Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2012 11:41 - ГЛОБАЛИЗИРАЙ СЕ ИЛИ УМРИ !
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 12524 Коментари: 18 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Нобеловата награда за мир за 2012 г. е присъдена на Евросъюза. Мотивацията за това решение бе съобщена от председателя на нобеловския комитет, бивш министър-председател на Норвегия и Генерален секретар на Съвета на европа Турбъерн Ягланд :

            „Премията се присъжда за дейността по обединяването на Европа и нейното превръщане от континент на войните в континент на мира...ЕС има голям принос по обединяването на Европа след Втората световна война и за стабилизиране на бившита социалистически страни след падането на Берлинската стена през 1989 г.... Днес ЕС изпитва сериозни икономически трудности и в него се надигат големи социални вълнения, Но норвежкият Нобеловски комитет се съсредоточи върху най-важниу резултат от образуването на ЕС : успишната му борба за примиряване и обединяване, за демокрация и права на човека”.

             Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер заяви в прав текст: „Нобеловата награда за мир за Евросъюза казва отчетливо „не” на национализмите и на „дребнодържавието”.

            Още един път беше потвърдено, че Нобеловите награди са ефикасно оръжие на евроатлантизма и на световното задкулисие, към което принадлежи и Шрьодер.

            Малко смешно изглежда награждаването на ЕС за превръщането му от континент на войните в континент на мира, ако вземем предвид събитията в Югославия или тези, които са били награждавани с тази награда „по погрешка”.

            Сред най-критикуваните Нобелови награди за мир са присъдените на Хенри Кисинджър и Ле Дък Тхо. Ле Дък Тхо по-късно отказва наградата. Това води до оставките на двама от норвежките членове на Нобеловия комитет. Кисинджър и Тхо са удостоени с наградата заради преговорите за прекратяване на огъня между Северен Виетнам и САЩ през януари 1973 г. Въпреки това, когато наградата е обявена, двете страни все още водят военни действия.

            Нобелов лауриат за мир през 1990 г. става Михаил Горбачов. Този Нобелов лауриат няма да бъде обсъждан.

            През 1994 г. наградата получават Ясер Арафат и ционистите Ицхак Рабин и Шимон Перес за подписаните в Осло на 13.09.1993 г. съглашения за временно самоуправление на Палестина. Всички знаем какво стана след това и какво става сега по тези места.

            През 2007 г. бяха наградени бившият вице-президент на САЩ Алберт Гор и Междуправителствана група експерти по изменения на климата и „изучаване на последиците от глобалните промени на климата, предизвикани от човешката дейност, както и за предлагане на мерки по тяхното предотвратяване”. Като оставим настрана, че да се награждават американски президенти и вице-президенти за дейности по укрепване на мира е смешно и жалко, то награждаването на експерти за изследване по въпроси нямащи пряко отношение към световния мир, е неуважително към науката, тъй като така наречената „парникова теория” за световното затопляне беше опровергана още през 1909 г. от американския физик Роберт Уйлямс Вуд.

            През 2009 г. нобелов лауриат стана американският президент Барак Хусеин Обама. Като вземем предвид, че неговите пълномощия започнаха на 20.01.2009 г., а приемането на номинации спира през февруари, за този лауреат е по-добре да не говорим.

            Още по-комична е ситуациата около европейското обединяване. Европа е пълна със сепаратизъм и неговия край не се вижда. Съвременни сепаратистични европейски точки са  : Шотландия (Великобритания), Северна Ирландия (Великобритания), Валония (Белгия), Каталония (Испания), Бавария (Германия), Корсика (Италия). Места с териториални претеции : Полша-Германия, Полша-Беларус, Полша-Украйна, Румъния-Молдова, Румъния-Унгария, Ирландия – Великобритания, Целият Балкански полуостров.

            Недоволството на Шрьодер от дребнодържавието изглежда излишно кокетство, защото задкулисната политика на ЕС е точно такава : превръщане на съюза от обединение на национални държави в обединение на етнически махали, докато елита ще живее на екстериториални изкуствени острови по свои собствени закони (www.warandpeace.ru – 12.10.2012 г.).

