Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 10:37 - ЦЕНЗУРИРАНИ СТРАНИЦИ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 3198 Коментари: 0 Гласове:
1



В раздела са публикувани страници от книги и материали за периодичния печат, които по различни причини са цензурирани изцяло или в отделни части. Указано е къде е трябвало да бъдат публикувани.

          ●Из  „Векът на Сталин”, книга втора (из-во „Зора”)

 

     В средата на месец декември 2007 г. се разпространиха два интересни и любопитни документи. Не бива да им се придава прекалено голямо значение, но известни симптоми те показват.

                                        

                                            ПРОКЛАМАЦИЯ

 

            Еврейският кремълски хазарски клан контролиран от евреина и билдерберга Чубайс, издигна за кандидат-президент на велика Русия Д.Медведев (Давид Ааронович Мендел). Усърдно помагаха за неговото издигане “защитниците” на руския народ, еврейските питомци и изроди на Путин и продажният еврейски елит на партиите “Единна Русия” и “Справедлива Русия”.

            Другите кандидат-президенти също не се отличават с разнообразие – всеизвестните евреи Жириновски (Гойцман) и Немцов (Ейдман) – ликвидаторите на Съветския съюз, предателите и узурпаторите на руската власт.

            Всички други кандидати от патриотичните кръгове и от армията, под измислени предлози са отстранени от избирателния процес от контролираната от Еврейската Кагала и Берг Лазар Централна избирателна комисия.

            Ако се погледнат останалите кандидати, резултатът е очевиден. Няма съмнение, че еврейската кремълска банда ще пробута чрез административен натиск и потискане на свободата своя кандидат.

            Помощници на Медведев ще бъдат кабалистите Собянин и Сурков, специалисти по оглупяването на руския народ. Отново Русия ще се управлява от черната еврейска смрадня. Тя се е окопала в Кремъл от смъртта на Сталин и не желае  никому да отстъпва властта. В нейни ръце е безопасността на Русия и всички финансови  и природни ресурси, които те крадат непрекъснато и препращат на Запад, на своите истински господари.

            Но има алтернатива на цялата тази еврейско-масонска власт. Нашият народ трябва накрая да поеме гражданската отговорност и масово да навлезе в редиците на патриотичната съпротива. Руските патриоти трябва да се въоръжат и в съответствие с нашите закони и незаконно отменената от евреина Барух Елия (Елцин) съветска конституция, да бъдат готови да защитят своята свобода, независимостта на Отечеството, доброто и справедливостта !!

 

                   Съюз на ветераните от Афганистан

                  Съюз на ветераните от всички войни и локални конфликти

                     Съюз на ветераните от войските със специално назначение                              

                  Съюз на ветераните от Братството на “краповых берет”                  

                 Съюз на ветераните от подразделенията за антитерор   “Вимпел” и “Алфа”.◄

 

            Сериозността на въпросите повдигнати в Прокламацията личи от простия факт, че само 9 дни преди президентските избори В.В.Путин се изказа твърде остро срещу руската ксенофобия (разбирай – срещу юдофобията). Беше официално обявено, че Димитри Медведев е кръстен в източноправославие, което, разбира се, не снема въпроса за неговата етническа принадлежност (впрочем, името на директора на института по икономика към Руската академия на науките е Руслан Гринберг).

            Разгледан сам за себе си, въпросът за етническата принадлежност на държавния ръководител не е най-важния. Русия след Петър Велики та до наше време се е управлявала от неруснаци. Да си спомним мъдрите думи на Сталин : “Великият човек принадлежи на онзи народ, за чиито интереси работи”. Но всеки факт, съпоставян не със себе си, а с всички факти от дадено времево сечение на природно-историческия процес, може неочаквано да придобие съвсем друг смисъл.

            Ето как мотивира Путин избора на Медведев за свой наследник :

            “Познавам Димитри Анатолиевич отдавна и просто съм убеден, че със своите лични и делови качества, с придобития опит от работата  си в Москва – и като ръководител на администрацията на Президента и като първи зам.министър председател – той успешно ще работи и на най-високата държавна длъжност. Това е честен и порядъчен човек, прогресивен и съвременен, блестящо подготвен теоретично и притежаващ добри навици за организационно-организаторска работа  тук, в столицата. Убеден съм, че ще бъде добър президент, достоен президент и ефикасен ръководител. И освен това, аз му вярвам, просто му вярвам и...няма да ме бъде срам да му предам основните лостове за управление на страната” (из пресконференцията на президента на 14.02.2008 г.).

            Внимателният прочит на путинските мотиви открива една неочаквана прилика – с цитирания в главата “Следовници или предатели” документ по предложението на Политбюро за избирането на Горбачов за генерален секретар на ЦК на КПСС - общите думи и изказаните мотиви са същите. Това озадачава. Няма нищо за мирогледните, политически, икономически и цивилизационни възгледи на Медведев, които са най-важните за президентския пост – същото, като при Горбачов (впрочем, тези характеристики не са известни и за Путин).  Питането е : защо на всичките тези въпроси в Русия не се отговаря ? Защо се повтаря грешката от времето на края на Съветския съюз ? Това не прави ли опасенията изказани в прокламацията наистина важни и сериозни ?

 

          Следващият документ е още по-впечатляващ.

