Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 18:23 - ИЗКАЗВАНЕ ПРЕД СЪБРАНИЕ НА ВАРНЕНСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 1468 Коментари: 0 Гласове:
2



 Варна, 16.09.2011 г.

 

 

Госпожи и господа,

              От преждеговорищите бяха разяснени основни неща и факти от работата на ПП „Нова зора”, от нейната история и от нейното настояще. Няма какво да добавя. Искам, обаче, да ви обърна вниманието върху нещо много важно, което е непосредсвено свързано и с програмната политика на партията, и с нейната коалиционна политика. Става дума за партийния реализъм, за партийната тактика и стратегия.

            Участвал съм в различни преговори по реализацията на Единния национален фронт, наслушал съм се на какви ли не неща. Само преди месец бяхме с Председателя в Разлог на създаването на нова партийна структура. Срещнахме се с представители на левите сили, поговорихме и за Единния фронт. Та на тази среща, млад кмет на близко населено място, от БСП, попита какво е виждането на партия „Нова зора” по въпроса за собствеността, защото единението по този въпрос бил сред главните при изграждането на лявата коалиция. Спомням си и среща във Варна преди 3-4 години (беше в някаква сладкарница използвана за клуб) със леви сили, на която ме питаха за диктатурата на пролетариата и за експроприация на експроприираните. Само преди 4 дни президенът на Русия обяви класовата борба за екстремиска теория. Какво, заради това изказване да намразим Русия ли ??

            Защо говоря такива неща ?

            Защото партия „Нова зора” съществува и действа в конкретна страна, в конкретно време, а тази страна е в точно определена геополитическа обстановка, която налага своите жестоки ограничения. Всеки,който поставя условия за коалиране несъвместими с посочените ограничения, не е реалистичен политик, а е фантазьор. Радваме се като деца на лозунга „Да си върнем България, която загубихме !”, но не щем да си признаем, че сега, това е навъзможно, дори ако създадем Единния фронт и той победи на парламентарните избори с 90%.Викаме, че не ни харесва БСП, но не говорим за неща, които споделяме, а за неща, които ни разделят. Сами не знаем какво искаме и какво можем. Така политика не се прави ! Не искаме да признаем, че винаги може да намерим 3-4 неща, около които да се обеденим и да победим. За съжаление и в БСП това не искат да го признаят. Във в. „Дума” от 25.03.2011 г. е публикувана статия от Александър Симов посветена на коалиционната политика на БСП. Ако към нея прибавим статията на Юри Борисов във броя от 26.03.2011 г., както и колонката на Иво Атанасов от 12.03.2011 г., се получава забележителна поредица от материали на упоменатата тема. Общото, което ги свързва, е отричане на нуждата за БСП от коалиране с близки до нея политически субекти. С други думи, БСП е политически самодостатъчна и е в състояние да представлява цялото „ляво” политически пространство. Кой знае защо, вече половин година на електронната страница на в. „Дума” се презентира колонката на Иво Атанасов „БСП бие, когато не пуска кукувици в гнездото си”. Подобни хватки намирам за провокация, защото, все пак, БСП пусна кукувица в гнездото си.

            Всички знаем грешките и недостатъците на БСП – много от тях са недопустими (последното е неуважението на председателя на партията към ТодорЖивков. На честването на 100 годишнината от раждането на Т.Живков, се разпространява мнението, че ако Живков днес и бил жив, щял да бъде член на ГЕРБ. Може би затова Станишев не е отишъл в Правец), но БСП е има, тя е тук. И докато я има и е тук, с нея трябва да се работи. Има още каквото може да се каже по този повод, но ето какво ще кажа за последно по въпроса. Избраха „народния любимец” Стефан Данаилов за кандидат вице-президент, но понякога и на любимците трябва да се припомнят някои гнусни постъпки. Ламбо се хвали и много се гордее, че е обърнал цял партиен конгрес от „против НАТО” към „за НАТО”. Е, аз му се радвам и вие му се порадвайте !! Нали, все пак, на фона на антикомунистите и глобалистите, БСП  не е най-големия враг (скоро една проправителствена социологическа агенция обяви, че 73% от българите са проамерикански настроени)*

            Ще напомня. Първото съветски правителство на В.И.Ленин беше коалиционно правителство, първото правителство на ОФ в България беше коалиционно правителство (имаше само 4 комуниста). И.В.Сталин се коалира с най-върлия си идеологически враг Уинстън Чърчил, само и само да победи нацистка Германия. А тук и сега на нас ни разправят, че с БСП не трябва да говорим. Това как се нарича ? Принципност ? Хайде, де !! Нарича се историческо невежество и политическа неграмотност.

