Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2012 20:26 - ЗА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИ И ЗА СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 11215 Коментари: 25 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

На 4.-6.2012 г. във в. „Дума” се появи крайно интересната статия на Панко Анчев – „Внимание : операция „Глаголица”. В нея се поставя въпроса за почти незабележими действия на определени политически и интелектуални кръгове в България, насочени към решаване задачи поставени от адептите на Глобализма, представени  от тези, които наричаме с обобщаващия термин „Световно задкулисие”. На първо време, това е зачистване на дадена територия от исторически наслоения и осцилации, които пречат за реализиране на съвсем конкретни цели. Към едно от историческите наслоения се отнася и делото на светите братя, материализирано в Кирилицата. Срещу това дело водят открита борба  „глупостта на нашата политическа класа и нейната клакьорска публицистика и журналистика, както и  посредствените "специалисти" – старобългаристи” (Панко Анчев).

           Свръхзадачата на Глобализма по това направление в България е пълното ментално еманципиране на българите от руснаците. Панко Анчев дава достатъчно примери с българската писмена, за да ги повтаряме тук. Може да добавим : руско-турската освободителна война и Националния празник, Съединението на Северна и Южна България и българо-сръбската война,, Съветският проект и „опитът” за присъединяване на България към СССР, освобождаването на България от фашизма, „съветската окупация” и паметниците на Съветската армия в София и Пловдив, социалистическият период в България и съветската „експлоатация” на България и дори съдбата на атомната ни енергетика и „фаталната” енергийна „зависимост” на България от Русия.

            В последните три години българската русофобия набира обороти, става все по-агресивна и нахална. Средствата за масова информация са пълни с физиономии на позабравени русофоби от близкото „демократично” минало начело с русофоб № 1 Евгений Дайнов. Това са хората, които ни „учат” какво да обичаме и как да живеем.

            Но ще направим съществена грешка, ако ограничим разглеждането на процеса само в българската рамка. Той е толкова мащабен, че само неговото анотиране ще отнеме много страници. Затова, само няколко общи думи.

            Главната инлектуална задача, която днес решава Глобализма чрез своето задкулисие е : как да се управлява глобалния свят ? Предложенията са много, общо взето – твърде конкретни, но тези, които ни интересуват са :

           1.Създаване на планетарно правителство.

           2.Налагане на планетарен език.

           3.Създаване и налагане на планетарна азбука.

           4.Създаване и налагане на нова планетарна религия.

            5.Обявяване на края на досегашната човешка история.

            Тези цели са достатъчни, за да очертаят общата картина. Средствата за тяхното постигане са пред очите ни. Материални ресурси за реализация Световното задкулисие има в излишък.

            За съжаление, съпротивата срещу означения процес е вяла, овехтяла и неефикасна. Сакралната сфера е недостъпна за повечето хора, а в профанната сфера цари блаженното спокойство на гробище. Силно обеспокоително е, че в Русия, последното пристанище на славянското православие, нещата са още по-зле.

            Преди два дни почетох на сайта на „STOLETIE.RU”, че Кирилицата е възприета в България и в Русия, защото по-точно изразява езиковите особености на супердревнославянския език, който бил езика на древните руснаци. Подобни фантасмагории не са нещо ново за руснаците с тяхните фикции за особен етнос, с особен език, особена история, особена култура и с особено бъдеще. Не мисля, че с подобни фикции те помагат на себе си, да не говорим за останалите славянски православни държави. Подобен път ги докара дотам, да нямат в момента приятелски и съчувстващи  съюзници и партньори.

            На фона на разбушувалата се природа, целият свят (с изключение на България и някои африкански страни), обсъжда вероятността за намеса на напълно човешки средства в лицето на така нареченото „тектонично” или „природно” оръжие. Има се предвид известната американска научна програма  HAARP High Frequency Active Auroral Research Program — програма за изследване на полярните сияния чрез високочестатни въздействия). Предполага се, че чрез подобни въздействия се провокират земетресения, наводнения, вулкани и силни бури. Лесно могат да се открият множество публикации с примери и „потвърждения”.

            Тук проблема не е в това, дали днес подобно оръжие действа. Проблемът е, че в тази област активно се работи, че науката върви напред и, че рано или късно такова оръжие ще се появи.

