и Бразилия доставя на Германия нефт със своите танкери чрез Танжер и Антилските острови, където американския нефт предварително се преработва в нужното гориво за зареждане на германските подводници в Атлантическия океан. И това е само част от картината за задкулисната помощ на англосаксонците за войната на Хитлер срещу Съветския съюз. И Хитлер достойно се отплащаше – през 1940 г. пожали 200 000-я английски експедиционен корпус в Дюнкер (Франция), а след това и не доуби Великобритания с въздушната си мощ.

            Фактът, че англосаксонските държави не се обединиха с нацистите в единен блок срещу СССР дължим на прозорливата външна политика на съветското правителство и геополитическата мъдрост на Й.Сталин – нещо, което не наблюдаваме в днешна капиталистическа Русия.

            Човечеството има право да предяви на САЩ и Великобритания обвинения за над 500 000 000 жертви по цялата планета вледствие тяхната арогантна, античовечна, нагла и открита враждебност към всички, които не споделят техните виждания за световен ред.

            Според У. Хендерсън Конуей,  между 3500 г. преди новата ера и края на 20-я век, на планетата са се водили 14 500 войни, струващи 3,5 милиарда жертви и оставяйки само 300 години мир, т.е. за писаната история на човечеството, то е живяло в мир 3,5% от времето.     ( Conway W. Henderson (2010). "Understanding International Law". John Wiley and Sons. 212. ISBN 1405197641). С други думи излиза, че нормалното състояние на човечеството е войната и силовата агресия. Има над какво да се замислим !

            Най-воюващата страна в света  е САЩ. На флага на въоръжените сили на САЩ са закрепени 183 ленти, всяка от които символизира военна кампания. Получава се, че за своята сравнително къса история от 236 години, САЩ са воювали, средно, на всеки 15 месеца !! И тука има над какво да се замислим.

            За тези, които се съмняват в написаното по-горе, се прилага списък на войните, геноцидните и агресивни операции на англосаксонските преселници и САЩ в продължение на 400 години !

