Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2015 12:45 - ЗА ВОЙНАТА, ПАРИЖ И НЯКОИ ДРУГИ НЕЩА
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 7442 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 12.01.2015 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 7 и 8.01.2015 г. в Париж бяхя извършени масови убийства, в които загинаха общо 17 души. Париж и Франция изпаднаха в прострация, на крак бяше вдигната цяла армия от 70 000 души, която, в края на краищата успя да намери и ликвидира тримата убийци.

          Тази кървава разправа веднага беше класифицирана като терористична „атака”, дело на ислямски радикалисти и из парижките улици се изсипа огромно количество възмутени французи, някъде пламнаха и ислямски религиозни учреждения и джамии. Западна Европа започна да демострира своята солидарност, заваляха съболезнователни телеграми, президенти и министър-председатели се надпреварваха да произнасят клишета. Само за два дни антиислямските и ксенофобски настроения във Европа достигнаха неподозирани височини. Замириса на нещо изкуствено и на потъпкано самочувствие.

          Какво в същност беше станало ? Та нали когато по света всекидневно, избиват стотици хора, да вдигаш такава патардия е някак си неуместно ? Или това е повод отново да се скрие неприятна истина зад потоккъде искерени, къде не съвсем  сълзи и порой от абстрактни думи?

          Всичко започава, когато в редакцията на сатиричното списание „Charlie Hebdo”, прославило се със своите редовни нападки срещу исляма и другите религии, се появяват трима души с автомати и спокойно изтрепват почти целия  редакционен екип, събран на „планьорка”. В редакцията са били около 50 души, в това число „златните пера” и умове на Франция - патриарси на по 80 години. Имало е и случайни хора, нямащи отношение към редакционната политика, но с желание да спечелят малко пари и са печелили. Как ? Като са епатирали (скандализирали) обществото – свеждали са въпросите на политиката, обществото и вярата до прости, достъпни и ярки парично-сексуални асоциации. Още не се знае с какво са се занимавали тези хора в трагичния ден, но е сигурно, че са обсъждали нови перли за хвърляне върху масите – същото, с което се занимава и милионната армия от тяхни колеги. По-точно : те са правили карикатури в духа на непосредствената студено-гореща световна война, която днес бушува със страшна сила.Фарсът в конкретния случай е, че „Charlie Hebdo” буквално е предрекъл станалото. В един от последните броеве е поместена карикатура от художник с псевдоним Charb, в която се съобщава : „Във Франция още няма нито една атака”, а карикатурния герой във военна форма отговаря : „Почакайте ! Има време до края на януари”.

          И така, имаме война, в която загиват няколко „генерали,офицери и войници” от логистичните  (подържащи) части. Това не са невинни хора. Това са хора с оръжие в ръка, които падат в битка.Никакъв терористичен акт не е, а сражение с елементи на възмездие(отмъщение) . На военен език цялата операция се нарича пренасяне на военните действия на територията на противника. Това е, защото „на война, като на война”, както е казал Френския Император, генерал Наполеон Бонапарт!  

          Именно този, чисто военен аспект на операцията изплаши Западния свят. Защото той е много уязвим при война на негова територия. Защото той е беззащитен, когато трябва да се сражава лице в лице със своя враг.Защото войната я обяви той. Обяви я много отдавна и беше неотвратимо, рано или късно, тя, войната, да дойде при него. Защото е едно, когато в далечен Пакистан, наистина в терористичен акт, загиват 141 души, от които 132 деца (Пешавар- 16.12.2014 г.) и съвсем друг, когато загиват 17 напълно „виновни” бойци на идеологическия фронт в сърцето на Европа. А какво да кажем за хилядите загинали невинни хора в Новорусия, Сирия, Ирак,Либия, Палестина - че това е следствие на „хуманитарна операция”, докато в Париж е терор ? Ако нещо  „изяде главата” на Европа, ще бъде открития цинизъм и двуличие.

          Няма да се очудя, ако последва невиждано погребение и след това – създаването на световна премия за карикатура, нещо като своеобразна „Нобелова премия”, за да има повод всяка година на 7 януари трагично да се припомняме за фундаментализма.А през това време ще продължава разрушаването и осмиването на всичко и всякого, които пречат на тържеството на Глобалния Либерален Проект.

