Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2014 21:31 - ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО И ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ ИЛИ ЗАЩО РУСОФОБИЯТА В БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ УВЕЛИЧАВА
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 5897 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всичко е просто. Да се предателства е лошо, срамно и не бива. Преминаването на страната на врага, особено в тежко и страшно време, не може да се оправдае с никакви политически или идеологически позиции. Много често предателството завършва със смъртта на предателя – Людовик ХVІ отиде на гилотината, Янукович избяга позорно, Горбачов рекламира чанти и пици. Трима предатели –три различни съдби. Но, да не завидиш на нито една.Така е на всички равнища : планетарно, семейно, индивидуално. Не трябва да предаваш нито себе си, нито жена си, нито Отечеството. При това е много лесно да различиш „преоценката на ценностите” от баналната измяна. Ако това, което правиш облагодетелства „чуждите” и нанася вреда на „своите” – това е предателство без всякакви „НО”. В днешното политкоректно говорене, понятието „предателство” е заменено с благозвучия като : мисия, ситуационен избор, гледна точка.

               Историята доказва, че предателството съпътства човека от времето, когато е слязъл от дърветата. Знаем кои са Каин и Авел, знаем кой е Юда. Най-близкият човек до Христос – Петър – го предава три пъти и пак стана Първия Папа.

           Предателството особено се засилва в периоди на големи обществени катаклизми. Ефиалт – човекът превел „сганта на Ксеркс” в тил на героичните защитници на Термопилите – е спартанец (елин). На Наполеон изневериха неговите маршали, които той от „айдуци” направи хора. Българи предадоха Левски и Априлското въстание. А какво да кажем за днешното време ? Върли комунисти станаха капиталисти, цяла стогодишна партия се отказа от миналото си, „творчески интелигенти” пелтечат по телевизии и радиа „анатема” на времето, което ги създаде. Но особено впечатлява разюздания русофобски хор, изпълнил напоследък цялото информационно пространство. Този хор, някак си естествено, плавно прелива от бесен антикомунизъм, което е донякъде обяснимо, в съветофобия, което също е обяснимо, в яростна русофобия, което намирисва на паталогия. Защо ?

               Когато става дума за антикомунизъм и съветофобия се подразбира страх и борба с могъщ мирогледен противник, носител на алтернативния модел на човешкото развитие. Но каква е Русия днес ?

               Съвременна Русия не е антилиберална, не е тоталитарна, не е националистическа, не е комунистическа и в достатъчна степен е космополитична. И в същото време тя е корумпирана и изостанала страна и представлява гигантски басеин с нефт и газ и с икономика колкото Италия. Тя непрекъснато губи влияние в своите пригранични райони и в „близката чужбина”. Най-общо, Русия не е мирогледен враг на капиталистическия глобализъм и не е тръгнала да завоюва Европа (Александър Дугин – „Завтра”, 27.03.2014 г.). Класически империализъм в РФ няма и не може да има. За него е нужна голяма и силна национална буржуазия, базираща се на монополен финансов капитал. Переферийния руски капителазъм не е това. Да провежда самостоятелна империалистическа политика без да притежава сериозна финансово-икономическа база съвременната руска олигархична прослойка не може. Затова пък е просто принудена да брани своя ограничен суверенитет. Случилото се в Украена е точно такава отбрана, т.е. става дума за контра-империализъм на руската переферийна буржоазия, бореща се за отслабване на своята зависимост от имперския център (Илья Йоффе – „Лефт.ру”, 24.03.2014 г.).

               Очевидно е, че дори срещу  поизгасналия западен блясък, Русия губи при сравнение със своя изостанал бит и скопен мираж за Велика Империя. Никой „съвременен” руснак не може да си представи  своя живот без Мак-Доналдс, западните коли и ай-фони, бляскавите шоу-програми с педерасти, различните животински забави и мрачните холивудски филми със зомби, върколаци, вампири, извънземни. И всичко това гарнирано с призиви като : бъди ефективен, дай всичко от себе си, победи конкурента, спечели и забогатей !

               Излиза, че за русофобията в постсоциалистическите страни трябва да търсим други основания. Такива лесно могат да се намерят и в Световната конспирация, и в Геополитиката, и в Геоикономиката, и в теорията за сблъсъка на цивилизации. Сега ще ги отминем и ще се спрем на днешните политически предпоставки, още повече, че очевидно пещерната русофобия е неудобна за Запада.