            Дълги години в. „Нова зора”, а сега и партия „Нова зора”, се борят за избавяне на хората от различни политически, исторически и цивилизационни илюзии. Подобни илюзии пречат за защитата на националните интереси и на социалните интереси на народа – те пречат на страната да върви напред. Мога да ви изброя много такива илюзии (например твъдението, че България е уникална европейска страна с толкова висок процент лична собственост върху жилищниа фонд. Вярно е, че у нас процента е 97,5, но има и други подобни европейски страни : Естония – 88%, Испания – 84%, Гърция – 73% и даже САЩ – 68%.Втората очудваща илюзия, разпространена сред младите и средни възрасти е, че Западните страни действат и мислят като богове и че се намират във върховата точка на еволюционната телеология), но няма да ви губя времето и ще посоча само една – главната за момента : че българският народ е ляв. Не, не е ляв – той мисли, че е ляв и затова е „ляв” в кръчмите и в къщи. Но, обществено не е ляв. Не е ляв остатъкът от пролетариата, не е лява младежта, не е лява дребната буржоазия, не са „леви” и много от тези, които се пишат за „леви” от средата на интелигенцията (например, проф. Андрей Пантев, Гиньо Ганев и много други, които са и депутати от БСП. Много и от русофилите не са „леви” – виж изказванията на Калфин на събора в Казанлък, както и редица изказвания на дискусията с участието на ген. Решетников на 10.09.2011 г. в София). След такова заявление върху мен яростно ще се нахвърлят, но почакайте. Дайте да видим фактите от последните 20 години : и двете самостоятелни правителства на БСП бяха свалени от улични обществени протести, а коалиционното правителство с ДПС и НДСВ е оплюто и отречено. И двете самостоятелни правителства на десницата си изкараха мандата, а ГЕРБ може и да повтори. Първото дясно правителство на Филип Димитров се свали само.  Има ли днес ГЕРБ обществена и народна подкрепа –ИМА. Е ли ГЕРБ дясноцентристка партия ? Е ! – погледнете само Симеон Дянков. И не само той. Вижте телевизията, чуйте радиата – присъстват на 95% само „десни” личности – ние сме заляти от „дясна” помия. Ето, от казаното изкристализира свръхзадачата на Единния фронт – да се отстранят десните сили в България от властта, да се убият те политически и идейно. Това само БСП не може да направи. Трябва да й се помогне. КАК ? Като се формулират няколко принципа, които се приемат от всички в „лявото пространство”, около които да се обединят съществуващите леви сили в България. Ще поясня.

            Кой от вас е чел българската конституция ? Моля да вдигне ръка.

            Така. Нека да видим какво пише в преамбюла на Конституцията.

„Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на български народ ....прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази Конституция”.

            Следователно, Република България, по Конституция, е социална държава.

            Надявам се, че вие сте наясно какво е социална държава. Във всеки случай, това не е социалистическа държава. Характеристиката на българската социална държава е дадена в глава втора на Конституцията, членове 25-61. Ако прочетете тези членове, веднага ще ви направи впечатление, че повелите на конституцията не се изпълняват от българските власти. С други думи, българската Конституция е денонсирана ! Във всички конституционни държави, съзнателното денонсиране на Конституцията е приравнено към държавна измяна.

            Тогава, има ли някой, който да възрази, че левите партии в България може да се обединят около искането за възстановяване на Българската конституция.(производни са проблемите на образованието, на здравеопазването, на пенсионерите и др.подобни)

            Веднага логично следва вторият обединителен принцип : да се предадат на Народен съд виновниците за денонсирането на конституцията !(така се решават въпросите на корупцията, кражбите на народни средства и социалния бандитизъм).

            Третият принцип, около който лесно може да се обединим е : цената на всяка материална национална криза да се поема от всички български граждани пропорционално на тяхните доходи и богатство. Едва ли е нужно да обяснявам подробно какво точно значи това (тук е въпросът за плоския данък, за данък „богатство”и за минимизиране на неоправданите социални различия).

            Четвъртият принцип също едва ли предизвиква възражение : заздравяване на цивилизационните връзки с Русия ! Тоест, може не винаги с Русия, но никога против Русия ! В тази връзка ще ви припомня последното изстъпление на българското правителство  във връзка с проекта за разполагане на американски радар от ПРО на турска територия. В съвместно заявление на българските министри на външните работи и на отбраната се заявава, че такова разполагане „ще засили българската национална сигурност”. С пълно основание руските медии отново се подиграха с „българските братушки”  (www.iraqwar.mirror-world.ru-3.09.2011 г.).И отново мълчание на русофилите. И отново само „Нова зора”  бие камбаната.(Влизането на Турция в ЕС не е европейски проект. Това е проект на САЩ съгласуван със световния ислямизъм за отваряне на югоизточната европейска врата за ислямска цивилизационна инвазия. Държавата Турция в случая е без значения – тя е само оръдие на ислямския глобален фундаментализъм. Българският външен министър се изказа за влизане на Турция в ЕС и похвали македонците, че са издигнали паметник на българският цар Самуил в Скопие. Какво искате от такава държава ?!).

            Мога още много да изброявам, но как мислите, тези 4 принципа достатъчни ли са за изграждане на Единен нацонален фронт ?! Има ли възражения и,          ако има, какви са те ? – отговярям веднага .

            Какво характеризира тези 4 принципа ? Характеризира ги тяхната напълно възможна реализация тук и веднага, т.е. съвместимостта със съществувашата реалност.

            Тогава, какво ни пречи да изградим Единния фронт и във Варна, както ПП „Нова зора” го направи във Плевен ?

            Основните послания на ПП „Нова зора” са съхраняването на българската цивилизационна идентичност при неимоверно трудните условия на капиталистическа глобализация, продажност на политическата прослойка и  уморена инерция на народа, изтощен от това, което му се струпа на главата.

            Трябва да се работи, трябва да се действа ! Към това призоваваме ние!!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1950945
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031