Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2014 17:52 - Саморазливни полимерни 3D подове
Автор: interiorendizain Категория: Бизнес   
Прочетен: 14213 Коментари: 0 Гласове:
1



През последните години популярността на саморазливните подове нарасна, като особено голям е интереса към тези с 3D ефекти.  Те са един от съвременните хитове в дизайна на подови настилки, известни още като 3D polymer floors  и стоят изключително ефектно в интериора на жилището. Доколко  е целесъобразно и безопасно поставянето на такива подове в апартаменти, при условие, че в описанието на материалите е посочено „ за нежилищни помещения“ ?.... Нека открием отговора заедно в тази статия!

Ще започнем с предимствата на разливните подове!

image
Саморазливни полимерни 3D подове

Саморазливните подове са безшевни подови покрития. Това означава, че тяхната хидроизолация и санитарна експлоатация е много по-добра. С други думи, ако се наводните съседа под вас няма да пострада, защото водата не може да проникне през подовата настилка. Друго предимство на безшевните подове е липсата на фуги, в които често засяда мръсотия, която трудно се отстранява. Саморазливните подове лесно се почистват и поддържат.

image
Саморазливни полимерни 3D подове

Красотата и ексклузивността на тези покрития се постига чрез изображение, намиращо се под полимерна заливка. В действителност, в този случай красотата и уникалността на вашия под зависи от въображението Ви и размера на сумата, която сте готови да пожертвате за него. Ако изображението е 3D, тогава под определен ъгъл изображенията на пода ще изглеждат обемни и реални.

image
Саморазливни полимерни 3D подове

Тези подове са с голяма износоустойчивост. Производителите на полимерни материали гарантират, че издръжливостта им може да бъде повече от 50 години, в зависимост класа на използваните материали и големината на натоварването. Полимерните подове са много подходящи за гаражи, заводи и фабрики. Предпочитат се заради тяхната хигиеничност, издръжливост и факта, че са лесни за почистване.

image
Саморазливни полимерни 3D подове

Сред техните предимства е и пожароустойчивост. Полимерите са издръжливи на огън и това е друга причина те да се предпочитат като покрития в производствените и складови помещения, болниците, детските учреждения и други места, където има засилен контрол върху пожарната безопасност.

image
Саморазливни полимерни 3D подове

Полимерните подове са антистатични. Това означава, че върху тези подове не може да се задържа прах. Затова саморазливните подове се наричат „безпрахови“.

Не потъмняват и не променят цветовете си с течение на времето. Полимерните подове са устойчиви на ултравиолетовата светлина  и яркостта на цветовете им остава съхранена.

Имат добро сцепление на повърхността. На снимките ясно си личи гладката повърхност на подовете и остава впечатлението, че са хлъзгави. В действителност, те имат отлични противоподхлъзващи свойства и подхлъзването по тях е не по- вероятно от това по дъбов паркет.

А имат ли недостатъци?

image
Саморазливни полимерни 3D подове

Имат сложна технология  за поставяне. Процеса за полагането на тези настилки отнема значително време. В началото се пода се изравнява с бетон, чийто процес на съхнене може да отнеме и месец. След това се прави заливка, която съхне около седмица. Процесът на заливане на пластовете е сложен и е добре да не се възлага на начинаещи майстори. Самите смеси се подготвят с професионално оборудване и в консистенцията им не трябва да има въздушни мехурчета когато се полагат върху пода и в процеса на тяхното съхнене.

image
Саморазливни полимерни 3D подове

3D подовете са с висока цена. Не всеки потребител може да си позволи закупуването им и то не само поради ефектните изображения, но и скъпите материали за изработката им. Освен това след известен период от време (както например е при паркета) трябва да се шлифова и обновява повърхностния слой.

image
Саморазливни полимерни 3D подове

При полимерните подове не може да се поставя подово отопление. Смята се, че полимерите отделят фенол при нагряване, затова е препоръчително да не се съчетават с подово отопление. Това е причина за предупреждението, което производителите включват в упътването - „за нежилищни помещения“. Те са много подходящи за кухни, бани, коридори, холове и килери, но не се препоръчват за спални помещения. Самият процес на разливане на полимера трябва да става при наличието на аспиратори или достатъчно проветриви условия, защото от течният материал се отделят летливи съединения, като този процес трае само до втвърдяване на материалът. Втвърденият полимер не отделя летливи съединения. 

image
Саморазливни полимерни 3D подове

Полимерните разливни подове са студени. Те са толкова хладни, колкото плочките и бетона. Трябва да се съобразите с това и да помислите за кои части от жилището Ви са подходящи. Затова и препоръките на производителите са да се използват за публични пространства като: болници, ресторанти, училища, цехове, магазини и др.  

Разгледайте повече от 100 примера за  Саморазливни полимерни 3D подове






Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: interiorendizain
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 647642
Постинги: 354
Коментари: 5
Гласове: 230
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031