Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2014 15:14 - КАКВО НИ ГОТВИ ПАРЛАМЕНТАРНИЯТ СГОВОР В НС
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 2098 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нова законотворческа идея пръкнала се от глъбините на 43-то НС е на път да взриви българското търпение. Ако тази идея намери практическа реализация, тя ще стане сигнал за тотално настъпление и разправа с всяка форма на мирогледна и идейна опозиция на възкръсналата от небитието реформаторска армия на Глобализма, на Световното задкулисие, на Англосаксонския свят. Толерантното название на възкръсналите „скелети от гардероба”, които днес заседават в НС и целенасочено са готвят за исторически реванш в България, е Атлантически интеграционисти.

         За какво става дума ?

         На сайта на телевизия „Алфа”, на 19.11.2014 г. се появи следното съобщение :

            „Във връзка с изявление на г-н Красимир Велчев, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, че се работи върху медиен закон с цел спирането на телевизия АЛФА, както и погазването на Конституцията на Р България от председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, с което забрани разпространението на в. „Атака“ в кулоарите на Народното събрание, парламентарната група на партия АТАКА настоява да проведе среща с Вас”.(сайта на телвивизия „Алфа – 20.11.2014 г.).”

          Ако се съди по оригиналното изказване на г-н Красимир Велчев пред камерите на българските телевизии, „не може парламентарно представена партия да разполага с партийна телевизия”. Странното е, че не само партия „Атака” има собствена телевизия – такива имат поне още две партии и коалиции, да не говорим за купените телевизии или по-точно, за подкупените телевизии, сред които на първо място е Националната телевизия.

          Но когато още идеята намирисва на нещо видяно и фашистко, на един от най-черните тиранични периоди на българската история, за който големия български писател Антон Страшимиров казваше, че „те клаха народа както турчин не го е клал”, това не може да не предизвиква тревога. Става дума за печално известния „Закон за защита на държавата”, приет от Народното събрание на 4.01.1924 г. и утвърден  царски Указ № 2/23.01.1924 г. В чл. 1 на закона (изменен и допълнен на 16 март и на 29 април 1925 г.), се казва : „Забраняват се всякакви организации, групи или техни поделения, които проповядват или подбуждат било към насилствено изменение на установения от Конституцията държавен и обществен строй, било към насилствено завземане на властта, или които за постигане на същите цели искат да си служат с престъпления, вътрешни акции, насилия или терористични действия”. Предвиденото наказание е „строг тъмничен затвор до 15 години за организаторите и строг тъмничен затвор до 5 години за членовете” (Българската държавност в актове и документи – Из-во „Наука и изкуство”. София, 1981 г. Стр. 304-311).

          Не е трудно да се види, че всички „протестъри” срещу правителствата на Б.Борисов и П.Орешарски попадат под гилотината на закона, но сега тези протестъри са в Народното събрание и в правителството и готвят законовите репресии срещу бъдещите протестъри. Така се затваря спиралата на времето.

          Не трябва да се мисли, че това е чисто българска инициатива. Става дума за световен процес на евроатлантизма, за  окончателно налагане на своята „победа” в Студената война. Още в своята Фултънова реч (5.03.1946 г.) Уинстън Чърчил провъзгласи претенцията за световна доминация на англосаксонците.

          ...Ако населението на англоговорящите нации се обедини във всичко...няма да настъпи никаква промяна в случайното равновесие на световните сили, което може да изкуши нечии амбиции за авантюри. Това ще бъде гаранция за световната сигурност...

          Обединението на британската нравственост и материални сили с вашата братска асоциация до пълното сливане на англосаксонския свят, ще направи бъдещето ясно не само за нас, но и за всички, не само за утре, но и за бъдещите столетия”( Виж сайта : http:⁄⁄www.tuad.nsk.ru⁄    и книгата на Е.Дезлепи – Секрет Черчилля. ”Прогрес”. Москва, 1975. Стр. 239-243).

          Една съвременна трактовка на чърчиловите амбиции намираме в писмо на Бил Клинтън до косоварските албанци.

