Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2014 12:13 - ЗА КРЕТЕНИТЕ И КРЕТЕНСКОТО ВРЕМЕ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 3673 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Живеем в кретенско време. Управляват ни политици-кретени, учат ни да живеем социолози-кретени, а ние си оставаме битови кретени. Няма друг начин за представяне на днешното време и на нашето отношение към него и към себе си. Където и да отидем се чувстваме кретени и се държим като кретени. Лъжат ни в супермаркетите, в болниците, в банките, катастрофират коли и влакове, заливат ни порои, скубят ни електроразпределителни дружества и топлофикацията, има заплати от 50 000 лв. и пенсии от 150 лв., време нито да се живее, нито да се мре заради цените на погребалните бандити, а ние се хилим и се хвърляме като пътни проститутки върху първия срещнат месия. Майки убиват децата си, синове режат бащите си, внуци изнасилват бабите си, младежта се избива по между си, даже деца се самоубиват.Пълна лудница и кретенизъм !! (кретен – изостанал в умствено и физическо развитие, олигофрен. Синоними : недоразвит, идиот, тъпоумен, глупав, малоумен, затъпял, изрод, слабоумен). Помислете си само в какво странно общество живеем : ако един мъж се смята за извънземен, или Наполеон - го лекуват. А ако се смята за жена, му защитават правата. С други думи – кретенократия. Какви са интелектуалните нужди на кретена : пет тона от гамата, за да скача като маймуна и да се плеска по кълките, и 500 думи за да иска храна и да псува на воля.

           ●В квартал „Аспарухово”-Варна стана потоп. Оказа се, че главната причина е незаконното застрояване от цигани (Кеворк Кеворкян – в. „Уикенд” – 28.06 – 4.07.2014 г.). Никой обаче не говори за това. Страх тресе политкоретните кретени.

            ●От КТБ изчезнаха 3,5 милиарда лева и никой не знае къде са. За първи път държавата действа в условията на пълна липса на информация и не се знае за какво става въпрос” (Михаил Константинов – „24 часа”, 14.07.20”). Чак пък да не се знае?! „Другаря” Иван Костов заяви, че може лесно да се справи с проблема („24 часа”, 15.07.2014 г.).

           ●На 12.07.2014 г. става тежка катастрофа на бързия влак София-Варна на гара „Калояновец”, област Стара Загора. Има убит и ранени.Оказало се , че причината за катастрофата е много сложна и комплексна. Може да се замесени ДС,КГБ и Сталин.

          ●"Днес заедно с колегите от Реформаторския блок поднесохме венци пред паметника на големия български демократ и реформатор Александър Стамболийски, зверски убит от комунистите. Техните наследници вече една година не искат да послушат българския народ и да подадат ОСТАВКА..."  (Божидар Лукарски, виден представител на реформаторския блок. „Дума” – 15.07.2014 г.). Мамка им на тези мръсни комунисти ! Убиха Филип Македонски, 300 –та спартанци, Д.Кенеди, Гео Милев, Никола Вапцаров, децата от с. Ястребино и Салваторе Алиенде.Комунистите – в Сибир !

          ●”Сигурно има много отговори за “чудото от Бело Оризонте”, но и животът, и футболът имат своите емоционални и дори икономически обяснения. И точно защото обяснението на това 7 на 1 е колкото спортно-техническо, толкова и духовно-манталитетно... Да, топката е кръгла и няма значка, че от едната част на полето стои най-развитата европейска страна, а от другата - съшитата с бели конци и разтърсвана от икономически и социални противоречия бедна Бразилия... Германия би с класа, стил и манталитет. След нацизма и разрушената си страна тези хора намериха начин да станат на крака и страната им 70 години по-късно да е пример за толерантност, половината в отбора им да са поляци и тъмнокожи. От една страна, красотата (бразилската) играеше разхвърляно, на моменти, всеки тичаше там, където си иска - демек положението беше - “всеки разбира от всичко”- преведено на социален език - водопроводчикът се качи на сцената да изнесе театрален монолог, жичкаджията се нахвърли на счетоводните книги” (Ники Кънчев от телевизионното предаване „Стани богат” обясни във в. „24 часа” от 12.07.2014 г. защо Германия би Бразилия на футбол.). Ама много знае и разбира този телевизионер – като всички негови колеги !

