Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2014 10:16 - 2014 г. : ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА НА ВРЕМЕТО ИЛИ РУСИЯ И ТЕРОРИЗМЪТ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 6780 Коментари: 9 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

            Всичко, което напоследък се случва в Русия възбужда много въпроси и предизвиква неприятни чувства. И то се отнася не само до Русия. Пред очите на света се разиграва картината на запуснат отдавна процес, който засяга всеки от нас и влияе непосредствено върху бъдещето.

            В края на 2013 г., във Волгоград, в течение на два дена бяха извършени два терористични акта :  на 29 декември най-малко 14 души бяха убити и десетки - ранени, при самоубийствен атентат на железопътната гара във Волгоград ; сутринта на 30 декември последва още един взрлив, този път в тролейбус. Загиват 14 души. Като прибавим и атентата в автобус пълен със студенти от 21 октомври със 6 убити, смъртоносната серия наистина прави ужасяващо впечатление. И не само поради жертвите. Погледнато от гледна точка на терористичната ефективност, тя и при  трите акта е сравнително ниска, някъде от 0,17 до 0,07 безразмерни единици, докато има терористични актове, при коите абсолютните жертви надминават сумарните волгогродски жертви ( 28 души) в пъти:

           - 5 юли 2003 г. Двоен самоубийствен атентат в Москва по време на рок- концерт, извършен от жени-камикадзе, причинява смъртта на 15 души, освен двете нападателки, и ранява петдесетина човека.

            - 24 август 2004 г. Две жени-камикадзе, носещи опасани с експлозиви пояси, успяват да се качат на самолети и ги взривяват по време на полет, съответно южно от Москва и в Югозападна Русия. Равносметката е общо 90 жертви.

            - 29 март 2010 г. Двоен самоубийствен атентат в московското метро, приписан на две жени-камикадзе, причинява смъртта на 40 души.

            - 24 януари 2011 г. Самоубийствен атентат с бомба причинява смъртта на най-малко 35 души и ранява 46 в зоната за пътници, пристигащи с международни полети на московското летище "Домодедово".

            В това изброяване не са взети прездвид специализираните терористични операции, където броя загинали е изключително голям (операцията в Москва, в театъра „Дубровка” със 130 жертви или операцията в Беслан със 330 загинали).

            В резултат от всички терористични актове в последните 13 години в Русия загиват 879 души и са ранени повече от 2300 души. Това са сериозни жертви.

           Но в резонанса от волгоградските събития има и друга, съществена компонента и точно тя предизвиква тревога. Нейното ехо прозвуча в много коментари в руските СМИ.

            „Всички са потресени от случилото се. И не защото има много жертви, и не защото в това число има деца и всички са невинни. В Сталинград се извършва страшното тайнство за пробуждане на съзнанието. Такова пробуждане винаги предизвиква шок. Защото това е Историята. И това не е сън, това е кръв. В този шок се сблъскват справедливост и несправедливост, вина и невинност, закономерност и произвол, достойнство и случайност. Заедно с тях е страшния въпрос : какво искат от нас ?” (Александр Дутин -„Завтра”, 31.12.2013).

            „Светът поднася съболезнования на Русия, но е разтревожен : може ли тя да осигури безопасността на зимната олимпиада в Сочи ? Но кой е врагът днес, каква война се води и в името на  чии интереси загиват невинните хора ? Във Волгоградска област вместо новогодишни тържества –петдневен траур. Траурът е регионален, защото за общодържавен са „малко жертвите”. И по телевизорите текат крещящи празнични представления, а в Волгоград страшно напрежение и панически настроения”. („Советская Россия- 30.12.2013 г.).