           „През 1998г., казва той, използвахме всички средства за да разрешим кризата в Сърбия – планове за физическо ликвидиране на Милошевич, тайно въоръжаване на Армията за освобождение на Косово, прехвърляне през границата на терористи за саботажни действия, убийства на цивилни и полицаи и предизвикване на масово изселване на албанското население… Както в Северна Корея, Виетнам и Ирак ние ще осъществим до край политиката си на изпепелената земя, докато не остане нито един жив сръбски войник, докато не заставим и последния сърбин да приеме нашия цивилизационен избор. Ние се ръководим от стратегията за окончателно и безвъзвратно премахване на православно-славянската хегемония на Балканите и Централна Европа. Деструкцията на Сърбия и трайно присъединяване на Албания , Македония и България към мюсюлманските ценности ще създадат нова обстановка на Балканите и в Европа. ЕС и САЩ трябва да унищожат до край националните икономики на държавите от региона, за да станат те неделима част от новия световен ред. Стимулирането на националното развитие, на националната самобитност трябва да отстъпят място на атлантическите критерии и ограничаването на националния суверенитет в бившите социалистически страни. Балканите трябва да станат център на атлантическия ден, на взривени болници, детски домове, църкви и манастири, радиотелевизии, на срутени за десетилетия мостове, на опожарени рафинерии и химически заводи, които да превърнат в екологическа пустиня всяка страна, отказала да приеме нашия цивилизационен избор. Ние и нашите съюзници трябва да следваме стратегията, която да гарантира превеса на силите, обединяващи Югоизточна Европа, за да влезе тя в новия световен ред, в който няма и не ще има място за православно високомерие и славянско упорство и превъзходство. (Деян Добрев- в сайта на телевизия „Алфа” – 19.11.2014  г.).

          Възможно е, писмото да не е съвсем идентично, подобно на знаменитото писмо на Алън Дълес, но дяволски точно отразява реалната световна ситуация днес и мястото на България в задкулисните планове на Глобализма. Достатъчно е да си припомним риториката на българския президент, за да не ни учудват „модерните” идеи на парламентарния Сговор.

          Но българският народ трябва да бъде нащрек. Аз просто смятам, че има такава научна дисциплина етнопсихология, чиято методика е много проста : гледаме какво даден етнос може да си позволи, а друг – не може, и правим своите изводи.

          За 25 години световното задкулисие възпита цяла генерация от политици ориентирани към англосаксонския свят, за които всяко посегателство върху техния мироглед е акт на война. Бяха създадени обширни информационни мрежи от контролирани от САЩ средства за масово осведомяване, бяха издигани на ръководни длъжности агенти на влияние. Тази масирана атака даде своите плодове. В действие е план за тотална изолация на българина от световните проблеми, за налагане по всякакви възможни начини на антикомунизма и русофобията. Знаменосецът на „скелетите” е българския президент. Но не мислете, че него не го е страх от Путин – само идиот може да не го е страх. Но от своите покровители на Запад го е още по-страх.Но за всичко казано и направено ще има възмездие. Боя се, че то ще бъде тежко и жестоко.

          Искам да припомня една съвременна препоръка от мъдрите араби : „Не слушайте какво ви съветват САЩ, правете каквото те правят !” И първото, което трябва да направи народ борещ се срещу световно зло, е да пробие информационната блокада и да лиши Глобализма от монопола в идейната сфера. Въпрос е на живот и смърт, за да не попаднем в положение, в което да се чудим от къде ни е дошло. Борбата е неравна, но алтернатива няма. Впрочем има, на за нея е страшно дори да си помислим.

         „Най-голямата грешка е да се пренебрегват руснаците и да ги смятаме за слаби. Руснаците никога не са толкова слаби, колкото си мислим. Не дай Боже да вземеш от руснаците нещо, което те смятат за свое. Руснаците винаги се връщат. Не обиждайте руснаците. Защото, когато те се върнат по земите, където са погребани техните предци, живеещите по тези земи ще завиждат на мъртвите” (Герман Садулаев„ Прыжок волка. Очерки политической истории Чечни от Хазарского каганата до наших дней.” — М. Альпина нон-фикшн, 2012).




Гласувай:
8



1. анонимен - Писмото на Клинтън е потресаващо, ...
25.11.2014 10:33
Писмото на Клинтън е потресаващо, но всъщност с нищо не изненадва. Това е Америка - безкруполен каубой от дивия запад.
Ще го пусна в моя блог. Има защо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1960001
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930