            ●Тодор Живков тихомълком превръща лева от национална валута в обикновена хартийка, когато решава да предаде златния ни резерв на Кремъл... В един момент различни западни и социалистически банки разбират в колко абсурдна ситуация изпадаме заради липсата на какъвто и да е резерв. Затова те на принципа на доминото отказват да ни кредитират с краткосрочни заеми, докато не изчистим дълговете си (Иван Бутовски, Петя Минкова  във в. „24 часа” – 11.07.2014 г.). Някой да знае къде е златния резерв на Германия ?

          ● Създадено е „Обединение на русофилите в БСП" .Инициаторът на идеята е Александър Симов, журналист от в. „Дума” („Дума”, 12.07.2014 г.). Очаква се в най-близко бъдеще в БСП да се създадат две нови обединения : на американофилите и на туркофилите.

          ● Корнелия Нинова, депутат от „Коалиция за България”, ще се кандидатира за председател на БСП,защото, както тя заяви : „Мисля, че мога да променя БСП да стане по-силна.Получих и номинации от цялата страна”. („VESTI.BG, 14.07.2014 г.). Корнелия Нинова като Екатерина ІІ – Боже пази императрицата!

          ●2 000 полицаи ще бъдат обучени да бъдат лидери по проект на Института по психология на МВР по оперативната програма "Административен капацитет".

Харизмата, обаянието, умението да реагираш при заплаха и да контролираш критични ситуации не са чужди на новият полицейски лидер”, поясни Снежана Маринова от Института („24 часа” – 16.07.2014 г.). След като Университета по библиотекознание и информационни технологии си създаде Институт за лидерство (начело с „Митю Гестапото”), сега и МВР ще се напълни с лидери.Излизаш на улицата, пътуваш по пътищата и срещаш лидер до лидер. Каква картина само : България страна на фюрерите ! Светлото бъдеще е гарантирано.

           ●”На 6 август се навършват 7 години от трагедията в гр.Цар Калоян. Наводнението отне живота на 8 души. Днес намирам коритото на река Хлебаровска обрасло в храсти, треви и бурени. Кметът Ахмед Ахмедов казва, че общината няма пари, а държавата не отпуска. Местните хора искат да е почистено. Всеки път падне ли дъжд, излизат край реката, гледат я и почват да се молят да не прелее” („Сега” – 14.07.2014 г. ). Местните хора от кого искат и на кого се молят ? Може би трябва да се молят на себе си.

           ●И накрая, от радио, телевизия, вестници, политически и всякакви други трибуни, митинги, събрания върху главите на българите се излива цял порой от чуждици: редуцирам, минимализирам, стартирам, финализирам, глобализирам, сезирам, индикирам, реновирам, санирам, ресоциализирам, оптимизирам, иновирам, постулирам, конституирам, стопирам, входирам, индулгирам, комуникирам, лобирам, инкорпорирам, инициирам, ситуирам, одитирам, коалирам, сертифицирам, трансферирам, ротирам...
Олеле, боже, какво става?
Търпение, защото идват: поливалентен, стрийт парад, куизшоу, флаери, компенсаторност, креативност, императив, каузален, имидж, идентичност, визия, казус, дестинация, митологема, хепънинг, кастинг, бук, институционализиране, допингиране, спецификиране, мониторингиране, партизиране, миксиране, рехабилитиране, негативиране...
Стига, спрете! („Дума” – 24.05.2014 г.).◄

          Как се нарича всичко това ? – КРЕТЕНИЗЪМ !

            Но какво искате от съюза на престъпни организации.