            Има основания да се предполага, че в близко бъдеще прилагането на новото оръжие ще продължи с нарастваща честота и сила. В края на краищата последиците ще бъдат толкова ужасяващи, че ще предизвикат световен хаос и объркване, в условията на които единствената организирана сила ще стане излязлото от сянката Световно правителство, притежаващо нужната военна сила, средства за контролиране на населението и запаси от продоволствие. Следва веднага въвеждане в действие на втората част на програмата НААRР технологията BLUE BEAM предназначена за глобален контрол над човешкото съзнание. Лесно ще стане ошашавеното човечество да възприема покорно цитираните по-горе цели на глобализма.

            Така отново стигаме до въпросите за Глаголицата и Кирилицата и става по-ясна връзката между развиващите се частни, регионални процеси в България и Русия и от къде произтичат главните опасности за нас и за човечеството.




Гласувай:
4



1. liliyanaandreeva - Малко объркано експозе! Не разбрах ...
04.06.2012 21:00
Малко объркано експозе! Не разбрах връзката между Кирилицата, Глаголицата и съвременните оръжия, но съм съгласна, че те са дело на тайните доктринери!
цитирай
2. raders - Наистина пълна бъркотия. Нерде ...
04.06.2012 21:18
Наистина пълна бъркотия. Нерде Хаарп, нерде глаголицата. Що се отнася да глобализацията, ако не сега, все някога ще се случи, защото планетата е твърде малка, за да побере тези двеста /или почти/ държави и безброй държавни чиновници. Потомците ще го приемат като нещо естествено /а то наистина е/ и ще го направят /за улеснтение на всички вероятно/.
цитирай
3. анонимен - Добронамерен
05.06.2012 07:17
Не материалът е объркан, а главите ви.
Когато четете неща, които са били дълеч от вашето съзнание, тогава ви се вижда объркано. Просто такъв род събития трябва редовно да се следят и тогава всичко ще ви е подредено.
цитирай
4. анонимен - Недобронамерен
05.06.2012 09:05
На определена възраст и ако имат съответната нагласа някои хора буквално биват обсебен от конспиративните теории. Както се казва, никога не е късно да станеш за смях...
цитирай
5. liliyanaandreeva - Съгласна съм с коментар №2! Все н...
05.06.2012 11:42
Съгласна съм с коментар №2! Все някога ще има единно правителство на малката ни планета, но...целта е политиката му, която не трябва да бъде тоталитарна в едно мракобесно кастово общество! Необходимо е правителство на едно човечно човешко битие и общество, което е възможно единствено в календарните градове, които аз предлагам! Те са демократични по аналог с атинските полиси, но осъвременени със съвременните достижения на науката, философията и етиката!
цитирай
6. анонимен - Наистина ли?
05.06.2012 12:10
Ако за да се признаят траките за наши родоначалници, трябва да се жертват двамата ни светии, то аз съм съгласен. И няма да се получи земетресение от това, нито пък ще се окаже че руснаците са наше племе - просто всичко ще си дойде на мястото и блясъкът на истината ще промени лошата ни карма. Всичко друго е от лукавого.
цитирай
7. liliyanaandreeva - Към "анонимен" от №6: ...
05.06.2012 14:52
Към "анонимен" от №6: ако двамата светии са Кирил и Методий, то знаейки, че са родом от място на границата между Егейска Македония и Беломорска Тракия, всичко си идва по местата! Те пишат азбука за родния си български език, който е наследник на тракийските диалекти за да се създаде единна балканска държава, която може да устои на азиатското нашествие!
цитирай
8. анонимен - Въпрос
06.06.2012 13:47
Абе ти продължаваш да плюеш тези, дето ти плащат заплатата. Наясно ли си за отношенията между МММ и онези, които стоят зад въпросния сайт?
цитирай
9. анонимен - Добронамерен
06.06.2012 17:21
Отговор на 4.
От опит знам, че като се каже истината, щом си улучил 10-ката, единствената защита е, че теорията била конспиративна. А може би си мислите, че всичко ей така, абе просто така се случило. Никога и нищо не се случва просто така.
Или както казва коментар 4, ами просто ей така, цитирам - "за да станат за смях", нашите деца хукнаха да робуват в чужбиина. Или както се казва, абе обичат да пътуват, милите...