 

                                                     ДО

                                                     Президента на Руската Федерация

                                                     В.В.Путин

 

            Г-н президент,

            Без оглед на обявените в конституцията на Руската Федерация права и свободи, на които Вие сте гарант, в нашата страна, където руснаците са 82%, е установен антируски тоталитарен режим, увеличава се геноцида срещу руския народ. Ако за първите два месеца на тази година (2007 г.) по официални данни на Роскомстат в Русия са умрели 561 200 души това значи, че само за изминалата година страната се е лишила от над 3 000 000 свои граждани. За последните 20 години от така наречените реформи, Русия загуби 30 000 000 души, което е съпоставимо със загубите във Великата отечествена война. Срещу руския народ се води широкомащабна война, в която главните оръжия са : ужасяващата бедност, многомилионните аборти (над 6 000 000), повсеместното пиянство (4 000 000 алкохолици), масовото разпространяване на наркотици сред младежта (6 000 000 наркомани), дебилизацията и развращаването на населението чрез средствата за масово осведомяване, лишаването на руските граждани от безплатно образование, здравеопазване и жилище.

            Всички, които имат смелостта да говорят за тези неща, да бичуват с думи  престъпниците във властта : корупционерите, крадците на общественото богатство, предателите на националните и държавни интереси на Русия, тези, които издигат глас в защита на руския народ, се вкарват в затвора по чл. 282, член, който е приемник на печално знаменитите “политически” членове 58, 70, 72. Руските затвори отново са пълни с политически затворници.

            Господин Президент, при вашият предшественик Елцин, нас, руснаците, ни уволняваха, преследваха и притесняваха за нашите национални убеждения. При Вашето президентство, г-н Путин, нас, руснаците, ни преследват и вкарват в затвора защото искаме на своята родна земя да живеем по руски, да бъдем стопани на тази земя. Разстрелян е руският офицер, полковник от ГРУ, блестящият мислител и главен редактор на вестник “Казашки ведомости” Владимир Наумов.Тежко ранен е главният редактор на вестник “Аз – руснака” Александър Иванов-Сухаревски, хвърлени са в затвора писателят Юрий Екишев (гр. Сиктивкар), публицистта Игор Терехов (гр. Благовещенск), редакторът на вестник “Нашият Сибир” Игор Колодезенко (гр. Новосибирск), издателят на списание “Руският стопанин” Александър Червяков, на три години условно е осъдена главната редакторка на вестник ”Руски вестник за Кубан” Надежда Донска, пребите от ОМОН руският правозащитник, докторът на юридическите науки Олег Каратаев, под съд и следствие са : директорът на издателство “Витяз” Виктор Корчагин,, главният редактор на вестник “Православна Русия” Константин Душенов, директорът на петербургският клуб “Руска мисъл” Татяна Андреева, ръководителят на издателство “Царско дело”Сергей Астахов (гр. Петербург), главният редактор на вестник “Московски врата” Игор Колебякин (гр. Обнинск, Калужка област),, редакторът на на новорусийския вестник “За Русия!” Сергей Путинцев, главният редактор на хабаровския вестник “Край” Борис Толщин, взривена е редакцията на вестник “Руски вестник”, изгорена е редакцията на вестник “Патриот”, забранени са вестниците : “Дуел”, ”За руското дело”, “Православният Санкт-Петербург”, “Руският Сибир”, последно предупреждение за закриване имат издателство “Алгоритъм” (Москва), вестниците “Утре” (Москва), “Отечество” (Новосибирск), “Новият Петербург”, “Волжка заря” (Самара), разгромени са издателствата “Пересвет” (Краснодар), “Белите алви” (Москва), от прокуратурата са забранени книгите на писателите Юри Петухов, Андрей Савелев, Борис Миронов, Олег Платонов...    И това съвсем не е пълният списък на преследваните по чл. 282 руски писатели, журналисти, издатели – хора на съвестта и дълга, които не могат да мълчат, тъй като да се мълчи днес, когато над руските патриоти е надвиснала гилотината на чл. 282 и се накърнява самото право на живот на руския народ, е престъпление.

            Този член в Наказателния кодекс на РФ е напълно незаконен, тъй като противоречи на Конституцията на РФ, на Всеобщата декларация за правата на човека, на Европейската конвенция за защита на правата на човека и за основните свободи, на Международният пакт за гражданските и политически права, всичките те – подписани от нашата страна.

            Ние настояваме да бъде отменен чл. 282 от Наказателния кодекс на РФ като помагащ за геноцида срещу руския народ !

            Ние настояваме за незабавното освобождаване на писателите и журналистите, станали в Русия политически затворници.

 

                                    Игор Шафаревич – академик от РАН, общественик

                                    Борис Миронов – писател

                                    Валери Хатюшкин – писател

                                    Лилия Беляева – писателка

                                    Нина Карташева – поетеса

                                    Марк Любомудров – писател

                                    Борис Яроцки – писател

                                    Алексей Сенин-гл.редактор на в. “Руски вестник”

                                    Михаил Земсков-гл.редактор на в.”Патриот”

                                    Вера Галактионова – писател

                                    Леонид Корнилов – поет

                                    Владимир Осипов- писател

                                    Владимир Грязнов-гл.редактор на в.”Наша трибуна”

 

Изборът на Димитри Медведев за наследник на Путин е съмнителен, но, може би, е единствено възможен. Този избор се състоя на 2.03.2008г. Резултатът е внушителен – почти 70 % от гласувалите дадоха своя глас за Д.Медведев. Ако трябва да го кажем открито, победи не Медведев, победи Путин. Но има и прилика – и двамата бяха поставени на президентския пост. Путин не се оказа новия Елцин. Какъв ли ще се окаже Медведев ? И все пак направеният избор е някакво облекчение и някаква надежда, но трудно може да си представим, че президентството на Медведев ще доразвие путинските тенденции и ще продължи възходящото развитие на Руската Федерация.

            (към 13-та глава на книгата „Русия днес : щрихи към портрета на руския президент В.В.Путин)





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1954433
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930