            Отдавна на Нобеловите награди се гледа подозрително, особено на общохуманитарните (литература, икономика, за мир), като справедливо се смята, че този хуманен почин се трансформира в интелектуално оръжие на световния капитализъм в борбата му срещу света на социализма. Например, наградата по икономика няма нищо общо с Нобел. Тя отсътства от завещанието и е изкуствено прилепена към другите пет награди с единствената цел буржоазните икономисти да си раздават награди един на друг - Нобел не е смятал икономиката за наука (учредена е от шведската банка през 1969 г.).Ето интересуващата ни част от Нобеловото завещание, съставено от него на 27.11.1895 г. и огласено през януари 1897 г. :

          „Цялото мое движимо и недвижимо имущество трябва да се обърне от изпълнителите в ликвидни ценности и събраните по този начин средства, да бъдат съхранявани в надежна банка. Приходите от инвестициите трябва да принадлежат на фонд, който ежегодно ще ги разпределя под формата на награди на тези, които в течение на предходната година са имали най-голям принос към човечеството... Указаните проценти трябва да бъдат разделени на пет равни части, които се предназначават така: една част — на този, който направи най-важното откритие или изобретение в областта на физиката, друга — на този, който направи най-важното откритие или подобрение в областта на химията, трета — на този, които направи най-важното откритие в областта на физиологията или медицината, четвърта — на този, който създаде най-забележителното литературно произведение с идеалистична насоченост, пета — на този, който допринесе най-много за единството на народите, за премахване на робството или за намаляването на числеността на съществуващите армии и съдейства за провеждането на мирни конгреси... Моето специално желание се заключава в това, при присъждането на наградите да не се взима под внимание националността на кандидатите”.

            Както се вижда, Нобел е намалил до минимум наградите в хуманитарната сфера, в която преценките носят силно субективен характер и принадлежат изключително на силните по света.

                        




Гласувай:
10



1. aliya - Като се вземе предвид и фактът, че ...
24.10.2012 22:02
Като се вземе предвид и фактът, че Нобеловата награда е учредена с кървавите пари на Нобел, които той е спечелил от продажба на оръжия едновременно и на двата воюващи лагера по време на Първата световна война, мисля, че ни е ясно какво точно представлява присъждането на наградите на Нобел!:)
цитирай
2. анонимен - Г-н Гиндев, къде е противоречието ...
24.10.2012 22:32
Г-н Гиндев, къде е противоречието между европейското обединение и сепаратизма в отделните държави, такова противоречие само вие си го виждате и му се радвате.

цитирай
3. samvoin - Имате моите поздравления и глас, за ...
25.10.2012 03:22
Имате моите поздравления и глас, за Вашия блестящ по темата анализ (Макар и в други отношения, да не споделям категорично Вашите възгледи и мнение.)!

Христо Ангелов - 27 годишен от град Плевен
цитирай
4. анонимен - Бе
25.10.2012 04:10
да му еба майката на евросъюза!
цитирай
5. zabylgarite - И аз
25.10.2012 08:26
да му таковам таковънката на ЕС
Това е СССР-2

Много е вярно заглавието. Точно в десятката.
цитирай
6. liliyanaandreeva - Дребнодържавието ще ни превърне в ...
25.10.2012 09:23
Дребнодържавието ще ни превърне в ислямска провинция от разпокъсани вилаети с мизерно съществуващи гета от латино-ориенталски тип!
цитирай
7. liliyanaandreeva - За уточнение : аз съм против държ...
25.10.2012 09:26
За уточнение : аз съм против държавния капитализъм както на националистическия, така и на комунистическия тоталитаризъм!
Не съм политиканстваща популистка защото предлагам достойно справедливо човечно човешко битие в календарни градове-държави от демократичен тип по подобие на атинската демокрация!
цитирай
8. chris - (фарс или никога повече самота)
25.10.2012 09:55
Въобще няма да бъда изненадан, ако през 2013-та година Нобеловата награда за мир бъде присъдена на... Мики Маус.
цитирай
9. liliyanaandreeva - Следващата нобелова премия ще д...
25.10.2012 14:12
Следващата нобелова премия ще дадат на Ердоган!
цитирай
10. samvoin - да му таковам таковънката на ЕС ...
25.10.2012 15:13
zabylgarite написа:
да му таковам таковънката на ЕС
Това е СССР-2

