Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 10:56 - ЦЕНЗУРИРАНИ СТРАНИЦИ - 5
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 1243 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 31.03.2011 10:59




Напълно цензурирана статия във в. „Дума”

 

 

                             НАЛЯВО, НАДЯСНО ИЛИ НА МАЙНАТА СИ

        Състоянието и бъдещето на БСП вълнува силно членове и симпатизанти. Това личи по множеството публикации във в. „Дума”. Дори вестник като „Нова зора” непрекъснато се занимава с проблема. Не ви карам да четете „опозиционния” сайт  BSPnews.net, където понякога има интересни материали.Аз няма да предлагам нищо. Само ще припомня неща известни и коменирани отдавна, които би трябвало да се имат предвид.

      Съдбата на комунистическата идея в България и в другите постсоциалистически страни ще бъде тъжна и сложна.Да се говори по този въпрос може дълго и много сериозно. Затова се обръща внимание на две поведенчески причини, които изиграха решаваща роля за обществените настроения.

            1.БКП в очите на много членове, симпатизанти и обикновени граждани се оказа исторически лъжец, а БСП –продължител на лъжата. БКП почти 100 години убеждаваше народа , че ще го води към социализъм и комунизъм, положи на олтара към тези цели живота на своите най-честни и светли хора и, в края накраищата, доведе България до най-дивия и страшен капитализъм, какъвто не е имало на тези земи. Такава постъпка не се прощава лесно.

            2. След като капитулира в историческата битка, БКП се разоръжи идейно, изостави членове и симпатизанти на произвола на победителите, трансформира се в БСП и лиши членската маса от нравствени и мирогледни стожери. Тя обяви, че хиляди и хиляди българи са се борили и умирали напразно, напразно са се трудили и безсмислено са пропиляли живота си,  и напусна бойното поле на историята.

            Бивши ръководни „комунисти” станаха баш капиталисти, алчни и неподбиращи средства за своя личен интерес. Те първи изпратиха децата си да учат и живеят на  Запад, те първи задействаха наследения от социализма властови ресурс за непосредствено обогатяване. Тяхната метаморфоза още продължава и това прави отвратително впечатление. Подобни настроения заедно с привнесени от Запад идеологически предразсъдъци тежат като воденичен камък върху всички опити за обединяване на „левите” сили, изтискват последните жизнени сокове от членове и симпатизанти, деморализират изтерзаните радетели за отстояване на социални и национални интереси.

            В „лявото” пространство никой не говори за социализъм, говори се за някаква „социална справедливост” - тъмно, мътно и неясно понятие, което всеки тълкува в собствен интерес. За мен справедливостта е едно, а за Гриша Ганчев съм сигурен, че е съвсем друго.

            Така се осмисля историческата реалност от съвременна гледна точка и това е причината много от ръководните дейци в „лявото” пространство да се запъват пред императивите на съвременността. Те поначало не обичат термини като класи, класова борба, революция, капитализъм, диктатура на пролетариата, социализъм, комунизъм. От тези термини ги хваща уртикария , защото са политкоректни и еволюционисти. Какво пък, няма лошо, стига да защитят открито своите възгледи пред смачкания, обеднял и изгладнял народ, а не да ни отпращат в 2020 г. Открито, значи открито и без демагогските увъртания, без подмяна на смисъла на термини и понятия.

            Сега ни предлагат нов азбучен проект. Кои и какви са там ? – Не зная. Но миналото ме кара да бъда предпазлив. Достатъчно е да отворите два сайта в интернет, за да се хванете за главата (става дума за огласените агенти и служители на ДС в БАН и обзора на миналото и дейността на Б.Б.  и на Цветелина Бориславова, по баща Карагьозова, по бивш мъж – Абаджиева, преди и след събитията от ноември 1989 г.). Та те всичките във властта са „наши момчета” !! От СДС са прави в това отношение, като вземем предвид, че и те попадат в тази сфера. Излиза, че днес би трявало още да живеем при социализъм. ДА, ама НЕ !  Бих разбрал тези хора, ако бяха инвестирали дадените им пари в „леви” организации – телевизии, радиа, вестници, списания, институти. Но не! Те първи смениха „резбата”, захвърлиха старите одеяния, награбиха се и сега се присмиват на нас, на обикновените хора, като ни смятат за неудачници, твърдоглави и неспособни на нищо излишни хора. Наистина, в БСП съществуват структури като Училище за политика или Институт за социална интеграция, но едва ли някой е забелязал работата на тези структури и кой там преподава, а пък школото се спонсорира от Дими Паница – читателите може да се заинтересуват кой е той.

         На този фон „червените капиталисти” са прави да ни презират, защото не обръщаме внимание на такива подробности, дори не се интересуваме от тях, а се хвърляме в обятията на първата срещната политическа „проститутка”, която ни примамва с високо вдигната пола и разголена гръд. Този, който един път е предал, ще предаде и продаде още стотици пъти.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1953712
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930