          Войната против радикалните ислямисти е само прикритие за много по-реалната война на САЩ срещу държавите от Евразия. Някои говорят за начало на междуконфесионална война – Европа е жертва на ислямска експанзия вследствие дългогодишната практика на прословутия мултикултуризъм. Това е заблуда, макар да съдържа част от  стратегическата истина. Става дума за нещо много по-голямо и зловещо – за опитите да се провокира световен конфликт, а чрез него и края на Историята (по Фукаяма). Какво може да се иска от политици, които не могат да различат изкуствения мултикултуризъм от гражданската еманципация и от простото разбиране, че изкуствения съюз на етноси (народи) с различно цивилизационно съзнание, базиран върху абстрактни и безсъдържателни лозунги, повече приличащи на мистични проповеди и не предлагащи някакви привличащи перспективи за бъдещето, е обречен по начало.

          Западът е този, който първи реши да използва ислямската религия за мирогледна борба.Западът е този, който насъскваше исляма срещу Съветския съюз в Афганистан и срещу Русия  - в Чечня ; в Етиопия – срещу коптите ; в Югославия – срещу сърбите ; в Индия – срещу индийците .

           Западът е този, който в своя егоистичен геополитически интерес се намеси в вътрешноислямските противоречия и подкрепи сунитите срещу шиитите в Ирак и Сирия, организира изолацията на Иран и реши да въвежда западната демокрация в Алжир, Тунис, Либия и Египет.

          И какво постигна след милионните жертви на мирни граждани ?

          Постигна Ал-Кайда и Ислямския халифат. Насочи срещу себе си и срещу европейците гнева на милиони и милиони мюсюлмани, провали естествения ход на междуетническия и междуконфесионален процес, възбуди разрушителния потенциал на ислямските малцинства по целия свят.

          Зад кадър остана главният подбудител на световния хаос – САЩ и англосаксонството. Твърдо решени да запазят своята световна доминация, тези две световни сили : парадната – САЩ и конспиративната – англосаксонството, са решили да направят всичко, за да постигнат целите си. Една от тях е да посеят хаоса в Европа, да разрушат сития и спокоен европейски живот и да принудят европейците сами да  молят за тяхното покровителство в бъдещия англосаксонски свят. Имайки предвид мръсните конспиративни игри на англосаксонството през вековете, може да се предположи, че наблюдаваме поредния макроикономически и геополитически шантаж. Вглеждайки се по-внимателно в подробностите на парижката трагедия не е трудно да видим „стърчащите уши” на външен стимулатор и организатор (виж Тери Мейсън на сайта „Rйseau Voltaire” – 7.01.2015 г.).

          Колкото по-силно Европа се намъква в глобалните игри на англосаксите, толкова повече ще се разклаща вътрешноевропейската ситуация. На 6.01.2014 г. беше официално съобщено, че единствения действащ френски самолетоносач „Шарл де Гол” се отправя към Персийския залив, за да участва във войната срещу Ислямския Халифат. На 7.01.2015 г. дойде отговора !

          Съвременните либерали съветват мюсюлманите да последват опита на  „Charlie Hebdo” и да окарикатуряват Христос и християнския Бог. Подобни съвети нагледно доказват пълна дебилизация на либерализма. За мюсюлманите Алах и Мохамед са светини, а на кой европеец му дреме за Христос и за Господа Бога. Единствената светиня за западняка е  неговият благополучен живот. Затова никаква западна светиня не може да бъде осквернявана – такава няма. В Париж Исляма избра съвсем точно най-голямата западна „светиня” – охранения западния задник. И успя.

          Трагичните събития в Париж са убедителна демонстрация на тоталната ментална и практическа изчерпаност на Запада и може да се тълкува като разплата за всички ужаси, които той е причинил на човечеството. И тази разплата не е на субективно равнище. Тя е на сакралното равнище на Вселенския дух, на обективния  и неотменим Вселенски процес, на Всемирната История.

           Къде е България в тази какофония ?

           Ами където може да бъде, т.е. никъде. Българският министър-председател набързо стана франкофон, разцелува се публично с френския президент. И това ако не е компенсация за болно самолюбие на човек от Банкя, здраве му кажи. 

          На нас, обикновените българи, ни остава мюсюлманското малцинство като наследство от турското робство и неоосманска Турция с 80 милионно население като наш съсед загърбил великото наследство на Кемал Ататюрк.

          Мислете, българи, мислете !

 




Гласувай:
8



1. komunisticheski - !
12.01.2015 14:08
Мислете!
цитирай
2. jelezov - Когато гледах кадри от митинга в ...
13.01.2015 00:32
Когато гледах кадри от митинга в Париж и слушах баналностите от студиото на БНТ, които обилно се лееха в продължение на часове, се засрамих за човечеството. Скоро не бях наблюдавал такъв апотеоз на глупостта и пошлостта. Но трябва да се признае, че сценаристът и режисьорът на този спектакъл са гениални.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1951053
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031