Много е вярно заглавието. Точно в десятката.
Абсолютно!
И бих добавил само - Османска империя - 3, Византийска империя - 4 и Римска империя - 5.
Все тиранични и робовладелски империи, които ние надживяхме, разгромихме част от тях и изпратихме в пъкъла на историята.
Ще успеем ли обаче днес?
Май не.
Май други нации, сред които вражески нам, ще "намажат" и от неговия разпад, повече и отколкото от неговото паразитно съществувание...:(
цитирай
11. анонимен - Добронамерен
28.10.2012 09:32
В атинската демокрация имаше робовладение, мадам!
цитирай
12. анонимен - Пиер
29.10.2012 09:31
А в българската народна демокрация имаше лагери, мосю!
цитирай
13. liliyanaandreeva - Атинската демокрация бе превзета ...
29.10.2012 11:29
Атинската демокрация бе превзета отвътре с Троянския кон на кастовата индийска сегрегация, т.е. робовладелството! Тя (азиатщината)
прониква като кукувица в патриархалните трудолюбиви общества и ги унищожава с:
- кастова сегрегация - робство
- пороци- проституция, полигамия, хомосексуализъм, милитаризъм, тоталитаризъм
- суеверие и религиозна шарлатания
- генетични кръстоски и геноцидни чистки
цитирай
14. samvoin - Атинската демокрация бе превзета ...
29.10.2012 12:21
liliyanaandreeva написа:
Атинската демокрация бе превзета отвътре с Троянския кон на кастовата индийска сегрегация, т.е. робовладелството! Тя (азиатщината)
прониква като кукувица в патриархалните трудолюбиви общества и ги унищожава с:
- кастова сегрегация - робство
- пороци- проституция, полигамия, хомосексуализъм, милитаризъм, тоталитаризъм
- суеверие и религиозна шарлатания
- генетични кръстоски и геноцидни чистки
Нещо си в голяма грешка.
И ние се водихме "азиатски" народ, ама никога в древността си, не сме имали робовладелство.
За сметка на това, сме разгромили няколко робовладелски - твои любими "европейски" и "цивилизовани" империи на злото и едната е развратната и извратена Римска!
От там май идваше и републиката и там беше опорочена.
Що се отнася до атиняните или елините, измислените и несъществували тогава "гърци" - по - късно измислено понятие както "евреи", то те освен едни крадци у унищожители на културата на нашите родственици - траки, не са нищо друго!
Ако вземем понятието "демокрация" в чист вид, както и социализъм - в смисъла на социално равновесие, а не недостижимо и невъзможно природно равенство, в уж чието име - се ляха реки от ценна кръв, то това са съвсем нормални и естествени понятия и си има обективни и доказани схеми за тяхното постижение.
Истинска демокрация и социална правда, има още в древността на българите, която далеч не е от 1300 години.
В изкривения обаче още в Елада вариант, това както и днес в ЕС и дори САЩ, не е никаква демокрация, а си е псевдо - точно колкото и "народната", както и болшевизма беше псевдосоциализъм - и в сталиновия и в лениновия вариант.
цитирай
15. liliyanaandreeva - 14. samvoin - Атинската демокрация бе превзета ...
29.10.2012 19:50
Не съм фенка на Рим! Тъкмо обратното! Римската република бе превърната в робска империя от същия модел на кастовата сегрегация, пръкнал се преди 3500 години първо в Индия и тържествуващ до ден днешен по целия свят! Същото стана с Атинската демокрация и българското патриархално общество, което винаги е било богато и благоденстващо без използването на робски труд!
Рим унищожава и самоуправлението на 12-те палестински племена, разпределили си земята справедливо на глава от населението! Всичко, което не е робство, крепостничество, каторжност, концлагери на мракобесието се унищожава и то зверски! Опорочено бе Християнството с едно зверско човешко жертвоприношение, наречено разпятие! Опорочен е социализма и е компрометирана мечтата за едно справедливо, морално, алтруистично, проспериращо битие!
За да не ви изглеждам злословеща политиканстваща популистка предлагам човечно човешко битие в календарни градове!
цитирай
16. анонимен - Добронамерен
01.11.2012 19:04
Мадам, мосю!
Това означава, че демокрацията и социализма имат едни родители - международното задкулисие! Това означава и нищо друго....
цитирай
17. анонимен - Добронамерен
01.11.2012 19:06
Социализма не е бил опорочен, той е генетично увреден. За да съм по-ясен - беше замислен дефектен!
цитирай
18. анонимен - Батька Махно
02.11.2012 13:22
Анархия, мать порядка. Так держать товарищи!!!
цитирай
19. liliyanaandreeva - Към "добронамерен"...
13.12.2012 12:59
Към "добронамерен":
Социализмът и демокрацията не са замисляни, измисляни и изобретени от някого или някои! Те са открити, но лошо разтълкувани от самите откриватели и техните последователи! Имам претенцията за точното хуманно тълкувание на социализма, комунизма, капитализма, Библията, Корана и всички древни учения, религии и митове!
Всички те водят до матрицата МААТ на древните египтяни и е модел за човечно човешко битие в календарни градове, т.е. матрицата е календар, който служи за кадастър на екологичните календарни градове!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1954027
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930