               При промените в края на 20-я век, навсякъде и комунисти и антикомунисти ентусиазирано подкрепиха присъединяването на страните си към ЕС и НАТО. Още в България ечат патетичните слова и възхвали на „новия цивилизационен избор” на Соломон Паси и неговите сълзи на умиление, когато България я приеха в НАТО. По пътищата на България щяха да „потекат” безплатни мед и масло и всички българи редовно щяха да почиват на Канарите. Но минаха 25 години и тези „демократични” илюзии „умряха”, живота ставаше все по-труден и лош, явно катастрофираха базовите послания на Западна Европа, лъсна озъбената физионимия на Глобалния експлоататор. Спешно трябваше да се намери и пусне в действие нов инструментариум, който да заздрави удушаващият „пояс на сигурност” около Русия, да я постави отново на колене и да я насочи в „правия път”. Този инструментариум съществуваше, беше позаглъхнал, но латентно присъстваше в източното духовно пространство. Просто трябваше бързо да се реанимира и посочи като главната причина източноевропейците да не бъдат равноправни членове на ЕС и да продължават да тънат в мизерия и историческа безизходност. Разбира се, всичко се сведе до руските интриги, до руските агенти на влияние, до руската надменност, до руската енергийна интервенция, до руското заиграване с резервните части за военната техника и нейното подържане, до вековната руска агресивност към западните европейски земи. Ето, това е пречката постсоциалистическите страни да не могат още да възстановят своята „национална самобитност”, тежко пострадала и от императорска Русия и от „ужасното” болшевишко робство. Отново дойде времето на колаборационистите, на духовните предатели, на правилния „патриотизъм” замесен върху русофобия. Вижте каква „желязна логика” прозира в техните послания :

               В България не е имало турско робство, а турско търговско представителство → следователно, Руско-турската война от 1876 г. не е освободителна, а завоевателна → следователно, българите не дължат никаква признателност на руснаците → следователно, нацъканите паметници като дан на уважение към падналите в боевете са излишни → следователно, съществуващият национален празник не е национален  празник !

               Със социалистическия период от българската история е още по-лесно :

               Социализмът беше внесен в България от щиковете на Червената армия → следователно, той е не легитимен ; комунистите „избиха над 100 000 души, цвета на нацията” → следователно, техният режим е престъпен ; те превърнаха страната в съветска подлога  → следователно, техния режим е антибългарски ; всичко построено от тях е ненужно, неконкуретноспособно, назадничаво и остаряло → следователно, трябва да бъде разрушено и забравено ; за оздравяване на българския дух споменът за този режим трябва да бъде изтрит от българското съзнание завинаги → следователно, разрушаването на мавзолея, на различните партизански паметни плочи, на паметниците в чест на Червената армия и пренаписването на най-новата българска история е справедливо и благородно дело !

               С историческия период наричан „преход”, е най-лесно :

               Преходът от „тоталитаризъм към демокрация” беше организиран от комунистите, КГБ и ДС → следователно, националното богатство премина в собственост на престъпници и предатели → следователно, нужна е лустрация и връщане на награбеното в собственост на народа → следователно, на хората работили и творили през социалистическо време трябва да се помогне по-бързо да си отидат от този свят → следователно, геноцидната политика срещу тях е оправдана и справедлива ; нужна е забрана на всички прокомунистически или криптокомунистически партии и организации и на тяхната пропаганда → следователно, трябва да прекратим всякакви връзки с Русия → следователно, трябва да призовем войски на НАТО в България, за да ни пазят от евентуални екцесии на недобитите комунистически  „изроди” !

               Може ли някой да вземе насериозно подобна идиотиада ? Може, щом се намират хора да преглъщат такива откровения :

               ●„Американците са ни освободили от турско робство, а Русия само е минала след тях и е обрала лаврите” (Елена Петрова бивша учителка и бивша депутатка от НДСВ, цитирано от в. „Нова зора” – 3.06.2003 г.).

               ●„Това, че са ни празни хладилниците и хората нямат пари не е в резултат на новата власт, а на 50 години комунистически тормоз” (Гинка Андреева във в. „Монитор” – 11.11.2000 г.).

               ●„Чиракът е остатък от социализма” (в. „Нощен труд” – 17-18.09.1998 г.).

               ●„Индустрията е в дрипи. Съсипахая плановата икономика, доставките за СИВ и вътрешния контрол върху цените. В същност, съсипая държавния монопол” (Венци Пашов във в. „24 часа” – 27.08.1998 г.).

●„Който ни бута при Русия да духа супата. България, за да стане западна страна, трябва да престане да флиртува с Русия” (Евг. Дайнов – „24 часа” от 6.02.2000 г.).

               Полезна илюстрация за подобно тежко мозачно заболяване на голяма част от нормалните хора, което ги лишава от реално възприемане и на история, и на съвременност, е очарователното есе на проф.Доналд Сасун поместено във в. „Нова зора” от 8.04.2014 г. То показва как и най-добрите намерения водят до антиисторични и антинаучни деформации, когато мирогледната парадигма, волно или неволно, е в услуга на паразитни рефлекси на природноисторическия процес заедно с непознаване в дълбочина на историческата фактология. Тук е и началото на интелектуалното предателство. Още през 1991 г. в доклада на Римския клуб  „Първата глобална революция”, е направен многозначителния извод : „Болестите на човечеството са отражение на много опасна съвременна тенденция към всеобщо обезумяване”!(„Завтра” – 9.04.2014 г.).