             1622 –изтребване на индианците в Джеймстаун. 1635-1636 – война с индианците-алгокинам в Нова Англия. 1675-1676 – война с индианците, завършила с разрушаване на половината градове в Масачузетс. 1792 – война за превземане на Кентъки. 1796 – война за превземане на Тенеси. 1797-1800 – пиратски атаки срещу  френски граждански кораби. 1800 – въстание на робите във Вирджиния под предводителството на Габриел Просера. Обесени са над 1000 души. Възстаналите роби не са убили нито един човек.1803 – война за превземане на Луизиана. 1805-1815 – война в Африка за правото на САЩ да разпростарняват наркотици по света. 1806 – опит за американска агресия в Рио-Гранде, която е испанско владение. 1810 – военна интервенция в испанска Флорида. 1812-1814 – война с Англия и навлизане в Канада. 1813 –заграбване на испанския залив Мобайл и окупация на Маркизските острови.1814 – окупация на испанската Пенсакола. 1816 – атака срещу форт Николс в Испанска Флорида. 1817-1819 – окупация на Източна  Флорида. 1824 – окупиране на пуерториканския град Фаджаро. 1824 –американски  десант в Куба. 1833 –военна интервенция в Аржентина. 1835 – завземане на мексиканския Тексас. 1835 – военна интервенция в Перу. 1840 – военна интервенция във Фиджи. 1841 – геноцид на остров Уполу (Драммонд). 1843 – военна интервенция в Китай. 1846-1848 – война с Мексико. 1846 – агресия срещу Нова Гренада (Колумбия). 1849 –артилерийски обстрел на Индокитай. 1852 –военна интервенция в Аржентина. 1853-1856 – агресия в Китай. 1853 – агресия в Аржентина и Никарагуа. 1854 – унищожаване на  никарагуанския град Сан Хуан дель Норте. 1854 – опит за завземане на Хавайските острови. 1855 –агресия и преврат в Никарагуа. 1855 –военна интервенция в о-в Фиджи и в Уругвай. 1856 – военна интервенция в Панама. 1858 – интервенция на о-в Фиджи, геноцид. 1858 – военна интервенция в Уругвай. 1859 – нападение на японския форт Таку. 1859 – интервенция  в Ангола. 1860 – интервенция в Панама. 1863 – наказателна военна експедиция  в Шимоносеки (Япония). 1864 – военна експедиция в Япония. 1865 – интервенция в Парагвай, геноцид. 1865 – интервенция в  Панама с държавен преврат. 1866 – агресия срещу Мексико. 1866 – наказателна военна експедиция  в Китай. 1867 – нападение на остров Мидуей. 1868 – многократни интервенции в Япония. 1868 – интервенция в Уругвай и Колумбия. 1874 – американски войски  в Китай и на Хаваите. 1876 –интервенция в Мексико. 1878 – агресия срещу Самоа. 1882 – американски войски в Египет. 1888 – агресия срещу Корея. 1889 – наказателна военна акция на Хаваите. 1890 – американски  войски в Хаити. 1890 –американски войски в Аржентина. 1891 – интервенция в Чили. 1891 –военна наказателна експедиция на Хаити. 1893 американски войски на Хаваите, интервенция в Китай. 1894 – интервенция в Никарагуа. 1894-1896 –интервенция в Корея. 1894-1895 – война в Китай. 1895 – интервенция  в Панама. 1896 – интервенция в Никарагуа. 1898 – опит за завладяване на  Филиппините, геноцид. 1898 –  интервенция в порт Сан Хуан дел Сур (Никарагуа). 1898 –превземане на Хавайските острови. 1899-1901 – война с Филипините. 1899 – интервенция в никарагуанското пристанище Блюфилдз. 1901 – американски войски в Колумбия. 1902 – интервенция в Панама. 1903 – американски войски в Хондурас, Доминиканската Республика, Сирия. 1904 – американски войски в Корея и Мароко. 1904-1905 – намеса в Руско-Японската война. 1905 – намеса в хондураската революция. 1905 – американски войски в Мексико. 1905 – американски войски в Корея. 1906 – интервенция във Филипините. 1906-1909 –интервенция в Куба. 1907 – военна операция в Никарагуа. 1907 – намеса в революцията в Доминиканскатя Република. 1907 – участие във войната между Хондурас и Никарагуа. 1908 – интервенция в Панама. 1910 – интервенция в Блюфилдз и Коринто (Никарагуа). 1911 – интервенция в Хондурас. 1911 – геноцид във Филипинах. 1911 – американски войски в Китай. 1912 – превземане на  Хавана (Куба). 1912 – интервенция в Панама по време на избори. 1912 – интервенция в Хондурас. 1912-1933 – оккупиране на Никарагуа. 1914 – интервенция в Доминиканската Република. 1914-1918 – серия интервенции в Мексико. 1914-1934 – оккупиране на Хаити. 1916-1924 – окупиране на  Доминиканската Република. 1917-1933 – окупиране на Куба. 1918-1922 – окупиране на руския Далечен Изток. 