         Малко по-определено се изказва Александр Проханов („Завтра” – 30.12.2013 г.): „Подобни акции, като във Волгоград винаги имат няколко ешалонирани въздействия, няколко вектора, по които се разпространява взривната вълна. Стратегическата цел е да се скарат руските мюсюлмани с руснаците и да възникне силна омраза между православни и мюсюлмани, като едновременно Русия се обърне с лице към САЩ и Израел, т.е. срещу възникналата огромна ислямска вълна връхлитаща Запада, трябва да се противопостави и Русия.

Вторият вектор е конспирологичен и затова е особено мъчителен и кошмарен –ударът е насочен в сърцевината на общественото мнение на Русия и цели неговата окончателна деконсолидация, с цел превръщането му в напълно несъстоятелна аморфна маса неспособна адекватно да възприема реалността около себе си. В него и без това липсва национална солидарност и мобилизация, то прелива от  глупости и интелектуална мръсотия”.  

            Няма да коментираме написаното от Проханов. Искаме само да представим посоката по която се движат актуалните руски коментари след терористичните актове. Само ще добавим няколко щрихи, които Праханов не засяга.

            Взети в единство, терористичните актове в Русия и особено последните три, показват все по-нарастващото единство на всички сили, за които самата тя, и нейният свят, са абсолютно неприемливи (Евгений Галицки – „Завтра”, 29.12.2013 г.).  
            Последните три терористични актове бяха във Волгоград не случайно и не само поради неговата близост до Северен Кавказ (предупреждение за Олимпийските игри ?!). И в случая трябва да говорим не за нелепия евфимизъм „Волгоград” измислен и наложен от глупака Хрушчов, а за Сталинград – градът на съветската и руска бойна слава, символ на руската сила. Терористичните актове се мъчат да превърнат Сталинград в символ на руското безсилие и това е такава плесница за съвременна Русия, пред която бледнеят последиците от всички терористични актове.
(Анатолий Васерман – „Военное обозрение” – 6.01.2014 г.).

            И като капак – главната стратегическа цел на организаторите на терора :  върху тялото на Русия и на славянството да се създаде бъдещия световен Халифат.

            Откъде и кой провокира тази стратегическа опасност ? Как тя възникна и дали само над Русия е надвиснала?

            В края на 40-те години на 20-я век, американското и британското разузнаване пристъпват към създаване на специална, дълбоко засекретена организация наречена „Гладио”(меч). Първоначално в нея са постъпвали бивши офицери от тайните служби на Третия райх, съсредоточени в Организацията на Гелен (първообраза на тайните служби на ГФР). Впоследствие – нацистки кадри и колабрационисти,  след тях – неонацисти и хора от крайнодесните групи. Официално задачата на „Гладио” е била организирането на партизанска война в западните страни при превземането им от Съветската армия. Но още през 50-те години „Гладио” е ориентирана към противодействие на вътрешния враг на управляващата капиталистическа класа :комунисти, социалисти и съчувстващи. Най-големите терористични операции в Западна Европа през 70-80-те години, като взрива на гарата в Болоня и убйството на италианския министър-председател Алдо Моро е дело на терористичните ядра на „Гладио”, която работи по принципа „под чуждо знаме”, например италианските „Червени бригади”.

            След края на Студената война в задкулисните западни организации започват дискусии за коренна преориентация на тайната геополитическа война и отказ от предишния базис неофашистки и пронацистки кръгове и течения. В НАТО решават, че съобразно опита на войните в Афганистан, СССР и Югославия, най-перспективно е използването на Исляма, още повече, че новите направления на геополитическата борба стават Русия с нейното голямо мюсюлманско население, Средна Азия и уйгурския район на Китай.

            Ефикасността, мощта, масовостта и големият стил на политическия Ислям поразяват въображението на натовските аналитици. Те решават, че стария европейски неофашизъм, дори в турския вариант, вече е отживелица и става само за дълбок резерв. Той е пигмей в сравнение с надигащият се Ислям. Затова, след 1996 г. в „Гладио” започва дълбока реорганизация – закриват се или се консервират старите европейски ядра. Цялата тази операция е наречена „План Б”. Създава се ново подразделение на НАТО с центрове в Турция и Румъния. То започва създаване на контакти с различните ислямски терористични организации.

