Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2012 17:06 - АНТИРУСКАТА БАЛКАНСКА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА РОЛЯ НА БЪЛГАРИЯ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 1880 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Фактите си остават факти – неприятни, оскърбяващи страната ни, но факти. Властта на партия ГЕРБ успешно довършва всички антируски намерения на СДС от преди 20 години. И сред тях най-важни са геополитическите и цивилизационни намерения. Сред „димната завеса” на повечето средства за масово осведомяване, сред борческите перчения за борба с корупцията, с бандитите, с престъпниците , сред победните фанфари от прерязани лентички на магистрали и поредната „газова победа” над Русия, отчетливо прозира смъртоносния лик на Глобалния капиталистически проект в най-лошия от възможните варианти – пълна доминация на англосаксонския протестантски етнос.  Този глобален проект в този вариант не оставя никакъв исторически шанс на малка България. Едва ли може да се надяваме на ЕС. На него му готвят съдбата на унитарна държава от малки етнически махали, над които ще господстват три - четири големи европейски държави  под вещата диригентска палка на САЩ, англосаксонците и Задкулисното правителство.  

            За пореден път в най-новата си история България се нарежда сред враговете на Русия. Какво говори това ? Това говори, че България упорито върви срещу пространството. И тъй като Русия е единствената страна в света в която пространството се превръща във време, тя върви и срещу времето. Пространството и времето – двете форми на битие на материята, в съвкупност изразяват Вселенското битие. Накъде тогава е тръгнала България ?

            Ако към това добавим и цивилизационната компонента, е очевидно че България се стреми да разкъса и своя исторически континиум и по този начин да ликвидира самата себе си като обект, позициониран в пространството и времето на историята.

            Връзката България – Русия не се изразява само с българската любов към Русия или с българското славянофилство и дори не само в българския патриотизъм, както някои примитивно си мислят. В голяма степен то се изразява в месианството, като външна форма на търсене на алтернативни пътища за развитие на човечеството. Тази мисия Бълтария започна в 9-и век и Русия продължи през 20-я век. Това ни обединява, това ни свързва много повече от етническия геном и почвения фанатизъм (знаменитата двойка „кръв и почва”).

            Животът ще наложи да преоткриваме наново смисъла на понятия като дружба с Русия, славянско приятелство и българско родолюбие. В условията на усилена реализация на идеите на Глобалния проект по генерализация на човешката личност и по създаването на „общо” мислене, сме свидетели на еднопосочна и асиметрична циркулация на идеологически послания и акритични културни кодове формиращи мечтаната единна културна матрица – знаменития „нов чип” на бившия министър-председател Симеон Кобург Гота.

            Със съжаление трябва да се признае, че резистентите сили на българите са отслабени дотолкова, че на тях им е трудно да осъзнаят някои повърхностни съвремени реалности. Не е далече времето, в което в България няма да остане народ, а само население.

            Преди повече от 6 века народ и управляващи не успяха да прозрят ограмната цивилизационна опасност надвиснала над държавата и сами си нахлузиха робския ярем. Нещо подобно наблюдаваме и сега. В системата на глобалната либерална парадигма българинът вече си изгражда новата житейска логика : „Ти ми осигури кола и почивка в Гърция, а аз няма да питам колко крадеш и от кого крадеш”. Това изразява част от така наречената „хотентотска логика” за различаване на Доброто от Злото : „Ако аз открадна крава от моя съсед, това е Добро. Ако той открадне крава от мен, това е Зло”.

            Във вихъра на тази понятийна мъгла безследно изчезват великите послания на историята и се откроява скелета на огромната манипулация срещу нашите собствени коренни интереси. Това може да се окаже съдбоносно – на нас вече ни е отредена подържащата роля във военния миманс на НАТО в неговата пълзяща интервенция срещу Русия.

            Главната част от днешните военно-стратегическите усилия на световната доминанта, е обкръжаването на Евразия и на трите главни евразийски държави  Русия, Китай и Иран с мрежа от бази и васални държави, чрез които да се неутрализира възможен отговор на американска ядрена атака. По югоизточната европейска граница това предполага блокиране на руските военоморски сили в Черно море и намаляване на тяхните съвкупни военни възможности. Цели се недопускането на руски военни кораби в Средиземно море, което гарантира относителна сигурност на южния фланг на НАТО. За изпълняването на тази задача е жизнено важна натовската връзка България-Турция. Не е чудно, че днешното правителство се  „мазни” на Турция и няма да е чудно, че и следващите правителства ще се мазнят. Следствията от такова мазнене са лоши, много лоши. Както се изрази един хуморист в нета : „Нека след ремонта да върнем конника на цар Освободител на Русия, а тя да ни върне на Турция”. Не е случайно, че представителите на турските национални интереси в България си позволяват все повече и повече неща, които само преди 20 години бяха немислими.

             В подобни случаи не може да става и дума за лирични илюзии или за надеждата в някакви исторически спомени – важно е стратегическото позициониране на България и докъде може да доведе едно разумно и логично противодействие.

            И, докато българина гледа безразлично и тъпо как глобалния доминатор гази старанат му и му нахлузва феса, той повтаря трагедията на всеки роб – да псува и боготвори  своя господар и да ненавижда своя освободител. Защото робът си остава роб и чувства своята свобода като „нетипично” робство.

            В такава „политкоректност” ни навират днес и тя завладява жалките остатъци от българския дух. Защото, както се е изразил Достоевски, няма по -неблагодарни от освободените бивши роби – те са готови на самоубийство за своите господари.






Гласувай:
7



1. vanevski - Наясно ли сте
12.12.2012 16:22
"смъртоносния лик на Глобалния капиталистически проект в най-лошия от възможните варианти – пълна доминация на англосаксонския протестантски етнос. Този глобален проект в този вариант не оставя никакъв исторически шанс на малка България."

Именно англосаксонският протестанизъм е донесъл прогреса в Западните общества,а не деспотичният руски царизъм! Затова защото сме в орбитата на диктаторска Русия,преди и сега ,затова сме последни в Европа-преди са ни искали за Задунайска губерния,а после с комунизма! За непросветените-спомнете си Магна Харта,възможно ли е било в Русия и подвластните и народи,ами то тогава и Русия не е съществувала?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1951237
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031