          Съвременните кретени може да бъдат разделени на три обществени групи.

            Първата група са кретените по определение. Те напълно са лишени от способността да мислят самостоятелно, на тях им стига в чинията да има храна и те са напълно доволни от своето положение. Тази група не включва само лумпенизирани, лузъри и просеци. Точно обратното, мнозинството са тези, които наричат „средна класа”. Всичко, което изисква дори малко напрягане на ума, критично мислене, пасионарност и гражданственост им е чуждо и се възприема агресивно.

          Втората група са „блажните кретени”. Те притежават патологично наивна вяра във всеки и във всичко. Всеки, който успешно се представи за „герой”,  става техен идол и е горещо обичан. Много често това се честни, смели, добри хора, не способни на подлост. Но именно подлеците и лъжците ги използват  за свои цели като оборотен материал, винаги готов да легне пред амбразурата.  Колкото и да са добри като личности, те си остават кретени.

          Третата група кретени са хората-мимикрии. Те винаги надушват от къде духа вятъра и са готови да се присъединят към всичко и всеки, които им гарантират в дадения момент печалба и бонуси. Зоологичния дефект на истински човешки чувства  с лихва компенсират с пълна безпринципност и хамелеонщина. Такива кретени са основата на олигархичната власт.

          Подобно доста грубо категоризиране дава възможност да се ориентирате кои са кретените около вас и къде сте вие.

            На добър час !

            Време е да зададен главния въпрос : каква е причината за това отвратително състояние на нашата страна ?

          Отговорът е прост : причината е в обществено-политическата и обществено-икономическа система установена след 1989 г., т.е. в съвременният капитализъм. Може много да се говори за тъпотата на народа, за неговата негодност за демократично управление, но истината е една –само държавата може да възпитава обществото и в много по-малка степен е обратното. Когато демокрацията се превърне в главен субект, и в главна причина, и в главна цел, става и главната опасност за човечеството. Сама по себе си тя идва от Древна Елада, където се е разглеждала за висша ценност, Но всеки уважаващ се гражданин в тази демокрация е притежавал по десетина роби, а жените не са гласували. Излиза, че без роби демокрация не може да се въведе. Робите на българската демокрация сме ние, кретените. Тук ще споменем за „бръснача на Шумпетър” – възможността свободния човек да взема решения в резултат на конкурентната борба за народния глас. Именно чрез „бръснача на Шумпетър” се улавя тънкия значим смисъл на демокрацията за разлика от електоралната демокрация, в която също има парламент, избори и няколко партии. Системата на днешния капитализъм поразява със своите ирационализъм, безпринципност и безчовечност – невъзможно е да се каже по какви критерии се оценяват едни или други събития и хора, освен ако не се ограничим с икономическата ефективност и конкурентоспособността. Ако погледнете президента и депутатите като на обикновени работници, чиновници, те са пълни кретени и безделници. Може ли да очаквате от тях нещо полезно и умно даже в бита, да не говорим за държавните дела? Те просто гласуват изготвени от други някъде ТАМ документи и натискат бутоните за гласуване. И седят по местата си, смятайки се за държавници. В същност, неуправляват, а развличат публиката в безкраен телевизионен сериал.

          Изглежда, че повечето от нас не разбират времето в което живеем, неговата същност и неговите закони. В това време държавата е нощна стража и законотворец. Нищо повече. Тя на никого не дължи нищо. Всеки сам се изправя срещу живота и срещу природата и сам отговаря за всичко в живота си. Това е !

          Няма никакъв либерализъм, той остана в 19-я век, когато имаше избирателен ценз по собственост, и групата на дребните производители все още значеше нещо за правителствата. Тогава собствениците можеха да искат равни права на пазара, свобода за търговията със стоки и защита на частната собственост.