           Използването на Исляма в борбата срещу Русия и Православието не е патент на американците и на НАТО. То е нацистко наследство. Хитлер възлагаше на него големи надежди и дори мювтията на Палестина беше негов личен приятел.

          Централна фигура при реализацията на „План Б” става първият помощник на Осама бин Ладен Айман Завахари, получил условен военен чин подполковник от ЦРУ. Става дума не за временно съвпадане на интерси между НАТО и джихадистите, а за взаимноизгодно сътрудничество и партньорски съюз довели до включване на джихадистите в Юго-Източното подразделение на НАТО-Гладио. На първо място в това сътрудничество е подпомагане на сепаратистките войни в Северен Кавказ и планиране на разрастването на тези войни в терористична война по цялата територия на Русия. Това дава основание на редица аналитици и висши служители в американските тайни служби да твърдят официално, че правителството на САЩ и НАТО са отговорни за всички големи терористични атаки в Русия („Правительство США стоит за всеми крупными актами террора в России” – „Завтра”, 2.01.2014 г.).

            След изложеното може да се говори по-определено за издигане на правдоподобни хипотези за случилото се в Сталинград през последните два месеца. Очевидно, става дума за предварително планирана или за резонансно ехо от мащабна военна провокация замислена и проведена на Западното задкулие и от неговите специализирани силови органи с цел вътрешно отслабване и дезорганизиране на руското общество, като изходна предпоставака за бъдещето му окончателно деморализиране, духовна деградация и доброволна капитулация пред Западния враг (както се случи със СССР). Това е несбъдната Западна мечта – Русия вън от историята ! Не е за първи път, не е и за последен.

            В годините след Втората световна война поради политически причини беше прието и се смяташе че всички европейски народи са били антифашистки. Но реалната картина беше точно  обратна. Цяла Европа, в буквалния смисъл на думата, беше пронацистка и прохитлеристка. На Съветския съюз се нахвърли не немско, а общоевропейско нашествие, както по времето на Наполеон, пък и още по-рано.Заедно с Вермахта се сражаваха две румънски, две финландски, две унгарски и една италианска армия, самостоятелни словашки части. В самите германски части служиха не само немци. Имаше австрийци, 500 000 поляци и 500 000 чехи, жители от Елзас и Лотарингия, т.е. французи. На фронта действаха :  френската дивизия „Шерлеман”, белгийските „Лангемарк” и „Валония”, скандинавските „Викинг” и „Нордланд”, холандската „Лансторм Нидерланд”, чехската „Валенштайн”, мюсюлманската „Хандшар”, албанската „Скандербек”, индийския легион СС, три дивизии от Вермахта и дивизията СС „Кама” бяха окомплектовани от хървати. Сред съветските предатели най-многобройни бяха ислямските части от кавказци, средноазиатци, татари и калмици.

            Испания се смяташе за неутрална, но Франко изпрати на Източнея фронт „Синята дивизия” от 20 000 души и още 50 000 испанци служеха непосредствено във Вермахта. Неутрална Швейцария разреши транзит на немски войски, Швеция доставяше висококачествена желязна руда, няколко шведски доброволчески полка воюваха в състава на финландската армия.

            Европейските граждани доброволно и усърдно работеха в услуга на Германската армия, промишлените гиганти на Чехия, Франция, Белгия, Австрия доставяха първокласно оръжие и за периода на цялата война в тези предприятия не са зарегистрирани никакви саботажи и диверсии – нито един факт!

            Единствена България, Българската държава, не изпрати нито един войник, нито един доброволец на Източния фронт !!!

            Достойно за съжаление и презрение е българското съвремие, когато остатъците от Българската армия, българските наемници, се бият по далечни страни за интересите на бившата профашистка, пронацистка и хитлеристка Европа. Достоен за подозрение е български народ, който в западното си заслепление отново се нарежда в редиците на враговете на Русия и се сдушва с бившите се поробители.

