Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2015 12:43 - БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ ДЪЛЖИ НА ЕС ЗА БЕЖАНЦИТЕ – СОЛИДАРНОСТ БЕЗ СПРАВЕДЛИВОСТ НЕ СТРУВА И ПУКНАТА ПАРА
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2033 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 27.06.2015 12:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Брюкселските супербюрократи, скрити зад мистиката на европейските „ценности и правила”, отново притискат България да приеме  фиксирани квоти бежанци, противно на всякаква човешка логика и елементарна почтеност. Подобна нагла и позорна практика повдига въпроса, а за какво собствено става дума, от къде идват тези бежанци и защо бягат ?

           Основната част идва от Афганистан, Ирак, Сирия, Палестина, Египет, Либия, Тунис. Какво ви говорят имената на тези държави ?

            1. Това са държавите на „арабската пролет”.

            2. Това са част от държавите - жертви на агресия и интервенция от страна на САЩ и НАТО.

            3. Това са бившите колонии на европейските метрополии : Франция, Великобритания, Италия. ◄

            Следователно, основната, главната причина е империалистическата политика на западноевропейските държави и на САЩ.

            Тогава, който е забъркал кашата, той да сърба и попарата ! Това е справедливо и солидарно : всички бежанци от Афганистан и Ирак – в САЩ.

Всички бежанци от Тунис – във Франция. Бежанците от Либия – по равно във Франция (главния агресор в Либия) и в Италия (страната метрополия на Либия).

За Египет, Палестина и Сирия метрополията е Великобритания, значи, бежанците от там – на острова.

            България няма отношение към бившите колониални проблеми и към днешните империалистически авантюри. От къде накъде брюкселските бюрократи искат солидарност от България за издънките на ЕС ? България е последната страна, от която ЕС трябва да иска „европейска” солидарност. Каква солидарност със Съюз, който унищожи България като държава, който я експлоатира по най-вулгарен начин, който я унижава, като се отнася към нейните граждани като към средновековни роби, който не я „бръсне” за нищо и който я има само като територия. В България са солидарни с ЕС само западните измекяри, които по приумицата на Историята и волята на Задкулисието, властват днес в измъчената страна.

            Не България трябва да бъде благодарна и състрадателна към ЕС, а евроталантическа Европа трява да бъде благодарна на България, защото европейските извори, европейското начало е тук, по нашите земи, в гробовета на нашите деди. Защото, когато в България е имало градове и култура, на Запад не е имало хора.

            Ние, българите искаме Европейски съюз на нациите, искаме реализиране на мечтата на великия французин генерал де Гол за Европа от Атлантика до Урал. Тогава ще бъдем от сърдце солидарни с всички европейски народи. 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1951116
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031