1918-1920 – американски войски в Панама. 1919 – американски  войски в Коста-Рика. 1919 – война срещу сърбите в Далмация на страната на Италия. 1919 – нахлуване в Хондурас по време на  избори. 1920 – интервенция в Гватемала. 1922 – нахлуване в Турция. 1922-1927 – интервенция в Китай. 1924-1925 – нахлуване в Хондурас. 1925 – военни действия в Панама. 1926 – нахлуване в Никарагуа. 1927-1934 – окупиране на Китай. 1932 – нахлуване  в Салвадор. 1936 – нахлуване в Испания. 1937 – интервенция в Никарагуа, държавен преврат. 1939 – американски войски  в Китай. 1941-1945 – геноцид над мирното население на Германия (Дрезден, Хамбург). 1945 –атомни бомби над Япония. 1945-1991 – диверсионни дейности срещу СССР. (нахлувания във въздушното пространство – над 5000, парашутни десанти – над 140, диверсии. Общий бюджет – 13 триллионов долларов). 1946 – наказателни операции в Югославия. 1946-1949 – бомбардировки на Китай. 1947-1948 – реколонизация на Виетнам, геноцид. 1947-1949 – военни действия в Гърция. 1948-1953 – военни действия във Филипините. 1948 – военнен  преврат в Перу. 1948 – военнен преврат в Никарагуа. 1948 – военнен преврат в Коста-Рика. 1949-1953 – опити за държавен преврат в Албании. 1950 – наказателни военни операции в Пуерто-Рико. 1950-1953 – интервенция и война в Корея. 1951 – военна помощ за китайските възстанници. 1953-1964 –  спецоперации в Британска Гвиана. 1953 – сваляне на правителството на Мосадък в Иран, получило на референдум 99.9% от гласовете. 1953 – насилствена депортация на инуитите в Гренландия. 1954 – Сваляне на гватемалското правителство. 1956 – начало на военната помощ за тибетските  сепаратисти в борбата им с Китай.  1957-1958 – опит за сваляне на индонезийското правителство. 1958 – окупиране на Ливан. 1958 – бомбардиране на Индонезия. 1959 – американски войски в Лаос. 1959 – наказателна военна операция срещу Хаити. 1960 – военни операции в Еквадор. 1960 – нахлуване в Гватемала. 1960-1965 –вмешателство във вътрешните работи на Конго. Подържане на  Мобуту. 1961-1964 – военен преврат в Бразилия. 1961 – терористична война срещу Куба. 1962 –наказателни военни операции в Гватемала. 1963-1966 – държавен преврат и наказателни операции в Доминиканската  Република. 1964 – наказателна военна  операция в Панама. 1964-1974 – вмешателство във вътрешните работи на Гърция. 1965 – държавен преврат в Индонезия, геноцид. 1965-1973 –война срещу  Виетнам. 1966 – военна интервенция в Гватемала. 1971-1973 – бомбардировки над Лаос. 1971 – американска военна помощ при преврата в Боливия. 1972 – американски войски в Никарагуа. 1973 – военен преврат в Чили. 1973 – терор в Уругвай. 1974 – подготовка за военна агрессия в Португалия. 1974 – опит за преврат в Кипър. 1975 – окупация на  Западна Сахара с въвеждане на американски войски в Мароко. 1975 – атака срещу Камбоджа 1975-1989 – подържане на  геноцида в Източен Тимор. 1980-1992 – военно присъствие в Салвадор, спецоперации, геноцид. 1980 – операция „Гладио” в Италия, 86 жертв. 1981 – опит за преврат в Замбия. 1982-1983 – атака срещу Ливан. 1983 – военна интервенция в Гренада. 1984 – свалени два ирански самолета. 1984 – миниране на заливи  в Никарагуа. 1986 – въздушно нападение над Либия.1986-1987 – нападение срещу ирански кораб в международни  води, унищожаване на иранска нефтена платформа. 1987-1988 – участие във войната на  Ирак срещу Иран, използване на химическо оръжие. 1988 – интервенция в Хондурас. 1988 – сваляне на ирански граждански самолет. 1989 – военна интервенция в Панама. 1989 – бомбардиране  на Филипините. 1989 – военна наказателна операция срещу на Вирджинските острови. 1990 – морска блокада на  Ирак. 1991 –война срещу Ирак. 1991 – бомбардиране на Кувейт. 1992-1994 – военна оккупация на  Сомали. 1993-1995 –агресия срещу Югославиия. 1994-1996 – терор срещу Ирак. 1998 –  ракетен удар срещу фармацевтичен завод в Судан. 1998 – бомбардиране на  Ирака. 1999 –война срещу Югославия. 2001 – военно нахлуване в Афганистан. 2004 – американски войски в Хаити. 2011 - Война срещу Либия. 2013 - Война срещу Сирия. 2014 – участие в гражданската война в Украйна.(„Politikus.ru”-20.07.2015 г.).




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950797
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031