            Ето, това е историческото ехо от терористичните актове в Сталинград, това е историческият и геополитически резонанс, които достига до нас и трябва да ни накара да преосмислим своето настояще.

 

                                       

 




Гласувай:
13



1. kostadin - Всяка демократична държава се к...
09.01.2014 10:55
Всяка демократична държава се крепи на терора!
цитирай
2. ok3223 - Да, даа ...
09.01.2014 11:36
Прав сте. Заслужава си да се замислим над тези въпроси.
Тези господа от натото, са способни на какво ли не.
Не знам доколко и колко е вярно е изнесеното, на се вижда, че нещо става и то не е случайно, че има и умисъл и план, че тер-актовете са насочени към Русия, а подминават ЕС случайно, като враг на исляма на думи; на пропагандното клише е уж християнството като цяло, а излиза, че е само клон от него...източното православие. КОето е повече от многозначително.
Има нещо много озадачаващо и гнило в международната политиката, в нейната явна и неявна част, която може да докара големи беди на нейните автори един ден.
цитирай
3. lesovski - Сталин
09.01.2014 14:41
Когато ВЕЛИКИТЕ СИЛИ обсъждат, и основно Чърчил е искал, България да бъде разпарчатосана, само Сталин е заявил " България будет", може и да е казано малко по по друг начин, но е факт, че не ни поделят, а само плащаме репарации...
За този неуспех и за допуснатото разделяне на Европа на сфери на вляние, Чърчил пада от власт и не получава полагащите му се почести като победител, а едва след успешния заговор за убийството на Сталин и задействания план за унищожение Русия, чрез разпад на СССР и деморализация на народите му!
Заговорите на ционистите срещу източното православие и славянството не са от вчера и няма да са само днес. Но на 'зло куче е нужен зъл прът', както гласи поговорката и е време да се прилпожи максимата, с техните камани по техните глави. Търпението е на изчерпване! Руските, над 100 милиардера сигурно имат засегнати интереси и не бива много да се ослушват, а да се вземат в ръце.
А, за нас е ясно, ние сме умиращи неблагодарници и затова всички ни мразят, а даже и презират, народ без водачи и идеали умира!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Брависимо за статиите, които пишеш на такова високо ниво!
09.01.2014 21:33
Блог. бг е място за такива изяви, но рядко се намира блогър, който да умее така добре да изрази позициите си. Ще прочета статията още веднаж ще я коментирам тогава. Имам и един въпрос, който също е тема за статия:
Ако не бяха несправедливите договори след ПСВ, щеше ли да бъде избегната ВСВ, която искаше да премахне тези унизителни договори и да сложи ред в Европа и света? Щеше ли да има днес многоетнически държави, пазарна икономика, наплив на емигранти в Европа и постеренна разруха на културата й, държава, която да владее света, печатайки хартийки и мн. др. беди?
Такива, интеректуално извисени личности като Теб трябва да преосмислят натрапите в съзнаието на хората исторически лъжи.
А за тероризма в Русия - той не е извън историческите събития, когато преди 300 години руснаците завладяват този район така, както турците нас през ІVХ век. И имат намерение да се махнат от там колкото сегашното ни правителство от властта.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Професор Гиндев,
10.01.2014 00:53
Удоволствие е да Ви чете човек.
цитирай
6. valentor - “ориентирана към противодействие ...
10.01.2014 10:26
“ориентирана към противодействие на вътрешния враг на управляващата капиталистическа класа :комунисти, социалисти и съчувстващи”

Кога е било комунисти+социалисти да са били враг на лошата класа , след като са създадени от самата нея , включително и кадрово всите и “лидери” са капиталисти (по терминологията на автора) без изключение , респективно дворяни в руския вариант и сега и тогава и винаги

“под чуждо знаме”,
БГ терминът , колкото и да е странно(може би) е “под чужд флаг”. Употребата на друго показва непознаване на материята.