               Кое е интересното приложение към описаната ситуация ? Нито на американските глобализатори, нито на либералите, доминиращи в Западна Европа, национални проекти и консервативна политика в страните-сателити не са нужни. Не им трябват и национални сили, десни или леви. Предпочитат да държат в правителствата ултра-националистически представители и главно – социалдемократи, за озвучаване на „национални” лозунги, а самите те да провеждат политика в услуга на глобализаторите. И тъй като „националните” правителства не могат да се похвалят с нищо, което е в услуга на наистина националното, остават изпитаните оръжия на антикомунизма и русофобията.

Никога и никакъв национален проект не може да има под егидата на САЩ и ЕС. Противоречието между глобализма и либерализма, от една страна, и ориетировката към запазване на националната самобитност и укрепване на независимостта е фундаментално и непреодолимо. Следователно, не трябва да се самозалъгваме за политическите тенденции в близкото бъдеще. Това мрачно бъдеще е питателната среда на съвременното предателство.

          Българското политическо поле е претъпкано с  предатели : открити предатели – в дясно и криптопредатели – в ляво ; предатели поради „преоценка на ценности” – в дясно и предатели поради невежество и тъпотия – в ляво. Но общият знаменател е, че са предатели без всякакви там „НО”. Едните викат : „робство, казаци, ГУЛАГ”, другите -  Да здраствует Великая Рус !” Русофобите водят русофилите, русофилите възбуждат русофобите. Едните са западни маняци от късната холивудска продукция за забавления и са наистина  забавачница за възрастни, другите са за православно братство, славянофилство, роднинство по кръв и любов между етноси и народ. Но и двете малцинства не носят българския дух, макар, че от време на време някой из между тях прегракнало да се провиква : „България над всичко” !? Действията на Русия по казуса „Украина” няма нищо общо нито с изтърканата русофилска риторика, нито с имперските ужаси на русофобите. Тъй като евромайдана може да се интерпретира като бунт на селото срещу града, действията на Русия бяха предизвикани и ще бъдат предизвиквани от желанието да се предпази от „селския хаос” и да демонстрира преимуществото на идеите на „демокрацията и реда” пред идеите на „демокрацията и хаоса”. В такъв смисъл Русия, де-факто се изяви като защитница на градските, т.е. буржоазни ценности. Не че няма и други мотиви, но несъмнено са на дневен ред и изложените по-горе.

               Един път руския народ извърши велико историческо дело като показа на практика новия път за бъдещето на човечеството. Същият народ подло предаде и се отказа от този път, като се завърна към дивашкия и отречен от всички капитализъм. Да се надяваме и вярваме, че руския народ ще се разкае за този исторически грях и със същото себеотрицание, с което построи „Новия път”, ще изтрие „срама по челото си” за благото на изстрадалото човечество.

        На подобен анализ не са способни нито българските русофоби, нито българските русофили. Нещо повече.Изглежда те не знаят, поради образователна увреденост, два от декретивните принципи на геополитиката :

                      ●Търси приятели близо, а врагове – далече !

                      ●Може би не винаги с Русия, но никога срещу Русия !




Гласувай:
12



1. анонимен - Архипредателят на всички времена е ...
12.04.2014 22:09
Архипредателят на всички времена е Горбачов. Умните поправят грешкити си и си вадят поуки, а глупавите разрушават всичко и се обявяват за носители на НОВОТО.
цитирай
2. tit - Великолепно, Гиндев!:))
13.04.2014 11:53
Рядко маркирам плюс с такова удоволствие!
цитирай
3. minevv - da
14.04.2014 09:50
da
цитирай
4. lesovski - Путин призовава
14.04.2014 18:56
народите в света да изградят Национално освободителни движения за спасение от световния жандарм САЩ, отглеждащ във всички заробени страни платена ПЕТА КОЛОНА !!!Биткта на Америка е за спасението на ДОЛАРА, мръсният долар, който обичат предателите. Нашите подлизурковци и предатели не получават дори и това, а още по- нагло си заработват предателството като брутално ни обират и унижават с благословията на САЩ, който получава, но не плаща!...Мръсен капитализъм!
цитирай
5. pesho - Запада трябва да разбере че Путин не ...
14.04.2014 22:40
Запада трябва да разбере че Путин не е глупака Горбачов нито пияницата Елцин.Путин ясно каза че повече няма да отстъпва,НАТО е на вратата му и това не му харесва.Западния свят се оказа лицемерен и не е това което българина очакваше.Всъшност никой не го попита дали иска НАТО и ЕС
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950987
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031