Защото нямало "конспирация".....абееее, късметът бил такъв - по логиката на №4
цитирай
10. анонимен - Недобронамерен
07.06.2012 09:26
Всъщност, децата ви хукнаха за чужбина точно за да не робуват и да станат за смях в собственото си отечество. Тази участ обаче явно много отива на "конспираторите" като теб. Така че не плачи за децата, бъди реалист.
цитирай
11. анонимен - Добронамерен
07.06.2012 17:54
Точно такааа, смирявай се, навеждай се или както го каза ти - "бъди реалист"! И после питаш каква била библейската концеписия. Ами застани пред огледалото и ще я видиш...
цитирай
12. анонимен - Недобронамерен
08.06.2012 10:23
Що не питаш децата си, дали пък не са избягали, защото им е писнало от дървени философи като теб? Ама не, по-лесно е да обвиняваш за това световната конспирация...
цитирай
13. анонимен - Добронамерен
09.06.2012 05:45
Питал съм ги, отговориха това, което казах
цитирай
14. starotomagare - Мисля ,че натиска срещу кирилицата е само една точка от многоплановия удар.
10.06.2012 15:15
Спомнете си историите около Батак и гаврата с неговите жертви.Дори не става въпрос ,че той е само най-известния подобен факт но за жалост не единствен а за другите църкви лобно място на народни мъченици не се говори и не се почитат подобаващо.За сравнение ,,Възродителния процес"се чества като някакъв холокост.Страната ни е обект не само на ,,Световния заговор"но и на много по -близки и съвсем реални завоевателнелни и асимилационни стремежи непрекъснато прикривани под маската на взаимния икономически интерес и сътрудничество както и от абсурдните твърдения ,че нарушаваме непрекъснато правата на малцинствата.Колкото до новите технологии за водене на война то почти нищо не се споменава за дистанционното въздействие върху човешкия мозък което може да превърне човек в управляем робот изпълняващ зададени команди.Това изобщо не е фантастика а вече разработена и изпробвана технология.
цитирай
15. анонимен - Добронамерен
10.06.2012 16:30
Дистанционното управление се нарича "безструктурен способ" За управление. В него няма нищо изключително и той се упражнява регулярно.
цитирай
16. анонимен - констатация
13.06.2012 09:21
Както подобава на дърти конспиратори, на болшевиките навсякъде им се привижда конспирация...
цитирай
17. анонимен - Добронамерен
13.06.2012 16:41
Е то ако е за глупости, всеки ги може, като последния товарищ, например...
цитирай
18. анонимен - друга констатация
14.06.2012 09:24
Така е, твоите възможности в това отношение са очевидни. Склонен съм да се съглася с колегата по-горе, че децата ти сигурно са искали да избягат най-вече от теб, а не толкова от България...
цитирай
19. анонимен - Добронамерен
14.06.2012 16:50
Ако той ти е колегата, ясно защо сме на тоя хал. Пък и съдейки по времето на тези коментарии, кой знае защо вие с твоя мним колега влизате винаги по едно и също време в различните дни: 09.00-09.30. Или по скоро 09.20-09.25.... хахахаха
цитирай
20. анонимен - трета констатация
14.06.2012 20:07
Абе, автора, ти сам ли си дискутираш статиите?
цитирай
21. анонимен - куно
14.06.2012 20:15
Абе, изкукуригали старци, нямате ли си друга работа - единия влизал все около 9 - 9.30 другия - все около 16-17, егати нещастниците. Ама какво да очакваш от дърти болшевики...
цитирай
22. анонимен - Добронамерен
15.06.2012 09:26
Оставете автора на мира. Но гледам, че ти си започнал да се включваш по друго време и по други никове. Това е диагноза - раздвоение на личността, сам си говориш с друг мним събеседник. Нарича се още шизофрения.
цитирай
23. анонимен - добронамерен
15.06.2012 09:28
Хайде, отдавна мина 9.20, време е за включване....хахахаха
цитирай
24. анонимен - Недобронамерен
15.06.2012 14:25
Виждам че цяла нощ не си спал, в очакване. Май не само децата, ами и жена ти отдавна те е изоставила. Нищо случва се, не се коси...
цитирай
25. анонимен - Добронамерен
15.06.2012 17:36
За твое сведение, дацата ми се върнаха... Но виждам, че вече и доста издишаш. Е, така ще и занапред
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948539
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031