Къде го боляло автора : “борбата срещу Русия и Православието “
Само не прочетох въпроса:
А те защо бият негрите и ходят из Париж пияни от кока-кола ?

Преди мен попитаха за заплащането.
цитирай
7. aboychev - ПАК В БЛОГ.БГ
10.01.2014 10:30
СЕ ПОЯВИ ПУБЛИКАЦИЯ, ЧЕ ПРИ АТЕНТАТА НА ГАРАТА ВЪВ ВОЛГОТРАД
СА ЗАГИНАЛИ 5-мата ИЗПИТАТЕЛИ НА РАКЕТАТА "ТОПОЛ-М" ВКЛЮЧИТЕЛНО ГЛАВНИЯТ КОНСТРУКТОР.
http://kolevm38.blog.bg/politika/2014/01/07/istinskata-cel-na-atentatita-vyv-volgograd.1226245
КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД,
ЧЕ ВЗРИВА СЕ Е СЪСТОЯЛ ТОЧНО ПРИ ПРЕМИНАВАНЕТО ПРЕЗ СКЕНЕРА ЗА КОНТРОЛ НА БЕЗОПАСТНОСТА (ПО ИНФОРМАЦИЯ ОТ СЪЩИЯТ МАТЕРИАЛ), ТО НЕ СЛЕДВА ЛИ ДА ПРЕДПОЛОЖИМ ЧЕ АТЕНТАТЪТ Е ДЕЛО НА РУСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ,КАТО Е ПОЛЗВАН САМИЯТ ДЕТЕКРОТ ЗА ВЗРИВЯВАНЕТО ИМ,
С ЦЕЛ ПРИКРИВАНЕ ОТ РУСКИТЕ НАРОДНОСТИ И ОБЩЕСТВО НА ЕДИН НАПЪЛНО НЕУСПЕШЕН ВОЕНЕН ПРОЕКТ И ОПРАВДАВАНЕ НА БЕЗСМИСЛЕНО НАПРАВЕНИТЕ РАЗХОДИ ПО НЕГО, КАТО ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА СЕ ВНУШИ ДИВЕРСИОНЕН АКТ НА ВЕРСКА ОСНОВА И СЕ ПРЕДИЗВИКА РЕПРИСИВНО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ НАРОДНОСТИ ВЛАДЕНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ, КАТО ЗА ТОВА СЕ ПОЛЗВА ФАКТЪТ НА СРАВНИТЕЛНО РАВНОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА ИЗПОВЯДВАЩИ ХРИСТИЯНСТВО (ИЗТ.ПР.) И ИЗПОВЯДВАЩИ ИСЛЯМА СРЕД ТЯХ.
ОЩЕ ПОВЕЧЕ,
ЧЕ БЛИЗО 300 ГОДИНИ ТЕЗИ ОБЩНОСТИ ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ПРЕТЪРПЕНИ РЕПРЕСИИ ОТКАЗВАТ ДА СЕ СЪГЛАСЯТ СЪС "СЛАВЯНСКАТА" ПРИНАДЛЕЖНОСТ НАТРАПВАНА И ПРИПИСВАНА ИМ ОТ ВЛАСТТА В РУСКАТА ИМПЕРИЯ.
РУСКИТЕ ВЛАСТЕ НЕ ВЕДНАЖ СА ДОКАЗВАЛИ БЕЗКРУПОЛНОСТТА ПРИ ИЗБИВАНЕ НА СОБСТВЕНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ ЗА ДЕМОНСТРИРАНЕ НА БЕЗКОМПРОМИСНОСТ(операцията в Москва, в театъра „Дубровка” със 130 жертви или операцията в Беслан със 330 загинали) МОЖЕ БИ 330 СА ЗАГИНАЛИТЕ ВОЙНИ НА "СЛАВЯНСТВОТО",
НО В БЕСЛАН БЯХА ИЗБИТИ БЛИЗО 900 ДЕЦА ОТ СЕМЕЙСТВА С БЪЛГАРСКА ИДЕНТИЧНОСТ - КАКЪВТО Е ЦЕЛИЯТ ОСЕТИНСКИ РАЙОН.
ПОКАЗАТЕЛЕН Е И ФАКТА,
ЧЕ ЗА САМОУБИЕЦ АТЕНТАТОР Е ЛАНСИРАН ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКА МАРИЙ ЕЛ,
КОЙТО УЖ БИЛ ПРИЕЛ НАСКОРО ИСЛЯМА,
ИЗГЛЕЖДА ПРИНЦИПЪТ „под чуждо знаме”
НЕ Е ЧУЖД И НА ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ НА РУСКИТЕ ВОЕННИ,
ЧИЯТО СИСТЕМНА ВОЙНА ОТ 25 ГОДИНИ Е СЪС ВЛАДЕНИТЕ ОТ ТАЗИ
"РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ" НАРОДИ РАЗПОЛОЖЕНИ МЕЖДУ УРАЛ И КАВКАЗ,
С ЧИИТО ПРИРОДНИ РЕСУРСИ СЕ РЕЗПОРЕЖДА
РУСКАТА ГАЗОВО-НЕФТЕНА ОЛИГАРХИЯ И ОРЪЖЕЙНО ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС
НА "БРАТСКАТА" "СЛАВЯНСКА" ДЪРЖАВА.
ИЗГЛЕЖДА И РУСИЯ СИ ИМА АНАЛОГ НА дълбоко засекретена организация наречена „Гладио”(меч).
цитирай
8. lesovski - Браво професор Гиндев!
10.01.2014 12:54
Разлаяхте кучетата. Интелектуалната им немощ ги кара да озверяват от ярост и заслепление!Никога, ама никога, няма да оценят ерудита и честния човек! Злобата и желанието им за реванш е в изобилие...
цитирай
9. dimat - От прочетеното до тук,заедно с коментарите,
10.01.2014 17:55
съм повече съгласен с aboychev.Погледнато лигически и авторът и коментиращият са прави,но според мен,в исторически аспект,коментиращият според мен надделява.Защо,според мен?Защото, и в Татарстан и като цяло,Поволжието и в Северен Кавказ, де факто,Русия е...окупатор.Още от времето на Иван Грозни(за Волжска България) и това на Екатерина Втора(Прикавказието и кавказкия регион),за народите от тези региони,Русия е била и си остава,това,което за нас и другите Балкански страни би била Османската империя,ако не се бяхме освободили от нея.Да не забравяме,че напоследък някои "правозащитници" искат да изкарат и Левски и Ботев и Бенковски,...терористи??!!!Как от тази гледна точка се вписва "правотата" на г-н професора?
За съжаление,или не,всяка империя е заплашена от подобен род действия на отделните народи,които тя владее.
Друг е въпроса,че други държави,включително империи се възползват от това обстоятелство,за да провокират действия в своя полза.
Ако това е така,а не е деятелност на руска засекретена организация("Гладио"),защо самите руски "служби" не направят така,както е направил Рим,по време на Третата пуническа война,когато,Анибал е вършеел с частната си армия из Италийския п-в,а римляните са изпратили армия пред стените на Картаген,с което са прехвърлили своя пробле на врага...и така са решили вековния проблем с Картаген.Такава акция е решима с ресурсите на Русия и би предизвикала небивал ефект в САЩ(примерно),но....няма такъв род действия,или поне има,но в незначителни мащаби.Точно такъв род бездействие от страна на Русия(естествено,неафиширано от нея,но видимо по ефекта),не се вижда и навежда на мисълта,aboychev е прав,в разсъжденията си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1958699
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930