           20-я век, векът на монополите, отмени всички минали политически институти и ги превърна във фарс. Плебса се управлява от хляба (половината САЩ и ЕС зависят от дотациите) и зрелищата (Холивуд), лични права имат само политкоректните кретени и политиците-марионетки. Всичко се купува и продава.
Какви са реалните средства с които могат да се разпореждат „демократично избраните правителства”? Само с бюджетните доходи. За водещите световни държави те са (в трилиони долари !) :

САЩ - $2,849 
Китай - $2,118 
Япония - $1,739 
Германия - $1,626 
Франция - $1,410 
Великобритания - $1,023 
Русия - $0,439 
(www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2056.html) 
А ето какви са активите на най-големите световни корпорации, с които се разпореждат директорските съвети (в трилиони долари) :

Fannie Mae/САЩ - $3,270 
ICBC/Китай - $3,124 
HSBC Holdings/Великобритания - $2,671 
BNP Paribas/Франция - $2,480 
Mitsubishi UFJ Financial/Япония - $2,458 
China Construction Bank/Китай - $2,449 
JPMorgan Chase/САЩ - $2,435 
Agricultural Bank of China/Китай - $2,405 
Bank of China/Китай - $2,291 
Deutsche Bank/Германия - $2,220 
Barclays/Великобритания - $2,173 
Credit Agricole/Франция - $2,117 
Bank of America/САЩ - $2,113 
Freddie Mac/САЩ - $1,981 
Citigroup/САЩ - $1,883 
Mizuho Financial/Япония - $1,791 
Royal Bank of Scotland/Великобритания - $1,702 
Sociйtй Gйnйrale/Франция - $1,702 
Wells Fargo/САЩ - $1,543 
Banco Santander/Испания - $1,537 
Sumitomo Mitsui Financial/Япония - $1,494 
ING Group/Холандия - $1,488 
Lloyds Banking Group/Великобритания - $1,402 
UniCredit Group/Италия - $1,165 
UBS/Швейцария - $1,135 
AXA Group/Франция - $1,018 
(www.forbes.com/global2000/list/#page:1_sort:5_direction:desc_search:_filter:All%20industries_filter:All%20countries_filter:All%20states) 
Светът днес се управлява от Световното задкулисие (Конспирация) – директорските съвети на транснационалните компании. Няма демокрация, няма права на човека, няма международно право, няма Европейски съюз (www.iraqwar.mirror-world.ru – 16.07.2014 г.).

          Искате нещо друго ? Добре, трябва само да се обедините и да действате заедно, а не като кретени. Разярените българи свалиха Б.Борисов от власт поради високите цени на тока и парното. И какво получиха ? По-високи цени на тока !! И какво измислиха ? Ще връщат Б.Борисов на власт !!? „Търсещият съдбата го води, апатичният – съдбата го подритва !”(Ленин).

           КРЕТЕНИЗЪМ !

           Въпросът на Чернишевски „Какво да се прави ?” е неправомерен, лиричен и несвоевременен. Просто това е втория въпрос, а не първия. Първият въпрос е „Какво искаме” и едва след като си отговорим може да задаваме следващите въпрос : „какво да се прави ?” и ”как да се прави?”.

          ТОЛКОВА !




Гласувай:
9



1. planinitenabulgaria - Този път - брависимо за статията!
22.07.2014 17:22
Дано да разчупите някога пак мисленето си и така постепенно да преодолеете синдрома "бетонна глава", който сте придобил по времето на социализЪма.
цитирай
2. born - Дано да разчупите някога пак мис...
23.07.2014 23:57
planinitenabulgaria написа:
Дано да разчупите някога пак мисленето си и така постепенно да преодолеете синдрома "бетонна глава", който сте придобил по времето на социализЪма.

Подобни изрази са нещо недостойно. Професоре, обидите се появяват, когато няма други средства за комуникация. Горният коментиращ просто е под нивото Ви.
цитирай
3. koliotenev - Професоре браво. Кретени ще има ...
08.08.2014 10:18
Професоре браво. Кретени ще има винаги. Как да изменим времето в което живеем т.е. да не бъде кретенско
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1951049
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031